Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

TGD

Reaction score
8.913
Σε μια φλοίδα παραλίας είναι πχ χτισμένος ο Άι Γιάννης. (Δεν υπολογίζω τα σκαρφαλωμένα σπίτια στο βουνό).

Τα σκαρφαλωμένα στο βουνό είναι δυνητικά μερός του προβλήματος, γιατί θέλουν θεμελίωση σε μεγάλες κλίσεις και αλλάζουν και την απορροή των υδάτων.

Αν δείτε παλιές φωτογραφίες του Αη-Γιάννη, είχε μια εκπληκτική αμμουδιά που έφτανε ως το παλιό ξενοδοχείο. Μεγαλύτερο πλάτος από την σημερινή παραλία συν τον δρόμο. Τώρα η αμμουδιά έχει περιοριστεί και το μεγαλύτερο μέρος είναι βράχια. Απ' ότι μου είπαν κάποιοι παλιοί, η άμμος εξαφανίστηκε όταν φτιάχτηκε το λιμάνι. Φεύγει τον χειμώνα από την κακοκαιρία, αλλά δεν αντικαθίσταται άλλη. Οι Πλάκες όμως -παραδίπλα- έχουν αρχίσει να γίνονται πιο ρηχές, γιατί η άμμος που δημιουργείται εκεί τον χειμώνα από την τριβή των πεσμένων (από κατολισθήσεις) δεν μπορεί πια να φτάσει νότια στον Αη-Γιάννη.

Στο Λεφόκαστρο απ' ότι φάνηκε προχθές μάλλουν υπάρχουν τρεις χείμμαροι. Μόνο μισός έχει διευθετηθεί. Ήταν γνωστός μου ο μηχανικός που έχτισε εκεί δίπλα και σήκωσε μερικά μέτρα τοιχίο. Ο δεύτερος είναι καλντερίμι του χωριού, και μόλις βγεις έξω από τα σπίτια βλέπεις ότι δεν πάει κάτι καλά, αφού υπάρχει μια παλιά γέφυρα με ασυνήθιστο ύψος και πλάτος διπλάσιο και βάλε από το καλντερίμι που περνάει ανάμεσα στα σπίτια. Ο τρίτος (δεν ξέρω αν ήταν όντως χείμμαρος, ή απλά τα νερά βγήκαν από κει γιατί δεν είχαν αλλού να πάνε) χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης του χωριού.

Και όντως, όλες οι παραλίες στο Πήλιο είναι απλά απολήξεις χειμάρρων.

D

Deleted member 50795

Guest
αναπροσαρμογή δεδομένων…..αναπροσαρμογή δεδομένων…..αναπροσαρμογή δεδομένων…..θα καιγόμαστε & θα πνιγόμαστε…θα καιγόμαστε & θα πνιγόμαστε…θα καιγόμαστε & θα πνιγόμαστε……ας το καταλάβουμε…ας το καταλάβουμε…ας το καταλάβουμε…επιτέλους. :geek:

όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει «δεν τα έχω ξαναδεί ποτέ αυτά»..
ναι σίγουρα , μέχρι του χρόνου ή του παραχρόνου πάλι.:confused:

Last edited by a moderator:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.005
Φωτογραφίες από Δήμο Ο δήμαρχος ζήτησε να μπει στις πλημμυροπαθείς περιοχής. Σαρωνικού. Επίσης, μετά το Μελισσουργό η Καλυβίων έχει κλείσει λόγω υποχώρησης του εδάφους, γράφουν. Οπότε αν είναι κανείς εκεί μόνο παραλιακά. Μίλησα με άνθρωπο να έρθει να δούμε σήμερα τη μάντρα. Είναι 23 μέτρα, έχουν πέσει τα 12 που είδα, η υπόλοιπη έχει πάρει κλήση οπότε πάει όλη για πέταμα. Ο άνθρωπος μου είπε πως έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές σε πολλά σπίτια σε Ανάβυσσο και άλλες περιοχές.
FB_IMG_1694178243597.jpg
FB_IMG_1694178396632.jpg
FB_IMG_1694178411406.jpg

Reaction score
19.574
Last edited:

ika

News
Reaction score
15.238
Η πάνω φωτογραφία είναι για μάθημα οδοποιίας. :D Απο το υπέδαφος κατευθείαν σε ασφαλτική στρώση. :D
Θα είναι λίγοι οι ψηφοφόροι εκεί τριγύρω....

που είναι τα ελικόπτερα!!!
Πήγαν και ξηλώσαν και τις στέγες μιλάμε για πανωλεθρία
?

Reaction score
19.574

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Τα κεραμύδια απ' τις στέγες μας μάραναν τώρα.. :rolleyes:
Οι άλλοι είναι 3+ ημέρες εγκλωβισμένοι εκεί..
Ας πάνε και με το Columbia να τους πάρουν αν δεν μπορούν αλλιώς.
Εδώ δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο..

Reaction score
3.565
Ούτε στην Κίνα

1694183434021.png

Τα κεραμύδια απ' τις στέγες μας μάραναν τώρα.. :rolleyes:
Οι άλλοι είναι 3+ ημέρες εγκλωβισμένοι εκεί..
Ας πάνε και με το Columbia να τους πάρουν αν δεν μπορούν αλλιώς.
Εδώ δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο..

ναι αλλά φαντάσου να σκάει το ελικόπτερο και να χορεύουν γύρω σου κεραμίδια , ένα να φας στο κεφάλι τελείωσες!

Θέλω να πώ ότι ακόμα και τα ελικόπτερα δεν είναι όπως στις ταινίες

D

Deleted member 50795

Guest
Προχθές το νερό ήταν κάπως έτσι σχεδόν όλη μέρα.

367D1A3E-7BFF-41DB-9716-FA97D200DA9A.jpeg

την επόμενη έφτιαξε αρκετά και έγινε κάπως έτσι..

3AC40EA8-03BF-4AD4-ADB3-0DCC1472AC16.jpeg

οταν έχεις περάσει σχεδόν δυο μέρες με τέτοιο νερό , τότε το εμφιαλωμένο είναι μονόδρομος ,φυσάς και το γιαούρτι και κινητοποιείσαι άμεσα .

ο λόγος που δόθηκε ως δικαιολογία ήταν η διακοπή ρεύματος, με συνέπειες στη λειτουργία αντλιών-δεξαμενών…:geek:
δε ξέρω αν αντιμετώπισε όλη η πόλη το ίδιο πρόβλημα (πιθανώς όχι)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Ούτε στην Κίνα

View attachment 305039

ναι αλλά φαντάσου να σκάει το ελικόπτερο και να χορεύουν γύρω σου κεραμίδια , ένα να φας στο κεφάλι τελείωσες!

Θέλω να πώ ότι ακόμα και τα ελικόπτερα δεν είναι όπως στις ταινίες
Σαφώς, επικίνδυνες καταστάσεις λόγο.. ανάγκης.
Οι ταινίες.. είναι ταινίες.. :rolleyes:
Φαντάζομαι κάνουν ότι μπορούν με οδηγίες ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς..
Νόμιζα πως το είπες για τα σπίτια.. :tongue:

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.075
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK