Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.753
Μιας και άραξα θα γράψω τι έζησα σήμερα.
Με αγώνες δεν έχω εμπλακεί (και ούτε πρόκειται) ωστόσο γνώριζα ότι ως ξέμπαρκος δεν μπορούσα να εμπλακώ με το πελατόν. Πήγα λοιπόν με το ποδήλατο κοντά στη εκκίνηση και περίμενα να σκάσουν μύτη.
Εκεί που περίμενα είχα ενημέρωση με RF για το που βρίσκονται και σε πόση ώρα πλησιάζουν. Μόλις έπεσε ειδοποίηση ότι πλησιάζουν πήρα θέση γιατί ήξερα ότι το θκόμ έργο θα ήταν πολύ δύσκολο ώστε να τους έχω από κοντά, όλοι μαζί και ο φτωχός συγγενής χώρια :biggrin:
Τελικά έκατσα πίσω από τα αυτοκίνητα συνοδείας και τη βόλεψαν κάπως, οι άλλοι εντωμεταξύ βαρούσαν τρελά χλμ ως μπούγιο και εγώ πατούσα από πίσω μαναχός και με αέρα να μη τους χάσω. Τους είχα συνέχεια στα 500 μέτρα και βαρούσα να μη μου φύγουν, σε αυτή τη φάση πρόσφερα ατελείωτο θέαμα στα αυτοκίνητα συνοδείας, δεν το είχα πάρει χαμπάρι μέχρι που με πλησίασαν και άρχισαν να ρωτάνε "τι φάση?"
Σε έναν του είπα, όταν μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω και εγώ αθλητής, δεν γέλασε, έμεινε να με κοιτά, κρατούσα και ένα μπουκάλι νερό και για να μη το πετάξω κάτω, το πέταξα μέσα στη καμπίνα του αυτοκινήτου.
Μόλις άρχισε η ανηφόρα με πλησίασε και άλλο ένα αμάξι συνοδείας, και ήθελε να μάθει για τον τρελό του χωριού (εμένα δλδ)
Τι κάνεις με λέει, αυτόν τον συμπάθσα και του εξήγησα ότι είμαι ξέμπαρκος και ακολουθώ τη φάση γιατί μέσα στο πελατόν είναι φίλοι και τώρα που θα ξεκαθαρίσει θα τους συναντήσω. Μου λέει, εσύ έτσι όπως πας θα φτάσεις τους πρώτους. Πάψε του λέω, υπερβολές, σήμερα θα έβγαινα ουτο συ άλλος για προπόνηση, ένας λόγος παραπάν :biggrin:
Τεσπα, συνάντησα το Σάκη στα πρώτα χλμ ανάβασης, τα είπαμε λιγάκι αλλά τον εγκατέλειψα γιατί το στροφάρισμα λόγο θκιάσμ κλιμάκωσης δεν συμβάδιζε. Πήγα λίγο παραπάν από τα μισά της αναβασης και περίμενα να έρθει, εκεί χαλάρωσε κάπως η φάση με τα υψομετρικά και τα είπαμε καλά.

Last edited:

Reaction score
23.674
Θεουλης όπως πάντα.
Εμένα με έκανε εντύπωση ένα άλλο παλικάρι που ψευτοακολουθώ στο στραβα απ' όταν συναντηθήκαμε στο δρόμο, που σήμερα έκανε στην ανάβαση χρόνο σαν τον δικό σου , έχει τρελή πρόοδο από πέρσι

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.753
Άμα το δουλεύεις προοδεύεις, έτσι είναι αυτά, χωρίς κόλπα και μαγικές συνταγές ;)
Ο θκόσμ χρόνος είναι απάτη, δεν είναι αγωνιστικός χρόνος. Είναι μέσα και η απόσταση που έκανα από το χωριόμ έως λίγο μετά τα Τέμπη που πήγα να συναντήσω το Σάκη. Από τον υπόλοιπο χρόνο βγάλε άλλα 10-15 λεπτά με τα πέρα δώθε και τα περίμενε

Reaction score
23.674
Δεν λέω για τον σημερινό δικό σου , για το pr σου, άμα δεις τα top ten σου στο αριοπρινο σήμερα έκανε 5ο καλύτερο. Δεν ξέρω πόσο η κινηση σε πελοτον σε μια ανάβαση παίζει τόσο σημαντικό ρόλο μιας και οι ταχύτητες είναι σχετικά χαμηλές

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.753
Ένα μικρό ρόλο παίζει, μικρό όμως και εφόσον οι μπροστινοι δεν είναι πολύ πχιο δυνατοί.

Reaction score
23.674
Τεσπα, συνάντησα το Σάκη στα πρώτα χλμ ανάβασης, τα είπαμε λιγάκι αλλά τον εγκατέλειψα γιατί το στροφάρισμα λόγο θκιάσμ κλιμάκωσης δεν συμβάδιζε. Πήγα λίγο παραπάν από τα μισά της αναβασης και περίμενα να έρθει, εκεί χαλάρωσε κάπως η φάση με τα υψομετρικά και τα είπαμε καλά.
Τις προάλλες στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας ήταν ένα παλικάρι που ακολουθούσε 4-5 αθλητές που είχαν κατέβει όλοι με τα ίδια μπλουζάκια και τους έβγαζε φωτογραφίες , ο τύπος πρέπει να είχε κάνει κάπου 25χλμ στο πέρα δώθε αντι για τα 21.1 του ημιμαραθώνιου γιατί πήγαινε στους μπροστινούς έβγαζε φωτο γυρναγε πίσω έβγαζε ξανά πήγαινε μπροστά κλπ.
Εγώ πάσχιζα να βγάλω την διαδρομή σε 1.47 και εκείνος χαλαρά χαλαρά όχι μόνο έκανε τον ίδιο χρόνο αλλά έκανε και παραπάνω διαδρομή και φυσικά άνοιγε σπριντ με την φωτογραφική για να βρει τους μπροστινούς της ομάδας (από τους οποίους φυσικά έτρεχε πολύ πιο γρήγορα για να τους προλάβει)
Να κάτι τέτοιο με θυμισες πάλι

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.753
Καθόμαν τώρα στο καναπέ και θαύμαζα το ποδάριμ, χειρότερα και από Αλβανό έχω γίνει... :roflmao:
Μας έχει καταστρέψει αυτό το ποδήλατο, πως θα πααίνω ετσά στη παραλία?
Με τρόπο το spoiler, έχουμε και ευαίσθητους ανάμεσά μας...
IMG_20230424_151534.jpg

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.945
Τις προάλλες στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας ήταν ένα παλικάρι που ακολουθούσε 4-5 αθλητές που είχαν κατέβει όλοι με τα ίδια μπλουζάκια και τους έβγαζε φωτογραφίες , ο τύπος πρέπει να είχε κάνει κάπου 25χλμ στο πέρα δώθε αντι για τα 21.1 του ημιμαραθώνιου γιατί πήγαινε στους μπροστινούς έβγαζε φωτο γυρναγε πίσω έβγαζε ξανά πήγαινε μπροστά κλπ.
Εγώ πάσχιζα να βγάλω την διαδρομή σε 1.47 και εκείνος χαλαρά χαλαρά όχι μόνο έκανε τον ίδιο χρόνο αλλά έκανε και παραπάνω διαδρομή και φυσικά άνοιγε σπριντ με την φωτογραφική για να βρει τους μπροστινούς της ομάδας (από τους οποίους φυσικά έτρεχε πολύ πιο γρήγορα για να τους προλάβει)
Να κάτι τέτοιο με θυμισες πάλι

κανονικός Βέγγος δηλαδή...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.600
Καθόμαν τώρα στο καναπέ και θαύμαζα το ποδάριμ, χειρότερα και από Αλβανό έχω γίνει... :roflmao:
Μπα σε καλό σου, σκιάχτηκα...! :biggrin: :roflmao:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.945

Tι 'ναι αυτό το πλεκτό κίτρινο ανάμεσα στα ποδάρια σου Χρήστου;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.753
Όχι αρέ δεν φοράω τσουράπια, είναι το κουβερτάκιμ, στα πόδια έχω πάντα ένα κουβερτακι σαν τις γριές. :biggrin:

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Καταρχήν ελπιζω όλοι να είστε καλά!! Μετά από καιρό να και εγώ! Είναι πολλές σελίδες που δεν έχω διαβάσει, θα γίνει η ανάγνωση εστω και λιιιγο καθυστερημένα θα προσπαθήσω να μπω στο κλίμα.

