Marantz - Denon meets Dirac (?)

Reaction score
6.204
Ναι.
Στο ίδιο μενού, κοινό με του audyssey (δηλαδή στο speaker manual config)
Αφού έχει τρέξει το Dirac δηλαδή για να έρθει ακριβώς πειράζεις αποστάσεις; Σε ρωτάω γιατί δεν καταλαβαίνω πως υπολογίζεις ότι η φάση θα έρθει καλύτερα αφού το dirac δεν σε αφήνει να δεις τι φίλτρα έχει βάλει. Με δοκιμές το κάνεις και από τις μετρήσεις βλέπεις απλά ότι είναι καλύτερο;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.139
Αφού έχει τρέξει το Dirac δηλαδή για να έρθει ακριβώς πειράζεις αποστάσεις; Σε ρωτάω γιατί δεν καταλαβαίνω πως υπολογίζεις ότι η φάση θα έρθει καλύτερα αφού το dirac δεν σε αφήνει να δεις τι φίλτρα έχει βάλει. Με δοκιμές το κάνεις και από τις μετρήσεις βλέπεις απλά ότι είναι καλύτερο;
Μπορείς να το πάρεις με trial and error, ή και με αρχική προσέγγιση (guestimate) και fine tuning.
Τα φίλτρα του dirac δεν τα πειράζεις ούτε στον Denon φυσικά. Gain & phase μπορείς μιας και είναι εκτός dirac.
Στα sub είχε μπόλικο περιθώριο βελτίωσης (ακόμα και ο trinnov δεν τα φέρνει στην εντέλεια, δεν μπορούμε να περιμένουμε να κάνει το ίδιο ή καλύτερη δουλειά το dirac)

Reaction score
6.204
Τα σαμπ έτσι κι αλλιώς τα έχω φέρει από πριν και μετά απλά διορθώνω ότι χάλασε το dirac και δίνω και curve. Αλλά αν πειράξω το gain στα σαμπ έχω παρατηρήσει ότι ουσιαστικά χαλάω ότι έφτιαξε το dirac στο σημείο του κρος με τα main.

Reaction score
6.204
Λογικό νομίζω αφού το απλό Dirac δε το βλέπει καν το crossover, στον denon παίζει μπάλα με το DLBC.
Με dlbc δεν έχω εμπειρία αλλα από την στιγμή που γίνεται μετά το πέρας της μέτρησης και εφαρμογής φίλτρων τα οποία σχεδιάστηκαν για συγκεκριμένο gain δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να αυξηθεί το gain της μιας πλευράς του κλάδου, πράγμα που θα επηρεάσει την κλίση του κρος και να μην χαλάσουν οι μετρήσεις αλλά αντιθέτως να καλυτερέψουν. Δεν λέω ότι δεν γίνεται απλά δεν μπορώ να σκεφτώ την διαδικασία. Εγώ όποτε προσπάθησα να ανεβάσω το gain στα σαμπ μέσω του dsp είχα ακυρώσεις μετά τα 100 hz.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.139
Δεν είναι απαραίτητο να πειράξεις το gain, στο dirac εκεί δεν έχει θέμα :)

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.139
Στο target curve εννοείς;
Καλύτερα να πειράξεις την target curve.
Για το phase είτε από τον ενισχυτή, είτε από τα sub αν έχουν ακριβή ρύθμιση ή από miniDSP αν έχεις.

Reaction score
433
Marantz Cinema 70 κάτω από 800€ στο Amazon.de, τον αγόρασα αμέσως. Θα μεταφέρω εντυπώσεις (stereo).
Στα 724 τον βλέπω στο αμαζον 1095 εδώ! Μάλλον είναι λόγω της... διαφοράς ΦΠΑ!!!
Και σταθερά ο 3800 πανω από 30% φθηνότερα...
Από το αμαζον αγοράζουν άραγε οι αντιπρόσωποι εδώ; και βάζουν μετά 35% πάνω; δεν εξηγείται διαφορετικά! Τόσα τους λείπουν;
Και στο αμαζον το κρατάς και καμιά 45 μέρες ακούς και άμα θες το επιστρέφεις και πίσω!
Εδώ άμα σκιστει κάνα φελιζολ σε περνουν από ανάκριση..

Last edited:

Reaction score
2.852
Και μετά εσύ παίρνεις απ το amazon ανοιγμένη συσκευασία και στο δίνουν για καινούριο και δεν έχεις και ιδέα τι έχει γίνει. Ελλαδίτσα καλύτερα, να υποστηρίξουμε και τη ντόπια αγορά, μπορεί να ναι πιο τσιμπημένα αλλά τουλάχιστον μιλάω απ ευθείας, πάω κι απ το κατάστημα για ό,τι προκύψει και λύνω τα προβλήματά μου, μόνο που σκέφτομαι αποστολές, συσκευασίες μεταφορικά σε περίπτωση αναποδιάς, βγάζω καντήλες.

Reaction score
433
Έτσι έτσι ελλαδιτσα 35% καπέλο... Να βγαλει κάτι και ο τοπικός... Και άμα γίνει στραβή να κάνεις @ιπες στο σέρβις για να σε πιστέψουν ότι δεν έφταιγες εσύ...
Παιδιά ειδικά οι τιμές denon/marantz στην Ελλάδα είναι πρόκληση...

Reaction score
6.204
Καλά ο καθένας από όπου γουστάρει περνει δεν θα μας δώσει και λογαριασμό για την τσέπη του ,αλλά όταν μετά βλέπω θρεντ που ζητάνε στα πλαίσια της εγγύησης επισκευή ή αντικατάσταση από τον εγχώριο αντιπρόσωπο βγάζω φλύκταινες.

Reaction score
433
Σίγουρα ο καθένας τα ζυγίζει. Εγώ πιο πολύ πάντως φλυκαινες βγάζω για ένα ίδιο προϊόν ο τοπικός που αγοράζει χοντρικη να μου το πουλάει 35% πάνω από την τιμή λιανικής που μπορώ να το βρω μόνος μου, ούτε ο ΦΠΑ το δικαιολογεί ούτε η εφορία ούτε το φυσικό μαγαζί.
Ηλεκτρονική αγορά που δεν παρεμβαινουν πωλητές κλπ δεν δικαιολογούν τέτοιες διαφορές.
Και γιατί αν έχω θέμα να τον στείλω στον τοπικό; για να τον κάνω μάγκα να μου πει ότι δεν το αναλαμβάνει;
Βλέπουμε και αυτά που αγοράζουμε από τους τοπικούς.
Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν το χάλασες εσύ για να στο φτιάξουν, και να το στείλεις με δική σου χρέωση.
Χίλιες φορές έξω, τζάμπα το στέλνεις τζάμπα το παίρνεις και δεν τρέχει μια...
Καλα να στηρίζουμε την τοπική αγορά ώστε το χρήμα να μένει εδώ αλλά να μην θεωρούν ηλιθιους τους καταναλωτές...
O Έλληνας έμπορος θέλει λίγες πωλήσεις με μεγάλο κέρδος ώστε να απασχολεί το λιγότερο δυνατό προσωπικό. Πολλές πωλήσεις με χαμηλό κέρδος , πολύ διαχείριση, πολλοί πελάτες, περισσότερες απαιτήσεις κοκ...

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.739
Σίγουρα ο καθένας τα ζυγίζει. Εγώ πιο πολύ πάντως φλυκαινες βγάζω για ένα ίδιο προϊόν ο τοπικός που αγοράζει χοντρικη να μου το πουλάει 35% πάνω από την τιμή λιανικής που μπορώ να το βρω μόνος μου, ούτε ο ΦΠΑ το δικαιολογεί ούτε η εφορία ούτε το φυσικό μαγαζί.
Ηλεκτρονική αγορά που δεν παρεμβαινουν πωλητές κλπ δεν δικαιολογούν τέτοιες διαφορές.
Και γιατί αν έχω θέμα να τον στείλω στον τοπικό; για να τον κάνω μάγκα να μου πει ότι δεν το αναλαμβάνει;
Βλέπουμε και αυτά που αγοράζουμε από τους τοπικούς.
Πρέπει να αποδείξεις ότι δεν το χάλασες εσύ για να στο φτιάξουν, και να το στείλεις με δική σου χρέωση.
Χίλιες φορές έξω, τζάμπα το στέλνεις τζάμπα το παίρνεις και δεν τρέχει μια...
Καλα να στηρίζουμε την τοπική αγορά ώστε το χρήμα να μένει εδώ αλλά να μην θεωρούν ηλιθιους τους καταναλωτές...
O Έλληνας έμπορος θέλει λίγες πωλήσεις με μεγάλο κέρδος ώστε να απασχολεί το λιγότερο δυνατό προσωπικό. Πολλές πωλήσεις με χαμηλό κέρδος , πολύ διαχείριση, πολλοί πελάτες, περισσότερες απαιτήσεις κοκ...
Είσαι βέβαιος ότι γνωρίζεις όλες τις παραμέτρους ώστε να λες με περισσή σιγουριά πως ο Έλληνας βγάζει 35% περισσότερο κέρδος από τον ξένο;

Reaction score
433
Εγώ δεν είπα ότι βγάζει 35% περισσότερο κέρδος! Αυτό το γράφεις εσύ για τους δικούς λόγους.
Εγώ λέω ότι πουλάει 35% πάνω από την λιανική τιμή που τον βρίσκεις έξω!
Χωράνε αμφισβήτηση τα νούμερα;
Τα ανέφερα πιο πάνω...
Το να υποστηριζουμε τα μαγαζιά εδώ για τους δικούς μας λόγους είναι λογικό αλλά να μην μπερδεύουμε τα λόγια του άλλου για να χτίσουμε επιχειρήματαλογια....
Το τι κέρδος βγάζει ένα μαγαζί δεν το ξέρει πάρα μόνο αυτός και ο λογιστής του!
Ξέρουμε μόνο πόσο πουλά, δεν ξέρουμε ούτε πόσο αγοράζει ούτε τι έξοδα έχει ούτε τι δηλώνει...

Η ουσία από τον τρόπο τιμολόγησης πολλών ειδών είναι ότι θέλει να πουλά λίγο με μεγάλο κέρδος για τους λόγους που ανέφερα.
Δεν θέλει μεγάλο τζίρο με χαμηλότερη κερδοφορία φυσικά και για λόγους φορολογικούς.
Καλά κάνει ελεύθερη αγορά έχουμε.
Απλά τον καταναλωτή δεν τον συμφέρει αυτή η τακτική.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.739
Εγώ δεν είπα ότι βγάζει 35% περισσότερο κέρδος! Αυτό το γράφεις εσύ για τους δικούς λόγους.
Εγώ λέω ότι πουλάει 35% πάνω από την λιανική τιμή που τον βρίσκεις έξω!
Χωράνε αμφισβήτηση τα νούμερα;
Τα ανέφερα πιο πάνω...
Το να υποστηριζουμε τα μαγαζιά εδώ για τους δικούς μας λόγους είναι λογικό αλλά να μην μπερδεύουμε τα λόγια του άλλου για να χτίσουμε επιχειρήματαλογια....
Οπότε συμφωνείς πως ο ξένος μεταπωλητής δουλεύει με εντελώς διαφορετικά δεδομένα από τον Έλληνα;

Reaction score
433
Δεν γνωρίζω τα δεδομένα που δουλεύει ούτε ο Έλληνας ούτε ο ξένος. Πέρα από την διαφορά ΦΠΑ και τα ποσοστά φορολόγησης ( που και αυτά δεν τα γνωρίζουμε για έξω).
Βλέπω πόσο πουλά ο Γερμανός και όχι μόνο το αμαζον και υποθέτω ο Έλληνας αγοράζει κάτω από την λιανική που πουλά ο Γερμανός γιατί και ο Γερμανός δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα αλλά και προφανώς ο Έλληνας αντιπρόσωπος φέρνει απευθείας από έξω παλέτες με ενισχυτές σε καλή τιμή φυσικά όχι τόσο καλή όσο του αμαζον ή του Γερμανού γιατί απλά αυτός πουλά αναλογικά 1 κομμάτι και ο Γερμανός 50 ή και παραπάνω.
Αυτό που ξέρουμε βλέποντας πχ έναν ενίσχυτη έξω 724 και εδώ 1095 ότι ο Ελληνας αντιπροσωπος ή εμπορας σίγουρα δεν αγοράζει 724! Αν δεν μπορεί ο Έλληνας να αγοράσει κάτω από 724 τότε να το κλείσει και να φέρνει καθένας από αμαζον και να τους πουλά όσο θέλει στις αγγελίες!
Αγοράζει κάτω από 700 ίσως και κάτω από 650 και πουλά 1095!
Οπότε συμφωνείς πως ο ξένος μεταπωλητής δουλεύει με εντελώς διαφορετικά δεδομένα από τον Έλληνα;
Εσύ συμφωνείς ότι δεν είπα ότι βγάζει 35% κέρδος;
Είναι καλό σαν μέλη του φόρουμ να στηρίζουμε τα ελληνικά μαγαζιά αλλά θα πρέπει και τα ελληνικά μαγαζιά να μας στηρίζουν με τις τιμές τους και όχι με αυτά που βλέπουμε..

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος