Ο κακός μας ο καιρός

Reaction score
11.507
νομίζω το παγκόσμιο ρεκόρ είναι κάπου στα 1800 χιλιοστά μέσα σε 24ώρες. Αυτά στους τροπικούς.

Να βάλουμε προδιαγραφές τροπικών για τον Βόλο με μέση ετήσια βροχόπτωση 428 χιλιοστά;
Παρελειψα λόγω ταχύτητας , αναφερόμουν σε Ευρώπη

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.425
Καλά στις νότιες πολιτείες τα σπίτια που είναι κοντά στη θάλασσα είναι σε υποστηλώματα. 2-3 μέτρα επάνω.
Πότε ήταν που είχαν μια περίοδο τρομερών βροχοπτώσεων και ξεχύλισαν ο Μισσισσιππής και ο Μιζούρης και άντε βρες πώς θα μείνεις στεγνός στην πεδιάδα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.957
Δηλαδή η Κατρίνα που λές είναι ίδια με αυτό στο Βόλο ;
Ο τυφώνας Κατρίνα έφερε επίσης ισχυρή βροχή στη Λουιζιάνα, με 8–10 ίντσες (200–250 mm) να πέφτουν σε μια ευρεία περιοχή του ανατολικού τμήματος της πολιτείας. Στην περιοχή γύρω από το Slidell , η βροχόπτωση ήταν ακόμη υψηλότερη και η υψηλότερη βροχόπτωση που καταγράφηκε στην πολιτεία ήταν περίπου 15 ίντσες (380 mm).

Reaction score
19.812
Αν αναγάγεις την ποσότητα νερου ανά την επιφάνεια σε σχεση με το χρόνο ……… θα δούμε , βαλε και την παράμετρο ότι εκεί είχαν ξύλινα σπίτια όχι σκυροδετημενα Αρα πιο μεγάλο το κόστος ανα κατοικία … α και δες το με τιμές Ευρώπης , όχι Ελλάδας

Δεν απάντησα σε σένα Σωτο :roflmao: :thumbsup:
Δεν ισχύουν αυτά που λές. Μην κάνεις τον είδικό σε ένα θέμα που δεν γνωρίζεις. Μείνε μέχρι την εδαφολογία , θα σου πρότεινα. (ευγενικά). Κάθε φαινόμενο είναι διαφορετικό και χίλια άλλα πράγματα που πρεπει να εξεταστούν, όχι μόνο τα mm βροχής. Εσυ μου φαίνεται έχεις κάποιο bias και όχι ο Σώτος αλλά επ΄σιης και οι δύο να είχατε και για οποιοδήποτε λόγο να τα λέει κάποιος είναι fallacy αυτό που λές .... η επιστήμη εξετάζει πάντα εάν αυτό που λέγεται είναι σωστό ή όχι. ¨Οχι ποιός το λέει ούτε γιατί το λέει. Μόνο αυτό.

Reaction score
1.029
Δηλαδή η Κατρίνα που λές είναι ίδια με αυτό στο Βόλο ;
Για να μη λέμε ότι θέλουμε, ορίστε τα επίσημα χαρακτηριστικά του τυφώνα. Αν περνούσε από Ελλάδα με 110kts δε θα γράφαμε σήμερα εδώ με τέτοια πολιτική προστασία που έχουμε.

.

Reaction score
11.507
Δεν ισχύουν αυτά που λές. Μην κάνεις τον είδικό σε ένα θέμα που δεν γνωρίζεις. Μείνε μέχρι την εδαφολογία , θα σου πρότεινα. (ευγενικά).
Οτι πεις. ;)
Αλλά πες μας και εσυ ποιος είσαι , τι πρεσβευεις ; Κρύβεσαι πίσω απο την ανωνυμία του πληκτρολογίου.
Κατ ελαχιστον θάπρεπε να δηλώσεις τις σπουδές σου !
Δείξε λίγο θάρρος , δε θα πάθεις τπτ
(Ευγενικά)

Reaction score
19.812
Οτι πεις. ;)
Αλλά πες μας και εσυ ποιος είσαι , τι πρεσβευεις ; Κρύβεσαι πίσω απο την ανωνυμία του πληκτρολογίου.
Κατ ελαχιστον θάπρεπε να δηλώσεις τις σπουδές σου !
Δείξε λίγο θάρρος , δε θα πάθεις τπτ
(Ευγενικά)
Ότι και να είμαι δεν κάνω δηλώσεις με σιγουριά για πράγματα που δεν ξέρω. Ούτε πέφτω σε χοντρά και λογικά fallacies. Εσυ δηλαδή και όποιος άλλος έαν το έχει κάνει και το έχεις δεί κάπου π.χ. στην TV (και "ειδικός" να είναι) σε ένα γεγονός εν εξελίξη, μη μελετημένο ακόμη το συγκεκριμένο και μόνο με ένα .... υψος και ποσότητα βροχής , θέλεις και απαιτείς να πω ότι έχεις δίκιο στα συμπεράσματα σου ; ¨Όταν ακόμη σοβαρά δεν έχει τοποθετηθέι κανένας απο τους ειδικούς ;. ¨ετσι είναι η επιστήμη δηλαδή ; Εγώ ξέρω ότι έτσι είναι άλλα πράγματα. Ότι πείς εσύ λοιπόν σου επιστρέφω.

Reaction score
11.507
Ότι και να είμαι δεν κάνω δηλώσεις με σιγουριά για πράγματα που δεν ξέρω. Ούτε πέφτω σε χοντρά και λογικά fallacies. Εσυ δηλαδή και όποιος άλλος έαν το έχει κάνει και το έχεις δεί κάπου π.χ. στην TV (και "ειδικός" να είναι) σε ένα γεγονός εν εξελίξη, μη μελετημένο ακόμη το συγκεκριμένο και μόνο με ένα .... υψος και ποσότητα βροχής , θέλεις και απαιτείς να πω ότι έχεις δίκιο στα συμπεράσματα σου ; ¨Όταν ακόμη σοβαρά δεν έχει τοποθετηθέι κανένας απο τους ειδικούς ;. ¨ετσι είναι η επιστήμη δηλαδή ; Εγώ ξέρω ότι έτσι είναι άλλα πράγματα.
Η μπάλα στην εξέδρα

ποιος είσαι θα μας πεις ;;;

αλλιώς άσε μη απαντάς επι παντός επιστητού

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.599
Εσυ και ο Αρτέμιος (ώς μηχανικοί) να μας πείς για τις γέφυρες και κάτι φράγματα σε κάτι χωριά που πέσανε και μέχρι τότε μαζεύανε νερό και πνίγηκαν μερικά χωριά.

Α, και να παραδεχτείς επιτέλους στο Σώτο, ότι φταίει ο Μητσοτάκης.

:D

Ναι ρε συ κάτι δαμορφώσεις ωραίες πως τα λέτε, κάτι πρανή απο πέτρες χαμηλά, οικολογικά, όμορφα, αφού θα εχεις όσο πλάτος στην διάθεση σου θέλεις , ξέρουν οι μηχανικοί. Όλα μπετόν ; Δηλαδή επιτρέπεται να βλέπουμε και άσφαλτο - δρόμο δίπλα ακριβώς να τρεχει παράλληλα στο ποτάμι ; Σίριζα (όχι Σύριζα :D ) κιόλας ;
Στο εξήγησε με απλά λόγια ο Αρτέμης:

Κόστος!

Και στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Ήδη το οδικό δίκτυο, αυτό το κουτσά-στραβά οριακά λειτουργικό, έχει κόστος συντήρησης απαγορευτικό αν θέλουμε να γίνει σωστή δουλειά.

Οι γέφυρες είναι μία πονεμένη ιστορία της οδοποιίας λόγω του τεράστιου (συγκριτικά) αρχικού κόστους και των καταπονήσεων που δέχονται στη διάρκεια της "ζωής" τους.

Άσε την Ελλάδα και δες τις ΗΠΑ:

There are more than 617,000 bridges across the United States. Currently, 42% of all bridges are at least 50 years old, and 46,154, or 7.5% of the nation’s bridges, are considered structurally deficient, meaning they are in “poor” condition.

Από εδώ.

Μην ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός μας είναι η διαρκής κόντρα με τη φύση, έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τον κυνικό "αυτόματο πιλότο" της που αψηφά τις ανθρώπινες επιθυμίες.

Όσο η εξέλιξη του βιοτικού μας επιπέδου ανεβαίνει, τόσο το κόστος των απαραίτητων υποδομών πολλαπλασιάζεται.

D

Deleted member 50795

Guest
Έβρεξε για κανα μισάωρο και χάσατε την μπάλα…:geek:
τι να πει και η Θεσσαλία που έβρεχε ασταμάτητα για 24 + ώρες και ακόμα ψιλό παίζει κατά διαστήματα, με συνέχεια αύριο.

TGD

Reaction score
9.119
Τα ακραία φαινόμενα χρησιμοποιούνται για να δικαιολογηθούν οι υπεύθυνοι για την ανικανότητα και την αδιαφορία.
Η κλασική φωτό από τις πρώτες ώρες έξω από τα Τζάμπο του Βόλου θα μπορούσε να είναι και περσινή και πρποπερσυνη. Κάθε χρόνο σχεδόν πλημμυρίζει η γέφυρα του τρένου. Ε, αυτή τη φορά πλημμύρισε λίγο παραπάνω.
Επίσης θα είδατε στις φωτογραφίες ότι όλοι οι κυκλικοί κόμβοι που φτιάχτηκαν την τελευταία τριετία στην πόλη έχουν πλημμυρίσει. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά στον σχεδιασμό και μαζεύουν τα νερά τον δρόμων. Όπως στις νέες πλακοστρώσεις στο κέντρο που ανέβηκε το επίπεδο του οδοστρώματος και τα νερά λιμνάζουν στα ανάντη.

Reaction score
19.812
Στο εξήγησε με απλά λόγια ο Αρτέμης:

Κόστος!

Και στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Ήδη το οδικό δίκτυο, αυτό το κουτσά-στραβά οριακά λειτουργικό, έχει κόστος συντήρησης απαγορευτικό αν θέλουμε να γίνει σωστή δουλειά.

Οι γέφυρες είναι μία πονεμένη ιστορία της οδοποιίας λόγω του τεράστιου (συγκριτικά) αρχικού κόστους και των καταπονήσεων που δέχονται στη διάρκεια της "ζωής" τους.

Άσε την Ελλάδα και δες τις ΗΠΑ:

There are more than 617,000 bridges across the United States. Currently, 42% of all bridges are at least 50 years old, and 46,154, or 7.5% of the nation’s bridges, are considered structurally deficient, meaning they are in “poor” condition.

Από εδώ.

Μην ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός μας είναι η διαρκής κόντρα με τη φύση, έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τον κυνικό "αυτόματο πιλότο" της που αψηφά τις ανθρώπινες επιθυμίες.

Όσο η εξέλιξη του βιοτικού μας επιπέδου ανεβαίνει, τόσο το κόστος των απαραίτητων υποδομών πολλαπλασιάζεται.
Υπάρχουν λύσεις απλότερες σε κατασκευή, φθηνότερες, ασφαλέστερες και οικονομικότερες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινόμενων που δεν γνωρίζει ο πολίτης. Δεν έχουν ακολουθηθεί. Αυτά είναι γνωστά.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.599
Υπάρχουν λύσεις απλότερες σε κατασκευή, φθηνότερες, ασφαλέστερες και οικονομικότερες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινόμενων που δεν γνωρίζει ο πολίτης. Δεν έχουν ακολουθηθεί. Αυτά είναι γνωστά.
Όχι.

Μία λύση θα ήταν η καθολική αλλαγή της σχεδίασης των νέων οικισμών, μακριά από τις τοποθεσίες υψηλού ρίσκου.

Αυτό όμως σκαλωνει εκτός από το αρχικό κόστος και στη σύγχρονη τάση που θέλει τους ανθρώπους συγκεντρωμένους σε μικρές εκτάσεις για τον περιορισμό του μήκους των δικτύων (όλων των ειδών) σύνδεσης.
Άρα κινούμαστε γύρω από προϋπάρχουσες καταστάσεις.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.425
Όχι.

Μία λύση θα ήταν η καθολική αλλαγή της σχεδίασης των νέων οικισμών, μακριά από τις τοποθεσίες υψηλού ρίσκου.

Να ας πούμε τα Τρίκαλα.

Θα πρέπει να εγκαταληφθει η πόλη, είναι πολύ κοντά στο ποτάμι.

IMG-225c6cbc2e5553cbb8d7f1c56651eba8-V.jpg

Ο Ληθαιος κοντεύει να βγει απο την κοίτη του. Άρα ακαταλληλο μέρος όλα τα Τρίκαλα.

Reaction score
19.812
Όχι.

Αυτό όμως σκαλωνει εκτός από το αρχικό κόστος και στη σύγχρονη τάση που θέλει τους ανθρώπους συγκεντρωμένους σε μικρές εκτάσεις για τον περιορισμό του μήκους των δικτύων (όλων των ειδών) σύνδεσης.
Άρα κινούμαστε γύρω από προϋπάρχουσες καταστάσεις.
Ναι. Απλώς δεν το γνωρίζεις.

Και αυτό που λές κάποτε έτσι ήταν. Δεν το είπα γιατί είναι ακραίο και πλέον τετελεσμένο. Ο κόσμος (ο αμμόρφωτος των χωριών χιλιετίες κιόλας μέχρι και πολύ πρόσφατα) χτίζαν το χωριό τους στο βουνό και ας είχαν παραλία.
Να ας πούμε τα Τρίκαλα.

View attachment 304807

Ο Ληθαιος κοντεύει να βγει απο την κοίτη του. Άρα ακαταλληλο μέρος όλα τα Τρίκαλα.
Τα Τρίκαλα είναι μια χαρά. Να δείς που δεν θα πάθουν τίποτε οτι και να ρίξει. Εάν πάθουν γράψε το. Δεν βλέπω ειδήσεις. Πως το ξέρω ε ; με λίγες επισκέψεις μου μόνο στην πόλη ; Έλα μου ντε ;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.599
Να ας πούμε τα Τρίκαλα.

View attachment 304807

Ειρωνικά το έγραψα αλλά το ακούω συνεχώς από αρκετούς ειδικούς.

Είναι στο ίδιο επίπεδο με την "άναρχη δόμηση" της Αθήνας μεταπολεμικά. Πώς αλλιώς θα στεγαζόταν η φτώχεια της εποχής; Με ελεύθερο κάμπινγκ;

Κι εγώ θα ήθελα την ποιότητα ζωής του Calabasas αλλά μου λείπουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια. 8-)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.839
Ποιες είναι αυτές οι λύσεις που δε γνωρίζει ο πολίτης?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent