- Reaction score
- 57.627
Ε, αφού δεν είναι κανας... Πατούλης ας πάει στο καλό... Είναι ελάχιστα και πανάκριβα όσα ηχεία δαπέδου διαχειρίζονται με αποδεκτά αρμονικές παραμορφώσεις και μεταβατική απόκριση - ελέω διατάξεων ενίσχυσης χαμηλών - την πρώτη οκτάβα. Όσο και να διαρρηγνύουμε ιμάτια και... καλσόν αυτό δεν αλλάζει. Έστω και να έχει αποκτηθεί τέτοιο μοντέλο ηχείου είναι ακόμα πιο σπάνιο να έχει εγκατασταθεί με χωροταξία που να επέτρεπε εξομάλυνση της ανταπόκρισης από το χώρο σε χαμηλές οκτάβες με παράλληλη αρτιότητα κατά τη στερεοφωνική απεικόνιση.Α, ναι η Τούλα την είχα ξεχάσει.
Τώρα αποσπασματικά που διαβάζω και εάν καταλαβαίνω τι εννοεί : Ο άνθρωπος διαφωνεί με τον Τούλ και την επιστήμη. Δεν έχει νόημα το floorstander. Τα μικρά ηχεία είναι μόνο που πρέπει να παράγονται. Ο Τούλ τα κροσάρει στους 80 και ας πάνε τα Revel του στα 20. Μόνο με sub και μικρά ηχεία γίνεται δουλειά και καλύτερα και οικονομικότερα. Εξάλλου η σκηνή ορίζεται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα data και αναλύσεις μόνο από τα μικρόφωνα και από την τεχνική ηχογράφησης κατά τον μεγαλύτερο βαθμό.
Εγω την πάτησα , δεν τα ήξερα αυτά και πήρα floostanders. Τι να κάνω τώρα ; να πεθάνω ;
Μόνο με... γεωτρήσεις - καθότι θα είναι εξίσου ευχάριστο να βρεθεί πετρέλαιο σε όποιο οικόπεδο διαθέταμε και να επιλύσουμε χειροπιαστά ζητήματα στην καθημερινή μας διαβίωση....
Χωρις μετρησεις εννοειται.
...
Ναι, έτσι είναι. Το πέτυχες διάνα.
...
Διότι, για να πούμε την πικρή αλήθεια, όλα αυτά τα δήθεν "σοβαρά" για τα στέρεα, είναι άνευ ουσίας, άνευ σημασίας, παντελώς άσχετα με την μουσική (είτε με μικρά είτε με κεφαλαία και μπολντ) και εντελώς μα εντελώς άσχετα με την απόλαυση της μουσικής του καθενός στο σπιτάκι του, και κατά βάση, να πα να γμηθει κι αυτός ο καθένας, και το σπιτάκι του, κι η μουσική του, κι ο μτστκης. Βασικές αρχές.
Σαν δημοσιεύματα αγαπημένων μας χαρακτήρων...Διαβάζεται εύκολα και σύντομα.
Με τη διαφορά ότι δεν περίμενα να διαβάσω Toole ώστε να τα μάθω...Περιληπτικά πάλι γιατί άρχισε το smearing campaign.
Όλα τα ξέρω και τα καταλαβαίνω (θεωρητικά) .... δεν είναι πυρηνική φυσική.
Αυτό που είπα για τα μικρά ηχεία δεν το είπα ειρωνικά και ισχύει. Λίγα ηχεία μπορούν κάτω απο τα 80 να ανταποκριθούν σωστά και γίνεται κια για να μην επιβαρύνονται τα main γιατί αυτά τα γούφερ συνήθως δεν μπορούν να αναταποκριθούν και κάνουν break up.
Ναι τα έχει πεί ο Bhutia. Αυτά που έχει πεί και για αυτό αλλά και για πολλά άλλα είναι ίδια και απράλλαχτα με αυτά που λέει ο Τούλ αλλά και άλλων μελετών και δεν θα περιμένα τίποτε διαφορετικό απο αυτόν να κάνει. Σωστά κάνει με τον σκοπό που έχει αποφασίσει να υπηρετήσει.
Το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι εκεί και σε αυτά τα θέματα.
Αυτά περιλαμβάνουν ένα πολυ ειδικό κοινό του audio που αποφασίζει να κινηθεί εκεί και με τέτοια δεδομένα και αποκλείει το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων που θέλουν νακαούσουν μουσική κάτω και απο λιγότερες βέλτιστες συνθήκες είτε επειδή δεν θέλει, δεν μπορεί ή και για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Επίσης το να μπάινει κάποιος να λέει πέντε λογικά πράγματα (αλλά και όλα λάθος να ήτανε) και να του την πέφτουν με σημαία δήθεν μια θεωρητική τελειότητα και αυτός δεν έχει δικαίωμα ή "αέρα" να αναπνεύσει και να μπορέσει να ανταλλάξει τις εμπειρίες του με άλλους που είναι στο ίδιο ή παρόμοιο στάδιο με αυτόν ... δεν κάνει καμιά λογική ούτε είναι προσοδοφόρο για κανέναν στα πλαίσια ενός forum. Κατά τη γνώμη μου και πουθενά.
Το πρόβλημα είναι αυτό που λέμε στην επιστήμη, too little evidence, too much inference.
Επίσης οι μετρήσεις δεν είναι το πρόβλημα και τις πιο πολλές φορές είναι περισσότερες κα ακριβέστερες απο την δυνατότητα που έχουν τα αυτιά μας να συλλάβουν. Πάρτε για παράδειγμα το masking. Η πληροφορία για τις αρμονικές που πέρνουμε απο τις μετ΄ρησεις δεν είναι λάθος επειδή δεν μπορούμε να τις ακούσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ποιοτικός (σε σχέση κιόλας με τον ποσοτικό) συσχετισμός μεταξύ αυτών και της μουσικής εμπειρίας που είναι δυνατόν να συλλάβει και να πεξεργαστεί π.χ. ο εγκέφαλος με τα ερεθίμστα που παίρνει απο το ακουστικό μασ σύστσημα. Αυτός ο συσχετισμός και οι συνθήκες μέσα στον οποίο καλείται να εκετελεστεί απο τον άνθρωπο είναι πολυπαραγοντικός, τίθενται ερώτηματα εάν αξίζει και πόσο συγκριτικά με άλλα κατώτερα συστήματα και μεθόδούς οικονομικά , πρακτικά κλπ να ακολουθηθεί αλλά και δεν εξαρτάται μόνο απο τα στάνταρντ γνωστά και αναλυμένα θεωρητικώς προσεγγίσιμα ως μεθόδους, όπως και τι κόστος άλλο έχει σε άλλα θέματα της όποιας επιδιωκόμενης ποιοτικής αναπαραγωγής. Επίσης ένα απλό 1 % διαφορά σε κάτι μπορεί να αποβεί σε μεγάλο βαθμό μοιραίο σαν variation απο το θεωρητικό μοντέλο πρόβλεψης ως αποτέλεσμα στην πράξη ... που και αυτό δεν έχει ερευνηθεί. Ούτε η συσχέτισή του με τα format και τεχνικές ανά εποχών αναπαραγωγής , έχει ερευνηθεί. Ούτε παράγοντες που εδώ βλέπω πολλοί θεωρούν δευτερεύοντες ... απλώς επειδή δεν έχουν ερευνηθεί αρκετά με εργασίες και αποφεύγουν να αναφερθούν σαν το διάβολο το λιβάνι ... για να μην τους την πέσει κάνενας δήθεν objectivist που δεν θέλει να ξεφύγει απο τα πλάισια αυτά ... λες και θα τον βάλουν τιμωρία.
Επ΄σιης πέστε με ένα μαγικό ραβδάκι σας λύνω εγώ το πρόβλημα ή φτιάχνω μια συσκευή που αναγκάζει το ακουστικό σας σύστσημα να παρακαμψει το "προβλημα" του masking. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα έιναι κάτι που θεωρητικά (επιστημονικά) είναι καλύτερο και συμβαδίζει και με τις μετρήσει αλλά α) θα είναι ενετελώς διαφορετικό και β) δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που θα το "δεχθεί" σαν εμπειιρία φυσική ο άνθρωπος ή δεν θα του προκαλεί άλλα συναισθήματα ή ακόμη και σύγχιση. Αλλά θα το δεχθούμε απλώς επειδή είναι μια διαφορετική εμεπιρία που μας αρέσει ; (είναι και θεωρητικά σωστή). Οπότε όλα καλά ; Δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Όσον αοφρά εμενα μην σκάς το μυαλουδάκι σου Ear , εχω επιλέξει ο ίδιος για τον εαυτό μου εσκεμμένα άλλον ρόλο εδώ με΄σα με την γραφή μου. Μην παιδεύεσαι είναι εκτός των δυαντότητών σου να τον καταλάβεις. Ούτε σε τρείς ζωές, όπως εγώ το ιμέρσιβ που ξέρεις εσύ.