Πρακτικά έχει αποδειχθεί ότι η άνοδος του μορφωτικού επιπέδου συνδέεται ευθέως με την αύξηση της εγκληματικότητας, βλέπε Φιλιππίνες. Οπότε την εκπαίδευση θα πρέπει να ακολουθούν σκληρότερα μέτρα καταστολής, τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο.Κάνεις τεράστιο λάθος
Αν λυνόταν η εγκληματικότητα μόνο με την επιβολή ποινών και με την hot αυστηροποίηση τότε δεν θα είχαμε πουθενά έγκλημα παρά μόνο στην Ελλάδα που δεν εφαρμόζεται τίποτα σωστά. Δες την κατά πολύ αποτελεσματικότερη από μας δύση. Οπως γράφεις παντού τα ίδια προβλήματα, άντε να αλλάζει το μέγεθος.
Αντικρατιστική η αποστροφή σου στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των γκετοποιημένων φουλ κρατιστής όμως για φουλ αστυνομικά μέτρα .
Πρακτικά εσύ πρέπει να ζηλεύεις τα απολυταρχικά θεοκρατικά κράτη της ανατολής όπου εκεί ίσως ναι να μην υπάρχει εγκληματικότητα εμφανής και δεν υπάρχουν γκέτο γύφτων ή άλλων. Αρα φουλ κρατιστής πρέπει να είσαι. Και manual για το πως πρέπει να ζει ο καθένας. Πούτιν και Σαντάμ μαζί.
Απορώ που σοβαροί άνθρωποι δεν βλέπουν ότι η γκετοποίηση είναι αμφίδρομη σχέση, όσο εσύ τους διώχνεις τόσο αυτοί θα γκετοποιούνται. Οσο εσύ δεν τους παίρνεις στη δουλειά σου τόσο αυτοί θα κλέβουν για να ζήσουν. Οσο δεν τους μαθαίνεις γράμματα τόσο θα μένουν σε αυτά που ξέρουν από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους.
Το διαδίκτυο είναι επίσης ένα μέσο υποκίνησης της εγκληματικότητας, όπως βεβαίως και τα videogames, δύο παράγοντες οι οποίοι αφορούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες, όχι απαραίτητα χαμηλού εισοδήματος.
Η λογική ανόδου του μορφωτικού επιπέδου ως μέσο μείωσης της εγκληματικότητας αφορά παρελθούσες δεκαετίες και ελάχιστα θα προσφέρουν στην μείωση.
Η μικροεγκληματικότητα θα συνεχίζει να ανθεί, αλλά θα πρέπει να χτυπηθούν τα μεγάλα καρτέλ [το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι]. Για παράδειγμα αυτά των ναρκωτικών, τα οποία εμμέσως προωθούν και την μικροεγκληματικότητα. Ο τρόπος που εφαρμόστηκε στο Σιάτλ με την νομιμοποίηση των ναρκωτικών οδήγησε σε τεράστια αύξηση της εγκληματικότητας διότι ο χρήστης τελικά και σε καθημερινή βάση θα πρέπει να εύρισκε [ας πούμε] 20 δολάρια για να ψωνίσει.
Αντιθέτως διαφορετικές προσεγγίσεις είχαν άριστα αποτελέσματα. Για παράδειγμα επί Χούντας για μια μικρή περίοδο [δεν γνωρίζω ακριβώς], ο χρήστης πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία και χτυπούσε ότι χρειαζόταν, με βασική συνέπεια να υπάρχουν φυλακές άδειες κρατουμένων, μόνο με δεσμοφύλακες. Και εδώ ασχέτως της ισχύος του καθεστώτος, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το μέτρο. Δεν είναι λοιπόν ότι δεν ξέρουν, αλλά ότι δεν θέλουν [παγκοσμίως].
Το πρόβλημα εδώ είναι η δυσκολία εφαρμογής της ιδέας αυτής σε ένα "δημοκρατικό" περιβάλλον. Τα αίτια αφορούν την ίδια την δημοκρατία ως πολίτευμα, αλλά αυτό αφορά άλλο θέμα.