Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.557
Κοντά 150 χιλιόμετρα απόσταση... σαν να μένεις Λάρισα και να δουλεύεις Θεσσαλονίκη

gid

Reaction score
9.413
Κουβεντιάζετε για την απειλή να πάρει τηλέφωνο το διοικητή και τάχα να τον στείλει Έβρο, και όχι για την απειλή "άμα κατέβω κάτω θα το μετανιώσεις" που επαναλαμβάνει 4-5 φορές

...καθώς και για το ότι ο αστυφύλακας βάζει την ουρά στα σκέλια και φεύγει

Εμένα, το ότι επιλέγει να φάει αυτή την ταπείνωση, δεν το χωράει ο νούς μου.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.761
Ε, τώρα να κατηγορεί δικηγόρος άλλους για whataboutism ... το λες και ανέκδοτο της χρονιάς. :D καθώς η δουλειά του δικηγόρου είναι ακριβώς αυτή για να αθωώσει τον πελάτη του. :D Μάλιστα εάν το ψάξουμε ιστορικά επιστημονικά το πιο πιθανόν είναι να ανακαλύψουμε ότι ο όρος εφευρέθηκε απο αυτούς (πρωτο-αποδόθηκε σε αυτούς). :D

Σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς στην κοινωνία, έχουν γίνει μάλιστα και έργα, τραγούδια και ανέκδοτα. :D
Το whataboutism είναι αναπόφευκτο στις κοινωνικοπολιτικές συζητήσεις.

Καθένας μας κουβαλάει το ιδεολογικό του φορτίο που αποκλείει την ουδέτερη ματιά στο εκάστοτε θέμα. Η αντικειμενικότητα της μονάδας κινείται στο εύρος της υποκειμενικότητάς της.

Πώς άλλωστε μπορούν να συμφωνήσουν δύο πλευρές με εχθρικά σημεία εκκίνησης;

Οι αριθμοί θα μπορούσαν να σώσουν την κατάσταση μέχρι να ξαναμπεί το ναιμεναλλά σε παράπλευρες (παγιωμένες) θέσεις.

Το ποσοστό των παραβατικών Ρομά vs το ποσοστό των επίορκων αστυνομικών. Μετά όμως έχουμε τις ηθικοπλαστικές προκαταλήψεις που έχουν μεγαλύτερη ισχύ από το αριθμητικό αποτέλεσμα. Για τον αριστερό με την έμφυτη έχθρα προς την εξουσία, το βάρος πέφτει στον επίορκο ακόμα κι αν τον έχουν δέσει οι Ρομά και του αδειάζουν το σπίτι. Ο "αδύναμος" έχει πάντα δίκιο ασχέτως αριθμού και σοβαρότητας της παρανομίας. Ένοχοι είναι μόνο οι ιδεολογικοί αντίπαλοι.

ika

News
Reaction score
14.860
Κουβεντιάζετε για την απειλή να πάρει τηλέφωνο το διοικητή και τάχα να τον στείλει Έβρο, και όχι για την απειλή "άμα κατέβω κάτω θα το μετανιώσεις" που επαναλαμβάνει 4-5 φορές

...καθώς και για το ότι ο αστυφύλακας βάζει την ουρά στα σκέλια και φεύγει

Εμένα, το ότι επιλέγει να φάει αυτή την ταπείνωση, δεν το χωράει ο νούς μου.
Αν είναι μόνος του, τι να κάνει?
Άμα έχει δώσει τέτοιες οδηγίες ο διοικητής, τι να κάνει?
Να πάρει πρωτοβουλία μόνος του, να πέσει κανένα τηλ βραδυάτικα και να βρεθεί στη Δαδιά (αποκαήδια) ?

Καλά ο άλλος ο μ@λ@κ@ς γείτονας που πήρε να παραπονεθεί για διατάραξη κοινής ησυχίας?
:party:
Δεν θα τον μάθει ο τζαλορόσσο από τον διοικητή?

Last edited:

gid

Reaction score
9.413
Αν είναι μόνος του, τι να κάνει?
Να επιστρέψει με άλλους τρεις. Το έκανε;

Άμα έχει δώσει τέτοιες οδηγίες ο διοικητής, τι να κάνει?
Να πει πως το πιστόλι του εκπυρσοκρότησε κατά λάθος. Το έχει ξαναπεί. Αλλά έχει δώσει τέτοιες οδηγίες ο διοικητής; Άμα δεν έχει δώσει;;;

Να πάρει πρωτοβουλία μόνος του, να πέσει κανένα τηλ βραδυάτικα και να βρεθεί στη Δαδιά (αποκαήδια) ?
Λες ο γύφτος (και όχι ο τζαλορόσι) να έχει όντως στην τσέπη του τον διοικητή; Το θεωρείς πιθανό; Πόσο πιθανό; Πόσο πιθανότερο είναι γύφτος να μπλοφάρει;;;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.761
Να πει πως το πιστόλι του εκπυρσοκρότησε κατά λάθος. Το έχει ξαναπεί. Αλλά έχει δώσει τέτοιες οδηγίες ο διοικητής; Άμα δεν έχει δώσει;;;
Και μετά να περνάει από ανακριτικές επιτροπές και να ασχολείται όλη η Ελλάδα με το όνομά του;

Αυτός περιμένει πότε θα σχολάσει για να "ξεχάσει" τη δουλειά του.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.557
Και μετά να περνάει από ανακριτικές επιτροπές και να ασχολείται όλη η Ελλάδα με το όνομά του;

Χώρια που έναν αστυνομικό που θα δρούσε έτσι δεν θα το θέλαμε στους δρόμους, θα ήταν προφανώς διαταραγμένος.

gid

Reaction score
9.413

Αυτό που επέτρεψε στον γύφτουλα να του κάνει τον ξεφτίλισε ως άνθρωπο, όχι μόνο ως αστυνομικό. Θα το θυμάται στην υπόλοιπη ζωή του και θα δαγκώνεται.

Δε θα υπήρχε καμία απολύτως ανάγκη να τον σκοτώσει το γύφτο, έπρεπε να του πει "ναι κατέβα κάτω τώρα!" και αν ο γύφτος τολμούσε κάτι απλά να τον συλλάμβανε ως αστυνομικός. Στοιχειώδες και αυτονόητο καθήκον του να συλλάβει άτομο που επιτίθεται σε άλλον ή στον ίδιο.

Επίσης όπως έγραψα αν ήταν μόνος του μπορούσε να επανέλθει με ενισχύσεις, αν μη τι άλλο για να υπάρχει και δεύτερος μάρτυρας.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.761
Χώρια που έναν αστυνομικό που θα δρούσε έτσι δεν θα το θέλαμε στους δρόμους, θα ήταν προφανώς διαταραγμένος.
Αυτό θα είχε και τα καλά του γιατί τον απρόβλεπτο θα τον φοβούνταν περισσότερο. :biggrin:

Αυτό που επέτρεψε στον γύφτουλα να του κάνει τον ξεφτίλισε ως άνθρωπο, όχι μόνο ως αστυνομικό. Θα το θυμάται στην υπόλοιπη ζωή του και θα δαγκώνεται.

Δε θα υπήρχε καμία απολύτως ανάγκη να τον σκοτώσει το γύφτο, έπρεπε να του πει "ναι κατέβα κάτω τώρα!" και αν ο γύφτος τολμούσε κάτι απλά να τον συλλάμβανε ως αστυνομικός. Στοιχειώδες και αυτονόητο καθήκον του να συλλάβει άτομο που επιτίθεται σε άλλον ή στον ίδιο.

Επίσης όπως έγραψα αν ήταν μόνος του μπορούσε να επανέλθει με ενισχύσεις, αν μη τι άλλο για να υπάρχει και δεύτερος μάρτυρας.
Δεν διαφωνώ μαζί σου, την πραγματικότητα κοροϊδεύω.

Όλοι ξέρουμε ότι ελάχιστοι άνθρωποι αγαπάνε τη δουλειά τους και δεν είναι "τυχαία" κατάληξη λόγω ανάγκης.

Η ξεφτίλα είναι αναμενόμενη όταν δεν υπάρχει το σθένος, η επάρκεια και η όρεξη για τρεξίματα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.596
Χμ, ναι.
Θαρρώ όμως ότι είναι λιγάκι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί μια ομάδα που η εγκληματικότητα στους κόλπους της - και ιδίως η βαριά - αφέθηκε να εκτοξευτεί μέσα σε λίγες δεκαετίες, από το ζήτημα της διαφθοράς των πολιτικών το οποίο διαχρονικως υπάρχει από την εποχή του Πλάτωνα.
Όταν θέλει κανείς να διορθώσει τα κακώς κείμενα, δεν αρχίζει από τα ευκολότερα; Εάν φυσικά αφήσουμε το πρώτο, ούτε κι αυτό θα είναι εύκολο, με απόλυτα μεγέθη, να αντιμετωπιστεί.
Ήδη έχουμε φθάσει στο σημείο οπως είδαμε γύφτος να απειλεί αστυνομικό ότι θα πάρει τηλέφωνο για μα μετατεθεί στον Έβρο. Που ενδεχομένως και να το εννοούσε.
Έτσι θα έπρεπε (να είναι ευκολότερο), έλα όμως που όπως φαίνεται απ' τη διαχρονικότητα των θεμάτων δεν είναι και μάλλον μένουμε με την ''ελπίδα..'' 8-)
Πως να περιμένουμε άλλωστε να είναι ''ευκολότερο'' όταν όπως φαίνεται υπάρχει προστασία από πιο ''ψηλά?''
Πέρα απ' αυτό η απάντηση μου ήταν περισσότερο απάντηση στο ''έμμεσο-άμεσο'' που ειπώθηκε.
Αυτά θεωρώ σχετίζονται τόσο που όταν προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά δεν κάνουμε τίποτα.

Το ποσοστό των παραβατικών Ρομά vs το ποσοστό των επίορκων αστυνομικών. Μετά όμως έχουμε τις ηθικοπλαστικές προκαταλήψεις που έχουν μεγαλύτερη ισχύ από το αριθμητικό αποτέλεσμα. Για τον αριστερό με την έμφυτη έχθρα προς την εξουσία, το βάρος πέφτει στον επίορκο ακόμα κι αν τον έχουν δέσει οι Ρομά και του αδειάζουν το σπίτι. Ο "αδύναμος" έχει πάντα δίκιο ασχέτως αριθμού και σοβαρότητας της παρανομίας. Ένοχοι είναι μόνο οι ιδεολογικοί αντίπαλοι.
Σύμφωνοι..:thumbsup:

Πιο συγκεκριμένα όσο αφορά τουλάχιστον τα δικά μου γραπτά (μου δίνεις ευκαιρία να διευκρινήσω).
Δεν έχω καμμιά ''έμφυτη ιδεολογική έχθρα προς την εξουσία, ή πάυλα για τη μάχη αδύναμου vs δυνατού κλπ.''
Είμαι απογοητευμένος από το σύνολο.
Απλά εκνευρίζομαι - απογοητεύομαι ακόμα περισσότερο όταν βγαίνουν σκάρτοι (και πολλές φορές πιο σκάρτοι απ' τους αναμενόμενα σκάρτους) ''οι άριστοι'' που περιμένει στο κάτω κάτω κάποιος από αυτούς (γι αυτό τους δίνει δύναμη ή ακολουθεί τις οδηγίες τους) προσφορά όχι καταστροφή..
Όταν γίνεται το αντίθετο, ε τσούζει λίγο περισσότερο πως να το κάνουμε..

Γι' αυτό λέω το..

sarin για άμεσα και εστιασμένα αποτελέσματα
sarin δεν θα δουλέψει γιατί το ρίχνει ο Χ στον Ψ, καλύτερα κάτι σε Έμπολα να γμθν ούλα χωρίς διακρίσεις.. 8-)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.596
Η αντικειμενικότητα της μονάδας κινείται στο εύρος της υποκειμενικότητάς της.
:thumbsup:

Επειδή συμφωνώ πολύ με αυτό..

Γελάω όταν ακούω (ή γελάω και με τον εαυτό μου κάποιες στιγμές που έχω ''αναγκαστεί'' να το χρησιμοποιήσω σε διάλογους) το επιχείρημα της ''κοινής λογικής.''

Ναι καλά.. :rolleyes:

ika

News
Reaction score
14.860
.....
sarin δεν θα δουλέψει γιατί το ρίχνει ο Χ στον Ψ, καλύτερα κάτι σε Έμπολα να γμθν ούλα χωρίς διακρίσεις.. 8-)
Δεν θα γλυτώσει έτσι κανείς να γιορτάσει το ξεβρώμισμα του τόπου, αν δεν κάνει εμβόλιο. Νέο τσιπάρισμα?
:party: :party: :party:

....
Λες ο γύφτος (και όχι ο τζαλορόσι) να έχει όντως στην τσέπη του τον διοικητή; Το θεωρείς πιθανό; Πόσο πιθανό; Πόσο πιθανότερο είναι γύφτος να μπλοφάρει;;;
Το θεωρώ 75/25 να γνωρίζονται καλά

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.596
Δεν θα γλυτώσει έτσι κανείς να γιορτάσει το ξεβρώμισμα του τόπου, αν δεν κάνει εμβόλιο. Νέο τσιπάρισμα?
:party: :party: :party:

Πάμε για μαμάτο restart βρε..
Τι εμβόλια..
Restart με ακόντια ή μη restart καθόλου.. :party:

Να μείνουν μόνο οι 'ρίδες.. :rolleyes:
Δεν βαρέθηκες να περιμένεις ''σωτήρες'' για την μεγάλη αλλαγή?

Άλλωστε όπως λεν οι σοφοί μας ''οι καλοί θα παν Παράδεισο'' :tongue:

Δεν έχ'ς να φοβάσαι ντιπ.. :biggrin:

• Love
Reactions: ika

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.596
Εε αυτό είναι που φοβάμαι τότε, πως θα με βάλουν στο γκρουπ των κακών
Ε, μη σε νοιάζ'
Κι εκεί χάμ' μεγάλη παρέα με γλετζέδες θά'χεις..
Τι, με τους ξενέ θα κάτσουμε? :tongue:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.697
Ποιος να κατέβει;
Ο αστυνομικός;
Να κάνει τι;
Είστε με τα καλά σας;
( Τελείωσα με τις ερωτήσεις)
Θα τον κυνηγάνε οι γύφτοι μια ζωή. Και αυτόν και την οικογένειά του .
Καλά έκανε και έφυγε.
Θέλουμε οργανωμένη και εκπαιδευμένη αστυνομία, όχι ηρωικούς καουμπόηδες.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.993
Ποιος να κατέβει;
Ο αστυνομικός;
Να κάνει τι;
Είστε με τα καλά σας;
( Τελείωσα με τις ερωτήσεις)
Θα τον κυνηγάνε οι γύφτοι μια ζωή. Και αυτόν και την οικογένειά του .
Καλά έκανε και έφυγε.
Θέλουμε οργανωμένη και εκπαιδευμένη αστυνομία, όχι ηρωικούς καουμπόηδες.
Μπορούσε να κάνει ας πούμε μια κλήση στο κέντρο, και να πει, φέρτε 5-6 περιπολικά να παραλάβουμε έναν μάγκα...
Αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι μόνο αυτός ο "ανεκπαίδευτος" ή ο "έλα μωρέ, ποιός ασχολείται τώρα".

Αν τα έκανε αυτά ο αντίστοιχος "ευπαθής πολίτης" στην Αμερική, ίδια αντίδραση θα είχε άραγε;

Αν αντί του γύφτου ήμουν εγω.... θα υπήρχε η ίδια συνέχεια άραγε;

Reaction score
18.764
Το whataboutism είναι αναπόφευκτο στις κοινωνικοπολιτικές συζητήσεις.

Καθένας μας κουβαλάει το ιδεολογικό του φορτίο που αποκλείει την ουδέτερη ματιά στο εκάστοτε θέμα. Η αντικειμενικότητα της μονάδας κινείται στο εύρος της υποκειμενικότητάς της.

Πώς άλλωστε μπορούν να συμφωνήσουν δύο πλευρές με εχθρικά σημεία εκκίνησης;

Οι αριθμοί θα μπορούσαν να σώσουν την κατάσταση μέχρι να ξαναμπεί το ναιμεναλλά σε παράπλευρες (παγιωμένες) θέσεις.

Ναι ποιός μπορεί να διαφωνήσει σε όλα αυτά (εκτός της τελευταίας παραγράφου) και εάν τα κατάλαβα καλά. Εξάλλου είπαμε φιλοσοφικά μια ιδέα αρχικά πάντα είναι και πρέπει να γίνεται αγώνας να παραμένει όσο το δυνατόν ουδέτερη. Μετά αναλαμβάνει η κοσμοθεωρία, ιδεολογία, ιδεολοηψία, οπτική, προσανατολισμός σκοπού του καθένα. Δεν πρέπει βέβαια να παραβιάζει και κάποια όσο το δυνατόν λογική και αλήθεια (έστω κοινή λογική στην περίπτωση της πολιτικής όπως ασκείται πρακτικά) ή να μην της αναγνωρίζει την λογική μόνο και μόνο επειδή ο καθένας έχει άλλη άποψη.

Για την τελευταία παράγραφο δεν καταλαβαίνω καλά τι εννοείς αλλά μάλλον δεν συμφωνώ. Δεν είναι μόνο αριθμητικό το θέμα και το αποτέλεσμα αλλά και βαρύτητας (ζημιάς). Αλλά ναι σε πρώτη ανάγνωση η παραβατικότητα των πολλών έστω μικρή επηρρεάζει την καθημερινότητα και τον δικό μας κόσμο πιο πολύ και εμφανώς ...οπότε σε αυτήν την περίπτωση έχεις δίκιο. Κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται όμως διαφορετικά. Μην εξισωνουμε δηλαδή και την ζημιά που κάνουν π.χ. έστω και οι Ρομά που είναι πολλοί με την ζημιά που μπορεί π.χ. να κάνει ένας πρωθυπουργός ή βουλευτής που ψηφίζει ένα λανθασμένο και άδικο νομοσχέδιο που πλήττει κάποιους σε διάφορα και διαφορετικά επίπεδα.

Υ.Γ. : Το σημαντικό είναι ότι η άποψη σου δεν διαφωνεί ή απέχει ή εκθέτει ιδιαίτερα και έντονα αυτή του θεού Σώτου, οπότε δεν έχω λόγο να παρέμβω παραπέρα ή να δώσω συνέχεια. Ο ρόλος μου εδώ είναι μόνο αυτοκλητα δικηγορικός υπέρ του πελάτη μου. :D :D 😍

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.596
Αν αντί του γύφτου ήμουν εγω.... θα υπήρχε η ίδια συνέχεια άραγε;
Μάλλον όχι.. :unsure:
Αυτό είναι το χειρότερο. :frown:

..ή το καλύτερο. :sneaky:
Να μην παίρνουν και όλοι αέρα..ε?
(μόνο αυτοί με τα μεγάλα φρύδια.. :rolleyes: )

Τι θα γίνουμε Αμέρικαν μπαρ? :tongue:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.596

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter