dapost
Rehdeko & Harbeth lover
- Reaction score
- 11.446
http://www.ultimateaudio.gr/el/proionta/svs/Απορία προς κατόχους SVS: Υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα; Στο site της εταιρείας δεν αναφέρεται κάτι.
http://www.ultimateaudio.gr/el/proionta/svs/Απορία προς κατόχους SVS: Υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα; Στο site της εταιρείας δεν αναφέρεται κάτι.
Με τη βοήθεια του Lyngdorf RP-1, δες λίγα posts πιο πίσω.Σε περίπτωση που αποκτήσεις ένα ή δύο sub, το κροσάρισμα πως θα το κάνεις;
Οτι πιο ισχυρό έχουν δηλαδήτο εργαλείο της SVS, το "Merlin" προτείνει το PB16-ULTRA ή το SB16-ULTRA ως τα ιδανικά subwoofers για τα ηχεία μου.
Οτι πιο ισχυρό έχουν δηλαδή
Κι οι δύο έχετε δίκιο. Πριν να ξεκινήσω οικονομίες ( ) να ρωτήσω κάτι άλλο: ο χώρος δεν παίζει ρόλο, μόνο τα ηχεία παίζουν ρόλο; Με απλά λόγια: το ίδιο subwoofer χρειάζεται ένας φροντισμένος χώρος των 20m2 και ένας φροντισμένος χώρος των 40m2;Oτι ποιο ακριβο εχουν δηλαδη
Καταρχάς, να βάλω τη συζήτηση σε μια πιο σωστή βάση. Όταν με ρώτησες τι με ενοχλεί είχα απαντήσει "προς το παρόν, τίποτα" - έμφαση στο παρόν. Η συζήτηση περί της προσθήκης subwoofer στο σύστημά μου δεν γίνεται για να τοποθετηθεί στον παρόντα χώρο, ο οποίος είναι οικιακό σαλόνι, χωρίς οποιαδήποτε δυνατότητα επέμβασης.Θεωρω οτι ξεκινας λαθος... σε ειχα ρωτησει τι σε ενοχλει και ειχες απαντησει αρνητικα και τωρα ξεκινας οικονομιες? αλλα πλακα κανεις οποτε ...
Πρωτα απολα πρεπει να μετρησεις να δεις τι γινεται τι ζητας και μετα να κανεις οτιδηποτε.
Η επιλογη σαμπ εχει να κανει κυριως με το χωρο και κατα δευτερον με τους δορυφορους, μιας και μιλαμε για οικιακο που δεν μπορεις να επεμβεις σε μεγεθος σχεδον τιποτε δε θα επηρεασει στην επιλογη οποτε κοιτας τα τετραγωνικα και μιας και ειναι οικιακος δε σε συμφερει να κατεβαινει χαμηλα γιατι θα ξυπνησεις συντονισμους που δε σε συμφερει και θα ψαχνεσε για φιλτρα χαμηλα που ουτως ή αλλως βλεπω να χρειαζεσε ... τα svs δηλαδη δεν κανουν λεω τωρα εγω...
Ειμαι δηλαδη υπερ των σαμπς που δεν κατεβαινουν χαμηλα για να μην ακουγονται αργα
Υ.Γ. το σωστο ειναι κυβικα α οπως γραφει ο Περαστικος κατω αλλα μιας και μιλαμε για οικιες η γεωμετρια ειναι συνηθως ομοια, υπαρχει και προσομοιωση στο rew μπορεις εκει να εχεις μια εικονα που ειναι κοντα στην πραγματικη
Σωστά, τα κυβικά μετράνε κι όχι το εμβαδό, εκφράστηκα λανθασμένα από βιασύνη μου. Όπως έγραψα και πιο πάνω, πρώτα διαμόρφωση χώρου, μετά μετρήσεις και μετά εξέταση επιλογών.Μόνο κυβικά. Τα db είναι λογαριθμική κλίμακα μέτρησης ενέργειας. Για να φτάσεις σε ένα δωμάτιο x όγκου την ενέργεια που θέλεις, πχ 110 db , χρειάζεσαι και το απαραίτητο μαραφέτι που θα βάλει πλάτη.
Το φροντισμένο - αφρόντιστος έχει να κάνει με το πως συμπεριφέρεται ο χώρος σε αυτή την ενέργεια. Ο φροντισμένος την κατανέμει πιο ομοιόμορφα από τον αφρόντιστο.
Ανομοιόμορφη κατανομή σημαίνει πολύ ενέργεια σε ορισμένα σημεία (μπουμάρισμα) και λίγη σε άλλα (ακυρώσεις).
Το RT μετράει πόσα δευτερόλεπτα κάνει να εξασθενίσει η ενέργεια.
Όχι. Αξίζει μόνον εάν τα ηχεία είναι κροσσαρισμένα, ώστε να μην φέρουν το βάρος των χαμηλών συχνοτήτων, οπότε έτσι θα παίζουν καλύτερα, με χαμηλότερη παραμόρφωση.- τελικα αξιζει η συνδεση οταν παιζουν και τα ηχεια μαζι σαν αποτελεσμα ?
Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι, δεν μπορεί αυτό να γίνει αντιληπτό, διότι το συχνοτικό έυρος της λειτουργίας του είναι βραχύ. Βέβαια, από μοντέλο σε μοντέλο και από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, ποικίλει το μεγάφωνο, οπότε ποικίλει και το ύψος της παραμόρφωσης. Άλλο μπάσο έχει ένα 12ιντσο σαμπ χαμηλής τιμής, και άλλο κάποιο άλλο, ακριβώτερο σαμπ, του οποίου, όμως, το αυξημένο κόστος έχει ενσωματωθεί σε ανώτερο μεγάφωνο και καμπίνα, και όχι σε εφτά χέρια λούστρο εξωτερικά. Υποθέτω καταλαβαινόμαστε...θεωρουσα οτι ομοσταυλου κατασκευαστη θα ειναι πιο ταιριασμενο το ακουσμα
αλλα εσυ λες οτι δεν παιζει καποιο ρολο , το sub δεν εχει χαρακτηρα να το πουμε ετσι ?
Να έχει έξοδο, line out.Επισης πως θα καταλαβω οτι εχει το sub τη δυνατοτητα που μου ειπες ?