Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

D

Deleted member 50795

Guest
Ο γκαζακιας είναι πολύ συνειδητοποιημένος και ψαγμένος χρήστης..:geek:

λίγα μαθήματα σχεδίασης «ναυτιλίας» να κάνει (μπορεί και να ξέρει..?) και θα γυρνάει τζάμπα όλη την Ευρώπη ..:biggrin:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.529
Μετά από αυτήν την παράμετρο, και βγάζοντάς την απ'εξω από το συλλογισμό, για μεγάλες αποστάσεις υπάρχουν ήδη τα EV που μπορούν να κάνουν παραπλησιους χρόνους με ICE σε ένα μεγάλο ταξίδι, 1.000 χιλιομέτρων.

D

Deleted member 50795

Guest
Θα αργήσουν πολύ να αλλάξουν ριζικά οι προδιαγραφές των μπαταριών, οπότε μέχρι τότε, δεν θα αλλάξει τίποτα.

κρύβε λόγια …μη πάρουν φόρα και αυτοί και χάσουμε την μπάλα..:biggrin:

(στην Ολλανδία μου έλεγε αυτος ο γνωστος μου , ότι κάτι τέτοια έχουν κάπου 30000 παραγγελίες)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
Μια παράμετρος που ποτέ δεν αναφέρεται, είναι ο χαμένος χρόνος των οδηγών ICE στα βενζινάδικα κατά την διάρκεια του έτους.
Αν βάλουμε (λίγο αυθαίρετο αλλά κάπου εκεί θα είναι) 1 φορά στις 5 μέρες επίσκεψη σε βενζινάδικο, έχουμε 70 περίπου επισκέψεις τον χρόνο.
Πες 5 λεπτά έκαστη, σύνολο, μαζί με την πληρωμή.

350 λεπτά τον χρόνο χαμένα, όταν ο EV φορτίζει κατά την διάρκεια του ύπνου του το βράδυ, ή ενώ τρώει κοψίδια.
350 λεπτά δεν είναι λίγο, και μάλιστα σε περιβάλλον απωθητικό.

Πόσα μεγάλα ταξίδια θα κάνει κάποιος με το EV τον χρόνο για να πιάσει αυτό το νούμερο;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.033
:o

Πόσα χιλιόμετρα το πενθήμερο κάνεις καλέ;
Προσωπικά κάνω λίγα, πηγαίνω βενζινάδικο 1 στις 10. Μάλλον πήγαινα, τώρα με μοίρασμα του χρόνου και στο ID3, ακόμα λιγότερο.

Αλλά νομίζω πως πολλοί κάνουν άνετα 400-500 Km την εργάσιμη βδομάδα. Πως μαζεύουν 25000 km τον χρόνο; Πέρα-δώθε στην εργασία, πέρα-δώθε τα παιδιά σε αθλήματα/δραστηριότητες, έξοδοι για διασκέδαση, ψώνια, μαζεύονται.
Αν είναι όλη μέρα σπίτι αγκαλιά με τα σαμπγούφερς, ΟΚ, δεν θα γράφουν πολλά.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
:o

Πόσα χιλιόμετρα το πενθήμερο κάνεις καλέ; Με το δικό μου, που καίει τον κwλο του, βάζω κάθε 15.
Παιδιά όταν πάτε στο βενζινάδικο γεμίζετε; Ρωτάω γιατί εγώ 20€ έβαζα, 20€ βάζω...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.464
50 Euro κάθε βδομάδα, minimum.
Υπάρχουν και βδομάδες που το 50άρι θα φύγει στο πενθήμερο.

Reaction score
5.395
Διακρίνω μια μικρή εμπάθεια.
Τον πειράζω τον Ear.
Σαφώς και η αυτονομία αυτοκινητόδρομου είναι ευπρόσδεκτη, και η 800V αρχιτεκτονική επίσης.

Και το γεγονός παραμένει επίσης, ότι προσωπικά range anxiety δεν αντιμετώπισα εδώ και ένα χρόνο και 25.000χλμ.
Και δεν κυκλοφορώ σχεδόν καθόλου εντός πόλης. Ούτε πάω στη δουλειά με το αμάξι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.767
50 Euro κάθε βδομάδα, minimum.
Υπάρχουν και βδομάδες που το 50άρι θα φύγει στο πενθήμερο.
Εσύ κι αν έχεις να εξοικονομήσεις 💰 από ένα EV, και απ'οτι έχω καταλάβει και microcars σε καλύπτουν..

Πάνω κάτω έτσι ήμουν και γω, έδινα ~250€ το μήνα για ντίζελ (και ~300€ για λιζινγκ), μέσο όρο είχα πάνω από 2.000 χλμ το μήνα, αφού αυτά ήταν ίσα ίσα τα πήγαινε έλα στη δουλειά..

Επί σειράς ετών βγάζω μίνιμουμ 33.000 χλμ το έτος.
Μηδενικές τράκες στο ιστορικό μου. 😎

Στο iD.3 έχω συμπληρώσει 65.000χλμ και δεν συμπλήρωσα 2 έτη (τέλη Ιούνη), ενώ ταυτόχρονα μείωσα τα δρομολόγια στη δουλειά! 😜🤪😂😁

ΥΓ. Έκανα ήδη το ένα και μοναδικό σέρβις της 2-ετιας, στα 3,5 κατοσταρικα. Άλλα έξοδα δεν είχε (πλην της στάνταρ φουλ μικτής ασφάλισης). Ήδη έχει βγάλει τα λεφτά του (150% υπεραπόσβεση, επιδότηση πήρα, δωρεάν φορτίσεις άπειρες πραγματικά)!

Για τα δικά μου δεδομένα, το iD.3 ήταν μια εκπληκτική αγορά, η οποία εκτός από τζάμπα, μου αναβάθμισε απίστευτα την καθημερινή μου οδηγική απόλαυση! 😎

Last edited:

alexis

Reaction score
30.464
Εσύ κι αν έχεις να εξοικονομήσεις 💰 από ένα EV, και απ'οτι έχω καταλάβει και microcars σε καλύπτουν..

Πάνω κάτω έτσι ήμουν και γω, έδινα ~250€ το μήνα για ντίζελ (και ~300€ για λιζινγκ), μέσο όρο είχα πάνω από 2.000 χλμ το μήνα, αφού αυτά ήταν ίσα ίσα τα πήγαινε έλα στη δουλειά..

Επί σειράς ετών βγάζω μίνιμουμ 33.000 χλμ το έτος.

Στο iD.3 έχω συμπληρώσει 65.000χλμ και δεν συμπλήρωσα 2 έτη (τέλη Ιούνη), ενώ ταυτόχρονα μείωσα τα δρομολόγια στη δουλειά! 😜🤪😂😁

ΥΓ. Έκανα ήδη το ένα και μοναδικό σέρβις της 2-ετιας, στα 3,5 κατοσταρικα. Άλλα έξοδα δεν είχε. Ήδη έχει βγάλει τα λεφτά του (150% υπεραπόσβεση, επιδότηση πήρα, δωρεάν φορτίσεις άπειρες πραγματικά)!

Για τα δικά μου δεδομένα, το iD.3 ήταν μια εκπληκτική αγορά, η οποία εκτός από τζάμπα, μου αναβάθμισε απίστευτα την καθημερινή μου οδηγική απόλαυση! 😎
Εχω πει και στο παρελθόν, μόνο οι ετήσιες βενζίνες μου ξεπερνούν τα 3000€. Είχα αρχίσει να σκέφτομαι και για κανένα φθηνό μεταχειρισμένο. Στην αρχή κοιτούσα το πρώτο άντε δεύτερο Leaf κοντά στα 15.000€ αλλά με κρατάει πίσω το Chademo που το εγκατέλειψε και η ίδια η Nissan, και τα λίγα χλμ. Κάθε μέρα θα θέλει φόρτιση. Αυτό δεν είναι πρακτικό πρόβλημα βέβαια καθώς υπάρχει γκαράζ, είναι όμως καθαρά ψυχολογικό. 15.000€ για 100χλμ και αυτά χωρίς ψύξη - θέρμανση; Δεν μου πάει με τίποτα να τα δώσω. Μετά βλέπω το Smart. Μια από τα ίδια και εκεί. Και κάπως έτσι, έχω αποφασίσει να περιμένω να πάρω καινούργιο κατά το 2025-2026. Η απόσβεση ενός Smart πχ θα ερχόταν στα 4-5 χρόνια, φτάσαμε 2028. Θέλω να πιστεύω πως το 2025-26 θα υπάρχουν λύσεις οπότε θα περιμένω.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά αυτό με κρατάει πίσω και από το γενικό restructure του σαλονιού και το Home Cinema. 🙂

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.767
Η απόσβεση ενός Smart πχ θα ερχόταν στα 4-5 χρόνια, φτάσαμε 2028.
Άμα ξεκινούσες την "απόσβεση" το 2020 θα ήσουν στο τελείωμα. 😂🤪

Όσο πιο πίσω το πας, τόσο χάνεις λεφτά κι απόλαυση. Πάντα μπορείς να λες "να περιμένω άλλα 2-3 χρόνια να δούμε τι θα βγει", αλλά έτσι χάνεις χρόνια, είτε στο EV είτε στο ιμερσιβ. Γιόλο λεμε. 😁

Την μια επιδότηση την έχασες (κινούμαι ηλεκτρικά 1) και βλέπω να χάνεις και τη δεύτερη του "2".
Τι να πω, εσύ ξέρεις καλύτερα. 😂🤪
Γω πάντως, θα τις τσιμπήσω και τις 2! 😁
6,5+8= 14,5 χιλιάρικα αέρα Πατέρα. 😂🤪😁

alexis

Reaction score
30.464
Άμα ξεκινούσες την "απόσβεση" το 2020 θα ήσουν στο τελείωμα. 😂🤪

Όσο πιο πίσω το πας, τόσο χάνεις λεφτά κι απόλαυση. Πάντα μπορείς να λες "να περιμένω άλλα 2-3 χρόνια να δούμε τι θα βγει", αλλά έτσι χάνεις χρόνια, είτε στο EV είτε στο ιμερσιβ. Γιόλο λεμε. 😁

Την μια επιδότηση την έχασες (κινούμαι ηλεκτρικά 1) και βλέπω να χάνεις και τη δεύτερη του "2".
Τι να πω, εσύ ξέρεις καλύτερα. 😂🤪
Γω πάντως, θα τις τσιμπήσω και τις 2! 😁
6,5+8= 14,5 χιλιάρικα αέρα Πατέρα. 😂🤪😁
Γιατί έχουν επιδότηση τα μεταχειρισμένα ΒΕVs;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.767

Το ηλεκτρικό πασάτ είναι εδώ!

340 άλογα, 200χλμ/Ω τελική!
0-100 σε 5,4"!

Εξαιρετικό efficiency!
Εξαιρετική αεροδυναμική, καλύτερη από οποιοδήποτε άλλο iD! (Dc 0.23)
WLTP έως 700km!
Premium εσωτερικό!
13 ηχεία harman! (Συν σαμπ)
Ισχύς φόρτισης έως 200kW!
Χρόνος φόρτισης 20-80% στα 25'!
Αεριζόμενα καθίσματα με μασάζ!
Νέα τεράστια πανοραμική ηλιοροφή! (Αλλάζει διαπερατότητα)
Χειρισμός κλιματισμού και κατεύθυνσης περσίδων αλά Τέσλα!

Κλπ κλπ κλπ

1681740572969.png

ΥΓ.

FB_IMG_1681737930305.jpg

Κατάφερε 20 kWh/100km και έως 18! ❤
(Estimated, από μικρό τεστ στα 120km/h)

Τιμή: εντάξει, με φουλ εξοπλισμό θα βαράνε στο κεφάλι οι Γερμανοί, όλα είναι "έξτρα".😁

Αυτό όμως είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο! 😎

ΥΓ. Βελτίωσαν τις αεροδυναμικές αντιστάσεις, και ανέβασαν την τελική ταχύτητα! Χαχαχαχα, καρμπόν ότι σας έγραψα! 😎

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.559
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM