Ποδήλατο

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.763
Είχα κάνει μια λάθος ρύθμιση στη πλατφόρμα και έχυνα τσάμπα ιδρώτα, ήταν στο τέρμα η ρύθμιση της αντίστασης, από μαμά είναι στη μέση...
Καλά, δεν είναι ακριβώς έτσι (ότι έχυνες "τσάμπα" ιδρώτα δηλαδή). Δες εδώ πως δουλεύει:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.812
Καταρχάς η ρύθμιση στο 100% πρέπει να είχε γίνει κατά λάθος από μένα όταν μπήκα αρχικά στη χαοτική διαδικασία των ρυθμίσεων.
Το λινκ που έδωσες δεν σου λέει ότι λόγο της υψηλής αντίστασης όταν είσαι καρφωμένος σε μια θέση χωρίς τη φυσική κλίση του πλαισίου και χωρίς τη ευχέρεια του ορθοπέταλου την ακούνε τα γόνατα. Για αρκετή ώρα μετά τη προπόνηση είχα ενοχλήσεις και ειδικά τη επόμενη μέρα μετά από ξεκούραση.
Απο τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει κάτι με τις ρυθμίσεις του ποδηλάτου αυτό είναι πρόβλημα και ίσως μακροπρόθεσμα ζημιά στα ποδάρια. Άσε που όταν η ρύθμιση είναι στο 100% βαράει αντίσταση σε ευθείες ή και σε κατήφορο κάποιες φορές, υποθέτω λόγο lag της ασύρματης σύνδεσης με το software.

Reaction score
1.177
Καλημέρα παιδιά,

έχει κάποιος άποψη για αυτό το site πώλησης μεταχειρισμένων ποδηλάτων? Εϊναι safe να αγοράσω από εκεί?

Ευχαριστώ
Υποθέτω ότι πιο μεγάλο ρόλο παίζει η ειλικρίνεια του πωλητή παρά τo πως σε προφυλάσει το site γιατί ακόμα και αν σου επιστραφούν όλα τα χρήματα σου θα έχεις μπει σε χρονοβόρα διαδικασία που θα σε φθείρει ψυχολογικά. Θέλει προσοχή η αγορά ποδηλάτου από ιδιώτη εξωτερικού γιατί ένα ποδήλατο πάντα θα έχει φθορές, λογικές ή μη. Απ' την άλλη, καταλαβαίνω τον περιορισμό της μικρής ντόπιας αγοράς, εγώ τον τελευταίο χρόνο που τσεκάρω αγγελίες δεν έχω βρει μεταχειρισμένο ποδήλατο που να πληρεί τις απαιτήσεις μου και έχω στραφεί στο εξωτερικό αλλά σε προσφορές καταστημάτων. Για Ελληνικά καταστήματα δεν το συζητάω καν, 9/10 περιπτώσεις είτε δε μπορούν είτε δε θέλουν να κάνουν προσφορές αντίστοιχες των Ευρωπαικών.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.812
Κάπου εδώ θα ήθελα να συνεχίσω λίγο τη γκρίνια με τη πλατφόρμα του zwift.
Τι γίνεται ρε φίλε στα αθλήματα, ήξερα ότι υπάρχουν κόμπλεξ στο φουλ, δεν μπορούσα όμως ποτέ να φανταστώ ότι αυτό θα έπαιρνε σάρκα και οστά στις virtual πλατφόρμες.
Έχω μπει στη διαδικασία να ολοκληρώσω κάποιες προτεινόμενες προκλήσεις οι οποίες έχουν μια προπονητική λογική, κάποιες από αυτές είναι και αγώνες με άλλους στη ίδια κατηγορία φυσικής κατάστασης. Πχιο συγκεκριμένα εψές πήρα μέρος στο δεύτερο αγώνα με άλλα 60 άτομα, στο πρώτο αγώνα δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω και ξεκίνησα αρκετά χαλαρά μη καώ, με έφυγαν σφαίρα και μετά δεν μπορούσα να τους μαζέψω με τίποτα.
Εψες είχα ετοιμαστεί, όσο περίμενα στη γραμμή έκανα ζέσταμα και ακριβώς τη στιγμή της εκκίνησης είμαι ήδη με 600 βατ και χοροπηδάω πάνω στη σέλα λες και με έβαλαν νέφτι, ξεκινάω και πριν προλάβω να καταλάβω τι έγινε είμαι ήδη στη 50 θέση, άρχισαν να με περνάνε από αριστερά και δεξιά οι άλλοι λες και ήμαν σταματημένος.
Τα παίρνω στο κρανίο και συνεχίζω πατώντας κοντά στα 5w/kg. Αυτό κράτησε μέχρι τα μισά του αγώνα (σύνολο 30km) το πήρα απόφαση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψω τη διαφορά και κόλλησα με ένα γκρουπ από 4 άτομα. Τι ωραία που περάσαμε, πολύ το ευχαριστήθηκα, υγιείς ανταγωνισμός, κάναμε αλλαγές έως το τέλος με έναν πολύ δυνατό ρυθμό. Τα άλλα τα γκαφάλια τι ακριβώς νομίζουν ότι κάνουν?
Μαθαίνω από τους παλιούς ότι δηλώνουν πολύ χαμηλό βάρος γιαυτό ξεκολλάνε έτσι, μετά κρεμάνε αλλά με το άνοιγμα που κάνουν δεν μπορείς να καλύψεις τη διαφορά. Τι διάολο ρε κάνουν ετσά, virtual, ξεvirtual τα ίδια σκ@τα παντού...
Ωραία είναι ρε παιδί μου, πολύ γουστάρω αλλά αυτή η πονηριά για το πχιός τη έχει μεγαλύτερη μέσα στο bib πολύ με νευριάζει...
Καλα όσο για segment ούτε λόγος, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καλύψεις τους χρόνους αυτούς, εκτός αν δηλώσεις ότι είσαι 25kg σωματικό βάρος :roflmao:
Μεγάλη ανοχή από τη πλατφόρμα διότι ρέει το χρήμα...

Screenshot_2023-11-14-21-06-13-367_com.strava-edit.jpg
Screenshot_2023-11-14-21-06-33-068_com.strava-edit.jpg

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.405
TrainerRoad for the win, λέμε ρε!

Ούτε αγώνες, ούτε ανταγωνισμοί, ούτε τίποτα. Εσύ κι η προπόνηση. Εσύ κι ο εαυτός σου. Έβγαλες την προπόνηση; Κύριος. Προχωράς παρακάτω. Δεν την έβγαλες; Προσπαθείς ξανά. Τέλος.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.812
Είναι ένα μεγάλο κίνητρο ο ανταγωνισμός Γιώργη, αφού τα ξέρς.
Το ίδιο συμβαίνει και στο δρόμο με τους φίλους, αλλά στα υγιής πλαίσια.
Τις προάλλες που βγήκα με μια παλιά παρέα και πήγαμε ανάβαση φυλής, ήμαν κλασμένο από το κοβιτ, άμα δεν ήταν η παρέα δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσω ως τις ανεμογεννήτριες. Χάρης αυτούς συνέχισα, αλλιώς θα γυρνούσα πίσω.
Εδώ το πράμα το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο, βλέπς χρόνους που δεν τους έχει δει στα όνειρα ούτε ο βαν ντε πόλ, γίνονται ξεφτίλα και καμαρώνουν από πάν!!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.405
Φίλε, έξω στο δρόμο, με την παρέα, είναι όλα πιο ωραία και, κυρίως, πιο αληθινά.

Το θέμα εδώ είναι το τι γίνεται στο προπονητήριο, στο προπονητικό λογισμικό και στους μαλάκες που το χρησιμοποιούν και το εκμεταλλεύονται για να μοστράρουν τον ανδρισμό τους. Ξεφτυλίζονται και το παίζουν μάγκες. Τα είδες/τα βίωσες κι εσύ.

Αντιλαμβάνομαι τη διαφορά στη νοοτροπία μερικών, π.χ. εσένα και του Αλέξανδρου, που "ζείτε κι αναπνέετε" για τον ανταγωνισμό, βρίσκετε κίνητρο σε αυτό. Πολύ καλά κάνετε και μπράβο σας. Προσωπικά, είμαι στην άλλη πλευρά. Κάνω προπόνηση για μένα, για να πιάσω τους στόχους μου, για να περνάω καλά και, ε, άμα "γράψει" και κάποιο PR στο Strava, ε, ΟΚ, καλά είναι.

