Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.718
Πάντως ένας κάτοχος MG (δηλαδή SAIC) δεν λέει τα καλύτερα για το software.
Αυτή τη στιγμή, μόνον στα Τέσλα υπάρχει πραγματικά σοβαρό σοφτγουερ, και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απροβληματιστα κι αυτά.

Όλοι έχουν θέματα, άλλοι μεγάλα κι άλλοι μικρά.

Με διαφορά το καλύτερο που κυκλοφορεί, έτη φωτός μπροστά, είναι αυτό της Τέσλα.

Κάποια που έχουν πολύ πολύ περιορισμένες δυνατότητες στο σοφτγουερ, εμφανίζουν καλύτερη συμπεριφορά, αλλά όχι ότι δεν έχουν ποτέ πρόβλημα.

Δεν υπάρχει το "ποτέ πρόβλημα" στα σοφτγουερ, εκτός κι αν δεν υπάρχει πρακτικά τίποτα, με μηδενικές δυνατότητες ΟΤΑ, οπότε και πάλι είναι γτπκ.

Άμα σας πω πόσα προβλήματα στο σοφτγουερ συνάντησε η γυναίκα μου τον ενάμιση μήνα που το οδηγεί, θα πονέσουν τα σαγόνια σας στο γέλιο.

Άσε που θα πρέπει να γράφω σεντόνια...🤪🤣😁

Μόνο ένα θα σας πω: δεν μπορεί να έχει στο app της, καμία ουσιαστική δυνατότητα. Μόνον 1 λογαριασμός "μάστερ" δικαιούται πχ το άνοιγμα του κλιματιστικού από μακριά.

Μιλάμε για γελοιότητες...

Και το keyless entry δε της δούλεψε μια φορά, και όλο το τάμπλετ ήταν black screen μια φορά, και όποτε θέλει δε συνδέεται το android auto, και και και, η λίστα είναι ατελείωτη.

Φίλος από Tesla που πήγε σε taycan, οκ, αυτοκινηταρα, αλλά άμα ξεκινήσουμε κουβέντα για σοφτγουερ, σηκώνεται και φεύγει. Δεν θέλει να κλαίει μπροστά μας.🤪🤣😁😂

Της BMW είναι κάπως νορμάλ λένε, αλλά και κει το τι έχουν δει τα ματάκια τους, είναι για λυπηση. Όσοι πήγαν από Τέσλα σε BMW, γελάνε με τα χάλια του.

Το Μερτσέντες δεν ξέρω, δεν έχω κανένα γνωστό να ακούσω κι από κει τι εμπειρία έχει.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.454
Κλιματισμό ή, έστω, air condition, έχει ή θα "ψήνονται" οι ευτυχείς κάτοχοι;
Δεν ξέρω. Έκανα μια διαμόρφωση και το μεγάλο πακέτο με τα 230χλμ αυτονομία, λέμε τώρα, βγαίνει στα 19.000€ μετά την επιδότηση. 😅

Screenshot_20230728_140715_Chrome.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.718
Ο τίτλος εξηγεί με τον πιο γλαφυρό τρόπο, τον λόγο ύπαρξης των "υβριδικών".

"As Ford loses billions on EVs, the company embraces hybrids"

🤪😂🤣😁

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167

Reaction score
23.449
20 αυτοκίνητα είναι με μπαταρία , δεν φταίνε αυτές στο συγκεκριμένο, περιμένουμε περισσότερα στοιχεία από βδομάδα (αν δεν βουλιάξει)

alexis

Reaction score
30.454
Τελικά τα ηλεκτρικά οχήματα είναι 498 σε σύνολο 3.783 οχημάτων, λέει εκπρόσωπος της εταιρείας. Υπάρχει και αναφορά πως ξεκίνησε από ηλεκτρικό.

Reaction score
1.856
Τελικά τα ηλεκτρικά οχήματα είναι 498 σε σύνολο 3.783 οχημάτων, λέει εκπρόσωπος της εταιρείας. Υπάρχει και αναφορά πως ξεκίνησε από ηλεκτρικό.

δεν ξέρουμε ακόμη, αλλά
η αναφορά είναι από μέλος σωστικού συνεργείου που δεν έχει ιδέα ο ίδιος, αλλά το άκουσε στην τηλεόραση :p

The Dutch coastguard said on its website Thursday that the cause of the fire was unknown, but an emergency responder is heard in a recording released by Dutch broadcaster RTL saying "the fire started in the battery of an electric car."

alexis

Reaction score
30.454
δεν ξέρουμε ακόμη, αλλά
η αναφορά είναι από μέλος σωστικού συνεργείου που δεν έχει ιδέα ο ίδιος, αλλά το άκουσε στην τηλεόραση :p
Το ίδιο λέμε. Ότι υπάρχει αναφορά. Ποιός άκουσε τι και που δεν αλλάζει κάτι. Μένει να ερευνηθεί. Αλλού λένε ότι δεν προκλήθηκε από τα ηλεκτρικά αλλά επεκτάθηκε σε αυτά. Κάνε τώρα εικόνα να αρπάξουν 500 ηλεκτρικά τι εχει να γίνει.

Αυτό που άλλαξε είναι η ποσότητα. Μίλησαν για 2870 οχήματα με 25 ηλεκτρικά, και τελικά είναι 3783 με 498 ηλεκτρικά. Από το 0.87% BEVs πήγαμε στο 13.2%.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.030
Αν ξεκίνησε από ηλεκτρικό είναι είδηση.
Αν ξεκίνησε από θερμικό δεν είναι είδηση.

Reaction score
1.856
Το ίδιο λέμε. Ότι υπάρχει αναφορά. Ποιός άκουσε τι και που δεν αλλάζει κάτι. Μένει να ερευνηθεί. Αλλού λένε ότι δεν προκλήθηκε από τα ηλεκτρικά αλλά επεκτάθηκε σε αυτά. Κάνε τώρα εικόνα να αρπάξουν 500 ηλεκτρικά τι εχει να γίνει.

Αυτό που άλλαξε είναι η ποσότητα. Μίλησαν για 2870 οχήματα με 25 ηλεκτρικά, και τελικά είναι 3783 με 498 ηλεκτρικά. Από το 0.87% BEVs πήγαμε στο 13.2%.
δεν ξέρουμε τι έγινε ακόμη,
αλλά εγώ δεν θεωρώ αναφορά αυτόν που το άκουσε στην τηλεόραση. Αλλοιώς έχουμε πολλές αναφορές ότι άρχισε από ηλεκτρικό, καθώς χιλιάδες το ακούσανε στην τηλεόραση
και είχαμε ακούσει ότι το είπε η τηλεόραση, απλά δεν είπε κάποιος αν η τηλεόραση είχε κάποια πληροφόρηση ή αν κάποιος δημοσιογράφος κατέληξε αυθαίρετα στο συμπέρασμα ακούγοντας ότι θπήρχανε ηλεκτρικά στο φορτίο.
Αναφορά θα θεωρούσα κάποιον που έχει κάποια πληροφόρηση, αλλοιώς έχουμε εικασίες.

alexis

Reaction score
30.454
Μα δεν δίνουμε σημασία σε αυτόν που "άκουσε" την τηλεόραση, αλλά σε αυτόν που μετέφερε την πληροφορία μέσω αυτής. Ούτε ξέρουμε αν έχει πληροφορίες. Ότι και να είπε, οι πιθανότητες να είναι ηλεκτρικό εκτοξεύθηκαν λόγω του ότι το ούτε 1% έγινε 13%.

Reaction score
11.335
Ξεκίνησε , δεν ξεκίνησε απο ηλεκτρικό , θα γίνουν όλα στάχτη μέχρι να μην έχει τπτ άλλο να κάψει, αν δε βουλιάξει δηλ

Reaction score
124
δεν ξέρουμε τι έγινε ακόμη,
αλλά εγώ δεν θεωρώ αναφορά αυτόν που το άκουσε στην τηλεόραση.
Δεν το άκουσε στην τηλεόραση, η ακριβής μετάφραση του αποσπάσματος που έβαλες είναι:
The Dutch coastguard said on its website Thursday that the cause of the fire was unknown, but an emergency responder is heard in a recording released by Dutch broadcaster RTL saying "the fire started in the battery of an electric car."
"Η Ολλανδική ακτοφυλακή είπε την Πέμπτη στην σελίδα της ότι τα αίτια της φωτιάς είναι άγνωστα, όμως ένας διασώστης ακούγεται σε ηχογράφηση που μετέδωσε το Ολλανδικό κανάλι RTL να λέει "η φωτιά ξεκίνησε στην μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου".
Αυτό βέβαια και πάλι δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημο αποτέλεσμα πραγματογνωμοσύνης, οπότε αναμένουμε.

Κλιματισμό ή, έστω, air condition, έχει ή θα "ψήνονται" οι ευτυχείς κάτοχοι;
Το επίσημο site στον διαμορφωτή αναφέρει μόνο "θέρμανση" για όλα τα επίπεδα εξοπλισμού. 🥵

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.874
Αυτό εδώ πάντως δεν μου μοιάζει για ηλεκτρικό. Κρίμα για τη γυναίκα 😢

alexis

Reaction score
30.454
Άρπαξε και ένα σήμερα στην παραλιακή. Ακόμα δεν είπαν τι ήταν.

Reaction score
5.395
Όντως, καημό το έχω να πετύχω μηχανή να καταλαμβάνει θέση σε δημόσιο φορτιστή.

Και μεγαλύτερο καημό βέβαια να είναι δική μου η μηχανή.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Τί ξέρουμε για το e-C3; Μου μοιάζει ως μία πιο φθηνή έκδοση του Jeep Avenger.

Διαβάζω για 25Κ ευρώ στην Ευρώπη προ επιδοτήσεων. Αλλά κρατώ μικρό κάλαθο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM