Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Reaction score
3.088

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.557
από την δική μου εμπειρία....γνωρίζω ότι οι αποθήκες οπλισμού με πυρομαχικά ελικοπτέρων που έζησα....ήταν μέσα σε λόφους με βλάστηση...ημιυπόγειες....με 5 μέτρα μπετό για ντουβάρια....χωρίς καμία αντιπυρική προστασία στον εξωτερικό χώρο για αποκάλυψη....και με εσωτερικό κλιματισμό

ας περιμένουμε ενημέρωση για το τι έσκασε...γιατί για τον ντόρο που έγινε και για την καούρα που έπιασε τους ζαίους ,που περίμεναν περισσότερα , έχω μια υποψία ότι δεν πρόκειται για κρίσιμο οπλισμό...όπως κ για ελάχιστη ποσότητα

Reaction score
12.346
από την δική μου εμπειρία....γνωρίζω ότι οι αποθήκες οπλισμού με πυρομαχικά ελικοπτέρων που έζησα....ήταν μέσα σε λόφους με βλάστηση...ημιυπόγειες....με 5 μέτρα μπετό για ντουβάρια....χωρίς καμία αντιπυρική προστασία στον εξωτερικό χώρο για αποκάλυψη....και με εσωτερικό κλιματισμό

ας περιμένουμε ενημέρωση για το τι έσκασε...γιατί για τον ντόρο που έγινε και για την καούρα που έπιασε τους ζαίους ,που περίμεναν περισσότερα , έχω μια υποψία ότι δεν πρόκειται για κρίσιμο οπλισμό...όπως κ για ελάχιστη ποσότητα
Για να παραμείνω αντικειμενικός, κατανοώ ότι δεν είναι δυνατόν μια αποθήκη πυρομαχικών ( ή μια στρατιωτική εγκατάσταση γενικότερα ) να ξεχωρίζει απο το υπόλοιπο περιβάλλον γιατί θα αποτελεί στόχο, άσχετα αν οι θέσεις - ή έστω οι περισσότερες - είναι γνωστές στους εχθρούς. Υπο αυτή την έννοια, οκ. Όμως, υποτίθεται ότι είναι ασφαλή τα πυρομαχικά και δεν γίνεται να σκάσει το οτιδήποτε με το που περάσει μια φωτιά στη περιοχή.
Κι εγώ περιμένω την ενημέρωση, αλλά θα το εκτιμούσα αν άρχιζαν οι παραιτήσεις. Είχαν επαρκέστατο χρονικό περιθώριο για να καταλάβουν ότι έπιασε φωτιά στη περιοχή και έπρεπε να είχαν εξασφαλίσει τουλάχιστον τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Άσε που αρχίζω να πιστεύω ότι ο Κικίλιας παίζει το πουλάκι του.

Reaction score
1.029
Η αλήθεια είναι ότι θύμωσα με τη χθεσινή εικόνα των πυρομαχικών που έσκαγαν. Ναι, να καταλάβω και να κάνω υπομονή για το γεγονός ότι οι φωτιές εξελίσσονται κάτω απο αντίξοες συνθήκες, καίγονται περιουσίες κλπ. ενώ εκτιμώ το γεγονός ότι προστατεύονται γενικότερα οι πολίτες με τις εντολές εκκένωσης κλπ. ΟΜΩΣ, δεν νοείται μια στρατιωτική βάση, ακόμα και το τελευταίο στρατόπεδο που έχει οπλισμό, να είναι τόσο ευάλωτο σε πυρκαγιές. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να το δούμε αυτό και γι'αυτήν ειδικά τη περίπτωση θα το εκτιμήσω αν δω παραιτήσεις.
Τώρα θα σε ονοματίσουν ζαίο και σένα!!!

Reaction score
12.346
Δεν ξέρω τί μπορεί να κάνει ένας υπουργός, υποθέτω ότι η καταπόνηση σχεδίου είναι μια συλλογική εργασία συμβούλων, αλλά απλά δεν μου γεμίζει το μάτι. Με τον Χαρδαλιά ένιωθα μεγαλύτερη σιγουριά πάντως.
Κατανοώ ότι είναι αντίξοες οι συνθήκες, όλα "καλά", αλλά κάτι δεν μου πάει καλά, ειδικά μετά τα χθεσινά.
Δηλαδή, στήθηκαν σε ένα σημείο για να αναχαιτίσουν τη φωτιά που πήγαινε προς το στρατόπεδο, η φωτιά τους "πήδηξε" ( μεταφορικά και κυριολεκτικά ) και έγινε αυτός ο χαμός. Δεν με ικανοποιεί σαν δικαιολογία ότι τους πήδηξε η φωτιά, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να αφήσουν την υπόλοιπη περιοχή να καεί, συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις σε όλα τα πιθανά σημεία απο τα οποία θα μπορούσε να περάσει η φωτιά ( και η οποία περιοχή, τελικά κάηκε ).

ika

News
Reaction score
15.342
Δεν ξέρω αν είναι ικανός ή όχι ο Κικίλιας για υπουργός, αλλά αυτά δεν είναι αποτέλεσμα του προηγούμενου υπεύθυνου και του προηγούμενου σχεδιασμού?
Δηλ, ήταν καλά οργανωμένα και σε 1 μήνα τα χάλασε ο Κικίλιας?

Reaction score
1.029

Όταν έχουν θρυματιστεί τζάμια από όλη την πόλη σε απόσταση 2 χιλιομέτρων σίγουρα δεν έσκασε σφαίρα! Και οταν σκασει κατι μεγάλο οπως δεν ειδαμε γιατι δεν ειχαν φτασει τα καναλια, ειδαμε τις μικρες εκρήξεις, τότε τίποτε δε μένει ανέπαφο. Ακόμη και τώρα που κράζει όλο το σύμπαν, αμετανόητοι συμφεροντολόγοι μερικοί. Η κάτι άλλο.

Reaction score
12.346
Δεν ξέρω αν είναι ικανός ή όχι ο Κικίλιας για υπουργός, αλλά αυτά δεν είναι αποτέλεσμα του προηγούμενου υπεύθυνου και του προηγούμενου σχεδιασμού?
Δηλ, ήταν καλά οργανωμένα και σε 1 μήνα τα χάλασε ο Κικίλιας?
Όπως είπα παραπάνω, ΥΠΟΘΕΤΩ ότι ο υπουργός θα μπορούσε να δώσει εντολή να πάνε όλες οι δυνάμεις πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων ( θα είχε πολιτικό κόστος αυτό ). Απο'κει και πέρα, έχει να κάνει και με τα σχέδια που έχουν εκπονήσει τα αρμόδια στελέχη του στρατού ( της πολεμικής αεροπορίας ). Είναι δυνατόν να μην έχουν προβλέψει και να μην έχουν μεριμνήσει ώστε να μη μπορεί να εξαπλωθεί καμία φωτιά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις; Δεν ξέρω δηλαδή αν αυτό που είδαμε οφείλεται σε αστοχία της κυβέρνησης, της πολεμικής αεροπορίας ή και άλλων, αλλά αυτό δεν έπρεπε να γίνει. Δηλαδή, τί είδαμε; Ότι δεν χρειάζεται οι τουρκαλάδες να ρίξουν πύραυλο και αρκεί μόνο να ανάψουν μια φωτιά; Ντροπή και ξεφτίλα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.333
Και εγώ αυτό ήξερα αλλά δεν σου κάνει εντύπωση ότι στην προετοιμασία έχει δοκιμή μόνο για κάτω;
Εκεί μιλάει για aileron trim.
Αλλο είναι αυτό.

gid

Reaction score
9.589
Κανένας υπουργός δεν (θα μπορούσε να) φέρει ευθύνη για τις εκρήξεις αυτές.

Την ευθύνη τη φέρουν όσοι "ειδικοί" όρισαν τα "προβλεπόμενα" μέτρα πυροπροστασίας, που όπως μας βεβαιώνουν είχαν τηρηθεί, και που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκαν ανεπαρκή. Αυτά τα μέτρα μπορεί να έχουν οριστεί εδώ και πολλά χρόνια. Και τώρα προφανώς πρέπει να τα αναθεωρήσουν.

Reaction score
1.570
οι ζαίοι όταν σκάνε κάνουν μεγαλύτερο μπαμ :biggrin:
που την είδες την πλάκα ρε ζαίε?
Δεν σου εχουν μαθει οτι οταν καποιος εχει διαφορετικη γνωμη απο την δικη σου αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κατ' αναγκη 'ζαιος'.

Οσο για το 'χιουμορ σου' θα πρεπει να το κοιταξεις γιατι κατεβαινει πιο κατω και απο subwoofer.

Εσυ σαν moderator θα επρεπε να δινεις το καλο παραδειγμα, να μην φορας χρωματιστα γυαλια, να μην βλεπεις τους αλλους σαν αντιπαλους και μετα τετοιες καταστροφες να μην εισαι μικροψυχος και να βλεπεις την δυστυχια εστω και αν εσυ δεν εχεις κανενα προβλημα και καθεσαι αναπαυτικα στην καρεκλα σου παιζοντας πολεμο με τους 'ζαιους'.

Εσυ σαν Επαγγελματιας δεν ειναι αναγκη να διωχνεις πελατες που τυχαινει να ειναι "ζαιοι'.

Απεναντι σου εδω μεσα εχεις Ελληνες, αν θελεις πολεμο κανε με τους Τουρκους !

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.284
Τώρα θα σε ονοματίσουν ζαίο και σένα!!!
Μα αυτό ακριβώς είναι που τον κάνει ΜΗ ζαίο.

Αν ήταν όντως ζαίος, θα τα έβρισκε όλα καλώς καμωμένα με διάφορες απίθανες δικαιολογίες (μέχρι ίσως να βγει "ο ηγέτης" σε 3-4 χρόνια και να πει "έγιναν και λάθη" και μετά να το επαναλαμβάνει κι αυτός σαν το παπαγαλάκι).

Αυτό που συνέβη όμως με την αεροπορία ΔΕΝ δικαιολογείται, με τίποτα. Το αν θα επιλέξεις να το δικαιολογήσεις λοιπόν είναι που σε κάνει "ζαίο" ή μη.

Φυσικά η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει την ίδια την αεροπορία, υπάρχει όμως κατ'ελάχιστον πολιτική ευθύνη. Περισσότερο στο υπουργείο Άμυνας θα έλεγα εγώ, παρά σε όποιο άλλο.

Τώρα αν θα ζητήσουμε τα ρέστα από τον Δένδια που μόλις ανέλαβε ή όχι, είναι άλλο καπέλο. Αλλά σαν κυβέρνηση ΝΔ από το 2019 έως σήμερα, προφανώς έχει ευθύνη.

Reaction score
24.073
στα @@ μας αν έχει μόλις αναλάβει, αποθήκη πυρομαχικών να μην μπορεί να προστατέψει το περιεχόμενό της απο εξωτερική φωτιά εν καιρώ ειρήνης είναι ακραία απαράδεκτο ακόμα και αν μιλάμε για ληγμένα πυρομαχικά μηδενικής μαχητικής αξίας.
κανείς δεν έχει δώσει εν λευκώ εξουσία στην κυβέρνηση να κάνει μλκς, εδώ υπάρχει θέμα αποτρεπτικής ικανότητας και διαχείρισης πόρων.

