- Reaction score
- 18
Ερώτηση και σε ευχαριστώ για το θέμα ! Έχω στο διαμεριμα. Μ ( όχι μονιμη κατοικία ) μια αρτεμις v2 και σκέφτομαι να πάρω τον primare spa να τα οδηγήσει ! 100 βατ ανα κανάλι ! Έχεις την αίσθηση αν προσθέσω και ένα τελικό παλιό Parasound 1000 a δεν θα είναι εντάξει ;Η εταιρία έχει κλείσει, δεν παράγονται πια τα ηχεία της και δεν υπάρχει υποστήριξη στα ηχεία που έχουν ήδη πωληθεί και κατέχουν κάποιοι. Δε χρειάζονται συναισθηματισμοί. Τέλος εποχής.
Είχα τα Artemiz V2 ως κύρια ηχεία στο σύστημα για αρκετά χρόνια. Είχαν αντικαταστήσει τα Triangle scalene e, τα οποία ήταν σαφώς υποδεέστερα των ΑS σε ανάλυση και λεπτομέρεια. Για τα λεφτά που είχα δώσει ήμουν ευχαριστημένος, παρόλο που ήταν απαιτητικά σε ενισχυτικά. Η προσιτή τιμή τους ξεγελούσε τον κάτοχο που νόμιζε ότι με ενισχυτικά παραπλήσιας κατηγορίας τιμής, θα έπαιρνε το maximum της απόδοσής των. Μέγα λάθος. Κατά σειρά στο σύστημά μου έπαιξαν με τους εξής ενισχυτές:
1. Arcam delta 290 (2x75W, ολοκληρωμένος): Λίγος, τον κατάπιαν αμέσως. Στεγνός ήχος χωρίς σώμα και όγκο.
2. Tsakiridis powerhouse ( 2x70w τελικός): καλύτερος ήχος με περισσότερο σώμα και όγκο. Και πάλι δεν οδηγούσε πλήρως το ηχείο.
3. Primare I30 (2x100 W oλοκληρωμένος): Πληρέστερη οδήγηση αλλά και πάλι δεν ήμουν ευχαριστημένος απόλυτα.
Ισως ένας τρανσιστοράτος με περισσότερη ισχύ να αξιοποιούσε πλήρως το ηχείο που είχε πολύπλοκο crossover το οποίο κατανάλωνε σημαντικό μέρος της παρεχόμενης από τον ενισχυτή ισχύος. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, θεώρησα εντελώς λανθασμένη κίνηση την περαιτέρω υποστήριξή τους με ακριβότερα και ανώτερης ποιότητας ενισχυτικά και γι' αυτό τα αντικατέστησα παροπλίζοντάς τα.
σε ευχαριστώ