Abessalom
Βαρώνος
- Μηνύματα
- 21.670
- Reaction score
- 36.486
χθες παγκόσμια μέρα καφέ, πήρατε τίποτα;
Πήρα 3-4 πακέτα από το KUDU. Πήγα να τα παραλάβω από την αποθήκη τους και γινόταν χαμός από τσάντες. Μου είπαν ότι δούλεψαν και την Κυριακή για να προλάβουν να ετοιμάσουν τις παραγγελίες λόγω προσφορών.χθες παγκόσμια μέρα καφέ, πήρατε τίποτα;
Για πες μας τι πήρεςΠήρα 3-4 πακέτα από το KUDU. Πήγα να τα παραλάβω από την αποθήκη τους και γινόταν χαμός από τσάντες. Μου είπαν ότι δούλεψαν και την Κυριακή για να προλάβουν να ετοιμάσουν τις παραγγελίες λόγω προσφορών.
2+2Για πες μας τι πήρες
Λεπτομέριες που δεν ανεφερα αλλα εκει που παει τωρα(λογο pankrok)πρεπει. Δεν υπαρχει περιπτωση με τα μεχρι τωρα δεδομενα να βγαλει αυτοματη μηχανη κανονικο καφε σαν να βγηκε απο χερι barista και σοβαρα μηχανηματα.εγώ πάλι σκέφτομαι μήπως πάρω μια πιο σωστή αυτόματη από τη Brera , δηλαδή καλαθάκι 18γρ, καλύτερο μύλο κλπ , αυτόματη όμως να μπορεί και το κορίτσι να πατάει το κουμπί και να βγάζει καφέ, γιατί τι_την_πήρες_αυτήν_την_γκουμούτσα_λες_και_πίνουμε_καφέ_στο_σπίτι αλλά ως δια μαγείας οι κόκκοι του καφέ λιγοστεύουν αναντίστοιχα με τους καφέδες που φτιάχνω εγώ.
sage χαζεύω άλλα ότι πέσει στην αντίληψη το αναφέρουμε, είδικα αν μιλάμε για μτχ που αγαπάμε την ανακύκλωση συσκευών.
Και η gaggia τα ιδια κανει σε πολυ συντομο χρονο κανει την εκχειληση αλλα βγαζει γευση η αναθεματισμενη,δεν αμφιβάλω οτι το ιδιο θα κανει και η δικη σου.Ποσα γραμμαρια καφε παιρνεις στο φλιτζανι;η brera είναι σε αντίστοιχο επίπεδο , μέχρι 10.5 γρ καφέ στην "ένταση 3" , λεπτό άλεσμα όσο πάει αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει η εκχύλιση τα 15δευτερόλπετα (στα 10.5 γρ καφέ) οπότε σε γενικές γραμμές είναι σταθερή στο αποτέλεσμα αλλά στις ποικιλίες του kudu πχ είναι σχεδόν όλα κοντινά σε γεύση ενώ κάποια από αυτά δεν θα έπρεπε.
θεωρώ οτι μια αυτόματη με δυνατότητα να διαχειριστεί 18γρ , θα μπορούσε να ρυθμιστεί στα 28-30 δευτερόλεπτα και πιθανότατα να αναδείξει τις διαφορές των ποικιλιών.
Αυτή τη στιγμή γευστικά , ότι και να πάρω από το kudu πάντως βγάζει ανώτερο αποτέλεσμα από οτιδήποτε καθιστό/delivery έχω δοκιμάσει με ελαχιστότατες εξαιρέσεις (στο ίδιο το kudu πχ αν πιείς καφέ ακόμα και στο χάρτινο το κυπελλάκι)
δεν αλλάζω όμως την ευκολία. Το πρωί (που δεν το πίστευα γιατί γενικά δεν πίνω καφέ το πρωί) το δυσκολότερο κομμάτι του καφέ είναι - αν τύχει - να πατήσω το κουμπί και να μου πει οτι δεν έχει νερό για να ξεκινήσει και πρέπει να το γεμίσω , μπελάς λέμε, βαβούρα ωχουυυυ.
εγώ ίσως τελικά να έμπαινα στην διαδικασία μύλου κλπ , αλλά το κορίτσι με τίποτα οπότε ενώ πλέον την χρησιμοποιεί αν παω σε φουλ manual θα με βρίσει.
Ευτυχώς η δικιά μου, όσο και να της βάλω από το πορτάκι, βγάζει καφέ. Απλά αν βάλω πολύ λίγο βγάζει μήνυμα, αν βάλω πάρα πολύ, στάζει πολύ αργά το ρόφημα.δεν παίρνει παραπάνω καφε το ρημάδι λέμε , είναι αυτοματέξ, δεν έχεις το πορτφιλτερ να το κάνεις κάτι.
πατάς κουμπι, κάνει γρου γρου, γεμίζει το κεσεδάκι που δεν το βλέπεις, κάνει γκρρρρρρρ και βγάζεει καφέ.
έχει και δυνατότητα να πάρει κομμένο καφέ από μύλο αλλά θέλει ακριβή δοσολογία γιατί αν βάλεις λιγότερο ή παραπάνω θα απορρίψει την δόση κατά το πάτημα (αν φτάσει σε σημείο που δεν του αρέσει)
άρα τέλος, μονός εσπρέσος 7 , 9 η 10.5 γρ ή διπλός 2χ τα προηγούμενα.
![]()
Gaggia Brera automatic Espresso Machine
In one simple touch Gaggia Brera donates the pleasure of a cup of espresso | The tradition meets the modern technology to satisfy every need easily.www.barista-shop.gr
Λογικα αν της βαλεις παρα πολυ πεταει αυτο που δεν μπορει να διαχειριστει και με το υπολοιπο βγαζει καφε,το οτι σταζει ποιο αργα ειναι θεμα κοψιματος,το οποιο πρεπει να γινει ποιο χοντρο.Ευτυχώς η δικιά μου, όσο και να της βάλω από το πορτάκι, βγάζει καφέ. Απλά αν βάλω πολύ λίγο βγάζει μήνυμα, αν βάλω πάρα πολύ, στάζει πολύ αργά το ρόφημα.
Εχω βαλει ζυγαρια στο τραπεζι για να δω ποσο ηταν το πατημα των 20 κιλων και τρομαξα,ποτε δεν πατησα τοσο δυνατα,και λογω σωστων δασκάλων εμαθα πολυ νωρις οτι αν το μεταφρασεις σε κιλα πατας απο τρια μεχρι οκτω το πολυ,αναλογα με την ημερα και το κοψιμο του καφε.Ναι η πιεση της εκχειλησης παιζει τον ρολο της γιατι οριζει και την ταχυτητα αλλα αν ρυθμισεις την μηχανη σου στα εξι η επτα bar που λεει ο μουσιου καφε δεν θα πιεις για κανεναν λογο,και εχει διαφορα στην γευση.Το πανω απο τα δεκα ειναι επισης θεμα,και βοηθησε παρα πολυ η κατασκευη των portafilter απο γυαλι η plexiglass σε αυτο για να μπορει καποιος να δει τι επιδραση εχει και η πιεση και το κοψιμο,και το πατημα(συνδιαστικά).Σε ακραίες περιπτωσεις το pack πεταγεται επανω πρωτα και μετα κολλαει στο κατω μερος του portafilter τις περισσοτερες φορες με channeling η crack. Η θερμοκρασια εχει διαφορα και καιει τον καφε πανω απο τους 95 και αυτο φαινεται με την μια στην γευση(μια σωστη περιοχη θερμοκρασιας ειναι απο 92,5 μεχρι 94,5),και οσο ποιο λιγη ολισθηση θερμοκρασιας υπαρχει τοσο καλυτερο γευστικο αποτέλεσμα εχουμε(αυτο αφορα μονοποικιλιακους καφεδες,στα blend με την προσθήκη robusta η παραπανω θερμοκρασία απομακρύνει το πολυ εντονο αρωμα των ξηρων καρπων της συγκεκριμένης ποικιλιας καφε).Και για την φρεσκαδα αυτο που αναφερει εγω που εχω θεμα με αυτο αν κοψεις ποιο fine τον καφε για να εχεις μικρότερα σωματιδια καφε και ουσιαστικα να επιταχύνεις το degausing ,και πατησεις σαν γατα οπως λεμε,αυτο που θα παρεις σαν γευστικο αποτέλεσμα ειναι απιστευτα εθιστικο σαν γευση.Επισης δεν εχω μυρισει ποτε αυτο το ασχημο που λεει,και οι καφεδες που παιζω τα τελευταια χρονια ειναι ολοι το πολυ πεντε εξι ημερων.