Επιλογή ηχείων δαπέδου

Reaction score
27
Παίδες ειρήνη μην ότι έχετε πει σωστό είναι sub δεν κάνει για την μουσική που ακούω λογικά, αλλά ίσως γεμίσει τον ήχο, το λάθος μου είναι ότι προσπαθώ να φτιάξω κάτι με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που πρέπει, για να ακούσω το κρύσταλλο στην κιθάρα χαχαχαχα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.124
Ναι, sorry, το είπα εγω αφού οι περισσότεροι ντρέπονται, τα ηχεία είναι χρέπια.
Είναι, αλλά με δυο σαμπάκια και κανα φίλτρο θα ακούσει όπως δεν άκουσε ποτέ.
Και μετά βλέπουμε.
sub δεν κάνει για την μουσική που ακούω
Δηλαδή;

Reaction score
27
Γι αυτό ήθελα την γνώμη σας αν τα ηχεία μου είναι Χρεπια να πάω για αρχή σε ηχεία άλλα που θα δώσουν το κάτι παραπάνω?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595
Γι αυτό ήθελα την γνώμη σας αν τα ηχεία μου είναι Χρεπια να πάω για αρχή σε ηχεία άλλα που θα δώσουν το κάτι παραπάνω?
Κατά τη γνώμη μου, όχι.
Ασχέτως εάν είναι χρέπια τα μπιεντάμπλεγιου. Που είναι, αλλά προς ώρας δεν μας απασχολεί αυτό.

Πρώτα σαμπ.

Η απαλλαγή των ηχείων σου από το βαρύ φορτίο των χαμηλών συχνοτήτων, θα οδηγήσει σε χαμηλότερες παραμορφώσεις στο φάσμα που θα απομείνει να παίζει το ηχείο, και επίσης θα απαιτεί το 1/3 της ισχύος από τον ενισχυτή σου, άρα ηχείο και ενισχυτής θα παίζουν πιο χαλαρά, με λιγότερες παραμορφώσεις, με καλύτερη συνολικά οδήγηση, και πιθανώς η διαφορά που θα προκύψει προς το καλύτερο, να σου αρκεί.

Εάν και μετά τα σαμπ, μετά την εφαρμογή κρος στους δορυφόρους, και μετά την σωστή ισοστάθμιση αυτών, η βελτίωση που θα αποκομίσεις δεν σου αρκεί, τότε, σε δεύτερο χρόνο, οκ, να αλλάξεις και δορυφόρους.

Ασχέτως του σεναρίου αλλαγής δορυφόρων, τα σάμπ θα παραμείνουν, και η έλλειψή τους είναι το κυρίως πρόβλημα στο σεταπ σου.

Όσο για τη μουσική που ακούς, θα πρέπει να μιλήσεις με τον wizzy, ο οποίος διαθέτει τα μεγάλα μπιεντάμπλεγιου (802) και ακούει ίδια μουσική, και είδε το φως το αληθινό όταν προμηθεύτηκε ζεύγος σαμπ. Σε χώρο πολύ μικρότερο από το δικό σου.

Σκέψου λοιπόν, πως ο wizzy, με 2 κιλοβάτ ενισχυτικά (υψηλού κοστολογίου) και με τα μεγάλα αυτά μπιεντάμπλεγιου (υψηλού κοστολογίου), είδε το φως το αληθινό με σαμπ.

Και σκέψου πως κάποιοι κάποιοι, το μόνο που δε πρότειναν εξ'αρχης, είναι να πάρεις σαμπ.
Ενώ τα ξέρουν όλα αυτά.

Καταντάει ανέκδοτο.

Last edited:

gid

Reaction score
10.083
Παίδες ειρήνη μην ότι έχετε πει σωστό είναι sub δεν κάνει για την μουσική που ακούω λογικά, αλλά ίσως γεμίσει τον ήχο,
Γι' αυτό το πράγμα που ακούς το σαμπ είναι απολύτως απαραίτητο.

Πάντως και σαμπ να βάλεις, την 3η οκτάβα δε θα την ακούς όπως θέλεις σε 35τμ. Θα δεις όμως σημαντική βελτίωση στις πρώτες δύο, οπότε πρέπει να είναι η 1η σου κίνηση.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.124
Κατά τη γνώμη μου, όχι.
Ασχέτως εάν είναι χρέπια τα μπιεντάμπλεγιου. Που είναι, αλλά προς ώρας δεν μας απασχολεί αυτό.

Πρώτα σαμπ.

Η απαλλαγή των ηχείων σου από το βαρύ φορτίο των χαμηλών συχνοτήτων, θα οδηγήσει σε χαμηλότερες παραμορφώσεις στο φάσμα που θα απομείνει να παίζει το ηχείο, και επίσης θα απαιτεί το 1/3 της ισχύος από τον ενισχυτή σου, άρα ηχείο και ενισχυτής θα παίζουν πιο χαλαρά, με λιγότερες παραμορφώσεις, με καλύτερη συνολικά οδήγηση, και πιθανώς η διαφορά που θα προκύψει προς το καλύτερο, να σου αρκεί.

Εάν και μετά τα σαμπ, μετά την εφαρμογή κρος στους δορυφόρους, και μετά την σωστή ισοστάθμιση αυτών, η βελτίωση που θα αποκομίσεις δεν σου αρκεί, τότε, σε δεύτερο χρόνο, οκ, να αλλάξεις και δορυφόρους.

Ασχέτως του σεναρίου αλλαγής δορυφόρων, τα σάμπ θα παραμείνουν, και η έλλειψή τους είναι το κυρίως πρόβλημα στο σεταπ σου.

Όσο για τη μουσική που ακούς, θα πρέπει να μιλήσεις με τον wizzy, ο οποίος διαθέτει τα μεγάλα μπιεντάμπλεγιου (802) και ακούει ίδια μουσική, και είδε το φως το αληθινό όταν προμηθεύτηκε ζεύγος σαμπ. Σε χώρο πολύ μικρότερο από το δικό σου.

Σκέψου λοιπόν, πως ο wizzy, με 2 κιλοβάτ ενισχυτικά και με τα μεγάλα αυτά μπιεντάμπλεγιου, είδε το φως το αληθινό με σαμπ.

Και σκέψου πως κάποιοι κάποιοι, το μόνο που δε πρότειναν εξ'αρχης, είναι να πάρεις σαμπ.
Ενώ τα ξέρουν όλα αυτά.

Καταντάει ανέκδοτο.
Αυτό

wnet

Nearfield
Reaction score
18.330
" κρύσταλλο στην κιθάρα " & "metal" στην ίδια πρόταση.... κάπως ακούγεται πάντως :p :p

(αλλά οκ, καταλαβαίνω τι εννοείς)

Reaction score
569
Δεν το έγραψα για εσένα, αλλά για αυτούς που γράφουν συμβουλές τις δεκαετίας του 90
Δεν μας λες και εσύ τί θα έκανες στην περίπτωση του φίλου, εσύ που είσαι μονδέρνος

D

Deleted member 50795

Guest
ένα τέτοιο χρέπι θα το ήθελα να το ακούσω παντως..:geek:

E733D3E3-F160-47C4-B089-85EE47A342D2.jpeg

A professional studio monitor speaker jointly developed by Nakamichi and B & W.

The development of the 808 began in October 1981 when President Nimro Nakamichi asked B & W President John Bowe's to co-develop it. After that, based on the specifications presented by Nakamichi, two engineers conducted repeated technical negotiations and Mr. Bowers conducted hearing coordination in the trial listening room. The development took three years.

In the specifications presented by Nakamichi, there were 3 specific things written.

First, the flat frequency characteristics should be used to eliminate the colorization in the same way as in 801F to achieve an ultra-low distortion rate.

Second, the efficiency should be twice that of 801F to obtain 91 db at 1W input power.

Finally, the maximum sound pressure obtained in the listening room should be on the order of 120 db (125 db at peak).

The background to these requirements was the judgment that the monitoring capability of digital recording would become an essential requirement for pro-monitor speakers in the future, and that it would be necessary to support not only classical music but also all music sources….:biggrin:
(νιαου..)

Last edited by a moderator:

Reaction score
27
Τι λες αγόρι μου...; Την ίδια μουσική ακούμε κι έχω 2 subwoofers, παρέα με B&W802D, στο μισό χώρο από τον δικό σου.
Αν μπορείς πες καμία γνώμη για στήσιμο αφού ακούμε τα ίδια, ώστε να πάρω το κάτι παραπάνω λέω εσένα επειδή καταλαβαίνεις τι θέλω σαν αποτέλεσμα. Ευχαριστώ.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.124
Να πάρει sub δηλαδή;
2 τεμάχια, minidsp, και έναν να τα ρυθμίσει. Βλέπω αγγελίες, σαφώς είμαστε εντός μπάτζετ.

Και πιθανόν να χρειαστεί και αλλαγή toe in ή αποστάσεων.

Και αφήστε τον μπάμια να λέει. Αν ήξερε θα έτρωγε και κανονικά.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.390
Αν μπορείς πες καμία γνώμη για στήσιμο αφού ακούμε τα ίδια, ώστε να πάρω το κάτι παραπάνω λέω εσένα επειδή καταλαβαίνεις τι θέλω σαν αποτέλεσμα. Ευχαριστώ.
Στήσιμο; Να σου πω: απόσταση μεταξύ των ηχείων 2.04μ, απόσταση ηχείων από θέση ακρόασης ακριβώς ίδια.

Θέση των subwoofers (2 * 2*15"): πίσω από τη θέση ακρόασης, σε αντίθετη φάση το ένα από το άλλο.

Πώς έφτασα σε αυτό το στήσιμο; Έφερα ειδικό ακουστικής στο χώρο μου, έκανε μετρήσεις και κατέληξε στις θέσεις.

Δεν θες άλλα ηχεία ή ενισχυτές κτλ. Subwoofers θέλεις και σωστότερο στήσιμο του ηχοσυστήματός σου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88