KEF LSX II ή NAIM Mu-so 2nd;

Reaction score
1.265
μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό ... μήπως αντι να ρωτάς τους π@πάρες της ΚΕΦ, να στείλεις ερώτηση στους του tidal ?
Το Tidal γράφει ότι η KEF δεν επιθυμούσε το δικό τους connect και επέμενε να χρησιμοποιήσει δικιά της εφαρμογή.
Ούτε το bubble upnp παίζει tidal στο KEF.
Μόλις το τσέκαρα.
Όχι, η πραγματικά σωστή υλοποίηση είναι να παίζει μέσω Tidal connect ή στη χειρότερη Chromecast.

Το Wiim mini που είπες υποστηρίζει Tidal connect, το pro υποστηρίζει και Chromecast. Αλλά αν μιλάμε μόνο για αναπαραγωγή Tidal σε καλύπτει και το mini.

Ποτέ δεν χώνεψα και δεν χρησιμοποίησα third party εφαρμογές για αναπαραγωγή, είτε είναι Sonos, είτε KEF, είτε Wiim, είτε Volumio είτε οτιδήποτε άλλο. Άντε μόνο roon να δεχτώ.

Η κάθε εταιρεία streaming φτιάχνει και επενδύει στην εφαρμογή της περισσότερο, καλύτερα και γρηγορότερα από όσο θα το κάνει οποιοσδήποτε third party. Συν την πιθανότητα κάποιος third party να πει μια μέρα βαρέθηκα, το κλείνω το μαγαζί.

Οπότε παίρνεις ένα Wiim mini και η κόρη σου χρησιμοποιεί την ίδια την εφαρμογή του Tidal, χωρίς bugs και άλλες ελλείψεις των third parties. Και ούτε έχεις θέματα με διακοπές από ειδοποιήσεις κλπ.

Υ.Γ. Μου κάνει εντύπωση πάντως που όχι μόνο η κόρη σου αλλά και η παρέα της χρησιμοποιεί Tidal. Οκ η κόρη σου ως κόρη παλαβού. Αλλά παίζει γενικά το Tidal στα πιτσιρίκια; Νόμιζα μόνο Spotify.
Αφού ο μπαμπάς πληρώνει οικογενειακή συνδρομή tidal, δε θα της πληρώνω και Spotify από πάνω....
Πάντως οι εφαρμογές του Tidal στο Aurender, στο Denon Heos και στο Blue sound παίζουν άψογα και απροβλημάτιστα.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.443
Το HEOS είναι DENON δλδ SOUND UNITED δλδ μεγάλο μαγαζί . Οχι μαγαζάκι σαν την KEF.

Ndis

Titika
Reaction score
4.816
H kef πάει τρένο (ιαπωνικό, οχι του ΟΣΕ)

1678638845328.png

1678638894917.png

Ολόκληρο το pdf με τα αποτελέσματα εδώ, για όποιον εχει παραπάνω περιέργεια (αλλά και χρόνο).

Reaction score
1.064
Το Tidal γράφει ότι η KEF δεν επιθυμούσε το δικό τους connect και επέμενε να χρησιμοποιήσει δικιά της εφαρμογή.
Ούτε το bubble upnp παίζει tidal στο KEF.
Μόλις το τσέκαρα.

Αφού ο μπαμπάς πληρώνει οικογενειακή συνδρομή tidal, δε θα της πληρώνω και Spotify από πάνω....
Πάντως οι εφαρμογές του Tidal στο Aurender, στο Denon Heos και στο Blue sound παίζουν άψογα και απροβλημάτιστα.
Με την εφαρμογη kef stream απο το κινητο γινεται συνδεση με το tidal Αυτο το δοκιμασες ? Η tidal αναφερει οτι οι συσκευες της kef ειναι συμβατες με tidal connect Το support της kef αργει να απαντησει σε μυνηματα αυτο ειναι αληθεια .Τα κοψιματα στο streaming ειναι ισως και θεμα wifi Επισης δεν τ αρεσει το mesh δικτυο .

Reaction score
1.265
Το HEOS είναι DENON δλδ SOUND UNITED δλδ μεγάλο μαγαζί . Οχι μαγαζάκι σαν την KEF.
Ναι, απλά μέχρι πριν δύο μήνες η εφαρμογή HEOS έμπαζε.
Το πιο βασικό πρόβλημα ήταν ότι όταν άναβε ο μικρός τον ενισχυτή, περίμενε 10 λεπτά να πιάσει Wifi. Με το ρούτερ στα 3 μέτρα και έναν τούβλινο τοίχο ανάμεσα.
Και με το που φορτώνει το update μόνο του, αστέρι!!
Φτου να μη το ματιάσω, και να θυμηθώ να μπω στο μενού και να ακυρώσω το auto update μην και ξαναχαλάσει.

Reaction score
7.069
Τότε.......αφού σας καλύπτει το Heos.......

αν και προσωπικά θα πήγαινα σε ένα raspberry με το module για ομοαξονική ψηφιακή (το πολύ 170 ευρώ) και θα έπαιζα με volumio. Για tidal δυστυχώς θέλει 5 ευρώ το μήνα.

Reaction score
1.265
Με την εφαρμογη kef stream απο το κινητο γινεται συνδεση με το tidal Αυτο το δοκιμασες ? Η tidal αναφερει οτι οι συσκευες της kef ειναι συμβατες με tidal connect Το support της kef αργει να απαντησει σε μυνηματα αυτο ειναι αληθεια .Τα κοψιματα στο streaming ειναι ισως και θεμα wifi Επισης δεν τ αρεσει το mesh δικτυο .
Κατ' αρχήν δοκίμασα να μπω στην επιλογή Tidal μέσα από το μενού της εφαρμογής KEF Stream.

Προτού κάνεις κάτι τέτοιο , πρέπει να μπεις σε διαφορετική εφαρμογή της KEF που λέγεται KEF Connect οποία κάνεις τις διάφορες ρυθμίσεις ήχου κλπ.

Στην KEF Stream λοιπόν βάζεις τα στοιχεία συνδρομητή Tidal (κωδικό και password) και προχωράς.

Σου δείχνει λοιπόν όλα τα favourites, playlists κλπ και ορισμένες από τις επιλογές της εφαρμογής Tidal.

Όχι όλες, όμως. Δε βγάζει προτεινόμενες Playlist, Mixes for you , δεν παίζει το Track Radio ούτε μπορείς να βάλεις ένα τραγούδι που παίζει σε δικιά σου Playlist η στα αγαπημένα τραγούδια. Αυτά για το εύρος επιλογών (υποτίθεται) της εφαρμογής.

Το πρόβλημα είναι ότι πατάς να παίξει ένα τραγούδι , φαίνεται ότι αρχίζει να παίζει , μετράνε τα δευτερόλεπτα και δεν ακούς τίποτα. Μετά από 30 περίπου δευτερόλεπτα σου βγάζει ένα μήνυμα, ότι το τραγούδι δεν είναι διαθέσιμο.

Το αφήνω και πάω στην κουζίνα να βάλω μια σόδα, και μετά από 1-2 λεπτά αρχινάει μόνο του να παίζει.
Στις μισές περιπτώσεις κάθε ένα λεπτό κάνει μία παύση 5 δλ και συνεχίζει.

Άμα του βάλεις playlist η ολόκληρο album, το σκέφτεται λίγη ώρα και μετά παίζει π.χ. το τρίτο τραγούδι. Μετά από δύο λεπτά παλεύει να παίξει το επόμενο, πηδάει 5-6 τραγούδια και μετά παίζει το δέκατο, το οποίο κόβει στη μέση.

Αυτά για τις εφαρμογές της KEF.

Απευθείας από την εφαρμογή της tidal στο android η στο PC, όταν παίζει κάποιο τραγούδι έχω τις επιλογές που θα ακουστεί πατώντας το σχετικό σύμβολο (ένα ηχειάκι). Αυτή τη στιγμή τα έχω ανοιχτά και μου βγάζει επιλογές This Device και Shield (Chromecast) , για να παίξει στο Shield που είναι ανοιχτό στο σαλόνι και βλέπει η γυναίκα μου τις καλόγριες Replay TV.

Δεν εμφανίζονται τα KEF.

Όσο για το Wifi τα δοκίμασα όλα, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Η σύνδεση είναι ταχύτητας 154/154 και στο μενού των KEF μέσα από browser γράφει Connection Quality: Excellent. Αφού στριμάρω κανονικά αρχεία 24/192 από το NAS χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, το απαιτούμενο bandwidth του Tidal δε φτάνει ούτε κατά διάννοια τέτοια νούμερε. Έριξα μάλιστα καλώδιο από τοπικό switch και η συμπεριφορά παραμένει η ίδια.
Η γραμμή είναι VDSL Cosmote 200/20 με πραγματική ταχύτητα 200/20.

Τότε.......αφού σας καλύπτει το Heos.......

αν και προσωπικά θα πήγαινα σε ένα raspberry με το module για ομοαξονική ψηφιακή (το πολύ 170 ευρώ) και θα έπαιζα με volumio. Για tidal δυστυχώς θέλει 5 ευρώ το μήνα.
Αγόρασα τα KEF με το σκεπτικό να μη γεμίσουμε κουτάκια το γραφείο του παιδιού και να μπορέσει ίσως να τα πάρει μαζί της άμα με το καλό φύγει για σπουδές. Αν ήταν να αγοράσω και άλλο κουτάκι υπάρχουν πολλές επιλογές (π.χ. ΖΕΝ) και θα αγόραζα ένα ζευγάρι ενεργά ηχειάκια με χαμηλότερη τιμή.

Τώρα δε γουστάρω να μπω σε διαδικασία επιστροφών.

Κοίτα, είναι και θέμα πως βλέπω τη σχέση πωλητή αγοραστή. Απαιτώ να μη με κοροϊδέυουνε και σε αυτή την περίπτωση η KEF με κορόιδεψε. False Advertisement και θα ψάξω να το αναφέρω στις αρχές του UK.

Last edited:

Reaction score
7.069
Τώρα δε γουστάρω να μπω σε διαδικασία επιστροφών.
Aν σε έχουν απογοητέψει τόσο πολύ,γιατί όχι? Μπορείς να πάρεις από εκεί ενα streamer και ένα ζευγάρι ενεργά.

Reaction score
1.265
Aν σε έχουν απογοητέψει τόσο πολύ,γιατί όχι? Μπορείς να πάρεις από εκεί ενα streamer και ένα ζευγάρι ενεργά.
Τα πήρα από Γερμανία. Τα μεταφορικά θα πλησιάζουν την τιμή ενός Wiim , βλέπεις το βάρος είναι πάνω από 8 κιλά.
Αν η KEF παραδεχόταν ότι το προϊόν απέχει από την εργοστασιακή περιγραφή ίσως να το πάλευα να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω.

Reaction score
1.064
Δεν υπαρχει tidal connect και ολα τα αλλα ειναι χαμενος χρονος Στο lsx 2 αναφερεται στο manual οτι ειναι συμβατο αλλα στο lsx 1 δεν το αναφερει ,Ουτε καν για το spotify . Μεγαλο φαουλ απο τη kef οπου στο δευτερο αναφερουν οτι επισημα δουλευει .

Reaction score
1.265
Δεν υπαρχει tidal connect και ολα τα αλλα ειναι χαμενος χρονος Στο lsx 2 αναφερεται στο manual οτι ειναι συμβατο αλλα στο lsx 1 δεν το αναφερει ,Ουτε καν για το spotify . Μεγαλο φαουλ απο τη kef οπου στο δευτερο αναφερουν οτι επισημα δουλευει .
Στο SLX II υπάρχει άλλη πλακέτα. Πιο σύγχρονη.

Σε κάθε περίπτωση, νεότερο μοντέλο είναι, καλώς προχώρησαν σε κάτι πιο προηγμένο.

Γιατί όμως να λένε ψέμματα για το πρώτο μοντέλο; Δεν απαιτώ να έχει Tidal Connect αφού δεν το γράφει στη μπροσούρα, απαιτώ όμως να στριμάρει Tidal αφού το γράφει

Reaction score
1.064
Στο SLX II υπάρχει άλλη πλακέτα. Πιο σύγχρονη.

Σε κάθε περίπτωση, νεότερο μοντέλο είναι, καλώς προχώρησαν σε κάτι πιο προηγμένο.

Γιατί όμως να λένε ψέμματα για το πρώτο μοντέλο; Δεν απαιτώ να έχει Tidal Connect αφού δεν το γράφει στη μπροσούρα, απαιτώ όμως να στριμάρει Tidal αφού το γράφει
Εγω εβαλα tidal μεσω kef stream app της apple να το δοκιμασω και παιζει κανονικα αλλα δεν ειναι user friendly
Μηπως δημιουργει θεματα το chromecast ? Ειχα παλαιοτερα ενα chromecast audio και για να αλλαξω συσκευη που παιζει spotify δεν αρκουσε να πατησω την αλλη συσκευη αλλα επρεπε να σταματησω τελειως την συνδεση .

Reaction score
1.265
Εγω εβαλα tidal μεσω kef stream app της apple να το δοκιμασω και παιζει κανονικα αλλα δεν ειναι user friendly
Μηπως δημιουργει θεματα το chromecast ? Ειχα παλαιοτερα ενα chromecast audio και για να αλλαξω συσκευη που παιζει spotify δεν αρκουσε να πατησω την αλλη συσκευη αλλα επρεπε να σταματησω τελειως την συνδεση .
Σε ποια ηχεία παίζει κανονικά; Στα SLX η στα SLX I ;

Chromecast δεν έχω.

Reaction score
1.064
Σε ποια ηχεία παίζει κανονικά; Στα SLX η στα SLX I ;

Chromecast δεν έχω.
Την πρωτη version εχω του lsx Αν θελεις κατι συγκεκριμενο να κοιταξω σε tidal το εχω βαλει δοκιμαστικο για ενα μηνα

Reaction score
1.265
Την πρωτη version εχω του lsx Αν θελεις κατι συγκεκριμενο να κοιταξω σε tidal το εχω βαλει δοκιμαστικο για ενα μηνα
Μπορείς να παίξεις μία playlist ; Αν δεν έχεις δικιά σου παίξε μία από τις έτοιμες του tidal σε παρακαλώ.

Reaction score
7.069
Επίση μια πολύ προσιτή λύση θα ήταν ένα xiaomi box s,με σύνδεση με οπτική με τα Kef. Για το αρχικό σετάρισμα (λογαριασμός,spotify,tidal κλπ),θα χρειαστεί οθόνη,αλλά μετά από αυτό όχι. Εχει και chromecast,spotify connect και αν δεν με απατά η μνήμη μου και tidal connect.Aπλά υπάρχει ο περιορισμός στην ανάλυση από την οπτική.Περισσότερα από τον Darko (αν και στο άρθρο του κακώς αναφέρει ότι θέλει συνέχεια την hdmi συνδεδεμένη).

μπορείς να το βρεις και μτχ. με 40-45 ευρώ ή καινούργιο στα 70 και κάτι (ακρίβυνε και αυτό....).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88