...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Reaction score
19.386
O Robert Babicz πάντως λέει ότι ΄΄κόβει΄΄ οποιαδήποτε πληροφορία άνω των 18 KHz περίπου. Μιλημένος με τον ... Μαρκήσιο πρέπει να είναι. :wink:

Άργησες... :roflmao:
Σε ιμέρσιβ είναι αυτό ;
Του κάνω μπούλινγκ χα χα.

Που να δεις εάν ήξερα και τα τεχνικά που λέει τι πείραγμα θα του έκανα.

Καλό παιδί είναι ο Ιαρ. Αλλά σηκώνει πολυ πείραγμα , δεν μπορεί ένας νορμάλ άνθρωπος να αντισταθεί. Πρέπει να είναι άγιος για να μην ενδώσει. 😀 😍

Γενικώς όλοι σε αυτό το χόμπι σηκώνουν πείραγμα. Πιο πλάκα και φανατισμό και απο τα πολιτικά ή τα ποδοσφαιρικά. Ψυχοθεραπεία. 😀 😀

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.884
Γενικώς, εξαιρετικό γράφημα. Στην MLP είναι;

Λίγες σημειώσεις από μένα:

Το μιντ τραβάει την ανηφόρα στο φάσμα, θέλει ανάποδα να πηγαίνει, κατηφορικά.
Έτσι, είναι απίστευτα ενοχλητικό.

Το Τουίτερ σου, βγάζει τη σωστή ενίσχυση στα ανώτερα πρίμα, έχεις "αέρα".

Η ενσωμάτωση με τα σαμπ σου, θα πρέπει να διώξει την πτώση κατά 15 dB στους 35 κύκλους (άλλη τοποθέτηση), και να δώσει σωστή απόκριση μέχρι τους 20 κύκλους. Μπορείς να κάνεις κρος στους 50 κύκλους.
Πρώτη οκτάβα δεν έχεις με αυτούς τους δορυφόρους, παρά το σημαντικό μέγεθος του γουφερ.
Ούτε όλη τη δεύτερη οκτάβα δεν καλύπτουν.
Το μιντ το κούρεψα 3db και ίσιωσε.
Οι 35 δεν έρχονται ούτε με σαμπ στην θέση αυτή είναι ακύρωση του χώρου. Το μόνο που δουλεύει είναι κόλλημα του ηχείου στον πίσω τοίχο .
Τότε βγαίνει και όλη η πρώτη οκτάβα αβίαστα. Και μαζί έρχονται και διάφορα άλλα προβλήματα .
Γι αυτό προτίμησα να τα βάλω εκεί .
Πάντως μπάσσο δεν λείπει .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.939
Οι 35 δεν έρχονται ούτε με σαμπ στην θέση αυτή είναι ακύρωση του χώρου.
Όπως έγραψα ήδη, θέλει άλλη τοποθέτηση (των σαμπ σε σχέση με τους δορυφόρους).

Πράγμα που είναι γενική αρχή λειτουργίας..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.939
Καλά πότε θα καταλάβεις ότι και να τα α) πες ότι τα διαβάζαμε τα σχεδιαγράμματα και β) πες και ότι τα καταλαβαίναμε θεωρητικά πλήρως ....
Δεν τα διαβάζετε και αν τα διαβάσετε δε τα καταλαβαίνετε, και δεν εκπλήσσομαι διόλου, είναι αναμενόμενο.

Όπως είπαμε, δεν μπορούμε να έχουμε υψηλές απαιτήσεις από το γενικό πληθυσμό (πόσο μάλλον από χαϊεντάδες μιας α ηλικίας), είναι δεδομένα αυτά, σα τα δεδομένα της ψυχοακουστικης που δεν τα γνωρίζετε και δεν έχετε διάθεση να τα διαβάσετε και αν τα διαβάσετε δε θα τα καταλάβετε, ως γνωστόν..

Reaction score
19.386
Δεν τα διαβάζετε και αν τα διαβάσετε δε τα καταλαβαίνετε, και δεν εκπλήσσομαι διόλου, είναι αναμενόμενο.

