Ποδήλατο

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.602
Έχω βάλει στο πρόγραμμα αυτή τη διαδρομή αλλά από την ανάποδη! Τατόι - Μπελέτσι - Αφίδνες - Καπανδρίτι - Βαρνάβας - Γραμματικό - Μαραθώνας - Φράγμα και πίσω. Δεν το έχω μετρήσει αλλά πρέπει να βγάζει καλά υψομετρικά.
Στα αγωνιστικά μου χρόνια ήταν μέσα στις 3 αγαπημένες διαδρομές με μικτές κλίσεις. Με όποια κατεύθυνση κι αν έπαιρνες. Οι εναλλακτικές πριν και μετά μπορούσαν να ρυθμίσουν τη δυσκολία αναλόγως γούστου και προγράμματος.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Που είδες 2 λάστιχα 100 psi ένα τεστ που είδα πριν 3-4 μέρες με το ζόρι έβγαλε 1 λάστιχο στα 50. Βάλε και τα 100€ που ζητά, βάλε και το γεγονός πως πρέπει να προσέχεις να είναι πάντα φορτισμένη. Δε βλέπω κάποιο όφελος σε σχέση με μία αμπούλα.
Έτσι κατάλαβα από τους χρόνους που δίνει αυτονομίας, και εγώ δεν βλέπω κάποιο όφελος, εκτός από το γκατζετ του πράγματος

Reaction score
23.673
Έχω τρέξει από Γραμματικό προς Ραμνούντα και πίσω και εκεί κοντά στο Γραμματικό έχει μια συλλογή ανηφοροκατηφορα με ότι κλίση γουστάρεις

Reaction score
4.587
Έτσι κατάλαβα από τους χρόνους που δίνει αυτονομίας, και εγώ δεν βλέπω κάποιο όφελος, εκτός από το γκατζετ του πράγματος

Μάλιστα οι τύποι δε γνωρίζουν καν την εταιρία που είναι cycplus κι όχι cube όπως φαντάστηκαν (cube είναι το όνομα του προϊόντος). Λέει όμως πως σταμάτησε, δεν είμαι λοιπόν σίγουρος αν μπορεί να πάει πάνω από τα 50 psi και πόσο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.602
Δείτε τι έπαθε ο Rui Costa στην εκκίνηση της ατομικής χρονομέτρησης του Γύρου Ρομανδίας. Στο πρώτο δυνατό πετάλι έκοψε τις βίδες του μεγάλου δίσκου και ευτυχώς δεν χτύπησε.

Η Rotor που παρέχει τους δίσκους στην ομάδα του, ζήτησε φωτογραφίες από τις σπασμένες βίδες. Αμέσως κατάλαβαν ότι ο μηχανικός της ομάδας έκανε λάθος και έβαλε τα κοντά παξιμάδια (δεξιά) που είναι για μονό μπροστινό δίσκο, ενώ ο Costa χρησιμοποιούσε διπλό και έπρεπε να έχει τα μεσαία που είναι πιο μακριά και έχουν πιο πολύ σπείρωμα για σφίξιμο.

p7x8EcMoQcesvjCYnzCyh6-1200-80 [MConverter.eu] (1).png

Reaction score
90
Υπάρχει κανένας άλλος παρελθοντολάγνος εδώ? Gios torino super record 1984 με σύγχρονη σειρά
Kαι ο παππούς του 80 με delta..
307060513_9228484290498780_2687675156126963075_n.jpg
IMG20220613182405_Bokeh.jpg

Attachments

Last edited:

Reaction score
16.294
Το θέμα είναι, το καβαλας ή μόνο το χαϊδεύεις
Η εμπειρία μου από ποδήλατα εκείνης της εποχής, δεν ήταν κι η καλύτερη πάντως! Φρένα να τρομάζεις, ταχύτητες που πρέπει να είσαι Φρούμ για να βγεις σε καλές ανηφόρες (ευτυχώς τότε ήμουν 35-40 χρόνια μικρότερος... 8-) :rolleyes:), λάστιχα... με τρύπες κάθε λίγο (άσε που αυτά που είχα είχαν εκείνη την ηλίθια βαλβίδα με το λαστιχάκι! ) και ελαστικότητα του σκελετού που λες ότι είσαι κάπως σαν σε βάρκα!

Reaction score
90
Το θέμα είναι, το καβαλας ή μόνο το χαϊδεύεις
Όσο προλαβαίνω τα βγάζω..χιλιόμετρα με το λευκό κυρίως γιατί βολεύει η 11αρα η σειρά σε σχέση με την 5αρα ΧΑΧΑΧΑΧΑ. Οχι πέρα από την πλάκα το λευκό είναι ένα σύγχρονο ποδήλατο με 11αρα σειρά, φρένα, ρόδες zonda λαστιχακι 25αρι granprix5000. Δεν του λείπει τίποτα από ένα σύγχρονο ποδήλατο, απλά είναι ατσάλινο με τα καλά και τα κακά του. Δεν κάνω ποδήλατο για την απόδοση και το χρόνο κάνω για την απόλαυση και την άσκηση πλέον.

Reaction score
16.294
Σαμπρέλες, αλλά μάλλον θα βάλω ζουμί. Ουσιαστικά ένα φλατ είχα, αλλά και η ρεζέρβα ήταν τρύπια (δε νομίζω να τρύπησε πάνω στον τροχό, ήταν σε τελείως διαφορετικό σημείο), και μου έφαγε και την αμπούλα που είχα για φούσκωμα (καλά, με την τρόμπα που έχω κάνω γρήγορα το φούσκωμα, κάνει καλή δουλειά), έτσι έκανα δυο φορές τη δουλειά αφού έπρεπε να μπαλώσω την πρώτη. Η πλάκα είναι ότι το λάστιχο δεν το είχα σε 30+ χιλιόμετρα χώμα (με μπόλικες πέτρες κλπ), αλλά στο κατέβασμα πίσω στα Ροδωπού, σε αρκετά καλή άσφαλτο, χωρίς τρύπες, πέτρες, ανωμαλίες! Εϊναι να σου τύχει! :roflmao: :rolleyes:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.599

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Χθεσινό πρεβέτ, πολλές ώρες ρε φίλε, προφανώς πολύ ταλαιπωρία...
Screenshot_2023-04-30-19-47-31-179_com.strava-edit.jpg

Δεν θα το έκανα ποτέ στον εαυτό μου.
Πρώτη και τελευταία φορά ήταν πριν χρόνια που ήμουν 12 ώρες πάνω στο ποδήλατο, άσχημη εμπειρία...

Reaction score
16.294
Εγώ ακόμα σκέφτομαι για τα μισά από αυτό. Βέβαια εδώ κάτω σε υψομετρικά, δεν θα βγουν και πολύ λιγότερα τα 200 - και αυτό είναι που με "κολλάει" περισσότερο! :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Εγώ ακόμα σκέφτομαι για τα μισά από αυτό. Βέβαια εδώ κάτω σε υψομετρικά, δεν θα βγουν και πολύ λιγότερα τα 200 - και αυτό είναι που με "κολλάει" περισσότερο! :geek:
Το θέμα είναι να βγαίνεις και να περνάς καλά, άλλος με στεχευμένη προπόνηση, άλλος όπως να ναι, άλλος ανέμελα κλπ.
Αυτό το 24 ώρες για 400χλμ είναι τιμωρία, αυτομαστίγωμα ένα πράμα.
Τυχαίνει να είναι συνάδελφος και τον παρακολουθώ και στο στραβάδι, γνωρίζω τις δυνατότητες, πρέπει να είναι ακόμα στο κρεβάτι...

Reaction score
16.294
Ναι, υπάρχουν παράξενα άτομα! Πχ χθες την ώρα που κατέβαινα, κοντά στα Ροδωπού και λίγο πριν το λάστιχο, πετυχαίνω στο δρόμο κατά τις 6 και κάτι το απόγευμα τυπά με μούσια με 'τουριστικό' ποδήλατο με τσάντες (αρκετά κιλά το σύνολο προφανώς) να ανεβαίνει προς τα πάνω (ακόμα στην άσφαλτο ήταν), πιθανότατα με προορισμό τις Μένιες για κατασκήνωση! Από το σημείο αυτό είναι κάπου 17 χιλιόμετρα ακόμα, με αρκετό ανέβασμα (και καλές κλίσεις προς την κορυφή) και 15 χμ χώμα μέχρι κάτω (από τα 540 μέτρα), με πέτρες κλπ! Τι στο καλό σκεφτόταν το άτομο είμαι περίεργος, σίγουρα θα έστησε σκηνάκι κάπου στην κορυφή, γιατί στο σκοτάδι αμφιβάλλω αν κατέβηκε!

Clipboard01.jpg

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025