Για αυτό μου "έκατσε" το TrainerRoad. Ο ανταγωνισμός μου είναι εσωτερικός. Τον εαυτό μου πρέπει να πείσω να αρχίσει και να τελειώσει την προπόνηση. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος και μοναδικός μου ανταγωνιστής. Ε, δεν μπορώ να τον ξεγελάσω. :) Δεν λέω, έχω βαρεθεί πολλές φορές. Είναι κι αυτό μια "πάλη" με τον εαυτό μου. Να "ξεκολλήσω" το μυαλό μου και να συνεχίσω τις προπονήσεις. Δεν είναι πάντα εύκολο. Το προτιμώ όμως από το να έχω να αντιμετωπίσω το ψέμα και τη μισαλλοδοξία του καθενός.

Reaction score
15.686
Ο λόγος που ακόμα και σε πλατφόρμες που μπορείς να έχεις 'συναγωνιστές' διαλέγω το "μόνος". Αν ήθελα αγώνες, έχει κι έξω (πάλι προς το τέλος θα βγω έτσι κι αλλιώς) :party: :lolsign:

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.763
Καλά δεν είναι θέμα λογισμικού πάντως. Κι εγώ πέρυσι όλο τον χειμώνα έκανα zwift, δεν ασχολήθηκα ποτέ τι κάνουν οι άλλοι. Δεν είναι υποχρεωτικό.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.812
Και στο Zwift έχει προσωπικές αναμετρήσεις, έχω στο πρόγραμμα μέσα στο χειμώνα να τις ακολουθήσω διότι φαίνονται πολύ καλές. Γενικά έχει πάρα πολλές επιλογές, τώρα που είναι αρχή έχω επιλέξει κυρίως τον ανταγωνισμό, βοηθάει να κατανοήσεις τους κανόνες και να πας λίγο παραπέρα, ότι θα συνέβαινε και στο δρόμο με παρέα. Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι νέο από τους κανόνες, από τις πληροφορίες που προβάλει το πρόγραμμα ή ακόμα και τα δωράκια που σε δίνει ως ανταμοιβή. Δεν έχω εικόνα (ακόμα) με τις άλλες πλατφόρμες, με το Zwift ξεκίνησα επειδή είναι η πχιο διαδεδομένη εφαρμογή, δεν ήξερα όμως τι συμβαίνει και γιαυτό γκρινιάζω.
Καλά δεν είναι θέμα λογισμικού πάντως. Κι εγώ πέρυσι όλο τον χειμώνα έκανα zwift, δεν ασχολήθηκα ποτέ τι κάνουν οι άλλοι. Δεν είναι υποχρεωτικό.
Για τους αγώνες μιλάμε καλέ, που ήσουν εσύ, με έλειψες!! :biggrin:

Last edited:

Reaction score
23.193
Στην προετοιμασία που έκανα το καλοκαίρι, έφτασα να καταργήσω εντελώς τη μουσική στο τρέξιμο και μέχρι να τρέξω 2+ ώρες σε 250αρι στίβο. Νομίζω ότι αν τελικά αξιωθώ να πάρω το ζιφτ χαμπ (που ακόμα δεν υπάρχει) θα μπορέσω να αφοσιωθώ σε πρόγραμμα αυστηρά προπονητικό χωρίς αγώνες και άλλα χαζά. Εντωμεταξυ σήμερα με κατέβηκαν κάτι ιδέες για να αλλάξω τα πόδια με σπαστά ώστε να διπλώνει σαν το ακριβό γουαχουυυ και ταυτόχρονα να αποκτήσει μια ενδοτικότητα στο δεξιά αριστερά. Από ιδέες πάμε καλά στην πράξη κολλάμε λίγο.
Σκ θα βγει κανείς βόλτα νωρίς;

Reaction score
2.322
Και στο Zwift έχει προσωπικές αναμετρήσεις, έχω στο πρόγραμμα μέσα στο χειμώνα να τις ακολουθήσω διότι φαίνονται πολύ καλές. Γενικά έχει πάρα πολλές επιλογές, τώρα που είναι αρχή έχω επιλέξει κυρίως τον ανταγωνισμό, βοηθάει να κατανοήσεις τους κανόνες και να πας λίγο παραπέρα, ότι θα συνέβαινε και στο δρόμο με παρέα. Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι νέο από τους κανόνες, από τις πληροφορίες που προβάλει το πρόγραμμα ή ακόμα και τα δωράκια που σε δίνει ως ανταμοιβή. Δεν έχω εικόνα (ακόμα) με τις άλλες πλατφόρμες, με το Zwift ξεκίνησα επειδή είναι η πχιο διαδεδομένη εφαρμογή, δεν ήξερα όμως τι συμβαίνει και γιαυτό γκρινιάζω.

Για τους αγώνες μιλάμε καλέ, που ήσουν εσύ, με έλειψες!! :biggrin:
Καλά το πας... μόλις φτιάξεις και λίγο γάμπα που δεν έχεις, ίσως κρατηθείς στο γκρουπ :fuckyou: welcome to the jungle

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.812
Καλά το πας... μόλις φτιάξεις και λίγο γάμπα που δεν έχεις, ίσως κρατηθείς στο γκρουπ :fuckyou: welcome to the jungle
Ξερς γιατί με συμβαίνει αυτό εεε?
Είμαι από χωριό ντίπ βλαχούλη και δεν έχω πονηριά :lolsign:

Μπαίνω σαν το γίδι στο γκρουπ με τα 4-5w/kg και με κερνάνε τσούνα οι έξυπνοι...

Reaction score
2.322
Στην προετοιμασία που έκανα το καλοκαίρι, έφτασα να καταργήσω εντελώς τη μουσική στο τρέξιμο και μέχρι να τρέξω 2+ ώρες σε 250αρι στίβο. Νομίζω ότι αν τελικά αξιωθώ να πάρω το ζιφτ χαμπ (που ακόμα δεν υπάρχει) θα μπορέσω να αφοσιωθώ σε πρόγραμμα αυστηρά προπονητικό χωρίς αγώνες και άλλα χαζά. Εντωμεταξυ σήμερα με κατέβηκαν κάτι ιδέες για να αλλάξω τα πόδια με σπαστά ώστε να διπλώνει σαν το ακριβό γουαχουυυ και ταυτόχρονα να αποκτήσει μια ενδοτικότητα στο δεξιά αριστερά. Από ιδέες πάμε καλά στην πράξη κολλάμε λίγο.
Σκ θα βγει κανείς βόλτα νωρίς;
Εύκολο είναι ρε αυτό που θέλεις... αλλά με την "ενδοτικότητα" δεν καταλαβαίνω τι έχετε πάθει όλοι... τι σκοπεύεις να κάνεις πάνω στο ποδήλατο δλδ. τα προπονητήρια δεν είναι για ορθοπέταλα και άλλα κολπάκια το δρόμου. Παλουκωμένος σε μία θέση και πάτα απλά. Εκτός αν πας για αγώνες εκεί αλλάζει... σου πουλάω το V4, κάνεις εσκεμμένα λάθος calibration να στέλνει παραπάνω βατ και κουνάς και κ@λαριgo στο σπριντ

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.812
Εύκολο είναι ρε αυτό που θέλεις... αλλά με την "ενδοτικότητα" δεν καταλαβαίνω τι έχετε πάθει όλοι...
Σε προκαλώ όταν στανιάρεις από αυτά που περνάς να κάνεις το ίδιο που έκανα και εγώ, σε σχέση με το απόλυτο πάκτωμα είσαι πχιο άνετος και βγάζεις μεγαλύτερες προπονήσεις. Ίσως όμως χάνονται κάποια βατ λόγο της κίνησης, αλλά πχιός χέστηκε μπροστά στη άνεση, βαράμε που βαράμε σαν τα χάμστερ πετάλι μέσα στους τοίχους, ας ήμαστε τουλάχιστον πχιο άνετα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.812
Δες το παρακάτ βίνδεο από στράβα, διακρίνεται η κίνηση του ποδηλάτου πάνω στο αφρώδες δάπεδο που έβαλα, στο δυνατό πάτημα κουνιέται λίγο ακόμα αλλά μη φανταστείς ότι πάει πέρα δώθε κιόλας, ίσα ίσα που προσομοιώνει ελάχιστα ότι θα συνέβαινε στο δρόμο

Reaction score
2.322
Δες το παρακάτ βίνδεο από στράβα, διακρίνεται η κίνηση του ποδηλάτου πάνω στο αφρώδες δάπεδο που έβαλα, στο δυνατό πάτημα κουνιέται λίγο ακόμα αλλά μη φανταστείς ότι πάει πέρα δώθε κιόλας, ίσα ίσα που προσομοιώνει ελάχιστα ότι θα συνέβαινε στο δρόμο

Χρηστάρα έχω αφρώδες πάτωμα εξυπακούεται αυτό... είχα τα δικά σου αλλά τα αντικατέστησα με μαύρο δάπεδο από καθαρό καουτσούκ 10χιλ. πάχος και ακριβό 65Ε. Νόμιζα ότι μιλάγατε για κουδουνίστρες φάση. Πάντως έχει να κάνει και με το "στυλ" του πδηλάτη, εγώ πχ είμαι γενικά βιδωμένος στο ποδήλατο με ελάχιστο pelvic rotation κάτι που δεν ισχύει σε σένα διότι σε έχω δει και ξέρω. Τώρα τον κ@υλιάρη άνδρα δεν τον έχω δει αλλά δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα φτιάνει πάνω στο ποδήλατο...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.812
Στη αρχή ετσά σταθερός που ήμαν ζαλιζόμουν, ήθελα να κινηθώ και με έβγαινε σε ζαλάδα, αν τώρα πατούσα έχανα σχεδόν τη ισορροπία και ένιωθα ότι θα πέσω στα πατώματα, κάτι σαν ίλιγγος ένα πράμα. Το δάπεδο βοήθησε σε όλο αυτό αλλά και στη άνεση, σίγουρα είναι και θέμα συνήθειας.
Ο κρόκ δεν πιστεύω ότι χρειάζεται κίνηση, στο δρόμο που τον έχω δει είναι λες και είναι βιδωμένος πάνω σε προπονητήριο, αυτό προσπαθούσα να του εξηγήσω παλιότερα, ελπίζω να το ξεπέρασε γιατί κουράζεσαι τσάμπα και βερεσέ έτσι

Reaction score
2.322
Νομίζω ότι αν τελικά αξιωθώ να πάρω το ζιφτ χαμπ (που ακόμα δεν υπάρχει) θα μπορέσω να αφοσιωθώ σε πρόγραμμα αυστηρά προπονητικό χωρίς αγώνες και άλλα χαζά.
Τι εννοείς??? Κάθε μέρα αγώνα θα είμαστε... θα σε φάει η βεράντα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
47.812
Ζω για τη μέρα που θα είμαστε όλες on line στο zwift άλλες σε σαλόνια, άλλες σε μπαλκόνια και άλλες σε αλώνια.
Θέλω και το @symos, πολύ το συμπαθώ αυτό το παιδί :biggrin:
Τώρα όσο αφορά το trainer αυτά της wahoo είναι ίσως τα μοναδικά που αξίζουν τις παράδες ως κατασκευή, συμμαζεμένα, σταθερά, αξιόπιστα και με υποστήριξη. Στη θκιάμ περίπτωση επέλεξα τη γκουμούτσα της elite επειδή είχα σκοπό να ασχοληθώ σοβαρά και έχω υποστήριξη πολύ κοντά στη περίπτωση που βγάλει καπνούς. Το Zwift δεν έχει τίποτα στο Ελλάδα και η wahoo θα βρεις αντιπρόσωπο μαναχά στη Θεσσαλονίκη.
Τα συνήθη προβλήματα ενός trainer είναι η πλακέτα, το βατόμετρο και ο ιμάντας οπότε καλό θα ήταν να έχς υποστήριξη κοντά διότι είναι ολόκληρη μετακόμιση με το βάρος που έχουν ως συσκευές.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.341
Members
38.173
Νεότερο μέλος
LSC