Όπως είπαμε, δεν μπορούμε να έχουμε υψηλές απαιτήσεις από το γενικό πληθυσμό (πόσο μάλλον από χαϊεντάδες μιας α ηλικίας), είναι δεδομένα αυτά, σα τα δεδομένα της ψυχοακουστικης που δεν τα γνωρίζετε και δεν έχετε διάθεση να τα διαβάσετε και αν τα διαβάσετε δε θα τα καταλάβετε, ως γνωστόν..
Μια χαρά τα καταλαβαίνουμε όλοι. Καταλαβαίνουμε και έχουμε καταλάβει πολύ πιο δύσκολα πράγματα στην ζωή μας. Απλώς δεν μας ενδιαφέρει τόσο, δεν έχουμε κάνει θετικούς συσχετισμούς στον βαθμό που ισχυρίζεσαι εσύ και πολλοί μάλιστα έχουν κάνει και αρνητικούς ή θεωρούν ότι δεν αξίζει την φασαρία, τον χρόνο τους ή τα έξοδα. Επίσης δεν κάνουμε λες και είμαστε καμιά αίρεση ή ψηστήρι ΚΚΕ και να τσατιζόμαστε.

Το θέμα είναι εσύ γιατί σκας τόσο πολύ και μάλιστα για λογαριασμό άλλων ; Κοινωνικό έργο ; Μην σκάς, δεν θα αλλάξει και ο κόσμος με αυτά που μεταδίδεις και να εφαρμόζονταν στην εντέλεια. Εγω λέω να αλλάξεις χόμπυ, αυτό το εξάντλησες φτάνει. Προτείνω ψυχολογία, ψυχιατρική που θα έχεις κάνει και σχετικά μαθήματα ή φιλοσοφία. Είσαι πολύ αδύναμος εκεί. 😀

Δεν μου λές ; Δεν πιστεύω στο πιο πάνω πόστ να μου έριξες τίποτε στάχτη στα μάτια και επειδή δεν βλέπω και εικόνες και το άλμπουμ του Μόμπι είναι το καινούργιο με τα φυσικά όργανα και όχι τα παλιά του ; Εκεί μπορεί να έχει κανά όμποε και να ανεβαίνει και λίγο ψηλά.

😀 😀 😀

Last edited:

Reaction score
19.386
Άλλο ένα δωράκι απο εμένα για τον Ιάρ για το τι δεν καταλαβαίνει και που κολλάει επιστημονικά.

Του έχω κάνει αλλά τέσσερα τουλάχιστον, σημαντικά, taylormade και σε διάφορους τομείς αλλά και αυτός δεν φαίνεται να τα διαβάζει ή και να τα καταλαβαίνει καθώς δεν παρεκκλίνει ούτε κατά κεραίαν. Μπορεί επειδή δεν κάνω φασαρία για αυτά ίσως. Θέλει ίντριγκα για να δώσει σημασία. Μπορεί και γηρατειά χα χα.

mereological fallacy

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.099
Άλλο ένα δωράκι απο εμένα για τον Ιάρ για το τι δεν καταλαβαίνει και που κολλάει επιστημονικά.

Του έχω κάνει αλλά τέσσερα τουλάχιστον, σημαντικά, taylormade και σε διάφορους τομείς αλλά και αυτός δεν φαίνεται να τα διαβάζει ή και να τα καταλαβαίνει καθώς δεν παρεκκλίνει ούτε κατά κεραίαν. Μπορεί επειδή δεν κάνω φασαρία για αυτά ίσως. Θέλει ίντριγκα για να δώσει σημασία. Μπορεί και γηρατειά χα χα.

mereological fallacy
Χρήσιμος σύνδεσμος αναζήτησης, πρέπει όμως να σημειωθεί ότι βασιζόμενοι στο πλαίσιο των σχετικών όρων θα έπρεπε κατ'επέκτασιν να θεωρούμε ότι το να λογαριάζονταν διάφοροι ακροαματικόφιλοι ως ΄΄χρυσαυτιάδες΄΄ των οποίων το ακροαματικό αισθητήριο και η εμπειρία θα ξεχώριζαν αυτό που λέμε ΄΄καλό ήχο΄΄ όπως γίνεται συχνά σε αντιδικίες πάνω σε αναλογικά μέσα έναντι ψηφιακών ή με αβανταδόρικους λυχνιακούς SET ενισχυτές έναντι κοινών τρανζιστοράτων θα συνιστούσε από μόνο του ... μερεολογική πλάνη. :sneaky:
Το μιντ το κούρεψα 3db και ίσιωσε.
Οι 35 δεν έρχονται ούτε με σαμπ στην θέση αυτή είναι ακύρωση του χώρου. Το μόνο που δουλεύει είναι κόλλημα του ηχείου στον πίσω τοίχο .
Τότε βγαίνει και όλη η πρώτη οκτάβα αβίαστα. Και μαζί έρχονται και διάφορα άλλα προβλήματα .
Γι αυτό προτίμησα να τα βάλω εκεί .
Πάντως μπάσσο δεν λείπει .
Επειδή τέτοια φαινόμενα έχω συναντήσει και σε δικές μου περιπτώσεις, εάν κι εφόσον τέτοιες υποχωρήσεις σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη θέση κεφαλής/λήψης κατά τις ακροάσεις και μετρήσεις αντίστοιχα, τότε όσα sub και με οποιαδήποτε χωροταξία να εγκαθίστανται δεν αναμένεται να γέμιζαν με ενέργεια τη ζώνη υποχώρησης. Μοναδική δόκιμη λύση προς ανάταξη της υποχώρησης θα ήταν η ολική αλλαγή στον προσανατολισμό του στερεοφωνικού τριγώνου ώστε να άλλαζε η θέση ακρόασης/λήψης. Ακόμα και στη διάσταση του ύψους εφόσον θα κρινόταν σκόπιμο.

Reaction score
3.959
ΧΑ χα, δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα βίντεο που είδες ούτε τι λέει ο κάθε παπάρας, ούτε οι προτιμήσεις του κάθε μαέστρου και μουσικού, ούτε αν σ'αρεσουν οι λάμπες και τα πορτατίφ, ούτε αν αρέσουν στο μπρετσο οι μπάμιες.

Με ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνον η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής.
Η προσέγγιση σε οικιακό (μικρό) χώρο της αναπαραγωγής του ηχογραφημενου υλικού, όσο πιο πιστά προς το περιεχόμενο της ηχογράφησης γίνεται. Όχι προς το αληθινό γεγονός που κάποιος κάπου ηχογράφησε, μου είναι αδιάφορο. Την ηχογράφηση θέλω να ακούσω πιστά, απ'ακρη σ'ακρη, ότι περιέχει, τίποτε περισσότερο.

Προς επίτευξη αυτού του στόχου, με ενδιαφέρουν μόνον τα χειροπιαστά δεδομένα στο όντιο, το αντικειμενικά μετρήσιμο (με απλή ανάλυση φάσματος) υπαρκτό φάσμα αναπαραγωγής στις μουσικές μας, οι γραμμές ίσης ακουστοτητας, οι στάθμες αναφοράς, οι στιγμιαίες απαιτήσεις απαραμόρφωτου max SPL από σαμπ και δορυφόρους, η ποιότητα και ο Ρυθμός απόσβεσης της έμμεσης, η ευρύτητα της MLP, κλπ κλπ κλπ.

Μόνον τα φακτς. Τα μετρήσιμα δεδομένα.
Ο κάθε παπάρας μπορεί να λέει παπαριές, να είναι κουφός, να κάνει στραβά τη δουλειά του, να παράγει κακές ηχογραφήσεις και να τρώει μπάμιες όλη μέρα, ακούγοντας βινύλιο από λαμπατέρ. Δε πα να γμθει κιόλας, τι με νοιάζει; 🤪😁🤪
Η μέθοδος της ηχογράφησης επηρεάζει τον τρόπο αναπαραγωγής (μέσω του Γάλλου) στο σύστημα σου ή τα λογίζεις όλα ίδια ως προς το αποτέλεσμα που θέλεις να πάρεις; θέλω να πω.. Τα ακούς όλα με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα του τρόπου ηχογράφησης;

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.671
ωχ... κι άλλος μανέστρος προέκυψε με ακοή κοντά στα 20Khz
Μρε Αρχιτρανσμεταλοφρικουλα Αλλος ακουει τα 20khz:( Εγω δεν τα ακουω;) μεχρι 16khz ακουω καλυτερα απο καλα :sneaky:
Δεν λεω ποιος ακουει τα 22khz:gamer:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.884
Η πορτοκαλί με την κόκκινη απόκριση δεν έχουν ωφέλιμη ενέργεια στην πρώτη οκτάβα.
Αμα κολλήσω τα ηχεία στον πίσω από αυτά τοίχο έχει και παραέχει . Και φεύγει και η τρύπα στους 35 .

Reaction score
3.959
Πρόεδρε, δεν ακούς 16Κ, είμαι.σίγουρος.
Από την άλλη δεν είναι απαραίτητο ειδικά αν ακούς από τα tuner σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.939
Επειδή τέτοια φαινόμενα έχω συναντήσει και σε δικές μου περιπτώσεις, εάν κι εφόσον τέτοιες υποχωρήσεις σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με τη θέση κεφαλής/λήψης κατά τις ακροάσεις και μετρήσεις αντίστοιχα, τότε όσα sub και με οποιαδήποτε χωροταξία να εγκαθίστανται δεν αναμένεται να γέμιζαν με ενέργεια τη ζώνη υποχώρησης.
Έχει ήδη αναφέρει πως με αλλαγή θέσης ηχείων, αυτά τα φαινόμενα εξαλείφονται, άρα δεν τίθεται το θέμα που αναφέρεις.

Εφόσον με αλλαγή θέσης ηχείων τα φαινόμενα εξαλείφονται (αλλά δημιουργούνται άλλα σε άλλα σημεία του φάσματος) σημαίνει πως αυτές οι θέσεις τοποθέτησης είναι σωστές για δορυφόρους, αλλά όχι για τα σαμπ, πράγμα που ισχύει σε κάθε περίπτωση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.939
Μια χαρά τα καταλαβαίνουμε όλοι.
Αν δε δω σχεδιαγράμματα απόκρισης των σαμπ σας, με τους δορυφόρους σας, και εάν δεν διαπιστώνεται επάρκεια στάθμης στις πρώτες οκτάβες για στάθμη αναφοράς με τον χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό, πάντα με χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις, δείχνετε εμπράκτως πως δεν καταλαβαίνετε γρι.

Ανεπιδεκτοι μάθησης, με χρέπια παραμόρφωσης που παίζουν σε στάθμες ασανσέρ. Το κακό δεν είναι αυτό, ας παίζουν όπως να'ναι, το κακό είναι πως τα θεωρείτε και σούπερ, πως παίζουν εξαιρετικά. Εκεί είναι που ψοφαω στο γέλιο, αλλά θα απαντώ "σοβαρά" πάντα, διότι αυτό έχει περισσότερο γέλιο (πάντα).

Και μόνον αυτή καθεαυτή η χρήση δορυφόρων χωρίς σαμπ, είναι απτή απόδειξη έλλειψης κατανόησης των δεδομένων, ενώ το κακό σπινοραμα των δορυφόρων, απλώς σκάβει περαιτέρω την τρύπα του λάκκου που σας ρίχνω μέσα, με απαλό χτύπημα στην πλάτη, αυτό του γιατρού.

Το θέμα είναι εσύ γιατί σκας τόσο πολύ και μάλιστα για λογαριασμό άλλων ; Κοινωνικό έργο ; Μην σκάς, δεν θα αλλάξει και ο κόσμος
Το θέμα είναι να κατανοήσεις (δύσκολο) ότι όχι μόνον δε σκάω καθόλου, αλλά το βρίσκω εξόχως διασκεδαστικό όλο αυτό το παραμύθι, και ως συνήθως σκάω από τα γέλια γράφοντας "σοβαρά" για "ασόβαρα" τέτοια θέματα.

Όποιος έχει παρατηρήσει ενδελεχώς τα γραπτά μου, ξέρει πολύ καλά πως όλα αυτά τα θεωρώ άχρηστες αηδίες, όπως κι όλο το χαβαλε του όντιο. Άλλωστε Μόμπι και Ξυλούρη ακούς κι από το κινητό με ένα ζευγάρι ωραία ακουστικά, και μάλιστα ακούς κλάσεις καλύτερα από ότι παίζουν τα δικά σας τα χαρχάλια τα ακριβά τα λαμπατα με τα βινύλια τα παραδοσιακά, πράγμα βεβαίως που δεν έχει καμία αξία για κανέναν, ιδίως για όποιον αυτοπροσδιορίζεται ως "μουσικόφιλος", οπότε όλη αυτή η ενασχόληση αποτελεί απόδειξη του ψεύδους του. Τουλάχιστον εμείς βλέπουμε (κι ακούμε) και σινεμά, Μάρβελ και Τζων Γουίκ, ότι γουστάρουμε τελοσπαντων, και περνάμε πιο ωραία από σας που "ακούτε" δήθεν προσηλωμένοι στα "τυφλά" το παλιακό σας το δικαναλο χρέπι. 😎

Πις έβριμπάντι, αγάπη μόνο, κλπ (φιλικά πάντα).

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.234
....οπως τα λεει ο EAR ειναι, εγω ξεναλεω, οποιος λεει σαχλά - δεν εχει ακουσει αρκετα (χωρις να αναφερομαι σε καποιον απο το φορουμ, αφου κατι τετοιο δε θυμαμαι να επραξα ουτε και στο παρελθον).
... και ξαναλεμε οτι το χομ οντιο ειναι υπερεκτιμημενο, και βεβαια το βινυλιο και το πικαπ και τα συναφη (ξεκαθαρη περιτη πολυτελεια-επι των απληστων). 8-)

Last edited:

Reaction score
1.698
Για θεματα ηχου κλπ δε θα πω κατι γιατι το εχετε υπερκαλυψει σαν θεμα σε πολλα τοπικ.
Θα εξετασω ομως το θεμα απο αλλη σκοπια.
Πριν 5 χρονια ξεκινησα να συλλεγω βινυλια. Ξοδεψα ενα αρκετα μεγαλο ποσο για αγορες μεταχειρισμενων δισκων οταν ολοι μου λεγανε οτι κανω τρελες και βλακειες.
Επι καραντινας αρχισε να μου φευγει η καψα και σιγα σιγα αποφασισα να αρχισω να πουλαω μερος της συλλογης. Η λογικη μου στις τιμες ηταν καθαρα scalping κι οτι δεν πουλιεται δεν εχω κανενα προβλημα γιατι με χαροποιει να παραμενει στη συλλογη μου. Δεν εχω δηλαδη αναγκη να τα ξεφορτωθω συντομα.

Ετσι λοιπον, δεν ξερω τι λεει ο ηχος τους κλπ (η μαλλον ξερω, δεν λεει, επισης δεν βολευουν στη χρηση , πιανουν πολυ χωρο για αποθηκευση και γενικα ΔΕΝ), αλλα σαν επενδυση ειναι μακραν της δευτερης η πιο αποδοτικη που εχω κανει στη ζωη μου. Εχω πουλησει καμια 60ρια με μεσο ορο αποδοσης περιπου 300% . Και δεν ειναι μικροποσα οι τιμες, σαν κατι Καζαντζιδηδες κλπ που θα εχουν αρκετοι στο μυαλο τους. Ειναι ξενες κοπιες, αρκετα ψαγμενες. Βεβαιως στο 300% συμπεριλαμβανονται καποια που πουλησα με ζημια για διαφορους λογους. Υπαρχουν βεβαιως και βινυλια που τα εχω πουλησει σε 10πλασια τιμη αποτι τα αγορασα, ειναι λιγα ομως.

Βεβαια, δεν εχω κανει αποσβεση της αρχικης επενδυσης,γιατι δεν εχω πουλησει ουτε το 10% της συλλογης μου -ουτε την εχω προς πωληση ολη- η οποια ωστοσο σταδιακα αυξανει την αξια της οσο μενει στα χερια μου. Επιπλεον, οι αγορες που εκανα δεν ηταν στα τυφλα αλλα στην πλειοψηφια τους προηλθαν απο πολυ ψαξιμο , δηλαδη, κοπιες σπανιες, σε καλη κατασταση, με πολλη υπομονη για να τις πετυχω σε σωστη τιμη κλπ. Επενδυσα δηλαδη προσωπικο χρονο κι επενδυω χρονο και τωρα που πουλαω , αφου πρεπει να συσκευαζω, να τα πηγαινω στα ΕΛΤΑ για αποστολη κλπ.

Σαν μπιζνα, δεν ´κακη.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.099
Αμα κολλήσω τα ηχεία στον πίσω από αυτά τοίχο έχει και παραέχει . Και φεύγει και η τρύπα στους 35 .
Έχει ήδη αναφέρει πως με αλλαγή θέσης ηχείων, αυτά τα φαινόμενα εξαλείφονται, άρα δεν τίθεται το θέμα που αναφέρεις.

Εφόσον με αλλαγή θέσης ηχείων τα φαινόμενα εξαλείφονται (αλλά δημιουργούνται άλλα σε άλλα σημεία του φάσματος) σημαίνει πως αυτές οι θέσεις τοποθέτησης είναι σωστές για δορυφόρους, αλλά όχι για τα σαμπ, πράγμα που ισχύει σε κάθε περίπτωση.
Επόμενη ... φαρμακερή προσπάθεια να καταστεί σαφές. Τα main ηχεία δεν αποδίδουν την απαραίτητη ωφέλιμη ενέργεια στις πρώτες οκτάβες από μόνα τους στη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών συνθηκών. Όσο ικανά και να ήταν τα ίδια στην απόδοση ενέργειας υπό ανηχοϊκές συνθήκες.
Ο λογαριασμός προσπαθειών έχει χαθεί από το πρόσφατο νήμα των sub.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.248
Νεότερο μέλος
Alexx