...πικαπ μετα το 2020, σοβαρα?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
Που να είχες να ταξινομήσεις αυτά..
View attachment 291943
μπλε και στη θαλασσα.. μιστερ,,
Εν κατακλείδι, βαθειά τσέπη, γνώση, στήσιμο, ο ορισμός της ψείρας στη μαιμού(σορυ Δεκέμβριε…),αλλοιώς πράγματι δεν αξίζει τον κόπο.
Δηλαδή κεφαλή στο 500σαρικο, phono στο 200αρι, πλατώ-βραχίονας στο 2χίλιαρο κλπ, άστο δεν αξίζει με την καμμία.
(κανοντας τον συνηγορο του εξαποδω) ...μηπως ομως τοτε αξιζει , περισσοτερο επειδη δαπανηθηκαν αρκετα χρηματα και λιγοτερο επειδη επιτευχθηκε ο (αντικειμενικος) στοχος ?

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Μιλαμε για μια "αρχαια" τεχνολογια που εκ των πραγματων αρνειται να πεθανει.
Η διαφοροποιηση αποψεων περι του ηχου
ειναι παγκοσμιο φαινομενο αλλα τα τελευταια χρονια ζησαμε εδω,
και εννοω σ'αυτο το φορουμ,
μια ανασκευη πολλων δογματων και αφηγηματων γραμμενων σε πετρα.

Οσοι διαβαζουν προσεχτικα καταλαβαινουν τι εννοω.
Δεν εξεταζω αν αυτη οφειλεται σε γνησια μεταστροφη
η απλως ηταν τοτε αλλα δεν ειναι πλεον trendy..
Βοηθηστε...

Μηπως να καταληξουμε οτι για ν'αποδωσει οποιδηποτε τεχνολογια
απαιτουνται πολυ συγκεκριμενες προυποθεσεις και συνθηκες;
που δεν πληρουνται σχεδον ποτε σπιτι μας;
Οτι τα απολυτα θεωρητικα ορια καθε μιας δεν εχουν και τοσο σημασια
αν δεν βρισκομαστε σε εργαστηριο
η σε υποθεσεις εργασιας;

Oτι τελικα μονη σημασια εχει τι εισπραττει ο καθενας μεσω της ακοης,
ιδιοσυγκρασιας, υποκειμενικης προδιαθεσης
στο χωρο του και μονο;
Σημασια εχει μονο αυτο που τελικα αποδεχομαστε
ως ικανοποιητικο η απωθητικο;

Μηπως τα λεφτα μας να επιαναν τοπο μονο για εμας
οχι για τους ρηβιουερς, η τα πειραματα του Toole που ουτε ο ιδιος τα παιρνει σοβαρα
οταν προκειται για το σαλονι του;
Λεω μηπως....
Νομίζω πως τώρα έχω μπερδευτεί περισσότερο ... και από εσένα.
Επειδή κιόλας φαίνεται να μη διάβαζα και τόσο προσεκτικά τα τεκταινόμενα όπως και πολλοί άλλοι αναγνώστες που θα είχαν σοβαρότερες ασχολίες , αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις επεξήγηση ως προς την υποστηριζόμενη μεταστροφή που εξελίσσεται ειδικά στο παρόν forum.

Reaction score
6.803
[QUOTE="marlboro, post: 3010340, member: 50865"
….. δεν χρειάζεται να είναι υψηλής κατηγορίας τιμής απαραίτητα πρέπει ομως να έχει μία στοιχειώδη καλή απόδοση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή αναπαραγωγή.
Αξιοπρεπή αναπαραγωγή εξασφαλίζει ένα στοιχειωδώς καλό σύστημα στριμάροντας.
Δυστυχώς, αν αφαιρέσεις λόγους νοσταλγίας, στυλ, ελιτισμού κλπ, για να αξίζει τον κόπο που περιέγραψε ο ear, το πικαπισιο σύστημα πρέπει ναναι αρκετά ακριβό και οπωσδήποτε σε όλες τους κρίκους του προσεγμένο.
Εν κατακλείδι, βαθειά τσέπη, γνώση, στήσιμο, ο ορισμός της ψείρας στη μαιμού(σορυ Δεκέμβριε…),αλλοιώς πράγματι δεν αξίζει τον κόπο.
Δηλαδή κεφαλή στο 500σαρικο, phono στο 200αρι, πλατώ-βραχίονας στο 2χίλιαρο κλπ, άστο δεν αξίζει με την καμμία.
[/QUOTE]
Σωστός ο παίχτης!!

Reaction score
3.899
μπλε και στη θαλασσα.. μιστερ,,

(κανοντας τον συνηγορο του εξαποδω) ...μηπως ομως τοτε αξιζει , περισσοτερο επειδη δαπανηθηκαν αρκετα χρηματα και λιγοτερο επειδη επιτευχθηκε ο (αντικειμενικος) στοχος ?
Δεν έχω απάντηση, σίγουρα αν αγαπάς τις μουσικές σου, φροντίζεις τα βινύλια και ταχεις χώσει για την απόλαυση σου και όχι για να διατυμπανίζεις ότι έχεις πικαπάρα, αξίζει -ακόμη- ο κόπος.
Η εξέλιξη σε ενισχυτές, ηχεία και η ύπαρξη -ακόμη- εταιρειών όπως ορτοφον, εσεμι, κλιαρόντιο κλπ, δίνουν τη δυνατότητα ατελείωτης ευχαρίστησης.
Θες όμως κανα 20αρικάκι..χαλαρά.
Αν δέν…πάρτε τρίνοφ.

Reaction score
1.813
[QUOTE="marlboro, post: 3010340, member: 50865"
….. δεν χρειάζεται να είναι υψηλής κατηγορίας τιμής απαραίτητα πρέπει ομως να έχει μία στοιχειώδη καλή απόδοση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή αναπαραγωγή.
Δυστυχώς, αν αφαιρέσεις λόγους νοσταλγίας, στυλ, ελιτισμού κλπ, για να αξίζει τον κόπο που περιέγραψε ο ear, το πικαπισιο σύστημα πρέπει ναναι αρκετά ακριβό και οπωσδήποτε σε όλες τους κρίκους του προσεγμένο.
[/QUOTE]
αξίζει αν έχεις βινύλια και τα έχεις απο παλιά...

Reaction score
19.390
Άσε τον @Bhutia μας τώρα, πρέπει να έχει ήδη πατήσει Μόναχο 😎😎
Ναι "δήθεν¨ όλο πάει για την έκθεση και ποιός ξέρει τι κάνει εκεί ; 😀 Σε ποιόν τα πουλάει αυτά ; 😀 😍

Reaction score
19.390
Σωστός ο παίχτης!!
[/QUOTE]
Τι σωστός βρε φτηνιάρηδες και οι δύο ; 😍

500 κάνει η ζυγαριά μου και 350 το αλφάδι μου. 😀

Α, για αυτό έχετε αμφιβολίες για τα πικάπ. 😀

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Εγώ έχω μια μέτρια ζυγαριά, με ακρίβεια 1 γραμμαρίου. Ζαχαροπλαστικής, τυπική.
Μετράω τα μπιφτέκια, να είναι 250-αρια όλα, ακριβώς. Μετά τα πατάω.

Το πικάπ τι να την κάνει τη ζυγαριά δε ξέρω.
Τι να ζυγιζεις; Τα βινύλια;

Πλάκα πλάκα, και για το αλφάδι δεν έχω χρήση στο πικάπ, αλλά χρειάζεται για να στηθούν οι δορυφόροι σωστά, έχω ένα ωραίο με λέιζερ, και γωνιόμετρο κι αλφάδι, όλα τα κάνει.

Reaction score
19.390
Εγώ έχω μια μέτρια ζυγαριά, με ακρίβεια 1 γραμμαρίου. Ζαχαροπλαστικής, τυπική.
Μετράω τα μπιφτέκια, να είναι 250-αρια όλα, ακριβώς. Μετά τα πατάω.

Το πικάπ τι να την κάνει τη ζυγαριά δε ξέρω.
Τι να ζυγιζεις; Τα βινύλια;
Αλήθεια τι ζυγαριά έχεις για τα κρέατα ; 😀

Είσαι ικανός να έχεις καμιά πανάκριβη εσύ, χα χα. καλά απο αλάτι τι χρησιμοποιείς ; Κοινό αλάτι ή απο τα Ιμαλάια ; 😀

Θαλασσινό να χρησιμοποιείς , το επεξεργασμένο εάν το δεις στο μικροσκόπιο έχει μυτερές ακμές και κόβει (ξύνει) τις αρτηρίες και τις φλέβες πως τις λέτε εσείς οι γιατροί χα χα

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.985
Το Roon έχει μια μπάρα-γράφημα όπου σχηματικά δείχνει την στάθμη του κάθε κομματιού, και βγάζεις και ένα συμπέρασμα για το δυναμικό του εύρος.
Παράδειγμα από τους γνωστούς M.Jackson και D.Krall

IMG_3137.jpeg
IMG_3138.jpeg

Προχτές άκουγα αυτό, από Reference Recordings
IMG_3135.jpeg

DSD, με διαφορα μέσης στάθμης-μέγιστο: DR 23

Το πιο ήσυχο κομμάτι είναι αυτό:
IMG_3133.jpeg

Καλά βλέπετε, δεν έχει βλάβη.
Αν αυτό το ακούσετε σε σύστημα με 6.5 γούφερ και με κανένα λαμπάτο, χωρίς σαμπς σε τυπικό δωμάτιο δεν θα σας αρέσει. Δεν θα ακούσετε σχεδόν τίποτα. Πιθανότατα να είστε περίπου στην ίδια στάθμη με τον θόρυβο ηρεμίας του δωματίου.
Εκτός αν το βάλετε στο τέρμα. Όσο πάει ο ενισχυτής. Εγώ το βάζω στο Reference +7db, για να το ακούσω σωστά. Δηλαδή αν πιάσει κορυφή (δεν πάει τόσο πάνω η συγκεκριμένη ηχογράφηση, αφήνει μερικά db) θα πάει στα 110-115db.
Αν το κάνετε αυτό, μετά όταν θα πέσετε σε καμιά κορυφή όπως αυτή στο τέλος
IMG_3134.jpeg

το χαιεντοσυστηματάκι σας θα μείνει από γκάζι, θα τσιρίξει και θα παραμορφώσει τόσο πολύ που δεν θα σας αρέσει καθόλου, αν δεν πάθει και καμιά ζημιά. Σκόνη και θρύψαλα. Κι από πάνω θα σας δείρει και σύζυγος. Και ο γείτονας.

Αντιθέτως αν ακούγατε την ξανθιά στο βινύλιο θα ήταν μια χαρά όλα.

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Πιο απλά δεν μπορώ να τα γράψω.

Last edited:

Reaction score
19.390
Είναι κομματάρα? :rolleyes:
Για να ξέρω αν αξίζει να ξοδέψω 5k+ βρε παιδίμ' για να τ' ακούσω σωστά.. 8-)

:lolsign:
Να το πάρεις σε βινύλιο, μετά σε Flac -wav, μετά σε mp3, μετά σε HDCD, μετά σε DXD, μετά σε SACD, μετά σε DSD 64, 128, 256, 512, 1024 etc μετά 5.1, μετά 12.1, 12.4., 12.14, μετά atmos .... να μας πεις ποιό ακούγεται καλύτερα για να το πάρουμε. 😀

Μόνο αυτά θα σου στοιχίσουν καμιά 400 αριά ευρώ, χα χα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
@geomiat .. καλος μου φενεσαι στο σκακι... :hi:
... η αξια ενος συστηματως (ή ακομα και μερος αυτης) ερχεται σε αμεση σχεση με το Ε1 , οπως εχω αναφερει.
αν και δεν μιλαω για χρηματικα ποσα και αποθεματικα .. θα δεχομουν ενα τετοιο βινυλιακο συστημα υπο δυο ορους, η αξια που εχει δαπανηθει για δισκους να ειναι υπερπολλαπλασια, και βεβαια το ετησιο εισοδημα να ειναι εξαψηφιο (ερχομενο λοιπον αμεσα εμπλεκομενο με τον ιδιο τον ιδιοκτητη - που ειναι και πρωταρχικο "κρητιριο" μου).
Νομιζω (γνωμη μου-απο την κατηγορια lo-fi οπου κινουμαι-σιγουρα στο μουσικο κομματι) οτι ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα μπορεις να εχεις και με ποσα κοντινα του #740 - αυτο διατηρωντας το δικαιωμα να χανω κατι.. 8-)

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.812
Να το πάρεις σε βινύλιο, μετά σε Flac -wav, μετά σε mp3, μετά σε HDCD, μετά σε DXD, μετά σε SACD, μετά σε DSD 64, 128, 256, 512, 1024 etc μετά 5.1, μετά 12.1, 12.4., 12.14, μετά atmos .... να μας πεις ποιό ακούγεται καλύτερα για να το πάρουμε. 😀

Μόνο αυτά θα σου στοιχίσουν καμιά 400 αριά ευρώ, χα χα.
Και πες δίνω τα 400 :whistling:
Που θα παίξουν αυτά βρε παιδάκιμ' για να τα συγκρίνω? :tongue:
Ακόμα και το χρέπι πικάπ που έχω χωρίς βελόνα είν' ακόμα.. :cry:

Reaction score
19.390
Και πες δίνω τα 400 :whistling:
Που θα παίξουν αυτά βρε παιδάκιμ' για να τα συγκρίνω? :tongue:
Ακόμα και το χρέπι πικάπ που έχω χωρίς βελόνα είν' ακόμα.. :cry:
Α, θες και να τα παίξεις ; 😀 😀

Εσύ πολλά θές. Εδώ πάνω ο Δεκέμβριος βάζει και άλλες προυποθέσεις, ντιρεκτίβες μισθό, Ε1, Ε9, ποσόστωση , συσχετισμός αξίας δισκοθήκης με αξία μηχανημάτων κλπ. Μόνο γιατρός εάν είσαι γίνεται να τα παίξεις. 😀

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29