Decembered
Μαϊμού
- Reaction score
- 42.228
-> καραμπολα (copyright Dimifoot) χαμηλων συχνοτητων."παντοφλιά" που ακούγαμε παλιά από τα γουφερ,
(οχι πχια πσεματα -αντιθετα με το καθιερωμενο οχι πια δακρυα)
-> καραμπολα (copyright Dimifoot) χαμηλων συχνοτητων."παντοφλιά" που ακούγαμε παλιά από τα γουφερ,
Δεν έχω δει στατιστικά αλλά απο την προσωπική μου εμπειρία νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει. Το αντίθετο μάλιστα. Η μόνη εξαίρεση είναι η Αμερική και η Αυστραλία (και πάλι στα προάστια, όχι σε πόλεις).μικρότερα σπίτια
Για να μη μένουν κενά στους υπόλοιπους αναγνώστες πρέπει να διευκρινιστεί, η υποχώρηση γίνεται στη γενική μέση στάθμη ακρόασης για το σύνολο του προγράμματος ή αφορά αποκλειστικά τις κορυφώσεις ώστε ν'αποφεύγονταν οι ανεξέλεγκτες παραμορφώσεις από φαινόμενα αποκοπής ισχύος;Εντυπωσιακή είναι και η έλλειψη ενοχλητικής παραμόρφωσης σε υπέρβαση του volume σε τέτοιες σύγχρονες λύσεις, καθώς χρησιμοποιείται (στο ενσωματωμένο dsp) λύση περιορισμού της ισχύος και προστασίας των μεγαφώνων από φαινόμενα ψαλιδισμου και λοιπών προβλημάτων του ενδόξου παρελθόντος.
Δηλαδή "παντοφλιά" που ακούγαμε παλιά από τα γουφερ, δεν μπορείς πλέον να ακούσεις, όσο και να το προσπαθήσεις. Πόσο μάλλον να κάψεις μεγάφωνο ή άλλα προβλήματα του ίδιου ενδόξου παρελθόντος.
Αυτό το μικρούλι surround είναι 10άρι ομοαξονικό.Πολλά. Γύρω στα 10 από κάθε μεριά.
Ίσως έχει σχέση με το παρακάτω. Στις μίξεις stereo γινόταν λιγό το έλα να δεις, συν ότι τα masters έβγαιναν κάπου στα -6LKFS (ή LUFS).Για να μη μένουν κενά στους υπόλοιπους αναγνώστες πρέπει να διευκρινιστεί, η υποχώρηση γίνεται στη γενική μέση στάθμη ακρόασης για το σύνολο του προγράμματος ή αφορά αποκλειστικά τις κορυφώσεις ώστε ν'αποφεύγονταν οι ανεξέλεγκτες παραμορφώσεις από φαινόμενα αποκοπής ισχύος;
Tα 10" PA αυτά στον κινηματογράφο, έχουν εκπληκτικά υψηλά max SPL (καθότι πρόκειται για ΡΑ) και είναι πολλά, οπότε στις μη τόσο κατευθυντικες συχνότητες της 3ης οκταβας, μάλλον το σύνολό τους ακούς.Να πω και κάτι άλλο εδώ. Η Dolby στις αίθουσες βάζει 10" surround για τα 7-9 μέτρα απόσταση. Για αναπαραγωγή. Εμείς στο σπίτι θέλουμε 8" για τα 2,5 μέτρα για να ακούσουμε 768kbps max. Καλά είμαστε; Καλά είμαστε.
για 10 μέτρα ταβάνι 12αρι Atmos. View attachment 289005
Ξανασκέψου το.Στο σπίτι, σε απόσταση ακρόασης έως 2,5μ για το 1 και μοναδικό πλαϊνό σαραουντ, τα πράγματα είναι πολύ πολύ πιο δύσκολα από ότι εκείνη η ντάνα 10"-τσων ΡΑ του κινηματογράφου.
Στη γενική στάθμη, σε συνδυασμό με αλγόριθμους μείωσης της ποσότητας του μπάσου.η υποχώρηση γίνεται στη γενική μέση στάθμη ακρόασης για το σύνολο του προγράμματος ή αφορά αποκλειστικά τις κορυφώσεις ώστε ν'αποφεύγονταν οι ανεξέλεγκτες παραμορφώσεις από φαινόμενα αποκοπής ισχύος;
Ξανασκεψου το εσύ.Με δορυφορίδι 90db το έχς καλύψει το θέμα άνετα.
Βρε Κώστα σοβαρά τώρα?Οι προδιαγραφές για το σαραουντ σε Dolby Atmos, ζητούν 105 dB στάθμη κορυφής στη θέση ακρόασης, και μια χαρά θα βγάλει από κείνο μόνο το ηχείο, κάτι μπιστολιές φουλ SPL στο John Wick.
Είναι και δεν είναι.Οι τσιριχτες ανώτερες μεσαίες, είναι άλλο θέμα
αλλά κατά πόσο επαρκούν οι δορυφόροι δεν ξέρω.πρόκειται για κακή ισοστάθμιση
Ξανασκέψου το εσύ . Σε πολύ πιο μικρό χώρο από το σινεμά με λιγότερη απορρόφηση με 90 db που τρώει 100watts δεν βγάζει 105 db spl ? Αλήθεια ;Ξανασκεψου το εσύ.
Οι προδιαγραφές για το σαραουντ σε Dolby Atmos, ζητούν 105 dB στάθμη κορυφής στη θέση ακρόασης, και μια χαρά θα βγάλει από κείνο μόνο το ηχείο, κάτι μπιστολιές φουλ SPL στο John Wick.
Το δορυφορίδι που λες, θα πάθει τετακέ άμα του ζητήσεις αυτή τη στάθμη στην 3η οκτάβα.
Οι προδιαγραφές όλων των δορυφόρων στο Dolby Atmos, όσον αφορά μέγιστες SPL στάθμες και συχνοτικο εύρος, είναι όμοιες με τα μπροστινά 2 ηχεία.
Ναι είναι λίγο. Θέλει παραπάνω.Ακούς πιστολιά απ' τα περιφεριακά στα 100+ db και μένεις εκεί να δεις ταινία?
Αυτά στο ένα μέτρο έτσι ;Στα 128watts έχεις 111db πόσα παραπάνω θέλεις?
Κάπως έτσ' έχει κάψει φλάτζα ο κοσμάκης..Ναι είναι λίγο. Θέλει παραπάνω.
Μη μου κάνεις αναγωγές σε ισχύ, διότι τα 105 dB στην 3η οκτάβα και σε απόσταση ακρόασης 2,5 μέτρων (συγκεκριμένα στους 80-100 κύκλους να βγάζει 108-110 dB SPL/1m) δεν βγαίνουν από την συντριπτική πλειοψηφία των ηχείων δαπέδου με ένα 8" γουφερ .. θέλει 10".Ξανασκέψου το εσύ . Σε πολύ πιο μικρό χώρο από το σινεμά με λιγότερη απορρόφηση με 90 db που τρώει 100watts δεν βγάζει 105 db spl ? Αλήθεια ;
Τρέξε τα νούμερα στο κεφάλι σου και ξαναπές μου αν βγαίνει , και πως βγαίνει.
Μια χαρά βγαίνει , Ξεκόλλα . 1watt 90 db , 2 watts 93 db , 4 96db, 8 99db, 16 102db , 32 105db .
Πόσα νομίζεις ότι χρειάζεται ; Στα 128watts έχεις 111db πόσα παραπάνω θέλεις?