ika

News
Reaction score
15.342
στα @@ μας αν έχει μόλις αναλάβει, αποθήκη πυρομαχικών να μην μπορεί να προστατέψει το περιεχόμενό της απο εξωτερική φωτιά εν καιρώ ειρήνης είναι ακραία απαράδεκτο ακόμα και αν μιλάμε για ληγμένα πυρομαχικά μηδενικής μαχητικής αξίας.
κανείς δεν έχει δώσει εν λευκώ εξουσία στην κυβέρνηση να κάνει μλκς, εδώ υπάρχει θέμα αποτρεπτικής ικανότητας και διαχείρισης πόρων.
Από ΠΑ/ΓΕΑ δεν πρέπει να ξεκινήσει η όποια έρευνα υπευθυνότητας?
Όπως λέει και ο Symos παραπάνω.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.557
Για να παραμείνω αντικειμενικός, κατανοώ ότι δεν είναι δυνατόν μια αποθήκη πυρομαχικών ( ή μια στρατιωτική εγκατάσταση γενικότερα ) να ξεχωρίζει απο το υπόλοιπο περιβάλλον γιατί θα αποτελεί στόχο, άσχετα αν οι θέσεις - ή έστω οι περισσότερες - είναι γνωστές στους εχθρούς. Υπο αυτή την έννοια, οκ. Όμως, υποτίθεται ότι είναι ασφαλή τα πυρομαχικά και δεν γίνεται να σκάσει το οτιδήποτε με το που περάσει μια φωτιά στη περιοχή.
Κι εγώ περιμένω την ενημέρωση, αλλά θα το εκτιμούσα αν άρχιζαν οι παραιτήσεις. Είχαν επαρκέστατο χρονικό περιθώριο για να καταλάβουν ότι έπιασε φωτιά στη περιοχή και έπρεπε να είχαν εξασφαλίσει τουλάχιστον τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Άσε που αρχίζω να πιστεύω ότι ο Κικίλιας παίζει το πουλάκι του.
το αν ''παραιτηθεί'' κάποιος στο στρατό ή όχι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες

επειδή όταν έκανα θητεία είχα αναλάβει το γραφείο ασφάλειας του λόχου μου θα σου πω το εξής....υπάρχουν αντιπυρικά σχέδια που πρέπει να εφαρμόζονται (κ ελέγχονται) σε γενικές γραμμές όλη τη χρονιά...υπάρχουν και εκείνες ας πούμε οι έξτρα που εφαρμόζονται και επικαιροποιούνται κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

αν ο διοικητής κ ο υπεύθυνος ασφαλείας στρατοπέδου εφάρμοσε τα προβλεπόμενα δεν συντρέχει κανένας λόγος παραίτησης......και απλά εκείνοι που σχεδιάζουν στα κεντρικά τα αντιπυρικά μέτρα κ τα στέλνουν στις βάσεις-στρατόπεδα θα λάβουν πλέον και άλλες παραμέτρους για την επόμενη φορά....έτσι λειτουργεί το πράμα

αν υπάρχει ευθύνη προσώπων....να είσαι σίγουρος ότι θα πέσουν κεφάλια

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.838
Οι παραιτήσεις λόγω ευθιξίας γίνονται άμεσα. Είναι σίγουρο ότι εδώ δεν υπάρχει τέτοια διάθεση.
Μεγάλη ξεφτίλα να σκάει αποθήκη πυρομαχικών.
Αυτά συμβαίνουν όταν προσλαμβάνεις με βάση την κομματική ταυτότητα.
Αυτά συμβαίνουν όταν αξιολογείς με βάση να μην δυσαρεστήσουμε κανένα και χάσουμε την ψήφο.
Αυτά συμβαίνουν όταν δίνεις προαγωγές με βάση τα κομματικά κολλητιλίκια
Ο πόλεμος μας μάρανε.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.557
Όταν έχουν θρυματιστεί τζάμια από όλη την πόλη σε απόσταση 2 χιλιομέτρων σίγουρα δεν έσκασε σφαίρα! Και οταν σκασει κατι μεγάλο οπως δεν ειδαμε γιατι δεν ειχαν φτασει τα καναλια, ειδαμε τις μικρες εκρήξεις, τότε τίποτε δε μένει ανέπαφο. Ακόμη και τώρα που κράζει όλο το σύμπαν, αμετανόητοι συμφεροντολόγοι μερικοί. Η κάτι άλλο.
δεν μίλησα για σφαίρα.....αλλά σίγουρα αυτό που είδαμε δεν είναι αποτέλεσμα 1000 βομβών...
έχω παραβρεθεί σε καμιά 10ρια ασκήσεις Παρμενίων.....έχω δει αεροπλάνα να βομβαρδίζουν

από την εικόνα που είδα στο βίντεο δυσκολεύομαι να πιστεψω ότι έσκασε ολόκληρο το οπλοστάσιο της βάσης όπως υπονοούν μερικοί

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.254
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87