- Reaction score
- 18.878
Τα "καλά" συστήματα μπορεί να ξεμπροστιάζουν αλλά α) ποτε δεν ενοχλούν αλλά και β) τις κακές ηχογραφήσεις τις παίζουν καλύτερα απο τα ¨κακά" συστήματα. Πάντα θα βρείς κάποιο απο τα aspect που επέλεξε ο ηχολήπτης να δώσει για τον χ ή ψ λόγο δικό του ... καποια στοιχεία που θα σε κερδίζουν ή θα σε αποζημιώνουν Εάν δε, είναι τονικά λάθος πάλι δεν θα σε ενοχλεί. Το θέμα είναι να έχει πετύχει την μουσική ισορροπία γενικότερα, όχι μόνο τονικά. Αυτό που ενοχλέι είναι συνηθως η παραμόρφωση. Επίσης δεν ξεμπροστιάζουν με την έννοια που εννοεί ο κόσμος όταν λέει ξεμπροστιάζουν (ότι είναι κακές δηλαδή, έχουν κάτι κακό η ηχογράφηση). ¨Εχουν δηλαδή , το ακούς αλλά δεν σε ενοχλεί χα χα .Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα..
Τι σημαίνει ξεμπροστιάζουν ?
Μια μέτρια - κακή ηχογράφηση θα φανεί σε όλα τα ηχεία (αν τη συγκρίνεις με κάποια άλλη καλύτερη).
Τα Spendor είναι πιο ''ευγενικά'' σε ότι παίζουν αλλά και εκεί οι κακές ακούγονται - υστερούν.
Και τα ενεργά μονιτοράκια που έχω ποτέ δεν με ενόχλησαν, ούτε τα ATC που λένε πως κι αυτά ''ξεμπροστιάζουν,'' το αντίθετο..
Μερικά ηχεία που είχα με ενοχλούσαν λίγο ορισμένες φορές αλλά ήταν η τονική ισορροπία των ηχείων που είχε κάποιες ''ιδιαιτερότητες.''
Ρωτάω και τον Πέτρο..
Αυτοί που λένε αυτά τα πράγματα είναι για να δικαιολογήσουν ότι έχουν "κακό" σύστημα ενώ α) οι ριβιούερ και οι φίλοι τους και τα pdf, τα χρηματα ήταν πολλά που δώσανε χα χα ή δεν ξέρω γω ποιός άλλος απο τους audio people κροκανθρώπους του λένε ότι είναι τρελός και έπρεπε να του αρέσουν. χα χα
Εάν τα Spendor κλπ είναι "φιλοσοφικά" και λεκτικά όπως λές .... αυτά είναι πρός τον καλό δρόμο (καλά) ηχεία. Μουσική παίζουν ; χα χα.
Γνώμη μου. Τα πράγματα είναι πιο απλά απο ότι τα κάνουμε.
Last edited: