Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Reaction score
18.752
Ο δικαστής δεν θα τον πιστέψει εξ ιδίας πείρας ή από παρόμοια περιστατικά?
:boast:
Είναι γνωστό (ακόμη και στους δικαστές) το μίσος των trans για τις γυναίκες. Βρήκαν το μπελά τους οι γυναίκες με αυτούς. :D

Υ.Γ. : Εάν έχει ιδίαν πείρα ... ΟΚ τότε θα αθωωθεί σίγουρα. :D

• Like
Reactions: ika

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.549
Το θέμα όμως εδώ δεν είναι εάν αποδίδει τέτοια προσέγγιση, αλλά εάν μπορείς να κατηγορήσεις και να καταδικάσεις τον πολίτη που αποφασίζει να αυτοπροστατευτεί. Γιατί αυτό κάνουν τα δικαστήριά μας.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Προφανώς ακραίες αντιδράσεις οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις..
Απ' την άλλη αυτό που είναι χειρότερο ακόμα και απ' τα δεμένα χέρια του αμυνόμενου είναι η γνώση και πεποίθηση του επιτιθέμενου πως λόγο αυτού κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει ''περίπατο'' και αυτό τον αποθρασύνει..

Δεν μπορώ να πω πως θεωρώ λύση την οπλοκατοχή.
Γνωρίζοντας (όπως όλοι) την ιδιοσυγκρασία του λαού μας υποθέτω μάλλον θα οδηγούσε σε ξέφρενο ''πάρτυ'' και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.. :rolleyes:

Θα ήθελα βέβαια να ξέρω ως πολίτης πως αυτοί που αποφασίζουν να ''πηδήξουν τον φράχτη'' δηλ. όσοι κάνουν επιθέσεις - βασανισμούς σε ηλικιωμένους, αποφασίζουν δια της βίας και όχι δια της πονηριάς να εισβάλλουν σε σπίτια βάζοντας σε κίνδυνο ζωές, (μια και είναι επίκαιρο) οι συνειδητοποιημένοι εμπρηστές αυτοί με γκαζάκια, συσκευές κλπ (όχι οι ανόητοι) και οι σεσημασμένοι σκληροί κακοποιοί γενικώς όταν πιάνονται να μην ξαναβλέπουν το φως του ήλιου..
Γίνεται?
Ίσως έτσι να σκέφτονταν 2 και 3 φορές πριν πράξουν..

Δεν είναι ιδανικό (πολλά τα θέματα) αλλά απ' το να γίνουμε άγρια Δύση ίσως..

Last edited:

Reaction score
18.752
Το θέμα όμως εδώ δεν είναι εάν αποδίδει τέτοια προσέγγιση, αλλά εάν μπορείς να κατηγορήσεις και να καταδικάσεις τον πολίτη που αποφασίζει να αυτοπροστατευτεί. Γιατί αυτό κάνουν τα δικαστήριά μας.
Τι εννοείς δηλαδή ; Πες το ανοιχτά να το καταλάβουμε καθώς πρώτα πρέπει να καταλάβουμε κάτι και μετά να γίνει ένας "διάλογος" (σοβαρός όπως πιθανά τον επιθυμείς) με τα κατά ή υπέρ ή με τον εντοπισμό που και ποιοί αποτελούν το "προβλημα" ; Θέσε δηλαδή την "υπόθεση" σου.

Σόρρυ ειμαι λίγο χαζός, δεν είμαι νομικός και δεν ξέρω και την ιστορία των ισχυρισμών του καθέ ατόμου εδώ στο site αλλά τι ακριβώς ενοοείς ; Ότι ο νόμος υπάρχει, είναι σωστός δίνει ευλυγισία και με τι τρόπω (ελπίζω μην αφήνοντας άπειρα -πολλά degrees of freedom που λέμε και στην φυσική γιατί τότε δεν είναι ένας καλός νόμος και καλά κάνουν και τον γράφουν οι δικαστές εκεί που δεν πιάνει μελάνι) , αλλά οι δικαστές δεν τον εφαρμόζουν όπως "πρέπει" (με τα δικά σου κριτήρια, ανάλυση και στάνταρντ) ; Και επηρρεαζόμενοι απο "κάτι" και ποιό ή ποιά είναι αυτά τα "κάτι" (και σίγουρα εάν είναι να αναφερθείς σε αυτά τα "κάτι" δεν μπορεί να είναι αποσπασματική η αναφορά σου , όπως π.χ. ένα απλό "κοινωνική πίεση") ;

Με λίγα λόγια που θες απο τα τόσα πολλά που συντρέχουν ή πιθανά συντρέχουν να προσανατολιστεί μια τέτοια συζήτηση ;

Εάν δεν το κάνεις δεν μπορείς να λάβεις τον "παλμό" της κοινωνίας (της του site τουλάχιστον) εάν α) αυτό είναι που επιζητάς ώς επιστήμονας στον τομέα σου β) σίγουρα δεν επιζητάς την νομική μας άποψη καθως δεν είμαστε νομικοί και εάν επιζητάς τέτοια "κριση" και τοποθετήσεις συγκεκριμένες τέτοιου είδους απο μεριά μας (απλών πολιτών μη νομικών ... κακώς την επιζητάς γ) ... ;

Last edited:

Reaction score
1.856
Τα έχω συμπεριλάβει. Έχει δηλαδή surveillance cameras linked με motion sensors που τους ειδοποίησε (ή ξύπνησε), πυροβόλησε εξάλλου για εκφοβισμό και φύγανε σαν τα ποντίκια. Έτυχε να μην σκότωσε και κανέναν. Ούτε όλοι θα μπαίνανε με αυτόν τον τρόπο και ούτε όλοι θα τρέχανε. Αυτά είναι επιλεγμένα βίντεο του ιντερνετ (που πήγαν όλα καλά) για να πούνε στον κόσμο ότι τα πράγματα είναι απλά απο εταιρίες όπλων και του first amendment που είναι σε κόντρα με τους δημοκρατικούς για την κατάργηση οπλοφορίας και τα γνωστά πολιτικά. Και εάν το ψάξεις αυτοί που χρησιμοποιούνε όπλα και έχουν και άδεια οπλοφορίας δεν είναι τυχαίοι, είναι άνθρωποι που είτε έχουν εκπαιδευτεί ή είναι στρατιωτικοί και άλλα πολλά ή. Αλλιώς είναι ζαριά.

Το μόνο καλό στην Ελλάδα εάν γινόταν είναι ότι είμαστε τόσο ηλίθιοι, ανεύθυνοι και ανεκπαίδευτοι που απο το τίποτε και για το τίποτε θα σκοτώνονταν αθώοι κατά 80 % αλλά θα έστρωνε η κατάσταση καθώς δεν θα τομλμούσε κάνενας να πεί τίποτε σε κανέναν. Τι ; Με είπες μ@λάκα επειδή δεν σου έδωσα προτεραιότητα ; Μπάμ, πάρτον κάτω. Μούγκα, όλοι στοιχισμένοι.
προφανώς τα βίντεο ήταν επιλεγμένα
και προφανώς η κατάληξη συνήθως δεν είναι καλή σε τέτοιες περιπτώσεις

όμως και το έγκλημα έχει αλλάξει,
πλέον αυτοί που μπαίνουν στα σπίτια ενώ οι ένοικοι είναι μέσα είναι αδίστακτοι,
και οι πιθανότητες να σε βασανίσουν ή σε σκοτώσουν δεν είναι αμελητέες,

και καλά να έχεις κρυμμένα χρήματα τους λες που είναι και μπορεί να γλιτώσεις τα πολλά πολλά,
αν όμως δεν έχεις, δεν ξέρεις ποτέ στον πόσο πόνο θα καταλάβουν ότι λες αλήθεια για να σε αφήσουν

οπότε θα προτιμούσα να έχω την επιλογή να πάρω το ρίσκο που αναφέρεις

Reaction score
18.752
οπότε θα προτιμούσα να έχω την επιλογή να πάρω το ρίσκο που αναφέρεις
Και αυτό το είπα στο αρχικό μου πόστ. Ζυγιάζεις την κατάσταση (ή όχι) και αντιδράς άσχετα των πιθανών επιπτώσεων.

Την επιλογή την έχεις, σύμφωνα με τους νομικούς εδώ και απο ότι κατάλαβα και εάν δεν την έχεις ... δεν την υπολογίζεις. Εγώ δεν γνωρίζω να σου πω. Ρώτα δικηγόρο και κανέναν ειδικό στην ασφάλεια προσώπων και περιουσίας. Εγώ κάποια ερωτήματα προς αναρώτηση και πληροφόρηση έκανα. Πάντως προσωπικά δεν θα έπραττα οτιδήποτε μόνο απο αυτά που ακούγονται ως συμβουλές σε αυτό το νήμα. χωρίς περαιτέρω πληροφόρηση.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.549
Τι εννοείς δηλαδή ; Πες το ανοιχτά να το καταλάβουμε καθώς πρώτα πρέπει να καταλάβουμε κάτι και μετά να γίνει ένας "διάλογος" (σοβαρός όπως πιθανά τον επιθυμείς) με τα κατά ή υπέρ ή με τον εντοπισμό που και ποιοί αποτελούν το "προβλημα" ; Θέσε δηλαδή την "υπόθεση" σου.

Σόρρυ ειμαι λίγο χαζός, δεν είμαι νομικός και δεν ξέρω και την ιστορία των ισχυρισμών του καθέ ατόμου εδώ στο site αλλά τι ακριβώς ενοοείς ; Ότι ο νόμος υπάρχει, είναι σωστός δίνει ευλυγισία και με τι τρόπω (ελπίζω μην αφήνοντας άπειρα -πολλά degrees of freedom που λέμε και στην φυσική γιατί τότε δεν είναι ένας καλός νόμος και καλά κάνουν και τον γράφουν οι δικαστές εκεί που δεν πιάνει μελάνι) , αλλά οι δικαστές δεν τον εφαρμόζουν όπως "πρέπει" (με τα δικά σου κριτήρια, ανάλυση και στάνταρντ) ; Και επηρρεαζόμενοι απο "κάτι" και ποιό ή ποιά είναι αυτά τα "κάτι" (και σίγουρα εάν είναι να αναφερθείς σε αυτά τα "κάτι" δεν μπορεί να είναι αποσπασματική η αναφορά σου , όπως π.χ. ένα απλό "κοινωνική πίεση") ;

Με λίγα λόγια που θες απο τα τόσα πολλά που συντρέχουν ή πιθανά συντρέχουν να προσανατολιστεί μια τέτοια συζήτηση ;

Εάν δεν το κάνεις δεν μπορείς να λάβεις τον "παλμό" της κοινωνίας (της του site τουλάχιστον) εάν α) αυτό είναι που επιζητάς ώς επιστήμονας στον τομέα σου β) σίγουρα δεν επιζητάς την νομική μας άποψη καθως δεν είμαστε νομικοί και εάν επιζητάς τέτοια "κριση" και τοποθετήσεις συγκεκριμένες τέτοιου είδους απο μεριά μας (απλών πολιτών μη νομικών ... κακώς την επιζητάς γ) ... ;

Το θέμα μας δεν είναι κατά πόσο μπορεί να προστατέψει -στατιστικά- τον δεχόμενο επίθεση εντός της ίδιας του της οικίας η χρήση δραστικοτερων μέσων, αλλά τα δυσθεώρητα αυστηρά κριτήρια με τα οποία αντιμετωπίζεται στη δικαστηριακη πρακτική η άμυνα που προτάσσει κάποιος εντός του οίκου του, την ίδια στιγμή που η εγκληματικοτητα έχει εκτιναχθεί αλλά και η αστυνόμευση υποχωρήσει.

Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι ότι σε κάθε εισβολή νύκτα σε σπίτι εκείνο που διακυβεύεται είναι η ίδια η ζωή του ενοικου, και υπό αυτό το πρίσμα θα έπρεπε να εξεταζεται η αντιδρασή του. Δεν μπορεί σοβαρά να υποστηριχθεί σήμερα το 'μπήκε μόνο για να κλεψει'. Ο αμυνόμενος σχεδόν πάντα θεωρεί ότι έχει να κάνει με επίδοξο φονιά. Εννοώ ότι σε περιπτώσεις εισβολής στο σπίτι κάποιου που αποφασίζει να αμυνθει, η τυχόν υπέρβαση των ορίων της άμυνάς του θα πρέπει κατ'αρχην να θεωρείται όχι μόνο αναμενομενη, αλλά και δικαιολογημενη εκ του αυτονοητου φόβου που κατά τεκμήριο διακατέχει κάθε δεχόμενο επιθεση μεσα στο σπίτι του. Εδώ θεωρώ, αν και το προβλέπει ο νόμος, ειναι παράλογα επικριτικες αρκετές αποφάσεις.

Reaction score
18.752
Εδώ θεωρώ, αν και το προβλέπει ο νόμος, ειναι παράλογα επικριτικες αρκετές αποφάσεις.
Άρα δεν βρίσεκις κάποιος πρόβήμα στο νόμο αλλά στος δικαστικές αποφάσεις. ¨Αρα στους δικαστές.

Που κρίνεις ότι οφείλεται αυτό ; Και πως θεωρείς ότι μπορεί να το αλλάξεις ;

Κρίσιμο σημείο στην εγκληματικότητα ώστε να δικαιολογηθεί τι ; Κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά αφού. Εάν θες μια γενική αλλαγή στάσης ή μπούσουλα αποφάσεων πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος και περιοριστικό ο νόμος ώς προς το πλαίσιο που θα μπορεί να αφήνει την ελευθερία στον δικαστή. Πως αλλιώς δηλαδή θα γίνει ;

Ποιός θα αποφασίσει πόσο μεγάλη είναι η εγκληματικότητα και ποιό το κρίσιμο σημείο ώστε να αλλάξει ο νόμος και να διακυνδεύσουμε να έχουμε μεγαλύτερες απώλειες ζωών ή άλλων φαινομένων ; Η κοιινωνία, οι νομοθέτες εισακούντας την ; Δεν ξέρω κάτι άλλο. Και εάν εσύ (ή όλη η κοινωνία) ζητούσες και συμφωνούσε να περάσει νόμο να τον λυώνεις αφου τον σκοτώσεις θα περνούσε τέτοιος νόμος ;

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Άρα δεν βρίσεκις κάποιος πρόβήμα στο νόμο αλλά στος δικαστικές αποφάσεις. ¨Αρα στους δικαστές.

Που κρίνεις ότι οφείλεται αυτό ; Και πως θεωρείς ότι μπορεί να το αλλάξεις ;

Κρίσιμο σημείο στην εγκληματικότητα ώστε να δικαιολογηθεί τι ; Κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά αφού. Εάν θες μια γενική αλλαγή στάσης ή μπούσουλα αποφάσεων πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος και περιοριστικό ο νόμος ώς προς το πλαίσιο που θα μπορεί να αφήνει την ελευθερία στον δικαστή. Πως αλλιώς δηλαδή θα γίνει ;
Πάν' κάτ' τα ίδια θα ρωτούσα και 1 στις 100 έγραψες ''λιτά'' και με πρόλαβες.. :thumbsdown:

0-1 :O_o:

melina

Cargo 200
Reaction score
42.876
Και τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος που ξυπνάει στον ύπνο του και καταλαβαίνει ότι κάποιος έχει εισβάλλει στο σπίτι του και νιώθει ότι διακυβεύεται η ζωή του από το να τον σκοτώσει; να σκεφτεί ψύχραιμα και να τον τραυματίσει μόνο; να τον εξουδετερώσει με τεχνικές καράτε ζίου ζίτσου και να τον συλλάβει;
καταλαβαίνετε τι λέτε; προφανώς δεν καταλαβαίνετε, τι ρωτάω. Γιατί αν καταλαβαίνατε θα φτάνατε στο συλλογισμό ότι σε μια τέτοια κοινωνία που σηκώνει ο καθένας το όπλο όταν νιώθει ότι διακυβεύεται η ζωή του κανείς δεν θα ήταν ασφαλής.
Προφανώς το σχόλιο δεν μπορεί να το καταλάβουν οι νεοελληνοτραμπικοί.

Reaction score
18.752
Θα το λύσουμε και εμείς αυτό το πρόβλημα. Όχι η νομική επιστήμη.

Μας βάλανε δηλαδή όλους τους δολοφόνους ή γίναμε εμείς και μετά μας λένε πάρτε και όπλο και σκοτωθείτε μεταξύ σας. Και μιλάμε μετά για νόμους και δικαστές. Φαρ ουέστ είσαστε κύριοι. Δεν είστε πολιτισμένοι άνθρωποι , δεν είστε κράτος και δεν έχετε και το δκαίωμα να συζητάτε τίποτε ούτε να απαιτείτε τίποτε.

Η μόνη λογική που βλέπω είναι ότι μετά τα 2-3 πρώτα ξαπλώματα υπάρχει περίπτωση να στοιχηθούν όλοι (όλοι μας).

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Ψυχραιμία κύριοι..
Όσες απόψεις, διαφωνίες - διαφορετικές νοοτροπίες κι αν συζητηθούν έχω αμφιβολία αν κάποια μπορεί να λύσει ή έστω να μειώσει το πρόβλημα χωρίς να δημιουργήσει άλλα ίσως εξίσου περίπλοκα.. :thumbsdown:
Ακόμα κι αν βρεθούν λύσεις on paper.. υπάρχει παιδεία, επίπεδο κοινωνικό - οικονομικό - πολιτικό ώστε να έχουν ελπίδα να εφαρμοστούν αποτελεσματικά ?

Γιατί αν καταλαβαίνατε θα φτάνατε στο συλλογισμό ότι σε μια τέτοια κοινωνία που σηκώνει ο καθένας το όπλο όταν νιώθει ότι διακυβεύεται η ζωή του κανείς δεν θα ήταν ασφαλής.
Εγώ συμφωνώ με αυτό, τα όπλα και η βία για την βία δεν είναι λύση, αλλά για να κάνω τον δικηγόρο του Δ. θα ήθελα να ακούσω και κάποια πρόταση..
Το αφήνουμε έτσι?
Είμαστε καλά?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Παρακολουθώ πολύ την επίσημη σελίδα της αστυνομίας.
Γίνονται καθημερινά πολλές επιθέσεις, ληστείες εισβολές σε σπίτια κ.λ.π.
Δεν τα μαθαίνουμε από την τηλεόραση, παρά μόνο κάποια περιστατικά που είναι κάπως πιο "φανταχτερά"

Οι εισβολείς που μπουκάρουν στα σπίτια δεν είναι πάντα οπλισμένοι με καλάσνικοφ.
Και με ένα μαχαίρι στο λαιμό σε φέρνουν βόλτα.
Οπότε το επιχείρημα ότι αν του επιτεθείς με όπλο μπορεί να σε σκοτώσει δεν ισχύει πάντα.
Αν τον αιφνιδιάσεις με όπλο που δεν περιμένει ότι θα έχεις, το πιο πιθανό είναι να τραπεί σε φυγή.

Και δεν χρειάζεται να έχουμε θανατηφόρο όπλο.
Ακόμη και το πιστόλι σκοποβολής με αμπούλα αερίου που εκτοξεύει μεταλλικά μπιλάκια κάνει δουλειά.
Αν ο εισβολέας φάει μια στο πρόσωπο, δεν θα σκοτωθεί, αλλά θα πονέσει τόσο πολύ που θα νομίζει ότι έφαγε σφαίρα κανονική.
Στα συν ενός τέτοιου όπλου είναι ότι μπορεί να σε κρατήσει σε απόσταση από τον εισβολέα, ενώ το μαχαίρι συνιστά μάχη εκ του συστάδην, πρέπει να έρθεις πολύ κοντά του.
Πολλά χρόνια τώρα έχω ένα τέτοιο πιστόλι έτοιμο με την αμπούλα μέσα και γεμάτο γεμιστήρα με 18 σφαιρίδια.
Έχω και δεύτερο γεμιστήρα έτοιμο. Μέσα στο κομοδίνο δίπλα στο κρεββάτι μου.
Ευτυχώς δεν μου χρειάστηκε ποτέ ως τώρα.
Αν χρειαστεί δεν θα διστάσω, δεν με νοιάζει τι λέει ο νόμος για οπλοχρησία.

Reaction score
18.752
Παρακολουθώ πολύ την επίσημη σελίδα της αστυνομίας.
Γίνονται καθημερινά πολλές επιθέσεις, ληστείες εισβολές σε σπίτια κ.λ.π.
Δεν τα μαθαίνουμε από την τηλεόραση, παρά μόνο κάποια περιστατικά που είναι κάπως πιο "φανταχτερά"

Οι εισβολείς που μπουκάρουν στα σπίτια δεν είναι πάντα οπλισμένοι με καλάσνικοφ.
Και με ένα μαχαίρι στο λαιμό σε φέρνουν βόλτα.
Οπότε το επιχείρημα ότι αν του επιτεθείς με όπλο μπορεί να σε σκοτώσει δεν ισχύει πάντα.
Αν τον αιφνιδιάσεις με όπλο που δεν περιμένει ότι θα έχεις, το πιο πιθανό είναι να τραπεί σε φυγή.

Και δεν χρειάζεται να έχουμε θανατηφόρο όπλο.
Ακόμη και το πιστόλι σκοποβολής με αμπούλα αερίου που εκτοξεύει μεταλλικά μπιλάκια κάνει δουλειά.
Αν ο εισβολέας φάει μια στο πρόσωπο, δεν θα σκοτωθεί, αλλά θα πονέσει τόσο πολύ που θα νομίζει ότι έφαγε σφαίρα κανονική.
Στα συν ενός τέτοιου όπλου είναι ότι μπορεί να σε κρατήσει σε απόσταση από τον εισβολέα, ενώ το μαχαίρι συνιστά μάχη εκ του συστάδην, πρέπει να έρθεις πολύ κοντά του.
Πολλά χρόνια τώρα έχω ένα τέτοιο πιστόλι έτοιμο με την αμπούλα μέσα και γεμάτο γεμιστήρα με 18 σφαιρίδια.
Έχω και δεύτερο γεμιστήρα έτοιμο. Μέσα στο κομοδίνο δίπλα στο κρεββάτι μου.
Ευτυχώς δεν μου χρειάστηκε ποτέ ως τώρα.
Αν χρειαστεί δεν θα διστάσω, δεν με νοιάζει τι λέει ο νόμος για οπλοχρησία.
Πάρε και ένα τέιζερ καλύτερα. :)

Reaction score
18.752
Παράνομο.
Το ξέρω, όλα παράνομα είναι. Και το κατσαβίδι στο αμάξι χα χα.

Απλώς του το λέω μπας και γλυτώσει το μπλέξιμο με την ανθρωποκτονία, σε σχέση με ένα κανονικό όπλο. Πρώτα απο όλα και το τέιζερ είναι για ένα άτομο και πιο δύσκολο και να τον πετύχεις. Αυτό το μπι μπι γκάν δεν κάνει τίποτε.

Πάντως όλα αυτά δεν είναι λύση για να πέσει η εγκληματικόττα απο οτι μας λένε όλοι οι ειδικοί σε όλους τους κλάδους. Και εκεί που επετράπη η χρήση όπλων έστω για αυτομάμυνα και οι αποφάσεις των δικαστών είναι όπως θα τις ήθελαν πολλοί ... δεν έφεραν κάποια μείωση. Το αντίθετο. Μπορεί βέβαια να μας λένε όλοι ψέμματα. :D

Last edited:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.436
Το τέϊζερ δεν πωλείται νόμιμα, αλλιώς θα είχα πάρει.
Το όπλο που έχω, δεν σκοτώνει.
Τι ανθρωποκτονία λες, δεν παίζει τέτοιο σενάριο, απλώς οπλοχρησία.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Το ξέρω
Δε θα συνηθίσουμε ποτέ αυτή σου την απάντηση (κάθε 2 δημοσιεύσεις έτσι ξεκινούν)...

Καλό είναι να θυμόμαστε όλοι γενικώς ότι (ακόμα και σε κλειστά στους μη εγγεγραμένους χρήστες θέματα όπως το παρόν) δεν πρέπει να προτείνουμε παράνομες πρακτικές...

Reaction score
18.752
Δε θα συνηθίσουμε ποτέ αυτή σου την απάντηση (κάθε 2 δημοσιεύσεις έτσι ξεκινούν)...

Καλό είναι να θυμόμαστε όλοι γενικώς ότι (ακόμα και σε κλειστά στους μη εγγεγραμένους χρήστες θέματα όπως το παρόν) δεν πρέπει να προτείνουμε παράνομες πρακτικές...
Μα εγώ το αντίθετο κάνω. Εμένα ψέγεις ; Απλώς λέω εάν είναι να σκέφτεστε έτσι κύριοι ... να το σκεπτικό σαςψκαι που οδηγεί.

¨Αστε με ήσυχο που θα την πληρώσω εγώ τώρα. Εγώ όλα αυτά τα απορρίπτω σαν λύσεις. Θα σκοτωθείτε ή θα σκοτώσετε λάθος ανθρώπους. Απλώς το "συζητάω" γιατί τι θες να πω ; Οτι λετε βλακείες ; Μετά θα μου πείς πάλι ότι βρίζω.
Το μπι μπι γκαν είναι νόμιμο νομίζεις ιδίως εάν το χρησιμοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο ή άλα αυτά που έχουν γραφτεί απο άλλους.

Εδω έγω ξεκίνησα όλοκληρό σκεπτικό να μην έχετε εμπιστοσύνη ούτε καν στο νόμο ότι και να λέει. Που δεν νομίζω να τα λέει έτσι απλά όπως λέτε. Και ειρωνεύομαι εάν δεν το κατάλαβες. (βατε).

Εδώ ψέγετε την αστυνομία που λέει κάντε οτι κοιμάστε. Καλά λέει. Με την έννοια οτι δεν μπορείς να χειριστέις τέτοια κατάσταση και το λέει για να προστατεύσει εσε΄να τον πολίτη ..όχι τους ληστές -δολοφονους.

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.549
Παίδες το θέμα δεν είναι εάν πρέπει να πάρουμε όπλο για να αποκρουσουμε τον εισβολέα.
Το θέμα είναι πώς μπορεί να καταδικάζεται κάποιος που αμυνθηκε στο σπίτι του με κουζινομαχαιρο. Υπαρκτή περίπτωση.

Το κράτος δεν μπορεί ταυτόχρονα και να μην υπάρχει και να ευνουχιζει ένα φυσικό δικαιωμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.540
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106