Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.199
Το μόνο που θα σχολιάσω επί του θέματος είναι που άγιο είχαμε και δεν υπήρξαν εκατοντάδες νεκροί.
Τη επόμενη φορά ίσως να μη ήμαστε τόσο τυχεροί, διότι θα υπάρξει και επόμενη φορά...

ika

News
Reaction score
15.528
Και να πεις ότι χόρεψε και καλά, πάει στο καλό. Αγγούρι ήταν. Επιπλέον, αν ήταν έξυπνος, θα έκανε παραγγελιά το "βρέχει φωτιά στη στράτα μου", οπότε θα ήταν καλυμμένος. Θα έλεγε βρε αδερφέ ότι με τόσες φωτιές, τον πήρε ο νταλκάς και είπε να εξωτερικεύσει τον πόνο του στη πίστα.
Φαντάζομαι θα ψάχνει και αυτήν που ανέβασε το βίντεο, να την ευχαριστήσει

TGD

Reaction score
9.343
Tις περισσότερες φορές υπεύθυνοι μπορεί να είναι αδέξιοι αγρότες, μελισσοκόμοι ακόμη και άνθρωποι που κάνουν μπάρμπεκιου. Η καταστροφή του κλίματος, η ακραία ζέστη και η ξηρασία που την έχει ακολουθήσει κάνουν την κατάσταση πολύ χειρότερη, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο χιλιάδες στρέμματα να γίνονται στάχτη. Ωστόσο, οι σικελικές αρχές κάνουν λόγο και για οργανωμένους εμπρηστές. Σε σχετικό του θέμα το BBC αναφέρει πως όσοι ερωτήθηκαν σχετικά φάνηκαν σαν «να γνωρίζουν αλλά να μη μιλάνε». Ισως να πρόκειται για ανθρώπους που σκοπεύουν να αγοράσουν την καμένη γη σε χαμηλή τιμή, ίσως για πυροσβέστες που θέλουν να τραβήξουν την προσοχή της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν καλύτερους μισθούς. Ακόμη, μερικές φωτιές μπορεί να έχουν ως πρώτη σπίθα κάποια από τις περίφημες σικελικές «βεντέτες». Πάντως, ο πρόεδρος της Καλαβρίας, Ρομπέρτο Οκιούτο, υποστηρίζει πως το 80% των πυρκαγιών στην περιοχή του είναι ανθρωπογενείς και ζητεί η τοπική αστυνομία να εξοπλιστεί με drones για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.636
Δεν είναι η ώρα για πολιτικές συζητήσεις ακόμα. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω την ενέργεια για κάτι τέτοιο.
Υπήρξε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Πολλά απ' αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Δεν ξέρω, βέβαια, αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό, καθώς μαίνονταν πυρκαγιές και στην Αττική.
Κάτι καλύτερο μπορούσε να γίνει.
Υπάρχει πολύς κόσμος με πίκρα και πόνο που θέλει απαντήσεις.
Μόνο που οι απαντήσεις, συνήθως, βρίσκονται στα social media και είναι γεμάτες υπερβολές και ψέματα.
Υπάρχει επίσης πολύ κόσμος με οργή. Οι εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή 10 μέρες τώρα, μιλάνε για σοβαρές ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού.

Όπως και να έχει, στη Ρόδο αυτές τις μέρες γίνονται πράγματα.
Δε σου κρύβω ότι ανέκαθεν είχα θέμα με τη συμπεριφορά και τον τρόπο των συμπατριωτών μου.
Άνθρωποι χωρίς παιδεία και πλάνο βρέθηκαν με πολλά χρήματα στα χέρια τους, απλά επειδή κάθονταν πάνω στη χρυσή αγελάδα.
Πολλοί κερδοσκοπούσαν, χωρίς να τιμούν το ψωμί που βγάζουν, χωρίς να σκέφτονται το αύριο.
Αύξηση εγκληματικότητας, γενικά οι αρνητικές ειδήσεις για τον τόπο συσσωρεύονταν τα τελευταία χρόνια.

Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι μέσα από τέτοια τραγωδία θα ξαναβρίσκαμε τις αξίες μας (για όσο κρατήσει).
Το ότι δεν υπάρχουν θύματα, δεν πείνασε, ούτε δίψασε κανείς, ότι πολύς κόσμος θα επιστρέψει, είναι επίτευγμα των εθελοντών.

Ανοίξαμε τα σπίτια μας, τα πορτοφόλια μας, τις καρδιές μας. Πήραμε πίσω επιβράβευση και παρηγοριά.
Θα μας χρειαστεί για να ξαναχτίσουμε. Εδώ θέλω το κράτος πλέον.
Και εγώ Ρόδο είμαι, συμφωνώ με όσα λέει ο loggeo. Η δραστηριότητα του κόσμου σε όλα τα επίπεδα ήταν απίστευτη. Ούτε εγώ έχω ενέργεια για πολιτικές συζητήσεις, το μόνο που θα πω είναι ότι φέρουν ευθύνες και το ΕΠΙΤΕΛΙΚΌ ΚΡΑΤΟΣ ™ και περιφέρεια και δήμος.

Reaction score
3.492

Reaction score
1.083
"Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι"...

Όταν προσλαμβάνεις αστυνομικούς με εμμονή, μέχρι και τους έφιππους γλιτώσαμε στο τσακ, τους δε πυροσβέστες τους αντιμετωπίζεις σαν ταραξίες, το να θυμάσαι την έλλειψη τους κατόπιν εορτής, μάλλον για μια ακόμη κοροϊδία πρόκειται.

Reaction score
3.492

Reaction score
20.516
Το μόνο που θα σχολιάσω επί του θέματος είναι που άγιο είχαμε και δεν υπήρξαν εκατοντάδες νεκροί.
Τη επόμενη φορά ίσως να μη ήμαστε τόσο τυχεροί, διότι θα υπάρξει και επόμενη φορά...
Γίνονταν αυτά επι Πασοκ ; Ξαναρωτάω, γίνονταν ; Όχι. 😍

Υ.Γ. : Χθές μάλιστα σκεφτόμουν (για κάποιον περίεργο και ελπίζω όχι με άλλες βαθύτερες διαστάσεις, λόγο) ότι βρίσκαμε και ρόζ χαρτί υγείας. Τώρα πουθενά. Μόνο χαρτοπετσέτες πλέον. :D

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.615
Γαλλική πρόταση πυροσβεστικού αεροσκάφους.

Τα αγκάθια του project είναι ότι χρειάζονται περίπου 800 εκατομμύρια, σύμφωνα με την εταιρεία, ώστε να βγει ένα πρωτότυπο το 2030, με τις πωλήσεις να ξεκινούν, θεωρητικά, από το 2032.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
51.199
Γίνονταν αυτά επι Πασοκ ; Ξαναρωτάω, γίνονταν ; Όχι. 😍
Σκαλίζεις κάτι που πολύ πονάει και γνωρίζω πολύ καλά, θα προτιμήσω όμως να μη το σχολιάσω...

Reaction score
1.030
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ !!!!!

Απλά κοιτάξτε τα εξαρτήματα του κινητήρα πόσο καταπονημένα είναι!!! Όσοι γνωρίζουν ας πουν 2 λόγια

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.614
ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ !!!!!

Απλά κοιτάξτε τα εξαρτήματα του κινητήρα πόσο καταπονημένα είναι!!! Όσοι γνωρίζουν ας πουν 2 λόγια
για περιέγραψε μας εσύ αυτή την καταπόνηση...το έχουμε ανάγκη πλιζζζζ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.620
Members
38.350
Νεότερο μέλος
Αστέριος