- Reaction score
- 90.240
Ο ψεκ είναι εξ ορισμού ψεκ, γιατί είναι ψεκ. Απλό.
Φιλικά πάντα.
Φιλικά πάντα.
...όπως έχει μεγαλώσει ο καθένας.Ο ψεκ είναι εξ ορισμού ψεκ, γιατί είναι ψεκ. Απλό.
Φιλικά πάντα.
Προσωπικά μεγάλωσα στην Ιατρική και δεν σηκώνω πολλά πολλά για το θέμα....όπως έχει μεγαλώσει ο καθένας.
Τα έχουμε δει όλα αυτά αλλά υπάρχουν προβλήματα, καταρχήν πολύ λίγα πλοία έχουν διαθέσιμο χώρο , κατά δεύτερον εννοείται θες DC storage, θες shaft generator γιατί αν βγάλεις εκτός σημείου λειτουργίας μια γεννήτρια η ειδική κατανάλωση της πάει κατά διαόλου σε σημείο που παίζει να κάψεις το ίδιο πετρέλαιο ασχέτως αν παράγεις συμπλήρωμα από τον ήλιο κλπΠροφανώς δεν είναι δυνατόν να παραχθεί αρκετή ενέργεια από φωτοβολταϊκά για να καλύψει τις απαιτήσεις κίνησης ενός τέτοιου μεγάλου πλοίου.
Απλώς επισημαίνω πως θα μπορούσαν να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά σημαντικής έκτασης (200*32 που λέει ο Παναγιώτης είναι ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ) και να παρέχουν σημαντικό συμπλήρωμα για όσο έχει ηλιοφάνεια.
Όσο παρέχουν, για τα φώτα του πλοίου πες, δεν έχει σημασία για που. Εδώ εμείς σε ένα σπίτι κάνουμε αμάν για να βάλουμε 100τμ φωτοβολταϊκά να καλύψουμε όλες μας τις ανάγκες (κλιματιστικά, EV, κλπ) και θεωρούμε αδιάφορο το να μπουν 6.500 τμ φωτοβολταϊκά;
Δηλαδή ενέργεια που καλύπτει 65 σπίτια, εκεί την θεωρούμε ασήμαντη και άσκοπη;
Δεν το καταλαβαίνω...
Μέσα στην ιατρική?Προσωπικά μεγάλωσα στην Ιατρική και δεν σηκώνω πολλά πολλά για το θέμα.
Ναι. Μέσα.Μέσα στην ιατρική?
Κι ένα ξεχωριστό νήμα για λοιπά καύσιμα. Φλομώσαμε στην αμμωνία!μηπως να κανουμε νεο θεμα για τους πιθανους περιορισμους στη φορτιση γιατι προσωπικα δεν μπορω αλλο αντιπαραθεση! την καταλαβαμε!!!
Δεν αποκάλεσα τον Mr. Bean ΨΕΚ.Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι μπορεί να κάθεσαι στη λάθος όχθη της ιστορίας και να είσαι εσύ ο ΨΕΚ?
και είναι ωραίο να λες κάποιον ψεκασμένο?
Που βασίστηκες για να τον χαρακτηρίσεις έτσι?
Θα μπορούσε δηλαδή και αυτός να σε χαρακτηρίσει π.χ. εξωγήινο, γιατί έτσι του ήρθε? ή μήπως σκέφτηκες οτι αφού τους λέει έτσι η πρωθυπουργάρα άρα έτσι είναι?
Φιλικά ρωτάω.
Ξέρεις τι ακριβώς είναι το ΜακΛάρεν F1?Έτσι και ο Mr. Bean ("Δεν είμαι κατά των ηλεκτρικών, κι εγώ έχω πάρει ένα για την πλάκα μου
Έτσι απαντάνε οι πολιτισμένοι άνθρωποι! κι ας μην έχουν μεγαλώσει μέσα στην ιατρική.Δεν αποκάλεσα τον Mr. Bean ΨΕΚ.
Το "ναι μεν, αλλά" στον λόγο του στο άρθρο είπα ότι μου θύμισε το μότο των ΨΕΚ ("δεν είμαι κατά των εμβολίων, έχω κάνει της ανεμοβλογιάς μικρός, αλλά αυτά τα νέα σίγουρα έχουν δοκιμαστεί;").
Έτσι και ο Mr. Bean ("Δεν είμαι κατά των ηλεκτρικών, κι εγώ έχω πάρει ένα για την πλάκα μου, αλλά όταν με ρωτάει κάποιος αν πάρει, του λέω όχι, νωρίς είναι ακόμα").
Από κει και πέρα είμαστε στο νήμα των ηλεκτρικών. Είτε κάνουμε λάθος όσοι από μας τα υποστηρίζουμε είτε όχι, είναι εδώ μια γωνιά που συζητάμε γι' αυτά, ανταλλάσσουμε πληροφορίες και ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις.
Κάποιοι αισθάνονται την ανάγκη να πετάξουν μες στο νήμα όποιο προβοκατόρικο άρθρο τύχει να εμφανιστεί μπροστά τους στο facebook κατά των ηλεκτρικών, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν, όπως το τι είπε πάλι ο Mr Bean μέσα από την GR του για τον ήχο των ηλεκτρικών ότι ακούγονται σαν πλυντήρια. Με γεια τους και χαρά τους αν τη βρίσκουν έτσι.
Κανονικά πάντως θεωρώ ότι χωρίζεται το φόρουμ σε νήματα για να διαλέγει ο καθένας τι τον ενδιαφέρει.
Καλοπούλητη!Άνετα αντικαθιστά την Fazer800 μου που πρέπει απαραιτήτως να διώξω.
Καμιά φορά δεν αρκεί μόνο να τα εκθειάζεις, μπορείς και να δέχεσαι τα αρνητικά, ή έστω να τα διαβάζεις. Γιατί απέχουν -ακόμα- πάρα πολύ από την τελειότητα, τόσο από πλευράς αυτονομίας, όσο και από πλευράς τιμής και υποδομών.Από κει και πέρα είμαστε στο νήμα των ηλεκτρικών. Είτε κάνουμε λάθος όσοι από μας τα υποστηρίζουμε είτε όχι, είναι εδώ μια γωνιά που συζητάμε γι' αυτά, ανταλλάσσουμε πληροφορίες και ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις.
Πανάκριβο. Στα ίδια χρήματα με το Vstrom.Μόλις πέρασε από μένα ο αντιπρόσωπος της Tinbot, δίνοντάς μου να δοκιμάσω την RS1.
Όμορφος σχεδιασμός και άριστη γεωμετρία. Με type 2 υποδοχή για φόρτιση, μια χαρά.
Άνετα αντικαθιστά την Fazer800 μου που πρέπει απαραιτήτως να διώξω.
Γυρνάς τον διακόπτη, μπουτάρει, σηκώνεις τον πλαγιοστάτη και έτοιμη, παρά την απόλυτη σιγή. Τι ωραίο πράγμα η ησυχία.
Ούτε ταχύτητες, ούτε τίποτα. Τραβάει στις ανηφόρες, χωρίς να είναι απότομη στο γκάζι.
Άριστα θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες μου.
Τη θέλω!
View attachment 299470
Ηλεκτρική Μοτοσυκλέτα Tinbot RS1 - Tinbot
www.tinbot.gr
Εσύ δηλαδή τώρα έκαιγες πετρέλαιο μόνο για ζεστό νερό, και μέσα στο καλοκαίρι όπως κατάλαβα, και σε πείραξε η εξάτμιση;Καλοπούλητη!
Άντε να καθαρίσεις από εξατμίσεις.
Έστειλα κι εγώ το γιαρις στον αγύριστο, που ήταν κι υβριδικό πανάθεμά το, κι ησύχασε το κεφάλι μου, τώρα θα διώξω το λέβητα από το σπίτι. Αρκετά τον ανέχτηκα, έχει εξάτμιση.
Βάζω ηλιακό αυτές τις μέρες, για να σταματήσει να ανάβει το πετρέλαιο για ζεστό νερό (έλεος δηλαδή), και σειρά έχει ο λέβητας να πάρει πόδι.
Έτσι κι αλλιώς, πετρέλαιο δε καίω καθόλου το χειμώνα, έχει πρακτικά αντικατασταθεί.
Κι εκεί που ήμουν ένας τυπικός καταναλωτής πετρελαίου το 2018, με ένα σωρό τόνους κατανάλωσης το έτος (θέρμανσης και κίνησης), να που θα μηδενίσω το προσωπικό κοντέρ.
Ωραία νιώθω γι'αυτην την εξέλιξη.![]()