- Μηνύματα
- 16.471
- Reaction score
- 19.386
Διαβλέπω μια δυσαρέσκεια απέναντι στην προσφιλή τάξη των επαγγελματιών πρακτικών επαγγελμάτων, επειδή ζούμε σε επαρχία και δεν βρίσκουμε μαστόρους όπως η δική μου απέναντι στους αντιπροσώπους του ιατρικού κλάδου ή έχω λάθος εντύπωση ;Οι μηνιαίες αποδοχές στους περισσότερους ιατρούς δεν πλησιάζουν καν τις εβδομαδιαίες απολαβές διάφορων τεχνιτών , ιδίως όταν οι δεύτεροι έχουν την έδρα τους σε επαρχιακά μέρη. Δεν είναι δύσκολο επίσης να διαπιστωθεί με πόσες κακοτεχνίες θα μπορούσαν να συνεχίζουν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους δραστηριότητα οι δεύτεροι.
Για τα άλλα που λές δεν διαφωνώ , ίσα ίσα αυτά σου είπα και εγώ. Οι απολαβές τους φυσικά είναι μεγαλύτερες. Και όχι μόνο αυτών. Αυτό ήταν και όλο το νοήμα του δικού μου πόστ περί δύσκολου και εύκολου και που στην ουσία δεν είναι κριτήριο για να κάνει κάποιος ή να θεωρηθεί ότι στον τομέα του κάνει καλή ή κακή δουλειά αλλά παίζουν ρόλο πολλά άλλα πράγματα. Ούτε το κάνει για αυτό. Ιδίως στην επιστήμη (δεν εννοώ επαγγέλματα της επιστήμης) οι απολαβές είναι μικρότερες όλων των υπολοίπων και όμως η γνώση και συσσώρευσή της είναι η μεγαλύτερη δυνατή.
Και μια και είπα γνώση και κάπου αλλού αναφερθήκαμε στο τι ακριβώς είναι αυτό αλλά και σε έννοιες όπως γνώση, λογική, υποκειμενικότητα (υποκείμενο) αντικειμενικότητα (αντικείμενο), ιδέα (νούς κατα το Ελληνικόν, πνεύμα κατά άλλους, ανάλογα τον κλάδο της επιστήμης που ασχολείται κάποιος), η διαφορά τους (ιδίως του αντικειμενικού) με το απόλυτο που επιστημονικά-φιλοσοφικά είναι άλλο πράγμα και τι αυτά αποτελούν σαν ορισμοί και διάρθρωση στην φιλοσοφική σκέψη εντασσόμενα σε ένα ολιστικό σύστημα εξέτασης, διαφέροντας απο την αντίληψη του κόσμου που τα χρησιμοποιεί, όχι λάθος, αλλά πειρσσότερο σαν μερικό και ασύνδετον (αμπελο) φιλοσοφείν στην καθημερινή του ζωή και οι οποίοι ορισμοί ξέπερνανε την έννοια της γνώσης όπως αυτή νοείται απο τα μαθηματικά περί αποδείξεως, λογικών προτάσεων που βασίζεται κάθε υπόθεση αλλά και των γνωστών αρχών της λογικής που ξέρουν ('η έπρεπε να ξέρουν) οι των πρακτικών επιστημών ... και οι οποίες απο την φιλοσοφία εξετάζονται σε βαθύτερο επίπεδο καθώς δεν φτάνουν οι λογικές αρχές αλλά πρέπει και να διερευνηθεί απο που και πως αυτές προκύπτουν (απο το "νους" δηλαδή του ανθρώπου που έχει σχέση με το "Εγώ" και το "Είναι" αλλά και "Γιγνεσθαι" των αρχαίων Αριστοτελη και Ηρακλείτου) ... και επειδή φαίνεται να δείχνεις ένα genuine ενδιαφέρον για αυτά τα ζητήματα και εάν όχι θα έπρεπε, σου παραθέτω (αλλά και στους αγαπητούς συμμετέχοντας στο νήμα σου) ένα απλό, κατανοητό, γρήγορο, ταχύτατο course για το θέμα, που φτάνει μέχρι και τον Hegel (Απο Αριστοτέλη, Kant, Fichte ... Hegel). Ο έν λόγω επιστήμονας είναι ένας σοβαρός αναλυτής της φιλοσοφίας του Hegel καθώς ψάχνοντας θα βρείς εντελώς λάθος και ακατάλληλες αναφορές για την ερμηνεία του φιλοσοφικού του έργου αλλά και "συστήματος" του απο πολλούς άλλους.
Καλό γκ@μενάκι η Κέιτ χα χα, κα εάν και είμαι σε ηθικό δίλημμα χα χα καθώς απο την μια μου αρέσει που διάλεξε τον άνδρα που διάλεξε ως σύντροφο ζωής, αλλά απο την άλλη απο συνεντεύξεις της δείχνει λίγο μια περίεργη στάση υποτίμησης και θαυμασμού συγχρόνως απέναντί του .... αλλά αυτά πιστεύω θα τα βρείς πιο ενδιαφέροντα για πνευματική άσκηση. Επίσης θα καταλάβεις και εσυ αλλά και κάποιος άλλος (δεν θυμάμαι ποιός) στον οποίο απάντησα σκωπτικά, όσον αφορά το υπερβατικό και πως α) μόνο του χωρίς το αντικείμενο (το "Εγώ¨και το "μη είναι") δεν μπορεί να σταθεί ούτε να οδηγήσει πουθενά. β) δεν είναι μεταφυσικό και ας ονομάζεται έτσι και έχει περάσει λάθος στον απλό κόσμο (ακόμη και στον επιστημονικό φιλοσοφικό κόσμο που δεν το καταλαβαίνει ή απο κάτι πολιτικούς φιλοσόφους που εξυπηρετούν και δεσμεύονται απο πολιτικές "στασεις" στα ζητήματα αυτά, οπότε καταλαβαίνεις τι ελπίδα να έχει ο απλός κόσμος , εμείς). Και είναι και στα Ελληνικά, απλό, καλή "τίμια" αναδρομή, αξιόπιστο, όχι κουραστικό .pdf που δεν βγάζει πουθενά καθώς το "επιστήμη είναι ... διάβασμα θέλει" μόνο δεν φτάνει χα χα). Πέρα απο τον Hegel το πράγμα μπλέκει ή μάλλον το "συσκοτίζουν". Υπάρχει βέβαια αξιόλογο έργο ως συνέχεια απο καποιους φιλοσοφους για το θέμα , αλλά λίγους πεθαμένους και αυτοί, και πολύ λίγοι σύγχρονοι. Ας καταλάβουμε τα βασικά και μετά πάμε παραπέρα χα χα.
Δεν έχω δει την ταινία και δεν προτίθεμαι να την δω, καθόσον δεν πηγαίνω πλεόν σε κινηματογράφους και δεν έχω κανένα streaming platform.
Εάν ποτέ το δείξει η κανονική TV που έχω (ΕΡΤ, Ερτφλιξ, ΑΝΤ κλπ.) ίσως καταφέρω και το δω.
Εκ πρώτης "εξωτερικής" όψεως, δεν μου φαίνεται να με ενδιαφέρει...αλλά ας μην προτρέχω...
Πάντως στο ότι αναφέρεται στην Berliner Philharmoniker είναι...προβληματικό γιατί την γνώρισα από κοντά αυτήν την Ορχήστρα και οιαδήποτε αλλότρια "χρήση" της θα με αποξενώσει...
Last edited: