...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.637
Ωραίο το πικάπ ρε φίλε αλλά το shuffle του δεν δουλεύει πάντα σωστά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.204
καλέ μου φίλε Guru .

όποτε μου απαντά ο φίλος μας ο Κώστας - ή ο οποιοσδήποτε Χ φίλος Κώστας - τραγουδάω το ,
" λέγε ότι θες λέγε , εγώ θα σ ' αγαπώ " ....με τον δικό μου τρόπο μιας και δεν είμαι καλλίφωνος ...και μπερδεύω και τις λέξεις καμιά φορά , γεράματα βλέπεις .
-
Στις τρείς ενότητες ,
..... δύο πολύ απλοί τρόποι ....
α) άκου βλέπε μη μιλάς
β) μην μιλάς , μην ορθώνεις ο ίδιος ανάστημα , θα αρπάξεις καμιά ΄΄ψιλή΄΄ ...Μάλιστα
γ) στα του πληκτρολογίου , γνωστικές ικανότητες , σαφώς και κάποιοι είναι στην κορυφή .
Εγω είμαι πρώτος απ το τέλος , αλλά θα μείνω στην αίσθηση του χιούμορ .
Είναι δυο τύποι που θέλουν να φάνε σήμερα μουσακά ,
ο α) θα πάει στο σούπερ , θα πάρει το μουσακά απο την κατάψυξη , στο μικροκυμάτων , και σε 5 λεπτά θα πεί ...και τι ωραίο που είναι !
ο β) κουράστηκε τρεις ώρες και έκανε τον δικό του μουσακά .
Και επειδή είμαστε οτι τρώμε , σε βάθος χρόνου , θα φανερωθεί ο σωστός . Έτσι γίνετε πάντα και σε όλα .
Βίτσια είναι αυτά , μουσακά απο το σούπερ δεν θα τον τιμήσω .
-
ορθώνουμε λοιπόν ανάστημα και δεν κλαψουρίζουμε κάθε λίγο και λιγάκι " πάρτε ενεργά , πάρτε ενεργά " " τι το θέλεις το πικάπ " " είμαστε στο 2023 " .....κλπ. .
Και μιάς και απο μέρους μου υπάρχει λίγο η αίσθηση του χιούμορ , θα πω πως ,
" μερικοί φίλοι απο εδώ αν ήταν ψάρια , θα ήταν μουρμούρες " για τον δικό τους λόγο .

Ευχαριστώ πολύ , είμαι βιτσιόζος ακροατής , και ως εκ τούτου θα ακολουθήσω το α) ....άκου βλέπε μη μιλάς , για τον μόνο λόγο πως έτσι κάνουν οι πολλοί εδώ , κλαψουρίστε όσο θέλετε .
Αυτιά που θα την πατήσουν θα βρείτε αρκετά .
-
Είπε ,
- Μια αναλογική εγγραφή πάντα θα ακούγεται καλύτερα σε έναν αναλογικό αναπαραγωγέα , .....ώ γέα !
-
Θεωρώ πως η διατύπωση στη δική μου ανάρτηση ήταν αρκετά σαφής ώστε να μην άφηνε περιθώριο παρανοήσεων. Εύχομαι σταθερά το ίδιο και για τις υπόλοιπες... :wink:

Τη λέξη - κλειδί την είπε ο Νίκος: Κάψα.

Πλακωθείτε τώρα...
Τώρα πόσο ΄΄κακός΄΄ θα φανώ εκφράζοντας την απορία μήπως λογαριαζόταν και η... κλάψα. :biggrin:

Για ποιο λόγο λοιπόν κάποιος ν'ασχολείται με πικάπ στη σύγχρονη εποχή... Καταρχάς θα είχε νόημα εάν κι εφόσον διέθετε ήδη αρκετούς δίσκους LP αλλά αυθεντικές κυκλοφορίες από τις ένδοξες δεκαετίες του βινυλίου αντί σύγχρονων επανεκδόσεων από ψηφιοποιημένα master που εξυπηρετούν λόγους ΄΄αρπαχτής΄΄.

Ακόμα και σε τέτοια περίπτωση μπορούν να εκφραστούν βάσιμοι λόγοι επιμονής στις ακροάσεις βινυλίου έναντι άλλων σύγχρονων μέσων όπως streaming... Όπως το ότι δεν έχουμε ανάγκη από κεχαγιάδες σε όσα θ'απολαμβάναμε ανώδυνα και χωρίς να βλάπτουμε συνανθρώπους μας...

Αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο μπορεί να υποστηριχθεί ότι οι σύγχρονες κοινωνίες κινούνται πλέον όχι από την ίδια την τεχνολογική πρόοδο αλλά από την εμμονικότητα που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των μελών τους ως προς την πρώτη, σε βαθμό ώστε να γίνονται πειθήνιοι καταναλωτές στην εκάστοτε τεχνολογική καινοτομία άσχετα με το πόσο θα τους εξυπηρετούσαν και θα τους έτερπαν ουσιαστικά οι όροι χρήσης για εκείνη.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.769
Γιατί να ασχοληθεί κάποιος με το πικάπ το 2023;

Γιατί έτσι θέλει, έτσι του αρέσει.

Απλά και όμορφα. 🙂:drinks:

Δε βαρεθηκατε μωρέ; 🙃

Τι ηχεία να πάρει; Ενεργά
Πόσα να πάρει; 9
Sub; 2 + 2
Τι Pro να πάρει; Τάδε
Τι να έχει; Dirac
Τι να ακούει; Πολυκάναλα
Τον ρωτήσατε αν τα θέλει; ΟΧΙ

🙃:lolsign:

Last edited:

Reaction score
3.899
Για ποιο λόγο λοιπόν κάποιος ν'ασχολείται με πικάπ στη σύγχρονη εποχή...
:) Γιά πολλούς και διάφορους!!!
Εφόσον και εσύ αντιπαθείς τους ...κεχαγιάδες, δεν αντιλαμβάνομαι την ανάγκη αιτιολόγησης ενός γούστου όπως η ακρόαση μουσικής μέσω βινυλίων.
Αν υφίσταται σαν αναγκαία έννοια η διαδικασία εξορθολογισμού ενός χόμπι, τότε ξεκινά και η αποδόμησή του.

Reaction score
12.242
Δεν υπάρχουν απόλυτα κριτήρια. Μόνο κάποιες μετρήσεις οι οποίες βοηθάνε με διάφορους τρόπους. Δείχνουν κάποια από τα όρια της συσκευής, την γενική συμπεριφορά της συχνοτικά, το ταίριασμα με άλλες συσκευές και τη συνέργεια της με τον χώρο. Ξεκόλλα επιτέλους.
Πλάκα μας κάνεις, έτσι; Οι μετρτήσεις δείχνουν τη γενική συμπεριφορά συχνοτικά, όταν γνωρίζουμε όλοι ότι μπάσο απο βινύλιο δεν μπορείς να πάρεις, το ίδιο και για τα ανώτερα πρίμα ( ασ'τα αυτά, οι περισσότεροι δεν τα ακούμε ούτως ή άλλως )? Είναι γενική συμπεριφορά η χαόδης διαφορά ως προς το θόρυβο μεταξύ αναλογικών και ψηφιακών μέσων; Και μιλάμε για ένα "πιουρίστικο" μέσο, το οποίο βασίζεται στην ( άγρια ) ισοστάθμιση ( RIAA ) και κατά τ'άλλα σας ενοχλεί η εφαρμογή target curve?
Αγαπητέ, το έχω ξαναπεί, θα το πω κι εδώ. Αν το βινύλιο ήταν audiophile, θα όφειλε να έπαιζε 1:1 σαν το ψηφιακό. Οποιαδήποτε απόκλιση συνιστά παραμόρφωση που όπως με τις λαμπάτες υλοποιήσεις, τυγχάνει να ικανοποιεί τους ακροατές της. Αυτό όμως συνιστά μειονέκτημα του βινυλίου, όχι προτέρημα.

Υ.Γ. Θα σε παρακαλέσω, τη προστακτική να μη τη χρησιμοποιείς όταν μου απευθύνεις το λόγο. Ευχαριστώ.
Εφόσον και εσύ αντιπαθείς τους ...κεχαγιάδες, δεν αντιλαμβάνομαι την ανάγκη αιτιολόγησης ενός γούστου όπως η ακρόαση μουσικής μέσω βινυλίων.
Αν υφίσταται σαν αναγκαία έννοια η διαδικασία εξορθολογισμού ενός χόμπι, τότε ξεκινά και η αποδόμησή του.
Αυτό λέμε οι περισσότεροι. Σαν χόμπι, με γεια σας με χαρά σας βρε παιδιά, άλλοι συλλέγουν γραμματόσημα, άλλοι χαρτονομίσματα κ.ο.κ.
Εκεί που χαλάει η σούπα, είναι όταν γίνεται προσπάθεια να μας πείσετε ότι η επιλογή σας βασίζεται στην ηχητική πιστότητα. Εκεί τα χαλάμε. Και το χειρότερο είναι όταν παρασύρονται αδαείς νεοεισερχόμενοι απο τη παπάτζα περί της δήθεν αυτής υπεροχής και αγοράζουν αναλογικά συστήματα, όταν με το ίδιο ή και χαμηλότερο κόστος, μπορούν να έχουν συστηματάρες ( απο πλευράς πιστότητας και δυνατοτήτων ) και μουσικάρες ( απο πλευράς πλήθους επιλογών ως προς τα albums που θα ακούσουν ).

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.821
οι σύγχρονες κοινωνίες κινούνται πλέον όχι από την ίδια την τεχνολογική πρόοδο αλλά από την εμμονικότητα που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των μελών τους
Δεν φταίμ' εμείς γκουρού, μας κάμουν πλύση εγκεφάλου συνεχώς..(μακάρι να ήταν το πικάπ το θέμα, σιγά τ' αυγά).
Κοίτα 'δω τι έπαθε ο άνθρωπας απλά επειδή έχει κλειδώσ' ο εγκέφαλος ν' ακολουθεί ''τυφλά'' τσ' ''εντολές''.. :tongue:

Είμαστ' υπνωτισμένοι σου λέω.. :whistling:

343933393_257141960137416_6577631996689673864_n.jpg

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.923
Οι νεότεροι ίσως δεν μπορείτε να καταλάβετε και φυσικά έχετε δίκιο! Πχ ανέφερα σε κάποιο θέμα εδώ μέσα, έτυχε να είμαι τελευταίως κάτοχος iPhone και σε συνδυασμό με τα ακουστικά του, θαύμασα το ηχητικό του αποτέλεσμα σε σημείο να θεωρώ ότι ματαιοπονώ τόσα χρόνια προσπαθώντας να φτιάξω το σύστημα ήχου μου!

Παρόλα αυτά, φίλοι μου, είναι η συνήθεια, είναι το μεράκι είναι το χόμπι!
Πχ πείτε μου, μπορεί να σταματήσει η 40ετής και πλέον συνάντηση με τον Αδελφό μου, του τελευταίου Σαββάτου εκάστου Μήνα στην Πλατεία Μοναστηρακίου με την επίσκεψη στα τοπικά δισκάδικα για το ψαχούλεμα και κατόπιν στα τοπικά γνωστά μαγαζάκια για την ευχαρίστηση του λάρυγγος? Όχι φίλοι μου, μέχρι το τέλος, θα είναι παρέα μου το φιλαράκι το πικαπ.

Reaction score
12.242
Οι νεότεροι ίσως δεν μπορείτε να καταλάβετε και φυσικά έχετε δίκιο! Πχ ανέφερα σε κάποιο θέμα εδώ μέσα, έτυχε να είμαι τελευταίως κάτοχος iPhone και σε συνδυασμό με τα ακουστικά του, θαύμασα το ηχητικό του αποτέλεσμα σε σημείο να θεωρώ ότι ματαιοπονώ τόσα χρόνια προσπαθώντας να φτιάξω το σύστημα ήχου μου!

Παρόλα αυτά, φίλοι μου, είναι η συνήθεια, είναι το μεράκι είναι το χόμπι!
Πχ πείτε μου, μπορεί να σταματήσει η 40ετής και πλέον συνάντηση με τον Αδελφό μου, του τελευταίου Σαββάτου εκάστου Μήνα στην Πλατεία Μοναστηρακίου με την επίσκεψη στα τοπικά δισκάδικα για το ψαχούλεμα και κατόπιν στα τοπικά γνωστά μαγαζάκια για την ευχαρίστηση του λάρυγγος? Όχι φίλοι μου, μέχρι το τέλος, θα είναι παρέα μου το φιλαράκι το πικαπ.
Υπό αυτή την έννοια, μαζί σου 101%, δεν το συζητώ καν. Όπως είμαι μαζί και με ακόμα και ένα πιτσιρίκι που γουστάρει να κάνει συλλογή και βρίσκει ενδιαφέρον το βινύλιο. Όχι όμως ακολουθώντας ένα trend, ούτε επειδή μπορεί εσφαλμένα να πιστεύει ( επειδή έτσι κάποιος του τα είπε ) ότι το βινύλιο παίζει καλύτερα απο τα ψηφιακά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.204
Θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει ότι η ανάγκη αιτιολόγησης θα ήταν ανάλογη με τις επικήδειες τελετές στο ότι δεν εξυπηρετούν τον ίδιο τον νεκρό αλλά τους υπολοίπους που μένουν ζωντανοί.

Reaction score
3.899
Θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει ότι η ανάγκη αιτιολόγησης θα ήταν ανάλογη με τις επικήδειες τελετές στο ότι δεν εξυπηρετούν τον ίδιο τον νεκρό αλλά τους υπολοίπους που μένουν ζωντανοί.
:) :)
Τόσο βαριές σκέψεις παραλληλισμού δράσεων για το άγιο πικάπ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.204
:) :)
Τόσο βαριές σκέψεις παραλληλισμού δράσεων για το άγιο πικάπ?
Αντιστρόφως θα μπορούσε ν'αντιταχθεί ότι το πικάπ είναι πολύ... άγριο για να παραλληλιζόταν με άλλες ιεροτελεστίες.

Reaction score
19.393
Η μαιμού βάζ' φωτιές κι εμείς χοροπηδάμ' τριγύρω.. κατάλαβες? :party:
Που'σαι βρε?

View attachment 291022

(Θα τρώει.. :whistling:)

:tongue:
Μιλάμε πρέπει να είναι το εκατοστό νήμα που ανοίγεται σε αυτό το site για την "κατωτερότητα" του πικάπ -βινυλίου. Πολύ τρεμούρα ρε παιδάκι μου. Σώζουν τον κόσμο απο λάθος επιλογές. 😀 Λαμπάδα πρέπει να τους ανάψουμε για να αναπαυθεί η ψυχή τους όταν θα φτάσει αυτή η αποφράδα ημέρα (για να είμαι και στο κλίμα χα χα).

Πάντως πιο ενδιαφέρον θα ήταν να ανοίξει νήμα με τον δικό μου παραπάνω τίτλο. Το άλλο έχει εξαντληθεί. Πολύ χρόνο μας πήρε (παίρνει ακόμη) να ξεφύγουμε απο το mp3. Τι αργά που κινούνται τα πράγματα ε ; Νόμιζα ότι η τεχνολογία τρέχει αφού. χα χα.

+Η μαιμού βάζ' φωτιές+

Monkey business. Πάμε για φαί. 😀

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.872
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao