Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

Reaction score
62
Μου θυμίζει το μότο των ΨΕΚ:
«Δεν είμαι κατά των εμβολίων, αλλά σίγουρα έχουν δοκιμαστεί;» :)

Τόσο λατρεύει κι ο petrolhead Mr. Bean τα ηλεκτρικά :)
Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι μπορεί να κάθεσαι στη λάθος όχθη της ιστορίας και να είσαι εσύ ο ΨΕΚ?
και είναι ωραίο να λες κάποιον ψεκασμένο?
Που βασίστηκες για να τον χαρακτηρίσεις έτσι?
Θα μπορούσε δηλαδή και αυτός να σε χαρακτηρίσει π.χ. εξωγήινο, γιατί έτσι του ήρθε? ή μήπως σκέφτηκες οτι αφού τους λέει έτσι η πρωθυπουργάρα άρα έτσι είναι?
Φιλικά ρωτάω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.951
Προφανώς δεν είναι δυνατόν να παραχθεί αρκετή ενέργεια από φωτοβολταϊκά για να καλύψει τις απαιτήσεις κίνησης ενός τέτοιου μεγάλου πλοίου.

Απλώς επισημαίνω πως θα μπορούσαν να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά σημαντικής έκτασης (200*32 που λέει ο Παναγιώτης είναι ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ) και να παρέχουν σημαντικό συμπλήρωμα για όσο έχει ηλιοφάνεια.

Όσο παρέχουν, για τα φώτα του πλοίου πες, δεν έχει σημασία για που. Εδώ εμείς σε ένα σπίτι κάνουμε αμάν για να βάλουμε 100τμ φωτοβολταϊκά να καλύψουμε όλες μας τις ανάγκες (κλιματιστικά, EV, κλπ) και θεωρούμε αδιάφορο το να μπουν 6.500 τμ φωτοβολταϊκά;

Δηλαδή ενέργεια που καλύπτει 65 σπίτια, εκεί την θεωρούμε ασήμαντη και άσκοπη;

Δεν το καταλαβαίνω...

Reaction score
23.493
Προφανώς δεν είναι δυνατόν να παραχθεί αρκετή ενέργεια από φωτοβολταϊκά για να καλύψει τις απαιτήσεις κίνησης ενός τέτοιου μεγάλου πλοίου.

Απλώς επισημαίνω πως θα μπορούσαν να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά σημαντικής έκτασης (200*32 που λέει ο Παναγιώτης είναι ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ) και να παρέχουν σημαντικό συμπλήρωμα για όσο έχει ηλιοφάνεια.

Όσο παρέχουν, για τα φώτα του πλοίου πες, δεν έχει σημασία για που. Εδώ εμείς σε ένα σπίτι κάνουμε αμάν για να βάλουμε 100τμ φωτοβολταϊκά να καλύψουμε όλες μας τις ανάγκες (κλιματιστικά, EV, κλπ) και θεωρούμε αδιάφορο το να μπουν 6.500 τμ φωτοβολταϊκά;

Δηλαδή ενέργεια που καλύπτει 65 σπίτια, εκεί την θεωρούμε ασήμαντη και άσκοπη;

Δεν το καταλαβαίνω...
Τα έχουμε δει όλα αυτά αλλά υπάρχουν προβλήματα, καταρχήν πολύ λίγα πλοία έχουν διαθέσιμο χώρο , κατά δεύτερον εννοείται θες DC storage, θες shaft generator γιατί αν βγάλεις εκτός σημείου λειτουργίας μια γεννήτρια η ειδική κατανάλωση της πάει κατά διαόλου σε σημείο που παίζει να κάψεις το ίδιο πετρέλαιο ασχέτως αν παράγεις συμπλήρωμα από τον ήλιο κλπ
Φυσικά θέματα πιστοποίησης και αξιοπλοιας κλπ νοτ ιζη ατ ολ

Reaction score
62
Προσωπικά μεγάλωσα στην Ιατρική και δεν σηκώνω πολλά πολλά για το θέμα.
Μέσα στην ιατρική?
Όπου και αν μεγάλωσες δεν έχεις το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι κανέναν.
Αυτό το μαθαίνουμε στο Δημοτικό (ή ακόμα καλύτερα στο σπίτι μας), δεν χρειαζόταν να φτάσεις στην ιατρική για να το μάθεις.
Φιλάκια...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.061
Μέσα στην ιατρική?
Ναι. Μέσα.

Έχω απολύτως το δικαίωμα (μάλλον την υποχρέωση) να κοροϊδεύω όποιον με αντιεπιστημονικές απόψεις βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Καθόλου φιλικά. Και πολύ σας άφησαν να εκφράζεστε, φάγατε πολύ κόσμο. Εγκληματίες.
:mad:

Άντε,ένας μοντ να σβήσει τα επικίνδυνα.

Reaction score
5.402
μηπως να κανουμε νεο θεμα για τους πιθανους περιορισμους στη φορτιση γιατι προσωπικα δεν μπορω αλλο αντιπαραθεση! την καταλαβαμε!!!
Κι ένα ξεχωριστό νήμα για λοιπά καύσιμα. Φλομώσαμε στην αμμωνία! :)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.492
Και ένα για την κοινή λογική. Δηλαδή, με 22-23 χιλιάρικα αγοράζεις αμαξάρες όπως το Nissan Juke ή την BMW 116 για παράδειγμα. Δεν παίρνεις το ηλεκτρικό Dacia που, όχι απλά ούτε Χαλκίδα δε σε πάει, αλλά ακόμα και το Ανάβυσσο - Αθήνα και πίσω ένα άγχος το έχεις. :roflmao:

Reaction score
5.402
Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι μπορεί να κάθεσαι στη λάθος όχθη της ιστορίας και να είσαι εσύ ο ΨΕΚ?
και είναι ωραίο να λες κάποιον ψεκασμένο?
Που βασίστηκες για να τον χαρακτηρίσεις έτσι?
Θα μπορούσε δηλαδή και αυτός να σε χαρακτηρίσει π.χ. εξωγήινο, γιατί έτσι του ήρθε? ή μήπως σκέφτηκες οτι αφού τους λέει έτσι η πρωθυπουργάρα άρα έτσι είναι?
Φιλικά ρωτάω.
Δεν αποκάλεσα τον Mr. Bean ΨΕΚ.
Το "ναι μεν, αλλά" στον λόγο του στο άρθρο είπα ότι μου θύμισε το μότο των ΨΕΚ ("δεν είμαι κατά των εμβολίων, έχω κάνει της ανεμοβλογιάς μικρός, αλλά αυτά τα νέα σίγουρα έχουν δοκιμαστεί;").

Έτσι και ο Mr. Bean ("Δεν είμαι κατά των ηλεκτρικών, κι εγώ έχω πάρει ένα για την πλάκα μου, αλλά όταν με ρωτάει κάποιος αν πάρει, του λέω όχι, νωρίς είναι ακόμα").

Από κει και πέρα είμαστε στο νήμα των ηλεκτρικών. Είτε κάνουμε λάθος όσοι από μας τα υποστηρίζουμε είτε όχι, είναι εδώ μια γωνιά που συζητάμε γι' αυτά, ανταλλάσσουμε πληροφορίες και ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις.

Κάποιοι αισθάνονται την ανάγκη να πετάξουν μες στο νήμα όποιο προβοκατόρικο άρθρο τύχει να εμφανιστεί μπροστά τους στο facebook κατά των ηλεκτρικών, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν, όπως το τι είπε πάλι ο Mr Bean μέσα από την GR του για τον ήχο των ηλεκτρικών ότι ακούγονται σαν πλυντήρια. Με γεια τους και χαρά τους αν τη βρίσκουν έτσι.

Κανονικά πάντως θεωρώ ότι χωρίζεται το φόρουμ σε νήματα για να διαλέγει ο καθένας τι τον ενδιαφέρει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.951
Έτσι και ο Mr. Bean ("Δεν είμαι κατά των ηλεκτρικών, κι εγώ έχω πάρει ένα για την πλάκα μου
Ξέρεις τι ακριβώς είναι το ΜακΛάρεν F1?

Ψάξε λίγο να δεις περί τίνος αυτοκινήτου πρόκειται, και αφού δεις, πες μου, να σου πω τη συνέχεια.

Χιντ:

Reaction score
62
Δεν αποκάλεσα τον Mr. Bean ΨΕΚ.
Το "ναι μεν, αλλά" στον λόγο του στο άρθρο είπα ότι μου θύμισε το μότο των ΨΕΚ ("δεν είμαι κατά των εμβολίων, έχω κάνει της ανεμοβλογιάς μικρός, αλλά αυτά τα νέα σίγουρα έχουν δοκιμαστεί;").

Έτσι και ο Mr. Bean ("Δεν είμαι κατά των ηλεκτρικών, κι εγώ έχω πάρει ένα για την πλάκα μου, αλλά όταν με ρωτάει κάποιος αν πάρει, του λέω όχι, νωρίς είναι ακόμα").

Από κει και πέρα είμαστε στο νήμα των ηλεκτρικών. Είτε κάνουμε λάθος όσοι από μας τα υποστηρίζουμε είτε όχι, είναι εδώ μια γωνιά που συζητάμε γι' αυτά, ανταλλάσσουμε πληροφορίες και ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις.

Κάποιοι αισθάνονται την ανάγκη να πετάξουν μες στο νήμα όποιο προβοκατόρικο άρθρο τύχει να εμφανιστεί μπροστά τους στο facebook κατά των ηλεκτρικών, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν, όπως το τι είπε πάλι ο Mr Bean μέσα από την GR του για τον ήχο των ηλεκτρικών ότι ακούγονται σαν πλυντήρια. Με γεια τους και χαρά τους αν τη βρίσκουν έτσι.

Κανονικά πάντως θεωρώ ότι χωρίζεται το φόρουμ σε νήματα για να διαλέγει ο καθένας τι τον ενδιαφέρει.
Έτσι απαντάνε οι πολιτισμένοι άνθρωποι! κι ας μην έχουν μεγαλώσει μέσα στην ιατρική.
Μπράβο flash. Ευχαριστώ που σεβάστηκες την άποψη μου (σωστή ή λάθος) και απλά απάντησες ευγενικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.951
Πάρε φλας και ένα ελληνικό λινκ

Όπου βλέπεις ένα από τα αυτοκίνητα του Rowan Atkinson, πότε το πούλησε, και πόσο κέρδος έβγαλε.

Δεν μπορείς να μπεις στο μυαλό του Rowan Atkinson, δεν ξέρεις τι αυτοκίνητα έχει και τι οδηγικές εμπειρίες έχει.

Ακόμα και η νέα Porsche taycan GTS, που πιθανώς είναι η δική σου (και δική μου) ονείρωξη, και θεωρούμε πως κάτι καλύτερο δεν υπάρχει στα EV, για τον Rowan Atkinson είναι πλυντήριο πιάτων, μέτριο προς κακό στο δρόμο, αδικαιολόγητα βαρύ, χωρίς συγκινήσεις, χωρίς στόχο, χωρίς τίποτα σημαντικό να προσφέρει, χωρίς οικολογικό κέρδος, και με μόνο άγχος αυτό της φόρτισης. Και παμφθηνο.

Και γω στη θέση του, θα έκλανα την τάικαν. Μια μλκια και μισή.

Reaction score
5.402
Απάντησα σε αυτό.
Όσο περισσότερες γνώσεις κι εμπειρίες έχει κάποιος με τις ΜΕΚ, τα σπορ αυτοκίνητα, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ειδικά και αν γουστάρει να λερώνει τα χέρια του στα μαστορέματα, τόσο αρνητικά προσκείμενος είναι στα ηλεκτρικά.
Κι αν ακούσει για νόμους για κατάργηση των ΜΕΚ, μπορεί να γίνει και πυρ και μανία.

Έχω ακούσει μηχανικούς. Ένας δεν βρέθηκε να υποστηρίξει τα ηλεκτρικά. Όχι απλά να τα υποστηρίξουν, ούτε να ακούσουν γι' αυτά δεν θέλουν.

Σαν τους ταξιτζήδες ένα πράμα. Ίσως ακόμα χειρότερα.

Reaction score
5.402
Μόλις πέρασε από μένα ο αντιπρόσωπος της Tinbot, δίνοντάς μου να δοκιμάσω την RS1.

Όμορφος σχεδιασμός και άριστη γεωμετρία. Με type 2 υποδοχή για φόρτιση, μια χαρά.
Άνετα αντικαθιστά την Fazer800 μου που πρέπει απαραιτήτως να διώξω.
Γυρνάς τον διακόπτη, μπουτάρει, σηκώνεις τον πλαγιοστάτη και έτοιμη, παρά την απόλυτη σιγή. Τι ωραίο πράγμα η ησυχία.
Ούτε ταχύτητες, ούτε τίποτα. Τραβάει στις ανηφόρες, χωρίς να είναι απότομη στο γκάζι.
Άριστα θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες μου.
Τη θέλω!

RS1.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.951
Άνετα αντικαθιστά την Fazer800 μου που πρέπει απαραιτήτως να διώξω.
Καλοπούλητη!

Άντε να καθαρίσεις από εξατμίσεις.

Έστειλα κι εγώ το γιαρις στον αγύριστο, που ήταν κι υβριδικό πανάθεμά το, κι ησύχασε το κεφάλι μου, τώρα θα διώξω το λέβητα από το σπίτι. Αρκετά τον ανέχτηκα, έχει εξάτμιση. 😁

Βάζω ηλιακό αυτές τις μέρες, για να σταματήσει να ανάβει το πετρέλαιο για ζεστό νερό (έλεος δηλαδή), και σειρά έχει ο λέβητας να πάρει πόδι.

Έτσι κι αλλιώς, πετρέλαιο δε καίω καθόλου το χειμώνα, έχει πρακτικά αντικατασταθεί.

Κι εκεί που ήμουν ένας τυπικός καταναλωτής πετρελαίου το 2018, με ένα σωρό τόνους κατανάλωσης το έτος (θέρμανσης και κίνησης), να που θα μηδενίσω το προσωπικό κοντέρ.

Ωραία νιώθω γι'αυτην την εξέλιξη. 👍

Last edited:

Reaction score
23.493
Εγώ θέλω ένα mo/s01 τεσπά αλλά είναι στα όρια του πεταμενα λεφτά για τα χλμ που το θέλω. Αν πετύχω μεταχειρισμένο σε καλή τιμή το συζητάω

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.603
Καμιά φορά δεν αρκεί μόνο να τα εκθειάζεις, μπορείς και να δέχεσαι τα αρνητικά, ή έστω να τα διαβάζεις. Γιατί απέχουν -ακόμα- πάρα πολύ από την τελειότητα, τόσο από πλευράς αυτονομίας, όσο και από πλευράς τιμής και υποδομών.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.596
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john