- Reaction score
- 3.539
Στο γυμνάσιο της ανηψιάς μου παντρεύτηκε ένας συμμαθητής της! Δευτέρα γυμνασίου
ενδοοικογενειακού γυφτοδικαστηρίουδηλαδή δόθηκε άδεια δικαστηρίου και παντρεύτηκε;
Δεν έχει σημασία, κάποιους βολεύει πολύ να κολλάνε την ταμπέλα του ρατσιστή αριστερά και δεξιά.Κουβέντα για DNA δεν είδα να κάνει κανείς, συνεπώς δεν νομίζω ότι είναι λογικό να υπάρξει σχετική συνέχεια.
Κουβέντα για DNA δεν είδα να κάνει κανείς, συνεπώς δεν νομίζω ότι είναι λογικό να υπάρξει σχετική συνέχεια.
Το θέμα είναι ότι το κράτος έχει κάποιους κανόνες τους οποίους δεν εφαρμόζει στην περίπτωσή τους.
Π.χ. η υποχρεωτική εκπαίδευση είναι 10 έτη (νομίζω το πήγαν 10 από 9 που ήταν). Τι σημαίνει υποχρεωτική; Σημαίνει ότι αν το παιδί δεν πάει και τις 9-10 υποχρεωτικές τάξεις, θα πρέπει οι γονείς του να έχουν κυρώσεις.
Ισχύει αυτό για εμένα; Αν εγώ το παιδί μου δεν το στείλω στο γυμνάσιο και το στείλω να δουλεύει θα έχω κάποιες συνέπειες; Θα με πιάσει η πολιτεία, θα στείλει κοινωνικό λειτουργό, θα μου πάρουν το παιδί; Νομίζω πως ναι.
Ισχύει αυτό για τους ευάλωτους; Νομίζω πως όχι.
Π.χ. απαγορεύεται να παντρευτείς στα 13. Αν εγώ παντρέψω το παιδί μου στα 13 θα είναι άκυρος ο γάμος και μπορεί να με βάλουν και φυλακή για μαστροπεία ή δεν ξέρω τι άλλο.
Αν το παντρέψει ο ευάλωτος; Θα γίνει κανονικά ο γάμος ή όχι;
Η "τελική λύση" δεν είναι να τους κάνουμε σαπούνια όπως ο ψυχασθενής που αφάνισε εκατομμύρια. Είναι να τους επιβάλουμε την πραγματικότητά που ισχύει για τους υπόλοιπους.
Η πραγματικότητα αυτή λέει ότι αν παρανομήσεις θα υποστείς συνέπειες. Και αυτές οι συνέπειες θα είναι τόσο δυσάρεστες, ώστε να φροντίσεις από τούδε και στο εξής να μην παρανομήσεις. Θα πρέπει όσο ισχύει αυτό στους κατοίκους των Πατησίων, του Ψυχικού, της Νίκαιας και της Εκάλης, να ισχύει και για τους κατοίκους του Ζεφυρίου, του Μενιδίου, της Αγίας Βαρβάρας και του Νομισματοκοπείου.
Φυσικά αυτά που ανέφερα είναι τα πταίσματα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των ευάλωτων. Και αυτά που θα πρέπει να εφαρμοστούν ευλαβικά ώστε να σωθούν οι επόμενες γενιές. Οι κλοπές, ληστείες, δολιοφθορές, η διακίνηση παράνομων ουσιών, ο πυρήνας της παραβατικής συμπεριφοράς στην χώρα, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα με πυγμή και αποφασιστικότητα και φυσικά και αυστηρότητα, ώστε να σωθεί το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.
Κάνεις τεράστιο λάθοςΑυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Η νομοθεσία που ήδη έχουμε είναι υπεραρκετή για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας (και) των γύφτων. Η εφαρμογή της λείπει.
Ο κύριος λόγος που αντιτίθεμαι σε "ανθρωπιστικά σχέδια" είναι αντικρατιστικός.
Να δεσμεύσουμε πόρους για να φτιάξουμε ένα ειδικό τμήμα που θα ασχοληθεί με το θέμα, να προσλάβουμε άτομα με εξειδίκευση ανθρωπιστικού τύπου, να πληρώσουμε για να υλοποιηθεί το "πολλά υποσχόμενο" στοίχημα. Κι όταν τελικά μετά από χρόνια δούμε ότι βρισκόμαστε εκεί που ξεκινήσαμε, να θεωρήσουμε ότι έφταιγε το σχέδιο οπότε να ξαναπροσπαθήσουμε με νέο team.
Κι όλα αυτά με τη δικαιολογία ότι η "ανθρωπιά" είναι πάνω απ' όλα. Σαν τους ψυχολόγους που μετά ένα έγκλημα ψάχνουν να βρουν τα αίτια στην παιδική ηλικία του δράστη ή στη διαφορετικότητά του. Ε και; Τι μπορεί να ωφελήσει στην πράξη αυτό το τάχα επιστημονικό κουτσομπολιό;
Συμβαίνει αυτό που επικρατεί σε μεγαλύτερο βαθμό σε όλες τις μεγάλες δυτικές και πλούσιες χώρες. Ομάδες μειονοτήτων ζουν στα γκέτο τους και αρνούνται κάθε ενσωμάτωση με την υπόλοιπη κοινωνία. Το μόνο που τις ενδιαφέρει η οικονομική επιβίωση μέσω επιδομάτων και παρανομίας.
Ας το χωνέψουμε. Οι ίδιοι δεν θέλουν την ένταξη. Δεν θα τους παρακαλάμε κιόλας.
Ποια ενσωμάτωση... Αυτοί τα επιδόματα τα κάνουν Toyota Hilux ( τα οποία είναι και ακριβά, πως στο διάολο τα αγοράζουν? ) και ηχοσυστήματα για τα Toyota Hilux. Τώρα νέα μόδα, για τους πιο φτωχομπινέδες γιούφτους είναι τα Citroen Berlingo, πάντα με ηχοσύστημα, αλλά με αρκετά περισσότερη παραμόρφωση.Δόθηκαν εκατομμύρια για την ενσωμάτωση των "ευπαθών και ευάλωτων" γύφτων και ποτέ δεν κατάφεραν να την κάνουν και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει.
Δεν ενσωματώνονται. Αιώνες τώρα.
Αλλά αφού δεν πετυχαίνουμε την ενσωμάτωση τουλάχιστον να τους μάθουμε ότι οι πράξεις τους έχουν συνέπειες.
Όπως σε άλλα κράτη. Δεν έχουμε γύφτους μόνο εμείς.
Είναι δυνατόν να μην φοβούνται τίποτα;
Αφού τους πιάνουν και τους ξαναπιάνουν για τα ίδια αδικήματα ξανά και ξανά και όλο έξω είναι ελεύθεροι.
Τι να φοβηθούν.
Καρκίνωμα.
Προφανώς όχι μόνο με τα επιδόματα...Ποια ενσωμάτωση... Αυτοί τα επιδόματα τα κάνουν Toyota Hilux ( τα οποία είναι και ακριβά, πως στο διάολο τα αγοράζουν? ) και ηχοσυστήματα για τα Toyota Hilux. Τώρα νέα μόδα, για τους πιο φτωχομπινέδες γιούφτους είναι τα Citroen Berlingo, πάντα με ηχοσύστημα, αλλά με αρκετά περισσότερη παραμόρφωση.
Απορώ που σοβαροί άνθρωποι δεν βλέπουν ότι η γκετοποίηση είναι αμφίδρομη σχέση, όσο εσύ τους διώχνεις τόσο αυτοί θα γκετοποιούνται. Οσο εσύ δεν τους παίρνεις στη δουλειά σου τόσο αυτοί θα κλέβουν για να ζήσουν. Οσο δεν τους μαθαίνεις γράμματα τόσο θα μένουν σε αυτά που ξέρουν από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους.
Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε δεν υπάρχει δουλειά να τους πάρει. Ακόμα και οι Πακιστανοί στις λαϊκές είναι ζαμπούνηδες μπροστά τους. Έχουν χαλάσει τόσο πολύ τη φήμη τους που ούτε για συγκομιδή δεν τους παίρνουν.Απορώ που σοβαροί άνθρωποι δεν βλέπουν ότι η γκετοποίηση είναι αμφίδρομη σχέση, όσο εσύ τους διώχνεις τόσο αυτοί θα γκετοποιούνται. Οσο εσύ δεν τους παίρνεις στη δουλειά σου τόσο αυτοί θα κλέβουν για να ζήσουν. Οσο δεν τους μαθαίνεις γράμματα τόσο θα μένουν σε αυτά που ξέρουν από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους.
Αυτό το 'πουθενά στην υφήλιο' ισχύει; ή μήπως ισχύει για τα γνωστά μας δεδομένα, εδώ στην Ελλάδα, κάτι Ρουμανίες, Βουλγαρίες, κλπ; Στην Ισπανία που έχει αρκετό τέτοιο πληθυσμό (750 χιλιάδες διαβάζω), ισχύει; Και δεν εννοώ βέβαια όσους πήγαν από Ρουμανίες κλπ, αλλά τους ντόπιους, που ζουν εκεί εκατονταετίες.
Gypsies, among Andalucía's greatest assets | Sur in English
Romany travellers first arrived in Andalucía in 1462, and the occasion is celebrated all over the region on November 22 with the Andalusian Gypsy Daywww.surinenglish.com
Δεν ξέρω σε ποια σχέδια αναφέρεσαι και ποιος βγάζει το πόρισμα.Ποιο απορίας άξιο είναι που πουθενά στην υφήλιο δεν φαίνεται να έχουν πετύχει τα διάφορα σχέδια, πρότζεκτς, προγράμματα, πολιτικές ένταξής τους.