Long story short, το φθινόπωρο που μας πέρασε, είχα φτάσει στη καλύτερη ποδηλατική απόδοση έως τώρα, είχα καταφέρει να έχω τα 800 υψομετρικό σχετικά οκ με πολύ καλή αποθεραπεία, κάναμε και τα grand Frodo μας πως λεγονται και είχα ξαφνικα ένα δυνατό τραυματισμό στον αστράγαλο μετά από αγώνα μπάσκετ που βόγκηξα λίγο.. είχαμε και μια καλή υποτροπή στον πατέρα τότε και είχα ξενερώσει τη ζωή μου. Τι να διαβάζω για ποδήλατα και βόλτες ενώ δεν μπορούσα να περπατήσω καλά καλά χωρίς να πονάω.

Δεν λέω μεγάλες κουβέντες, δεν έχω αναρρώσει τελειως ακόμα, θα προσπαθήσω πάλι σιγά σιγά να μπω σε ρυθμό, έχω μείνει πολύ πίσω, το νιώθω στο σώμα μου, στην απόδοση και στην αποθεραπεία μου. Έχω πάρει και 6 κιλά..:o εντάξει κύριος προβατίνα όποτε είναι αποδοτικά κιλά.. :thumbsup:

Σιγά σιγά λοιπόν, μακάρι να μπορούσα να ήμουν και εγώ στην Λάρισα, υπό άλλες συνθήκες έστω ξέμπαρκος θα ήμουν εκεί!

Σήμερα ήμαν καλό παιδί, έκατσα ήσυχος, πολύ πίσω από το γκρουπ και δεν έβγαλα κιχ, μόνο σε ένα από τις Σέρρες είπα κάποια παράπονα.
Όταν ξεκίνησε τα 22km ανηφόρα και έσπασε το γκρουπ βρέθηκα με τον Σάκη, είχε πολύ καλές καιρικές συνθήκες και ανηφόρα φουλ, με κάποιους γέλασα πολύ, για να τους δώσω θάρρος τους έλεγα "σε λίγο τελειώνει" μετά με έβρισκαν και μου τη έλεγαν. Τι να τους πω? Έτσι τελειώνει 22km ανηφόρα? :roflmao:
Βρε Χρήστο, ποσό cruel εγινες.. θα σε σκότωνα αν ήμουν στη θέση τους και…μπορούσα να σε πιάσω :hunter:

Reaction score
16.309
Μια από τα ίδια, και πόδια και χέρια... σαν ζέμπρα ένα πράγμα :gamer: :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.753
Καταρχήν ελπιζω όλοι να είστε καλά!! Μετά από καιρό να και εγώ! Είναι πολλές σελίδες που δεν έχω διαβάσει, θα γίνει η ανάγνωση εστω και λιιιγο καθυστερημένα θα προσπαθήσω να μπω στο κλίμα.

Long story short, το φθινόπωρο που μας πέρασε, είχα φτάσει στη καλύτερη ποδηλατική απόδοση έως τώρα, είχα καταφέρει να έχω τα 800 υψομετρικό σχετικά οκ με πολύ καλή αποθεραπεία, κάναμε και τα grand Frodo μας πως λεγονται και είχα ξαφνικα ένα δυνατό τραυματισμό στον αστράγαλο μετά από αγώνα μπάσκετ που βόγκηξα λίγο.. είχαμε και μια καλή υποτροπή στον πατέρα τότε και είχα ξενερώσει τη ζωή μου. Τι να διαβάζω για ποδήλατα και βόλτες ενώ δεν μπορούσα να περπατήσω καλά καλά χωρίς να πονάω.

Δεν λέω μεγάλες κουβέντες, δεν έχω αναρρώσει τελειως ακόμα, θα προσπαθήσω πάλι σιγά σιγά να μπω σε ρυθμό, έχω μείνει πολύ πίσω, το νιώθω στο σώμα μου, στην απόδοση και στην αποθεραπεία μου. Έχω πάρει και 6 κιλά..:o εντάξει κύριος προβατίνα όποτε είναι αποδοτικά κιλά.. :thumbsup:

Σιγά σιγά λοιπόν, μακάρι να μπορούσα να ήμουν και εγώ στην Λάρισα, υπό άλλες συνθήκες έστω ξέμπαρκος θα ήμουν εκεί!

Βρε Χρήστο, ποσό cruel εγινες.. θα σε σκότωνα αν ήμουν στη θέση τους και…μπορούσα να σε πιάσω :hunter:

Περαστικά Μάριε, κάνε κουμάντο κάνα Σ/Κ στο προσεχές μέλλον να πάμε πουθενά χαλαρά, διάλεξε πορεία και ακολουθώ.
Όσο για τη ανάβαση στη Λάρσα θα στο θέσω ξερά, δεν τη έβγαζες ούτε όταν ήσαν καλά προπονημένος, ήταν για πολύ σκληρά αγόρια.
Όλοι παραμιλάνε ακόμα για αυτό που συνάντησαν, ατελείωτη ανηφόρα με τρέλα ξεσπάσματα και ξανά ανηφόρα.
Μια από τα ίδια, και πόδια και χέρια... σαν ζέμπρα ένα πράγμα :gamer: :geek:
Στα χέρια επειδή φοράω χειμώνα-καλοκαίρι μακρύ μανίκι είμαι μια χαρά, το θέμα είναι στα ποδάρια και μόνο στη έξω μεριά, από τη μέσα μεριά του ποδιού που δεν είναι τόσο εκτεθειμένα είναι άλλο χρώμα.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.991
Ευχαριστώ Χρήστο. Το θέλω και εγώ, να χαρώ μια ωραία βόλτα.

Καλά έκανες και το ειπες ευθεως ότι δεν το ειχα. Αυτό είναι κίνητρο να το παλέψω σε βάθος χρόνου. Είχα ξεκινήσει Παρνηθες με σκοπό να δυναμώσω να αρχίσω Υμμητο. Λόγο κλίσεων το θεωρώ καλό σχολείο. Κάποια στιγμή θα γίνει, υγεία να υπάρχει!

Το ζεβρέ λύνεται με το κατάλληλο μαγιο πάντως…όλα εγώ θα σας τα λέω?

IMG_0849.jpeg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.753
Καλά έκανες και το ειπες ευθεως ότι δεν το ειχα. Αυτό είναι κίνητρο να το παλέψω σε βάθος χρόνου. Είχα ξεκινήσει Παρνηθες με σκοπό να δυναμώσω να αρχίσω Υμμητο. Λόγο κλίσεων το θεωρώ καλό σχολείο. Κάποια στιγμή θα γίνει, υγεία να υπάρχει!
Δεν είχα σκοπό να σε προσβάλω, ούτε το είπα με στυλ έπαρσης. Με ξέρς άλλωστε.
Είναι πολύ δύσκολη και πολύωρη ανάβαση, σε συνθήκες πατήματος γίνεται ακόμα πχιο δύσκολη. Έχει αρκετά κομμάτια ανάπαυλας αλλά πολύ σύντομα, για να σε δώσω να καταλάβεις, είναι σαν τον Υμηττό με φουρκέτες που καρφώνουν 16-17% και συνεχίζει η πορεία σε κάποιες περιπτώσεις με 13-14% και αντί για 10Κm που είναι ο Υμηττός είναι 24Κm για καταφύγιο και 20km αυτό που κάναμε με το Σάκη μέχρι τον αυχένα.
Έβλεπα άτομα με 34 δίσκο και 32 κασέτα να ζορίζονται, με 36/32 και πολύ χαμηλό cadence.
Αν δεν υπάρχει στροφάρισμα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγεις μέχρι πάν, ακόμα και να το καταφέρεις δεν θα έχεις απολαύσει τίποτα και αυτό γιατί είναι πανέμορφα. Ξεκινά με αραιή βλάστηση, γίνεται σταδιακά πράσινη με αποκορύφωση το αλπικό τοπίο γεμάτο έλατα και βλάστηση που σκεπάζει το δρόμο που διασχίζεις.

Reaction score
2.324
Περάσαμε καλά στην Λάρσα ρε... βάλαμε συμμετοχή για αγώνα με 600μ υψομετρικό σύνολο και βρεθήκαμε σε αγώνα με 16χιλ ανηφόρα στο τέλος με 9-10%. Η στιγμή του αγώνα: ο Χρήστος να ανεβαίναι και ο Πασχάλης να βγάζει φώτο και να φωνάζει πάμε Μπρέτσο!!! Priceless για όποιον κατάλαβε... Στο αγωνιστικό τώρα, δεν είχαμε ατυχήματα ή άλλα απρόοπτα, τερματίσαμε, όλα καλά... η στιγμή συνάντησης με τον Χρήστο μέσα στον αγώνα με χαροποίησε ιδιαίτερα. Θα προσπαθήσουμε να πάμε ένα πρεβέτ κάποια στιγμή που θα το ευχαριστηθούμε περισσότερο πιστεύω, εγώ τουλάχιστον.
Περαστικά Μάριε... μες το πρόγραμμα αυτά δυστυχώς.

Faidros Barlas

Φρομ δε ρίβερ του δε ση
Reaction score
1.721
είναι σαν τον Υμηττό με φουρκέτες που καρφώνουν 16-17% και συνεχίζει η πορεία σε κάποιες περιπτώσεις με 13-14% και αντί για 10Κm που είναι ο Υμηττός είναι 24Κm για καταφύγιο και 20km αυτό που κάναμε με το Σάκη μέχρι τον αυχένα.
Έβλεπα άτομα με 34 δίσκο και 32 κασέτα να ζορίζονται, με 36/32 και πολύ χαμηλό cadence.
Η ανάβαση του Υμηττού θεωρείται δύσκολη δηλαδή, για να καταλάβω και εγώ που είμαι ψιλοάσχετος με τα ποδηλατικά;

Την είχα επιχειρήσει πέρυσι το καλοκαίρι με ένα Ιντεαλάκι Cityrun (είναι τύπου φίτνες ή hybrid) και ανέβηκα στις κεραίες σε λιγότερο από ώρα, κάπου στα 50-55 λεπτά (με το ρολόι, δεν έχω χρονόμετρο). Θυμάμαι ότι έχει κάτι τρελές κλίσεις εκεί κοντά στα νεκροταφεία του Παπάγου όπως εισέρχεσαι στο βουνό αλλά πιο πάνω προς κορυφή έχει και διαλείμματα που ισιώνει το πράγμα μέχρι να ξανατραβήξει την ανηφόρα.

Δεν θα την έλεγα εύκολη αλλά ούτε και τραγικά δύσκολη, βέβαια άκουγα την καρδιά μου να χτυπάει μέσα στα αυτιά μου και κατά πάσα πιθανότητα ανέβηκα εντελώς λάθος, με χαμηλό cadence και βαριά πατήματα. Έχω διαβάσει πάντως πως η Πεντέλη είναι πολύ πιο δύσκολη, είτε ανέβεις από Νέα Μάκρη για Πανόραμα είτε από Νέα Πεντέλη για κορυφή. Στην Πάρνηθα την Τατοϊου που είχα πάρει τις προάλλες προς Κατσιμίδι μου φάνηκε συγκριτικά piece of cake.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.753
Ανάλογα το ρυθμό που επιλέγεις, στα 30-35 λεπτά μέχρι τις κεραίες, εφόσον διαθέτει κάποιος το πάτημα, θεωρείται μια απαιτητική ανάβαση ο Υμηττός. Αν έκανες 50 λεπτά με το ποδήλατο που ανέφερες, είσαι δυνατός. Τόσο το κάνει ένας φίλος με κούρσα, κρόκ τον λένε :biggrin:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon