Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.400
Μιλάς μάλλον για τα 7 beds, όχι 9. Στα 7 ναι έχει νόημα καθώς θα υπάρχει υλικό σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Στα 9 δεν υπάρχει τίποτα στα 2 extra channels εκτός από objects. Εκτός και αν βρεις μουσική δουλεμένη σε 9.1.4. Στις ταινίες δεν υπάρχει αυτό στο home entertainment
Υπάρχουν ταινίες που χρησιμοποιούν 9 beds. Τις αναφέρουν συχνά στο avs οι τρινοφικοί. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι η χρήση σε remapping και σε upmixing
Eίναι. Και γίνεται και με mini dsp. Δεν χρειάζεται ντε και καλά Trinnov.
Δηλαδή τι; Να τον πουλήσω και να πάρω minidsp αν είναι να πάρω άνω κεντρικό; 🤪

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.946
Υπάρχουν ταινίες που χρησιμοποιούν 9 beds. Τις αναφέρουν συχνά στο avs οι τρινοφικοί. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι η χρήση σε remapping και σε upmixing
Όσο αφορά το native περιεχόμενο και όχι το upmixing, αν έχεις ταινία σε 9.1.x τότε ακούς κινηματογραφικό master. Όχι το σωστό για Home Entertainment. Και αυτό γίνεται επειδή δεν ασχολήθηκε κανείς (δεν πλήρωσε κανείς είναι το σωστό βέβαια), για να μεταφερθεί το κινηματογραφικό master για χρήση Home Entertainment. Οπότε ακούς κάτι που είναι λάθος. Μπορεί να είναι θεαματικό ή να γεμίζουν όλα τα κανάλια και να αισθάνεσαι ωραία που τα λεφτά "πιάσαν τόπο", αλλά είναι λάθος. Έχω εξηγήσει τους λόγους. Όπως επίσης αν ακούς διαλόγους από τα LR ακούς κινηματογραφικό master, όχι το σωστό για οικιακή χρήση. Τα έχω πει αυτά σε άλλο θέμα πέρσι. Μετά τα είπε και ο μαστεράς των StarWars. 🙂 Ελπίζω πλέον να καταλαβαίνετε πως δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Αν δεν υπάρχει επαφή με το χώρο είναι αδύνατον να τα ξέρει κάποιος αυτά.

Δηλαδή τι; Να τον πουλήσω και να πάρω minidsp αν είναι να πάρω άνω κεντρικό; 🤪
Δεν είπα αυτό. Είπα πως δεν χρειάζεται ντε και καλά να έχει Trinnov. Γίνεται και αλλιώς και ας μην έχει τα αποτελέσματα ενός Trinnov. 🙂 Χάλια πάντως δεν θα είναι, αν γίνει σωστά, και από αυτόν που γνωρίζει.

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.400
Όσο αφορά το native περιεχόμενο και όχι το upmixing, αν έχεις ταινία σε 9.1.x τότε ακούς κινηματογραφικό master. Όχι το σωστό για Home Entertainment. Και αυτό γίνεται επειδή δεν ασχολήθηκε κανείς (δεν πλήρωσε κανείς είναι το σωστό βέβαια), για να μεταφερθεί το κινηματογραφικό master για Home Entertainment use. Οπότε ακούς κάτι που είναι λάθος.
Οέο, τι γράφεις οέο ;

Δηλαδή μου λες αν έχω σύστημα με 9 beds, και το blockbuster που βλέπω τα έχει όλα ενεργά, πρέπει να κάνω παράπονα στην εταιρία που το διανέμει αντί να χαρώ, γιατί ακούω περισσότερα κανάλια από όσα έπρεπε; Γιατί λέει είναι το "άλλο" μάστερ, και άρα είναι "λάθος";
Και ποιος παπάρας είπε κάτι τέτοιο;

Να πάτε να τα πείτε στην trinnov αυτά, να σας πάρουν με τις λουκανικόπιτες :p. Λάθος, με τις μπάμιες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.459
αν έχεις ταινία σε 9.1.x τότε ακούς κινηματογραφικό master. Όχι το σωστό για Home Entertainment. Και αυτό γίνεται επειδή δεν ασχολήθηκε κανείς (δεν πλήρωσε κανείς είναι το σωστό βέβαια), για να μεταφερθεί το κινηματογραφικό master για Home Entertainment use. Οπότε ακούς κάτι που είναι λάθος. Μπορεί να είναι θεαματικό ή να γεμίζουν όλα τα κανάλια και να αισθάνεσαι ωραία που τα λεφτά "πιάσαν τόπο", αλλά είναι λάθος.
Έχω 9 στο bed layer εδώ και πολύ καιρό, κι έχω "ακούσει" ένα σκασμό ταινίες (Dolby Atmos) χωρίς ποτέ μα ποτέ να παίζουν φουλ στριμ τα front wide.

Ωστόσο, στην συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών, θα παίξουν ένα ρημαδι object όταν χρειάζεται από κει.

Η ύπαρξή τους, όταν θα παίξουν αυτό το object, κάνει μεγάλη διαφορά, σε σχέση με την απουσία τους.

Πολύ πιο μεγάλη, από όσο πιθανώς να νομίζεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι περισσότεροι που ξέρουν, τα θεωρούν πολύ σημαντικά ηχεία.

Γεφυρώνουν ένα πραγματικά μεγάλο χάσμα μεταξύ main (front) και πλαϊνών σαραουντ, ένα κενό 60°, όπου έχεις άριστη αντίληψη κατεύθυνσης.

Με αυτά τοποθετημένα, έχεις ηχείο ανά 30° σε όλο το εμπρός ημικύκλιο.

Άμα σε βάλω κάνα john Wick, θα πας να βάλεις αυτί εκεί και θα λες συνέχεια "να, δε παίζει τίποτα", μέχρι να σε κουφάνει κυριολεκτικά μια μπιστολιά, που θα βγαίνει ΜΟΝΟΝ από αυτό. Με απόλυτα σωστή κατευθυντικότητα σε σχέση με την εικόνα, για την ευρύτατη θέση ακρόασης και θέασης ενός οικιακού κινηματογράφου, που θα έχει είτε 3 θέσεις για 3 καθήμενους, είτε 2 σειρές καθίσματα.

Ακόμα όμως και για την MLP, η φυσική παρουσία ενός ηχείου στις 60° θα κάνει τεράστια αντιληπτή διαφορά όταν από κει βγαίνει το object, ή όταν είναι κινούμενο το object στον οριζόντιο άξονα, πχ μια μοτοσυκλέτα που διασχίζει την οθόνη, οπότε περνάει από ηχείο σε ηχείο με μια ομαλότητα, με μια συνέχεια, που κάνει εντελώς ομοιογενές το άκουσμα του object κατά την κίνησή του.

Προφανώς η χρήση του είναι πολύ περιορισμένη σε σχέση με τα 7 βασικά ηχεία του bed layer, αλλά πίστεψέ με, μετά από τόσο καιρό χρήσης, το έχω εκτιμήσει ιδιαιτέρως.

Άλλωστε, από ταινία σε ταινία, πολλά ηχεία από το βασικό bed layer έχουν μικρή συμμετοχή στο τελικό αποτέλεσμα. Αλλά όταν έχουν, κάνουν όλη τη διαφορά.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.946
Οέο, τι γράφεις οέο ;

Δηλαδή μου λες αν έχω σύστημα με 9 beds, και το blockbuster που βλέπω τα έχει όλα ενεργά, πρέπει να κάνω παράπονα στην εταιρία που το διανέμει αντί να χαρώ, γιατί ακούω περισσότερα κανάλια από όσα έπρεπε; Γιατί λέει είναι το "άλλο" μάστερ, και άρα είναι "λάθος";
Και ποιος παπάρας είπε κάτι τέτοιο;

Να πάτε να τα πείτε στην trinnov αυτά, να σας πάρουν με τις λουκανικόπιτες :p. Λάθος, με τις μπάμιες.
Όπως και την άλλη φορά έτσι και τώρα αδυνατείς να καταλάβεις τι λέω καθώς δεν γνωρίζεις. Δεν είναι η δουλειά σου. Δεν υπάρχει και λόγος να το συνεχίσω καθώς θα αρπαχτούμε πάλι όπως και τότε.

Δεν με απασχολεί τι κάνει η Trinnov ούτε είναι αυτό το θέμα. Γνωρίζω άριστα την διαδικασία και αυτό δεν αφορά την Trinnov και αν έχει 16 ή 36 ηχεία.
Έχω 9 στο bed layer εδώ και πολύ καιρό, κι έχω "ακούσει" ένα σκασμό ταινίες (Dolby Atmos) χωρίς ποτέ μα ποτέ να παίζουν φουλ στριμ τα front wide.

Ωστόσο, στην συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών, θα παίξουν ένα ρημαδι object όταν χρειάζεται από κει.

Η ύπαρξή τους, όταν θα παίξουν αυτό το object, κάνει μεγάλη διαφορά, σε σχέση με την απουσία τους.

Πολύ πιο μεγάλη, από όσο πιθανώς να νομίζεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι περισσότεροι που ξέρουν, τα θεωρούν πολύ σημαντικά ηχεία.

Γεφυρώνουν ένα πραγματικά μεγάλο χάσμα μεταξύ main (front) και πλαϊνών σαραουντ, ένα κενό 60°, όπου έχεις άριστη αντίληψη κατεύθυνσης.

Με αυτά τοποθετημένα, έχεις ηχείο ανά 30° σε όλο το εμπρός ημικύκλιο.

Άμα σε βάλω κάνα john Wick, θα πας να βάλεις αυτί εκεί και θα λες συνέχεια "να, δε παίζει τίποτα", μέχρι να σε κουφάνει κυριολεκτικά μια μπιστολιά, που θα βγαίνει ΜΟΝΟΝ από αυτό. Με απόλυτα σωστή κατευθυντικότητα σε σχέση με την εικόνα, για την ευρύτατη θέση ακρόασης και θέασης ενός οικιακού κινηματογράφου, που θα έχει είτε 3 θέσεις για 3 καθήμενους, είτε 2 σειρές καθίσματα.

Ακόμα όμως και για την MLP, η φυσική παρουσία ενός ηχείου στις 60° θα κάνει τεράστια αντιληπτή διαφορά όταν από κει βγαίνει το object, ή όταν είναι κινούμενο το object στον οριζόντιο άξονα, πχ μια μοτοσυκλέτα που διασχίζει την οθόνη, οπότε περνάει από ηχείο σε ηχείο με μια ομαλότητα, με μια συνέχεια, που κάνει εντελώς ομοιογενές το άκουσμα του object κατά την κίνησή του.

Προφανώς η χρήση του είναι πολύ περιορισμένη σε σχέση με τα 7 βασικά ηχεία του bed layer, αλλά πίστεψέ με, μετά από τόσο καιρό χρήσης, το έχω εκτιμήσει ιδιαιτέρως.

Άλλωστε, από ταινία σε ταινία, πολλά ηχεία από το βασικό bed layer έχουν μικρή συμμετοχή στο τελικό αποτέλεσμα. Αλλά όταν έχουν, κάνουν όλη τη διαφορά.
Δεν είπες τίποτα διαφορετικό από όσα έχω ήδη γράψει.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Μιλάμε για κάψιμο πάντως έτσι? :rolleyes:
Αν μπει καμιά 'ρίδα ρε παιδιά εκεί μέσα τώρα το καλοκαίρι (απ΄αυτές τις πεταχτές.. 8-) ) πως την κυνηγάς?
Θα μπουρδουκλωθείτε στα καλώδια μέσα στον πανικό, θα γίνει ζημιά.. :tongue:

:o

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.400
Αλήτες στην Τρινοβ που πουλάνε 32ηδες επεξεργαστές για home cinema.
Ή άσχετοι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.459
Δεν είπες τίποτα διαφορετικό από όσα έχω ήδη γράψει.
Επί της ουσίας της υλοποίησης ενός σεταπ, είπα.

Αυτό που είπα, είναι μακάρι να μπορούσε ο καθένας σας να πάρει τον 32-αρι τρινοβ και να βάλει 8 σαμπ και 24 δορυφόρους, εκ των οποίων 6 στο ταβάνι και 18 στο bed layer.

Εσύ αυτό που λες επί του θέματος, είναι πως ακόμα κι αν σου έτρεχαν τα λεφτά από τα μπατζάκια, κι αν είχες dedicated 40τμ και αν σου χάριζαν τον 32-αρη τρινοβ και όσους δορυφόρους θες, πρακτικά υποστηρίζεις πως δεν θα έβαζες πάνω από 7 στο bed layer και 4 στο ταβάνι, γιατί ούτε αυτά δε χρειάζονται, αρκούν και 5 - 2.

Δηλαδή εμείς από τη μια πλευρά είμαστε έξτρα θετικοί σε όσο το δυνατόν περισσότερα ηχεία μπορούμε ο καθένας μας να βάλουμε στο σεταπ, ενώ εσύ φαίνεται να μη τα θες, για όσους λόγους λες, οκ.

Άρα λέμε κάτι διαφορετικό.
Εκτός κι αν δε κατάλαβα καλά.

Δηλαδή, για να το ξεκαθαρίσουμε, άμα εσένα σου χαρίσουν έναν dedicated χώρο με 150" οθονη, και σου χαρίσουν ένα τρινοβ 32-άρη, και σου χαρίζουν όσα σαμπ θες κι όσους δορυφόρους θες, πόσα θα έβαζες και που;

Για πες! Για να λυθεί η όποια παρεξήγηση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.459
Να σβήσεις αυτόν τον Τζον πως τον λεν από τον σκληρό αμέσως, λάθος είναι ο πυροβολισμός από το wide. Άιντε
Θυμάμαι κι ακόμα γελάω, όταν έβαλα για πρώτη φορά τα wide front και ξεκίνησα την πρώτη ταινία, είδα δεν άκουγα τίποτα από κει και πήγα έστησα αυτί στο Τουίτερ να δω αν δουλεύει, και εντάξει λίγο φύσημα το άκουσα αλλά δεν έπαιζε τίποτε, μέχρι που κάνει ένα τρελό ζμπουμ (γδούπος, από object) και κόντεψα να πάθω καρδιά, να σπάσω τύμπανο και να πάθω αλλεπάλληλα εγκεφαλικά. 😁🤪😁😜😁🤪😁😜

Πολύ γέλιο ρε, ατελείωτο γέλιο είναι το θέμα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Δηλαδή, για να το ξεκαθαρίσουμε, άμα εσένα σου χαρίσουν έναν dedicated χώρο με 150" οθονη, και σου χαρίσουν ένα τρινοβ 32-άρη, και σου χαρίζουν όσα σαμπ θες κι όσους δορυφόρους θες, πόσα θα έβαζες και που;
2 μαρή, 2. :rolleyes:
Δεν σε λέω που.. :roflmao:
Και όσα sub χρειάζεται ο χώρος..
Τα υπόλοιπα χάρισμάσ'.. :tongue:
Και την οθόνη, πάρτη κι αυτή..
Δε θέλω προβόλια και πολυπλοκότητες..
Και ο τρίνοβ σε μπελάδες θα μ' έβαζε, να τον πάρεις κι αυτόν.. 8-)

Να με θυμάσαι μόνο όταν θ΄ακούς και να μστέλνεις κανένα σοκολατάκι στη γιορτήμ' που μ' αρέσνε.. :biggrin:
Νταξ' ?

Γιατί έτσ' πετάγομαι.. :tongue:
Τι?
Δεν είμ' αούντιολόβερ?
Τι λε ρε..:laugh:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.597

Για πες! Για να λυθεί η όποια παρεξήγηση.
η "παρεξήγηση" θα λυθεί αν πρόκειται να πληρώσεις, όχι με ...χαρίσματα :p

Αν πρόκειται λοιπόν να πληρώσεις για 3-4-10 επιπλέον ηχεία που πιστεύεις πως θα συνεισφέρουν από καθόλου έως ελάχιστα.... τι κάνεις? τα πλερώνεις?? :p

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
η "παρεξήγηση" θα λυθεί αν πρόκειται να πληρώσεις, όχι με ...χαρίσματα :p

Αν πρόκειται λοιπόν να πληρώσεις για 3-4-10 επιπλέον ηχεία που πιστεύεις πως θα συνεισφέρουν από καθόλου έως ελάχιστα.... τι κάνεις? τα πλερώνεις?? :p
Ούτ' εσένα σε κόβω γι' αούντιολόβερ.. :rolleyes:

not-approved-stamp-text-not-approved-inside-illustration-109745711.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.459
Τα ζόρια είναι ανθρώπινα, εγώ ζοριζομαι καμιά φορά στη χέστρα.. 🤪😜😁😜🤪😜😁

Ευτυχώς έχω το κινητό ανά χείρας, και μαζί με συκώτι, φτιάχνω κι έντερο εκεί καθιστός, απελευθερώνομαι ένα πράμα! 🤪😜😁😜🤪😜😁

τι κάνεις? τα πλερώνεις??
Άμα τα'χεις, ναι. Άμα δε τα'χεις, βρίσκεις ..δικαιολογίες. 🤪😜😜🤪😜😁

Άμα η γυναίκα έχει μαύρη ζώνη στο καράτε, ούτε δικαιολογίες σε χρειάζεται να βρεις, είναι στρωμένο το παιχνίδι! 🤪😜😁😜🤪😜😁

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic