Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
20.399
Προφανώς και ο δικός μου χώρος είναι υποδεέστερης ηχητικής του wizzy, αν και έχω μερικούς άσσους στο μανίκι, όπως ουσιαστική ανυπαρξία τοίχου πίσω από την mlp και τελική χρήσιμη μεγάλη διάσταση δωματίου πραγματικά πολύ μεγάλη (>12,5μ), και ανώμαλης επιφάνειας εμπρός τοίχο (ανοιχτό τραπέζιο) με γυψοσανίδα κεντρικά, και βεβαίως πολλά και διάφορα εδώ κι εκεί.

Τυχερός βασικά. Και το μελέτησα βέβαια, όσο μου κόβει.
Ναι τα δικά σου τα ξέρω τα έχω διαβάσει προσεκτικά κιόλας.

Του wizzy, όμως νόμιζα ότι είναι πολύ μικρός χώρος. Τώρα που τα λές θυμαμαι ότι μάλλον τον μπέρδεψα στο μυαλό μου με του Trematogazi που το χαμηλό όμως έφευγε λόγω τοιχωμάτων. Γεράματα βαράνε αλλά ντάλον τα νευρώνια χα χα σε λίγο θα αρχίοσυν να μου τρέχουν και λίγο σάλια απο την άκρη των χειλιών ... και έχω και εσένα να μου λές τώρα να εκπαιδευτώ. 😀 😀

Εγώ βρε άρχισα ήδη να ζώ με αναμνήσεις και να τις εκτιμώ περισσότερο απο το τώρα. 😀

Και τώρα που σου γρ'αφω βασικά δεν λειτουργώ. Πάω να κάνω καφέ, δεν την βγάζω μέχρι το βράδυ χωρίς καφέ χα χα

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.913
Ακουστικές μελέτες οικιακών (μικρών) χώρων γενικά δεν έχουν καλά αποτελέσματα (με βάση κάποιων στάνταρντ) και δυνατοτήτων του χώρου και τα όρια που θέτει ένας ήδη διαμορφωμένος χώρος και για αυτό αποτελούν πολύ μικρό έως ανύπαρκτο κομμάτι των μελετών που αναλαμβάνει ενα γραφείο μελετών με τέτοια ειδίκευση.
Κάνεις μια συσχέτιση αιτίου (ακουστικές μελέτες μικρών χωρών δεν έχουν καλά αποτελέσματα κτλ) και αιτιατού (αποτελούν μικρό έως ανύπαρκτο κομμάτι μελετών ενός εξειδικευμένου γραφείου), χωρίς να έχεις δεδομένα υπόψιν σου.

Εάν, για παράδειγμα, κάνεις τον κόπο να μπεις στο site της εταιρείας θα δεις ότι ασχολείται με ακουστικές μελέτες χώρων, διαφόρων ειδών, διαστάσεων και χρήσεων, μεταξύ αυτών και οικιακών χώρων. Οι μικροί ή/και οι οικιακοί χώροι (είτε είναι home cinema είτε ακρόασης μουσικής), δεν αποτελούν "μικρό έως ανύπαρκτο" μέρος του portfolio της εταιρείας. Εάν κρίνω από την ταύτιση των προβλέψεων της μελέτης και των αποτελεσμάτων των μετρήσεων του χώρου μου, μπορώ, με μεγάλη ασφάλεια, να υποθέσω ότι τα αποτελέσματα στους υπόλοιπους χώρους που επιμελήθηκε η εταιρεία είναι εξαιρετικά.

Στα υπόλοιπα, απάντησε ο Κώστας. Στο thread μου, δες από εδώ και μετά.

Τέλος, αναφέρεσαι σε κάποια standards, βάσει των οποίων καταλήγεις στο (λανθασμένο) συμπέρασμα σου. Ποια είναι αυτά τα standards, μπορούμε να μάθουμε;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Νομίζω ότι αυτή η αναφορά δεν λαμβάνει υπ όψη την κατευθυντικότητα του αυτιού ανά συχνότητα. Είναι γνωστό ότι αλγόριθμοι που τοποθετούν ήχουν πίσω από τον ακροατή στην δικάναλη αναπαραγωγή όχι μόνο υπάρχουν αλλά κάνουν και πολύ καλή δουλειά. Γιατί το Q-Sound χρησιμοποιήθηκε μόνο για τόσες λίγες παραγωγές; Γιατί το stereo είναι good enough.
Αυτό το σχόλιο με παραπέμπει στην Αρχή Λειτουργίας του Transaural Audio (Υπερακουστική αναπαραγωγή).

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί ηχογραφήσεις binaural (διφωνικές) ληφθείσες ως γνωστόν με το ανδρείκελο και μικρόφωνα στη θέση των αυτιών στην κεφαλή του. Η διαφορά έγκειται στο ότι ενώ η τυπική binaural παραγωγή προορίζεται για χρήση αποκλειστικά μέσω ακουστικών όπου καθένα από τα επιμέρους κανάλια θα τροφοδοτεί το αντίστοιχο αυτί με διαφοροποιημένες πληροφορίες στο σήμα η τεχνική Transaural προβλέπει αναπαραγωγή από δικαναλικό setup με κανονικά ηχεία.

Υπό αυτή τη συνθήκη βεβαίως καθένα από τα ώτα του ακροατή θα δέχεται πληροφορίες και από τα δύο κανάλια με συνέπεια καταστρεπτικά φαινόμενα συνακρόασης (crosstalk). Αποστολή των ειδικών Transaural αλγορίθμων είναι ακριβώς η αμοιβαία ακύρωση των συνιστωσών συνακρόασης ούτως ώστε να οδηγεί σε πλήρη αντίληψη binaural πεδίου αλλά με γυμνά ώτα.

Να εισαγάγω καινά (ή μήπως αρχαία) δαιμόνια? Τι θα λέγατε για 9.χ πλάναρς? :sleep:
O Θεόδωρος Σπίνουλας είχε φτάσει την ταρίφα μέχρι επτά MG 3.6 οδηγούμενα από μονομπλόκ Mark Levinson αν δεν απατώμαι... Εκτιμώ ότι θα τα έβρισκε κομματάκι δύσκολα με τα κανάλια ύψους...

Last edited:

Reaction score
9.244
1678987739903.png

,,..επειδη η χορωδια ηταν τοποθετημενη στην σαλα στο πανω επιπεδο, την τοποθετησα και εγω στην 3D μιξη προς τα πανω.,,

Ρε τον αλητη, τι τρελες ειναι αυτες που κανουν :lolsign: :lolsign:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.297
Τέλος, αναφέρεσαι σε κάποια standards, βάσει των οποίων καταλήγεις στο (λανθασμένο) συμπέρασμα σου. Ποια είναι αυτά τα standards, μπορούμε να μάθουμε;
Κάποιοι επιθυμούν να μην υπάρχουν standards στην ακουστική, (μάλλον πουθενά στην επιστήμη της ηχητικής αναπαραγωγής) , ούτως ώστε να μπορούν να εκθειάζουν την "εμπειρία" , τις λάμπες, το πικάπ, και τα χρυσά αυτιά τους.

Reaction score
20.399
Κάνεις μια συσχέτιση αιτίου (ακουστικές μελέτες μικρών χωρών δεν έχουν καλά αποτελέσματα κτλ) και αιτιατού (αποτελούν μικρό έως ανύπαρκτο κομμάτι μελετών ενός εξειδικευμένου γραφείου), χωρίς να έχεις δεδομένα υπόψιν σου.

Εάν, για παράδειγμα, κάνεις τον κόπο να μπεις στο site της εταιρείας θα δεις ότι ασχολείται με ακουστικές μελέτες χώρων, διαφόρων ειδών, διαστάσεων και χρήσεων, μεταξύ αυτών και οικιακών χώρων. Οι μικροί ή/και οι οικιακοί χώροι (είτε είναι home cinema είτε ακρόασης μουσικής), δεν αποτελούν "μικρό έως ανύπαρκτο" μέρος του portfolio της εταιρείας. Εάν κρίνω από την ταύτιση των προβλέψεων της μελέτης και των αποτελεσμάτων των μετρήσεων του χώρου μου, μπορώ, με μεγάλη ασφάλεια, να υποθέσω ότι τα αποτελέσματα στους υπόλοιπους χώρους που επιμελήθηκε η εταιρεία είναι εξαιρετικά.

Στα υπόλοιπα, απάντησε ο Κώστας. Στο thread μου, δες από εδώ και μετά.

Μα δεν μίλησα εγώ ποτέ προσωπικά ούτε για την δική σου προσπάθεια, αλλά και ούτε για την εταρέια που σου τα έκανε.
Εσείς είπατε και το ερμηνεύσατε έτσι για κάποιο λόγο και μετά με βάλατε να δικαιολογήσω λεγόμενα που δεν εννούσα έτσι.

Τέσπα, εγώ επιμένω στην γενική μου άποψη έτσι όπως την εξέφρασα, μετα απο εξηγήσεις που μου ζητήσατε καθώς υπάρχυν και κάποιοι χώροι που προσφέρονται για καλύτερα αποτελέσματα και τους οποίους αναλάμβάνουν οι εταιρίες. Ξέρουν αυτοί τι περιπτώσεις αναλαμβάνουν και ποιές όχι.

Μιλούσα γενικά και δεν είναι μόνο οι του home theatre που ενδιαφέρονται και που εξάλλου η "δουλειά" πάει αλλού και περιλαμβάνει και άλλα aspects της αναπαραγωγής πέρα απο τα καθαρώς ακουσικά θέματα και που και οικονομικά μπορεί να συμφέρει η ανάληψή της.

Πάντως δεν μιλάω απσοπασματικά , ούτε απο το μυαλό μου, ούτε κάνω ατυχείς συσχετισμούς έχω μιλήσει με εταιρίες. Ισα ίσα η εκτίμησή μου είναι ότι εσυ μου φαίνεται ότι τα παρουσιάζεις κάπως αισιόδοαξα τα πράγματα. Τι να πω, στην Κύπρο ισχύουν και πθανόν άλλες νοοτροπίες και άλλη αντιμετώπιση στα πράγματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.549
Πόσα χρόνια λέω τα ίδια και τα ίδια, δε θυμάμαι πλέον.

Γεράματα. Άσχημα γεράματα. 😁😜😂

ΥΓ. Ούτε τότε δεν ήταν "δικές μου απόψεις", απλώς μετέφερα όσα διάβασα σε έγκυρες πηγές, δηλαδή μετέφερα γνώση.

Χιντ:
Screenshot_20230316-200648~2.png

Reaction score
20.399
Ναι υπάρχουν κάποιοι.... οι εταιρίες της ακουστικής. 😀 Όλοι να πουλήσουν θέλουν. Όλοι 90 % επίδραση λένε ότι έχουν οι κάθε είδους επιλογές τους στο ηχητικό αποτέλεσμα. Σύνολο 6.000 % έχω μετρήσει.

Την λάμπα την καλή την τσαχπίνικη την βρίζουν όλοι γιατί δεν ανοιγει δουλειές. Δεν έχω δεί κανεναν που πήρε λάμπες και τις έχει εγκαταλείψει ή δεν τις ευχαριστήθηκε για δεκαετίες ή και εαν άλλαξε δεν τις κράτησε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Πόσα χρόνια λέω τα ίδια και τα ίδια, δε θυμάμαι πλέον.

Γεράματα. Άσχημα γεράματα. 😁😜😂

ΥΓ. Ούτε τότε δεν ήταν "δικές μου απόψεις", απλώς μετέφερα όσα διάβασα σε έγκυρες πηγές, δηλαδή μετέφερα γνώση.

Χιντ:
Ίσως θα έπρεπε να εξετάσεις σοβαρά το ενδεχόμενο να τα χτυπούσες σε tatoo αντί να πήγαινες σε σκουλαρίκι. :roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.549
Δεν ε΄χω δεί κα΄νεναν που πήρε λάμπες και τις έχει εγαταλείψει ή δεν τις ευχαριστήθηκε για δεκαετίες ή και ε΄να άλλαξε δεν τις κράτησε.
Εγώ έχω δει.

ΥΓ. Όχι μόνον εμένα. Και εγώ δηλαδή, αλλά ξέρω κι άλλους.
Είχαμε λάμπες και τις δώσαμε.
Και δε το μετανιώσαμε.
Και μια χαρά τα λεφτά τσεπώσαμε. 😁😜😂

D

Deleted member 50795

Guest
Έτσι όπως ακούει ο γκαζάκιας θέλει «προβολέα» και όχι λάμπα..γίαυτο την πέταξε.:geek:

Reaction score
9.244
εγω συμφωνω με τα λογια του παραγωγου
«Με τον 3D ηχο βλέπουμε την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια στους μουσικούς, τους παραγωγούς και κυρίως στην ίδια τη μουσική».

Reaction score
20.399
Να το Α.Ι. πιο ανθρώπινο, λογικό και επικονωνιακό είναι απο τον άνθρωπο 😀

Και το είχα παρεξηγήσει στην αρχή.

¨Αντε να τελειώνουμε με τον άνθρωπο, παρατράβρηξε το πράγμα. Αηδία έχουμε καταντήσει.
εγω συμφωνω με τα λογια του παραγωγου
«Με τον 3D ηχο βλέπουμε την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια στους μουσικούς, τους παραγωγούς και κυρίως στην ίδια τη μουσική».
Και εγω τη διάβασα αυτή την δήλωση. Δεν μπορώ να το κρύψω. Έκλαψα.

Πάντως σε απελπισία πρέπει να είναι οι πολυκάναλοι για να καταφευγουν στην ποίηση.

Μάλλον δεν αποδίδουν οι επενδύσεις που τους βάλανε να κάνουν και τους έχουν ζώσει τα φίδια τους παραγωγούς. ¨Ειναι και γνωστοί για την ευαισθησία τους σε θέματα τέχνης και μουσικής.

😀😀

Last edited:

Reaction score
20.399
Ενδεχομένως να είχαν διαλέξει λάμπα γενικώς για λάθος λόγους... :sneaky:
Που να ξέρω ; , 1002 περιπτώσεις υπάρχουν.

Αλλά να μιλάνε και αυτοί που δεν έχουν ακούσει και ποτέ, που λες και εσύ, δεν μου μοιάζει και για σωστό.
😀

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Που να ξέρω ; , 1002 περιπτώσεις υπάρχουν.

Αλλά να μιλάνε και αυτοί που δεν έχουν ακούσει και ποτέ, που λες και εσύ, δεν μου μοιάζει και για σωστό.
😀
Μην τους αδικούμε...Μπορεί να ήταν πολύ απασχολημένοι με την αποκατάσταση του κύρους της Μουσικής... :roflmao:

Reaction score
20.399
Μην τους αδικούμε...Μπορεί να ήταν πολύ απασχολημένοι με την αποκατάσταση του κύρους της Μουσικής... :roflmao:
Σήμερα έχεις ρέντα. Σε χαίρομαι. Αλήθεια. 😀

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads