Ποδήλατο

Reaction score
16.942
Κάπου 135 νομίζω το είχα πάρει, σε προσφορά, αρχές του 2020, 200 δεν έδινα ούτε εγώ...

Τώρα περί υποστήριξης, δεν θυμάμαι να έχω δει κάποια ειδοποίηση για αναβάθμιση όλο αυτό το διάστημα, αλλά και από την άλλη δεν είχε και κάποιο πρόβλημα που να χρειάζεται διόρθωση.

Reaction score
1.240
Τσέκαρα το Magene και είδα ότι είναι από 20 μέχρι 40 κάτι lumen αναλόγως σε ποιο mode το δουλεύεις. Δεν το βρίσκετε λίγο για 90€; Eκτός και θέλετε την συμβατότητα με bike computers.

Έχω δύο πίσω φώτα με 100 & 300 lumen τα οποία αγόρασα σχεδόν στο μισό κόστος, δεν έχουν συμβατότητα όμως.

Reaction score
16.942
Το συγκεκριμένο Magene, όπως και τα RTL της Garmin, δεν είναι απλά φώτα, είναι και ραντάρ που σου δείχνουν στο κομπιούτερ αν έρχονται και πόσα οχήματα από πίσω σου. Το ραντάρ τους δηλαδή δεν είναι μόνο για να αλλάζει φωτεινότητα στα LED και να ειδοποιεί τους οδηγούς, αλλά και σένα. Οπότε η συμβατότητα με τα κομπιούτερ είναι εκ των ων ουκ άνευ, δεν έχουν λόγο ύπαρξης χωρίς το συνδυασμό με κομπιούτερ ή και smart watch (τουλάχιστον τα Garmin, δεν ξέρω τι συμβατότητες υπάρχουν γενικά με smart watch από άλλα ραντάρ/φώτα και άλλες μάρκες smart watch).

Επιπλέον, τουλάχιστον τα RTL της Garmin, είναι πραγματικά πολύ φωτεινά.. στο flash mode! Σε φάση που κάποιος με αυτοκίνητο μου παραπονέθηκε κάποια στιγμή ότι τον τύφλωνε!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.898
Το magene έχει πλήρη συμβατότητα με όλες τις garmin συσκευές.
Τώρα στο θέμα φωτεινότητας άλλοι λένε ότι έχει υποδεέστερη φωτεινότητα σε σχέση με το garmin, άλλοι δεν βλέπουν διαφορά. Άλλοι βλέπουν διαφορά στη αυτονομία, άλλοι όχι, θα το δούμε στη πράξη λοιπόν.
Για 90 φράγκα ως ραντάρ και μόνο πιστεύω τα αξίζει, προσωπικά έχω φωτάκι στη τσάντα της πλάτης και στο παλουκόσελο, 300L & 80L ακόμα ένα το magene και είμαι έτοιμος για τα Χριστούγεννα :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.898
Σαν να παραγυάλισε με φαίνεται, δεν νομίζεις?:)
Βασικά και εγώ που μπήκα σε αυτή τη διαδικασία δεν πάω πίσω, φοβάμαι πως η αγορά του magene δεν θα βρει χρήση σε εμένα. Είναι μάλλον που πάντα ήθελα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο και δεδομένου του Black fliday να με φάει η μαρμάγκα

Last edited:

Reaction score
23.979
Θέλω τα σετάκι μπρος πίσω , 120 τα έχουν, συνδέονται με το γαρμιν , αναβν σβην μαναχατς, ρυθμίζουν ένταση ανάλογα την ταχύτητα και την ώρα κλπ
Είναι και αλαφρα.
Τώρα έβαλα το παλιό σιγμα μπροστά και το έχω στη 2η σκάλα, δεν θέλει παραπάνω για Αθήνα και έβγαλα το μεγάλο lezyne που με τα πολλά βρήκα να μου επισκευάσουν το πριζακι αλλά δεν βρήκα 3χρωμο λεντακι που χάθηκε στην επισκευή.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.898
Πάρτα ρε βλάμη επιτέλους, θυμάμαι ότι γούσταρες από παλιά αυτά.
Πάντως μιας και πιάσαμε τα φωτάκια πάλι, δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερο πίσω φωτάκι από το lezyne strip 300 pro (όχι το alert) είναι ιδανικό για καθημερινότητα σε πόλη όπως η Αθήνα και όχι μόνο. Έχω και το alert, το pro όμως είναι πολύ καλύτερο γιατί έχει μεγάλη αυτονομία, περισσότερα και πχιο χρήσιμα mode, βγάζει κυριολεκτικά μάτι από μεγάλη απόσταση ή και όχι, ανάλογα που το έχεις ρυθμισμένο. Mount είναι το ίδιο το φωτάκι με ακλόνητη σταθερότητα πάνω στο παλουκόσελο, γενικά δεν έχω να του προσαψω κάποιο σοβαρό μειονέκτημα. Ίσως με χαλάει λίγο το βύσμα φόρτισης, αυτά τα micro usb ποτέ δεν τα συμπάθησα.

Reaction score
23.979
εντωμεταξύ είχα ψωνίσει 3 πλο φορτιστή usb και 3 καλώδια 3μετρα micro usb για να φορτίζω ταυτόχρονα 2 φωτάκια και το 530 στο μπαλκόνι.
πλέον το 1040 είναι usb c , ενώ τα φωτάκια θέλουν φόρτιση κάθε 2 βδομάδες καθώς το sigma aura 80 στην 3η σκάλα κρατάει κάπου 12 ώρες , τα δρομολόγια είναι λιγότερα (2 την εβδομάδα πλέον) και το πρωί δεν ανάβω τίποτα γιατί δεν φαίνονται έτσι και αλλιώς όταν έχει ηλιοφάνεια, ειδικά τον χειμώνα που είναι ο ήλιος χαμηλά το πρωί τον έχω από πίσω δεν παίζει ούτε το κόκκινο να φανεί ούτε το λευκό σε καθρέπτη.
άμα έχει συννεφιά τα ανάβω, αλλά εδώ όπως λέει και το τραγούδι έχει πάντα ήλιο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.898
Εγω πάντα μα πάντα προσπαθώ να βάλω το βύσμα micro usb με τη λάθος φορά, αυτό και το κλειδί ασφαλείας στη εξώπορτα.
Αυτά τα δύο μαζί μπορεί να με κάνουν τρελό, μπορεί να με στείλουν στο Δαφνί...
Είμαι και στραβάδι και δεν μπορώ να δω το σχήμα του βύσματος, το ίδιο και με το κλειδί της πόρτας 9/10 φορές δεν μπαίνει το κλειδί. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να με θυμώσει περισσότερο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.898
Έτσι ανάποδα έφτασε? Με γεια!
Εσύ τη σοκοφρέτα πως τη τρώς, απ'τη καλή ή απ' τη ανάποδη? :biggrin:
Ευχαριστώ!!

Το περίμενα λίγο φόλα σε ποιότητα κατασκευής, είναι όμως μια χαρά και πολύ γυαλιστερό θα έλεγα, έχει ωραίο ευανάγνωστο πλήκτρο και η βάση στήριξης δείχνει ποιοτικιά.
Έχει και app για παραμετροποίηση το εργαλείο

Reaction score
16.942
Εντωμεταξύ η Zwift σταματά τη διάθεση του Zwift Hub Classic (αυτό με την κασέτα, 8/9/10/11) και στη θέση του δίνει πλέον... το Wahoo Kickr Core στην ίδια τιμή, 599€ με ένα χρόνο Zwift (τώρα να ακυρώσω την αγορά του από το R2, ή όχι; μάλλον όχι, έτσι κι αλλιώς τι να την κάνω την ετήσια συνδρομή Zwift, άντε να πάρω 2-3 μήνες).

Reaction score
23.979
αλλά μέχρι το Πάσχα θα μπορούσα να πατάω 230 με 250 ανάλογα τις προπονήσει
Αναθεώρηση στόχου, 250+ μέχρι το Πάσχα, τα 230 είναι σχεδόν δίπλα μου, σήμερα είχα 228 στα 56 λεπτά , αμα δεν βιαζομουνα και πήγαινα μέχρι ΟΤΕ θα τα έγραφα ήδη στο κοντέρ.
Τελικά μπορεί να παράτησα λίγο το ποδηλατακι αλλά η προπόνηση του μαραθωνίου (Με λίγα ψέματα και αυτή) έκανε δουλίτσα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.898
Όλα είναι στο μυαλό κρόκ, μια παραλιακή θα βοηθήσει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Άμα δεν βγαίνει μη το ζορίσεις. Αγάλια αγάλια γίνεται η αγουρίδα, μέλι ;)

Reaction score
23.979
Να σε πω, τώρα που πήρα φόρα τις δύο προπονήσεις που θα κατεβάζω το ποδήλατο σακατου θα επιστρέφω υμηττουλη, μέχρι διχάλα ή ΟΤΕ δε θέλει παραπάνω, γεμάτη ώρα με το τελευταίο 40 λεπτό χωρίς στάση και χωρίς σάλιο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris