Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.627
Α, ναι η Τούλα την είχα ξεχάσει. :D

Τώρα αποσπασματικά που διαβάζω και εάν καταλαβαίνω τι εννοεί : Ο άνθρωπος διαφωνεί με τον Τούλ και την επιστήμη. Δεν έχει νόημα το floorstander. Τα μικρά ηχεία είναι μόνο που πρέπει να παράγονται. Ο Τούλ τα κροσάρει στους 80 και ας πάνε τα Revel του στα 20. Μόνο με sub και μικρά ηχεία γίνεται δουλειά και καλύτερα και οικονομικότερα. Εξάλλου η σκηνή ορίζεται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα data και αναλύσεις μόνο από τα μικρόφωνα και από την τεχνική ηχογράφησης κατά τον μεγαλύτερο βαθμό. :D

Εγω την πάτησα , δεν τα ήξερα αυτά και πήρα floostanders. Τι να κάνω τώρα ; να πεθάνω ; :D
Ε, αφού δεν είναι κανας... Πατούλης ας πάει στο καλό... Είναι ελάχιστα και πανάκριβα όσα ηχεία δαπέδου διαχειρίζονται με αποδεκτά αρμονικές παραμορφώσεις και μεταβατική απόκριση - ελέω διατάξεων ενίσχυσης χαμηλών - την πρώτη οκτάβα. Όσο και να διαρρηγνύουμε ιμάτια και... καλσόν αυτό δεν αλλάζει. Έστω και να έχει αποκτηθεί τέτοιο μοντέλο ηχείου είναι ακόμα πιο σπάνιο να έχει εγκατασταθεί με χωροταξία που να επέτρεπε εξομάλυνση της ανταπόκρισης από το χώρο σε χαμηλές οκτάβες με παράλληλη αρτιότητα κατά τη στερεοφωνική απεικόνιση.
...
Χωρις μετρησεις εννοειται.
...
Μόνο με... γεωτρήσεις - καθότι θα είναι εξίσου ευχάριστο να βρεθεί πετρέλαιο σε όποιο οικόπεδο διαθέταμε και να επιλύσουμε χειροπιαστά ζητήματα στην καθημερινή μας διαβίωση.

Ναι, έτσι είναι. Το πέτυχες διάνα.
...

Διότι, για να πούμε την πικρή αλήθεια, όλα αυτά τα δήθεν "σοβαρά" για τα στέρεα, είναι άνευ ουσίας, άνευ σημασίας, παντελώς άσχετα με την μουσική (είτε με μικρά είτε με κεφαλαία και μπολντ) και εντελώς μα εντελώς άσχετα με την απόλαυση της μουσικής του καθενός στο σπιτάκι του, και κατά βάση, να πα να γμηθει κι αυτός ο καθένας, και το σπιτάκι του, κι η μουσική του, κι ο μτστκης. Βασικές αρχές.
Διαβάζεται εύκολα και σύντομα.
Σαν δημοσιεύματα αγαπημένων μας χαρακτήρων...
Περιληπτικά πάλι γιατί άρχισε το smearing campaign. :D

Όλα τα ξέρω και τα καταλαβαίνω (θεωρητικά) .... δεν είναι πυρηνική φυσική.

Αυτό που είπα για τα μικρά ηχεία δεν το είπα ειρωνικά και ισχύει. Λίγα ηχεία μπορούν κάτω απο τα 80 να ανταποκριθούν σωστά και γίνεται κια για να μην επιβαρύνονται τα main γιατί αυτά τα γούφερ συνήθως δεν μπορούν να αναταποκριθούν και κάνουν break up.

Ναι τα έχει πεί ο Bhutia. Αυτά που έχει πεί και για αυτό αλλά και για πολλά άλλα είναι ίδια και απράλλαχτα με αυτά που λέει ο Τούλ αλλά και άλλων μελετών και δεν θα περιμένα τίποτε διαφορετικό απο αυτόν να κάνει. Σωστά κάνει με τον σκοπό που έχει αποφασίσει να υπηρετήσει.

Το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι εκεί και σε αυτά τα θέματα.

Αυτά περιλαμβάνουν ένα πολυ ειδικό κοινό του audio που αποφασίζει να κινηθεί εκεί και με τέτοια δεδομένα και αποκλείει το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που θέλουν νακαούσουν μουσική κάτω και απο λιγότερες βέλτιστες συνθήκες είτε επειδή δεν θέλει, δεν μπορεί ή και για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Επίσης το να μπάινει κάποιος να λέει πέντε λογικά πράγματα (αλλά και όλα λάθος να ήτανε) και να του την πέφτουν με σημαία δήθεν μια θεωρητική τελειότητα και αυτός δεν έχει δικαίωμα ή "αέρα" να αναπνεύσει και να μπορέσει να ανταλλάξει τις εμπειρίες του με άλλους που είναι στο ίδιο ή παρόμοιο στάδιο με αυτόν ... δεν κάνει καμιά λογική ούτε είναι προσοδοφόρο για κανέναν στα πλαίσια ενός forum. Κατά τη γνώμη μου και πουθενά.

Το πρόβλημα είναι αυτό που λέμε στην επιστήμη, too little evidence, too much inference.

Επίσης οι μετρήσεις δεν είναι το πρόβλημα και τις πιο πολλές φορές είναι περισσότερες κα ακριβέστερες απο την δυνατότητα που έχουν τα αυτιά μας να συλλάβουν. Πάρτε για παράδειγμα το masking. Η πληροφορία για τις αρμονικές που πέρνουμε απο τις μετ΄ρησεις δεν είναι λάθος επειδή δεν μπορούμε να τις ακούσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ποιοτικός (σε σχέση κιόλας με τον ποσοτικό) συσχετισμός μεταξύ αυτών και της μουσικής εμπειρίας που είναι δυνατόν να συλλάβει και να πεξεργαστεί π.χ. ο εγκέφαλος με τα ερεθίμστα που παίρνει απο το ακουστικό μασ σύστσημα. Αυτός ο συσχετισμός και οι συνθήκες μέσα στον οποίο καλείται να εκετελεστεί απο τον άνθρωπο είναι πολυπαραγοντικός, τίθενται ερώτηματα εάν αξίζει και πόσο συγκριτικά με άλλα κατώτερα συστήματα και μεθόδούς οικονομικά , πρακτικά κλπ να ακολουθηθεί αλλά και δεν εξαρτάται μόνο απο τα στάνταρντ γνωστά και αναλυμένα θεωρητικώς προσεγγίσιμα ως μεθόδους, όπως και τι κόστος άλλο έχει σε άλλα θέματα της όποιας επιδιωκόμενης ποιοτικής αναπαραγωγής. Επίσης ένα απλό 1 % διαφορά σε κάτι μπορεί να αποβεί σε μεγάλο βαθμό μοιραίο σαν variation απο το θεωρητικό μοντέλο πρόβλεψης ως αποτέλεσμα στην πράξη ... που και αυτό δεν έχει ερευνηθεί. Ούτε η συσχέτισή του με τα format και τεχνικές ανά εποχών αναπαραγωγής , έχει ερευνηθεί. Ούτε παράγοντες που εδώ βλέπω πολλοί θεωρούν δευτερεύοντες ... απλώς επειδή δεν έχουν ερευνηθεί αρκετά με εργασίες και αποφεύγουν να αναφερθούν σαν το διάβολο το λιβάνι ... για να μην τους την πέσει κάνενας δήθεν objectivist που δεν θέλει να ξεφύγει απο τα πλάισια αυτά ... λες και θα τον βάλουν τιμωρία.

Επ΄σιης πέστε με ένα μαγικό ραβδάκι σας λύνω εγώ το πρόβλημα ή φτιάχνω μια συσκευή που αναγκάζει το ακουστικό σας σύστσημα να παρακαμψει το "προβλημα" του masking. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα έιναι κάτι που θεωρητικά (επιστημονικά) είναι καλύτερο και συμβαδίζει και με τις μετρήσει αλλά α) θα είναι ενετελώς διαφορετικό και β) δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που θα το "δεχθεί" σαν εμπειιρία φυσική ο άνθρωπος ή δεν θα του προκαλεί άλλα συναισθήματα ή ακόμη και σύγχιση. Αλλά θα το δεχθούμε απλώς επειδή είναι μια διαφορετική εμεπιρία που μας αρέσει ; (είναι και θεωρητικά σωστή). Οπότε όλα καλά ; Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Όσον αοφρά εμενα μην σκάς το μυαλουδάκι σου Ear , εχω επιλέξει ο ίδιος για τον εαυτό μου εσκεμμένα άλλον ρόλο εδώ με΄σα με την γραφή μου. Μην παιδεύεσαι είναι εκτός των δυαντότητών σου να τον καταλάβεις. Ούτε σε τρείς ζωές, όπως εγώ το ιμέρσιβ που ξέρεις εσύ. :D
Με τη διαφορά ότι δεν περίμενα να διαβάσω Toole ώστε να τα μάθω...

Reaction score
19.132
Ε, αφού δεν είναι κανας... Πατούλης ας πάει στο καλό... Είναι ελάχιστα και πανάκριβα όσα ηχεία δαπέδου διαχειρίζονται με αποδεκτά αρμονικές παραμορφώσεις και μεταβατική απόκριση - ελέω διατάξεων ενίσχυσης χαμηλών - την πρώτη οκτάβα. Όσο και να διαρρηγνύουμε ιμάτια και... καλσόν αυτό δεν αλλάζει. Έστω και να έχει αποκτηθεί τέτοιο μοντέλο ηχείου είναι ακόμα πιο σπάνιο να έχει εγκατασταθεί με χωροταξία που να επέτρεπε εξομάλυνση της ανταπόκρισης από το χώρο σε χαμηλές οκτάβες με παράλληλη αρτιότητα κατά τη στερεοφωνική απεικόνιση.

Μόνο με... γεωτρήσεις - καθότι θα είναι εξίσου ευχάριστο να βρεθεί πετρέλαιο σε όποιο οικόπεδο διαθέταμε και να επιλύσουμε χειροπιαστά ζητήματα στην καθημερινή μας διαβίωση.

Σαν δημοσιεύματα αγαπημένων μας χαρακτήρων...

Με τη διαφορά ότι δεν περίμενα να διαβάσω Toole ώστε να τα μάθω...
Ναι αυτό είπα και εγώ μωρέ, δεν το είπα ειρωνικά. Δες το πόστ μου παρπαάνω, μάλλον έγραφες και δεν το πρόλαβες ή μαζί γραφαμε.

Καλά χάφτεις τώρα το smearing campaign ? :D Δεν παρεμηνευσα ή λάθος κατάλαβα τι έλεγε ο Τούλ.

Μέχρι και ο φίλος μου ο Δημήτρης επηρρεάστηκε απο αυτό. :D 😍 Λέγε λέγε ο Ear και χιλιάδες φορές ... κάτι θα πιάσει. Μόνο να αγοράσει ο κόσμος τον ίδιο αριθμό ηχείων όπως αυτός δεν καταφέρνει.:D Με την απορία θα πεθάνει και αυτός και ο Τούλ γιατί δεν συμβαίνει αυτό. :D :D

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.540
Εγώ πάλι όταν είδα 144 σελίδες έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο να δω αν έχει γραφήματα - σχέδια, λέω από μέσα μου "τίποτα καινούργιο", και το έκλεισα. 🙂

Το κατέβασα πάντως να υπάρχει.

Ndis

Titika
Reaction score
4.751
Επειδή μέσα στην αντιπαράθεση χάθηκε η ερώτηση, χαρακτηριστικά όπως η "σκηνή" ή το "authority" που αναφέρει ο αμιρ είναι μετρήσιμα ή έχουμε να κάνουμε με χροιές, μέλια, μετάξια κλπ ?

Μιλώ προφανώς για δύο κανάλια.

Reaction score
19.132
Με τη διαφορά ότι δεν περίμενα να διαβάσω Toole ώστε να τα μάθω

Το έχω καταλάβει και αυτό εδω και καιρό. :D 😍
Επειδή μέσα στην αντιπαράθεση χάθηκε η ερώτηση, χαρακτηριστικά όπως η "σκηνή" ή το "authority" που αναφέρει ο αμιρ είναι μετρήσιμα ή έχουμε να κάνουμε με χροιές, μέλια, μετάξια κλπ ?

Η σκηνή όπςω σου απάντησα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα data και αναλύσεις (δεν νομίζω να έχει γίνει ικανό πλήθος εργασιών ή έστω μία) δείχνουν μια κλίση στο να εικάσουμε ... ότι είναι απο το είδος των μικροφώνων και την τεχνική που θα ακολουθηθεί κατά την ηχοληψία κυρίως. Εγώ πάντως έχω κάτι μικρά ηχεία που κάνουν πολύ μεγάλη σκηνή. Μάλσιτα συνήθως με καλύτερο imaging τα μικρά, εάν αυτό είναι επιθυμητό και επιδιωκόμενο απο κάποιον.

Το αθόριτυ είναι προφανώς απο τα χαμηλά που έχουν όσον αφορά ότι όπως και να έχει κατεβαίνουν πιο χαμηλά. Όσο πιο χαμηλά τόσο μεγαλυτερο το αθόριτυ. Οι παρμαορφώσεις δεν δείχνουν οι μελέτες ότι επηρρεάζουν τόσο τον κόσμο εκεί χαμηλά ή μάλλον τις διώχνει ο εγκέφαλος. Δεν ξέρω για αυτό ....ο Bhutia .:D

Last edited:

Reaction score
19.132
γράφε να προλάβεις , πριν έρθει ο άλλος.:geek:
Ο άνθρωπος είναι άνω ποταμών. :D Πιστεύει ότι η μπριζόλα που τρώει έχει τα συστατικά που θα έπρεπε. Δεν ξέρει ότι το γρασιδάκι που έτρωγε το μοσχάρι δεν είχε καθόλου μολυβδαίνιο και του λείπουν και άλλα δεκάδε θρεπτικά συστατικά και μεταλλικά στοιχεία που θα έπρεπε να έχει. Ούτε ότι και μόνο η ύπαρξη πόσιμου νερού και τουαλέτας εσωτερικά στο σπίτι (εφεύρεση μηχανικών και όχι ιατρών πριν αιώνες) , άντε και η πενικιλλίνη και αυτή κατά λάθος ανακάλυψη (όχι απο έρευνα χα χα) ... εχει σώσει και ακόμη και σημέρα σώζει περισσότερες ζωές απο όσες έχει σώσει η ιατρική συνολικά , ιστορικά και συμπεριλαμβανομένου και του σήμερα ... ανθρωπινες ζωές. :D ¨Ασε που την τρώει χωρίς κάν να της κάνει μια ανάλυση πρώτα. Είναι αυτός τώρα σωστός επιστήμονας ; :D :D

Παρακαλω να σβηστούν όλα τα πόστ του για τις μπριζόλες καθώς δεν συνοδεύονται οι προτάσεις τους απο αναλύσεις των εμπεριεχόντων στοιχείων απο κάποιο ινστιτούτο τελος πάντων , έστω Κινέζικό, έστω Χημείο του Κράτους. :D :D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.627

Η διαρρύθμιση της ηχητικής σκηνής και το αποκαλούμενο ΄΄κύρος΄΄ δεν φανερώνονται σε τυπικά μετρητικά δεδομένα ηχείων. Μπορούν όμως να εξαχθούν συμπεράσματα πάνω στην αναμενόμενη ποιότητα της πρώτης από Κρουστικές και... spinorama. Επίσης οι τυπικές αποκρίσεις από REW στο χώρο ακρόασης δεν φανερώνουν το βαθμό ευκρίνειας και ανάλυσης από το εξεταζόμενο ηχοσύστημα. Δείχνουν όμως το βαθμό στον οποίο θ'αξιοποιούμε αντί να χαραμίζαμε όποιο ηχοσύστημα διαθέτουμε.

Ο άνθρωπος είναι άνω ποταμών. :D Πιστεύει ότι η μπριζόλα που τρώει έχει τα συστατικά που θα έπρεπε. Δεν ξέρει ότι το γρασιδάκι που έτρωγε το μοσχάρι δεν είχε καθόλου μολυβδαίνιο και του λείπουν και άλλα δεκάδε θρεπτικά συστατικά και μεταλλικά στοιχεία που θα έπρεπε να έχει. Ούτε ότι και μόνο η ύπαρξη πόσιμου νερού και τουαλέτας εσωτερικά στο σπίτι (εφεύρεση μηχανικών και όχι ιατρών πριν αιώνες) , άντε και η πενικιλλίνη και αυτή κατά λάθος ανακάλυψη (όχι απο έρευνα χα χα) ... εχει σώσει και ακόμη και σημέρα σώζει περισσότερες ζωές απο όσες έχει σώσει η ιατρική συνολικά , ιστορικά και συμπεριλαμβανομένου και του σήμερα ... ανθρωπινες ζωές. :D ¨Ασε που την τρώει χωρίς κάν να της κάνει μια ανάλυση πρώτα. Είναι αυτός τώρα σωστός επιστήμονας ; :D :D

Παρακαλω να σβηστούν όλα τα πόστ του για τις μπριζόλες καθώς δεν συνοδεύονται οι προτάσεις τους απο αναλύσεις των μεπριεχόντων στοιχείων απο κάποιο ινστιτούτο τελος πάντων , έστω Κινέζικό, έστω Χημείο του Κράτους. :D :D
Ειδικά ως προς την ανακάλυψη της πενικιλλίνης ο Dr. Alexander Fleming αρχικά δεν είχε συλλάβει πλήρως τους όρους πλήρους αξιοποίησης για το τυχαίο εύρημα - με την επιμόλυνση των βακτηριακών καλλιεργειών από τον μύκητα Penicillium Notatum - και όταν ξέσπασε ο Β'Παγκόσμιος και γίνονταν οι βομβαρδισμοί με συνέπεια να έχουμε βαριά τραυματίες κι εγκαυματίες σε κεντρικά βρετανικά νοσοκομεία η ομάδα της Οξφόρδης απ'όσο θυμάμαι ξεκίνησε πρακτικές εφαρμογές διερευνώντας την ενδεδειγμένη δοσολογία και τρόπο παρασκευής σε φαρμακοτεχνική μορφή, ενώ στις Η.Π.Α. εφήρμοσαν δοκιμαστικά αγωγή για στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα - που μέχρι τότε συνήθιζε να έχει πολύ δυσμενή κατάληξη για τους πάσχοντες - και ο Dr. Fleming ξεπετάχθηκε οικειοποιούμενος το έργο συναδέλφων του κερδίζοντας εκείνος το βραβείο Nobel και τη δόξα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.241
η μπριζόλα που τρώει
Οι αγαπημένες μου, εφόσον ενδιαφέρεστε αγαπητέ μου, είναι κυρίως αυτές:

1000008485.jpg

1000008616.jpg

Τρώω μπριζόλες συχνά, και είναι αρκετά καλές, τουλάχιστον για τα γούστα μου.

Είναι ενδιαφέρον που ασχολείσαι με τι μπριζόλες τρώω πάντως, σε θρεντ για σαμπ, που δεν έχεις. 🤣😁

Αυτό ξέρεις πως λέγεται, Ε; 🤣😁🤪😂

Last edited:

Reaction score
19.132
View attachment 305232

Τρώω μπριζόλες, συχνά είναι αρκετά καλές, τουλάχιστον για τα γούστα μου.

Είναι ενδιαφέρον που ασχολείσαι με τι μπριζόλες τρώω πάντως, σε θρεντ για σαμπ, που δεν έχεις. 🤣😁

Αυτό ξέρεις πως λέγεται, Ε; 🤣😁🤪😂
Τι μπριζόλες, τι σάμπ ; Η λογική είναι ίδια που πρέπει να ακολουθηθεί. Ή είμαστε επιστήμονες ή δεν ειμαστε. :D :D

Μην σου πω η διατροφή σε έναν νορμάλ κόσμο έπρεπε να έχει μεγαλύτερη αξία. Και έχει. Εκεί είναι τα λεφτά, όχι στα sub που ασχολείται ο Τούλ. :D
Η διαρρύθμιση της ηχητικής σκηνής και το αποκαλούμενο ΄΄κύρος΄΄ δεν φανερώνονται σε τυπικά μετρητικά δεδομένα ηχείων. Μπορούν όμως να εξαχθούν συμπεράσματα πάνω στην αναμενόμενη ποιότητα της πρώτης από Κρουστικές και... spinorama. Επίσης οι τυπικές αποκρίσεις από REW στο χώρο ακρόασης δεν φανερώνουν το βαθμό ευκρίνειας και ανάλυσης από το εξεταζόμενο ηχοσύστημα. Δείχνουν όμως το βαθμό στον οποίο θ'αξιοποιούμε αντί να χαραμίζαμε όποιο ηχοσύστημα διαθέτουμε.
Γενικά στο σπινόραμα συμπεριλαμβάνονται κυρίως οι οριζόντιες διασπορές που είναι ενδεικτικό (μάλλον, χωρίς εργασία όμως, εμπειρικά απο την αίσθηση του κόσμου) της σκηνής. Το power curve δεν δείχνει να έχει μεγάλη έως καθόλου επιρροή.

Απο την άλλη οι κάθετες που συνήθως δεν διατίθενται στο ευρύ κοινό για να μην προκαλέσουν δυσκολία κατανόησης, επηρρεάζουν τις χροιές.

'Ωπ, σε εξέπληξα με τις γνώσεις μου ; :D:D:D:D

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.532
Μην σου πω η διατροφή σε έναν νορμάλ κόσμο έπρεπε να έχει μεγαλύτερη αξία.
Κι οι γιατροί θα έπρεπε να αμοίβονται καλύτερα από τους ποδοσφαιριστές. Δεν συμβαίνει όμως. Δεν ζούμε σε normal κόσμο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.241
Μην σου πω η διατροφή σε έναν νορμάλ κόσμο έπρεπε να έχει μεγαλύτερη αξία. Και έχει. Εκεί είναι τα λεφτά, όχι στα sub που ασχολείται ο Τούλ. :D
Εννοείται.

Σε κανένα κόσμο δεν έχει περισσότερη αξία το στέρεο από το φαγητό, τουλάχιστον δεν ξέρω προσωπικά κάποιον τόσο βλαμμένο.

Και βεβαίως το καλό φαγητό κοστίζει σημαντικά, θέλει λεφτά..

Τα σαμπ τι είναι; σιγά τα λάχανα..

Reaction score
19.132
Κι οι γιατροί θα έπρεπε να αμοίβονται καλύτερα από τους ποδοσφαιριστές. Δεν συμβαίνει όμως. Δεν ζούμε σε normal κόσμο.
Παντρεύονται και τα μοντέλα. Ε, εντάξει και οι γιατροί καλές έχουν. :D

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Μέχρι και ο φίλος μου ο Δημήτρης επηρρεάστηκε απο αυτό. :D 😍
Γιατί μαρή? (αν αναφέρεσαι σ' εμένα.. :whistling: )
Να βάζεις και το 'φτά, 'φτά, φτά, δίπλα να μην μπερδευόμαστε.. ;)
'πειδή σου 'πα πως τα πιο μικρά ηχεία είν' πιο μανιτζέβελα?
Έτσ' μ'αρέσνε εμένα μικρά, να τους ακουμπάω σοκολατάκια ή καραμελίτσες πάνω τους και να τα παίρνω το βράδ' στο μαξιλάριμ'
Και τα σαμπγούφερ γίνονται εξαιρετικά σκαμπώ με μια μαξιλάρα.. ❤

Τα άλλα τα μεγάλα είν' γκουμούτσες ακούνητες κι ανέραστες.. :tongue: (και τα σοκολατάκια δεν δείχνουν ωραία πάνω τους.. 8-))

Δεν με νοιάζει αν παίζουν καλύτερα απ' τα δαπέδου έχω άλλα κριτήρια εγώ για τις αγορές μου.. :biggrin:

Reaction score
11.148
Δεν χρειαζονται τοσο εξειδικευμενες γνωσεις και μη λετε σαχλαμαρες.
Με 50 εως 150 χιλιαρικα και την τεχνογνωσια του σημερα στηνω ο,τι θελεις και οπου θελεις ...
Για ολα τα αντικειμενικα - υποκειμενικα γουστα.
Το ιδιο φανταζομαι και αλλοι πολλοι.
Χωρις μετρησεις εννοειται.
Η ικανοτητα, εγκειται στο τι μπορει να κανεις με περιορισμενο budget..
Εμένα και τσάμπα να μου το στήσεις, χωρίς μετρήσεις δε θέλω, άσε.

Reaction score
19.132
Ε, μετρήσεις δίνω πόσα ; 300 - 500 ευρώ ; Όσο το 1/4 των καλώδίων ηχείων μου και λύθηκε το πρόβλημα. :D

Τα ηχεία όλα και τα σάμπ που θα βάλω ; :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.241
Με τα αυτιά του μόνο, ξέρεις πόσα στούντιο έχουν ταμπέλακι που γράφει '' πιστοποιημένο από χρυσαυτια''?
Ο οποίος εννοείται ότι είναι πιστοποιημένος ως χρυσαυτιας από άλλους χρυσαυτιαδες. :D
Κι όμως, τα περισσότερα σπίτια χαϊεντάδων, είναι πιστοποιημένα μόνον από τα αυτιά τους, δεν ξέρουν από μετρήσεις.

Κωμωδία.. :gotcha:

Δεν μπορει να εκανε ο Bhutia τετοιο λαθος!
Δεν κάνει λάθη ο μπουτχιας, εσείς κάνετε που δεν τον ακούτε. 😎

Ούτε στο παρόν θρεντ ότι έχει γράψει, δεν το ακούτε.

Ούτε στη λειτουργία της ακοής.

Γενικά, δεν ακούτε. Φακτς.

ΥΓ. Δικό του είναι το παρόν θρεντ. Πρώτο ποστ, 4-5η παράγραφος. Τα έχει γράψει ο άνθρωπος, αλλά η ακοή σας, έχει καταστραφεί. Δεν ακούτε. Ε βέβαια, με τέτοια χρέπια στερεα που έχετε... :fuckyou:

Εγώ πάλι όταν είδα 144 σελίδες έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο να δω αν έχει γραφήματα - σχέδια, λέω από μέσα μου "τίποτα καινούργιο", και το έκλεισα. 🙂

Το κατέβασα πάντως να υπάρχει.
Έχει προδιαγραφές για όλα, και σχόλια επ'αυτων, έχει συγκεντρωμένα τα πάντα.

Θέλει ένα διάβασμα, όχι μόνο εικονίτσες.

Πολύ ενδιαφέρον έχει το προτεινόμενο ως βέλτιστο στήσιμο σαμπ, γενικά τα 6 καλύτερα σενάρια στησίματος σαμπ, και οι αναγκαίες προδιαγραφές του σεταπ στις χαμηλές συχνότητες.

Αυτοί προφανώς διαβάζουν avsite, αυτά που γράφω, δεν εξηγείται αλλιώς, Ε; 😂🤪😁

Τέλος πάντων, το διάβασμα τεχνικών θεμάτων και στην αγγλική, έχει προϋποθέσεις, μερικές μπορεί να μην ισχύουν για αρκετά μέλη εδώ μέσα. Τι α κάεις; α κατς α μαλώεις; 😜🤣🤪😁

Last edited:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
390
Επίσης δεν κουνάω κανένα δάκτυλο. Αλλά όταν διαβάζω κάτι εδώ, από οποιονδήποτε, το οποιο έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα όσα έχω διαβάσει από τους κορυφαίους του πλανήτη, τότε θα πάρω θέση. Δεν είναι η δική μου άποψη. Μεταφέρω απλώς τις απόψεις άλλων.
Αυτό συμβαίνει γιατί αδυνατείς η δεν θέλεις όπως και κάποιοι άλλοι να καταλάβεις το νόημα όσων έγραψα.

Λόγω των απίστευτων και άχρηστων υπερβολών σε αυτό το forum έγραψα ένα statement μήπως σας επαναφέρω στην ουσία της ακρόασης μουσικής. Επίτηδες σας "προβοκάρησα" για να δείξω το μέγεθος της λάθους προσέγγισης που έχετε.

Το έγραψα για να σώσω τα απλά μέλη, να ξεφύγουν απο την ποδηγέτηση που τα οδηγείτε, σε σημείο να σκέφτονται πως αν δεν έχουν 3 sub δεν έχει νόημα να ασχοληθούν με την ακρόαση μουσικής.

Είχα ένα απο τα καλύτερα mastering δωμάτια στο κόσμο 25 χρόνια πριν flat 20Hz -20.000kHz
Θα περίμενα απο εσάς να μου πείτε το ρόλο των χαμηλών συχνοτήτων ? Σοβαρά τώρα ?

Σαν όχλος σε ταινία σας χάλασα το αφήγημα και ουρλιάζεται " στην πύρά" "στην πυρά", γέρασε, οι παλιοί μαστεράδες δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις (sic), δεν ακούει πλέον, δεν του αρέσουν τα μπάσα, δεν ξέρει απο .... φίλτρα (sic), τα γράφει γιατί είναι έμπορος κλπ κλπ

Πάντα ψάχνατε μια επιβεβαίωση τεχνοκρατική σε κάποιον, στο Bruno, στο Grimm , στη Metric, στο DIY, σε ... εμένα παλιότερα (sic) και τελευταία σε κάποιους καινούργιους. Δεν είναι κακό αυτό, πρέπει να συνδιάζουμε τη τεχνική γνώση, με την εξέλιξη και την εμπειρία για να προχωράνε τα πράγματα. Άλλο αυτό και άλλο, έτσι είναι αλλοιώς δεν δικαιούσαι να ομιλείς γιατί το είπε ο ... Ταδόπουλος που σε 3-5 χρόνια θα είναι ο Ταδάκης.

Απαντάται και παραλάσεται κατα το δοκούν όσα είπα αλλά ακόμα δεν μπορείτε να καταλάβεται τι είναι η υγεία στη μεσαία περιοχή που είναι 10 φορές ποιό σημαντική απο τις χαμηλές. Γιατί αυτή την περιοχή δεν μπορείτε να την μετρήσετε, μόνο να την ακούσετε και είναι τα πάντα όπως δείχνει το γράφημα συχνοτήτων που σονάρουν τα όργανα.
Το 80-90 % του αρμονικού περιεχόμενου όλων των οργάνων είναι εκεί.

Αν είσασταν θετικοί θα σας μάθαινα πολλά πράγματα.

Π.Χ μια ακρόαση blind A-B-C ανάμεσα σε συστήματα και πως αναπαράγουν μια φωνή την ίδια στιγμή, στην ίδια στάθμη. Θα καταλαβαίνατε σε κλάσμα του δευτερολέπτου ποιο απο τα A-B-C την αναπαράγει ποιό φυσικά.

Αυτό δεν μετριέται δυστυχώς. Αλλά ... ακούγεται !! Και καθορίζει αν θα ακούς καλά στο σπίτι σου μουσική απο το σύστημα σου και δεν θα έχεις κάποια κουτιά που παίζουν ήχους αλλά ... μετρημένα.

Οι χαμηλές συχνότητες είναι προφανώς χρήσιμες για να ολοκληρωθεί το φάσμα και η συνολική εμπειρία αλλά δεν καθορίζουν την αλήθεια, την φυσκότητα της ακρόασης.

Έχετε γίνει όχλος και έκανα λάθος που έχασα το χρόνο μου να γράψω εδώ μέσα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.647
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