Featured Μπορούμε να απολαύσουμε τις μουσικές μας μόνο σε μεγάλες εντάσεις ? Really?

Reaction score
136
Η εφαρμογή υπολείπεται αρκετά... συνήθως είναι -5dB ισως και ποιο κάτω από την πραγματικότητα.
Και παραπανω! Αλλα εννοω, οσοι μετρουν κανονικα κι οχι με app, να κανουν ταυτοχρονη μετρηση κατα την ωρα της ακροασης με την app και το μετρητικο τους εργαλειο, για να δουμε τα πραγματικα 90db σε ποσα db της app αντιστοιχουν. Ευκολακι ε😀

Reaction score
1.144
Χρειαζόμαστε συγκεκριμένο τραγούδι για τεστ , συγκεκριμένη μέθοδο μέτρησης και πιθανολογώ ότι στην περίπτωση μου η έλλειψη sub , σε συνδυασμό με αναίσθητα ηχεία και μη επαρκή watt ενίσχυσης σε τέτοιες στάθμες και θέση ακρόασης συντελεί στην εντύπωση μου . Μπορεί υπό άλλες συνθήκες να μου άρεσε να ακούω στα 83 σταθερά

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.564
Η εφαρμογή υπολείπεται αρκετά... συνήθως είναι -5dB ισως και ποιο κάτω από την πραγματικότητα.
Αν ισχύει αυτό..
Επειδή έτσι έχω ''μετρήσει'' με κουνητό απλά ενδεικτικά για να καταλαβαίνω τι λέτε..
Αυτό που είχα πει..

Λέμε μπορείς ν' απολαύσεις το μιούζικσ' σε στάθμες λίγο πιο χαμηλές' 'κει στα 75-7έξ' ντιμπιά με κορυφές 85-8φτά και να γουστάρ'ς.. (ειδικά μουσικές χωρίς πολύ χαμηλά περάσματα).
Εγώ κάπου 'κει παίζω συνήθως (7 στις 10 φορές που ακούω:idk:).
Μπορώ και πιο ψηλά (γιατί ακούω από κοντά) άλλά εκεί είμαι happy.. :party:

Με eq και sub ε? ;)
Με ''ανεβάζει'' κάπου κοντά στο Reference? :party:
Έτσι το λέτε? :rolleyes:

Βέβαια εκεί που λέω ''κάπου 'κει παίζω'' για να συνεννοούμαστε εννοώ ίσως λίιιγο πιο χαμηλά (μπορεί και 4-5 db) ανάλογα τι ακούω.. ;)

Πιο ψηλά μάλλον σπανιότερα.. :whistling:

Last edited:

Reaction score
8.768
Προς Ear, και N.K. για το θκόμ' σχόλιο παραπάν' 8-)

Χαρακτηριστικό της ''νεότητας'' δεν είναι η ένταση αλλά το.. ''χεστήκ@μ' πως παίζ' βάλ'το τέρμα να καούμε.. '' :fuckyou:
Αν είσαι ''ποιοτικός'' και ''μετρημένος'' βράστα..
Και στα 25 να'σαι γέρος είσαι.. :p
Έλα αφού βάζουν όλοι κάτι να βάλω και γω, από επίσημο φορέα της Ελβετίας, πόσο άγρια αγόρια να είναι?
Τι βλέπω, στην ντισκοτέκ στην πίστα που χορευατε πιάνουμε 95db
Ηχοσυστημά από 70-100db
Σύνηθες 80db
Στην τάφρο όπου παίζει η ορχήστρα μιας όπερας σύνηθες 90db.
Screenshot_20231122_180500_com.android.chrome.jpg

Ακούτε όσο δυνατά θέλετε, χαζομάρες όμως του στυλ παίζει η ορχήστρα μπροστά μου ενώ ακούτε στα 70db σπίτι δεν έχω όρεξη να διαβάζω.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.564
Έλα αφού βάζουν όλοι κάτι να βάλω και γω, από επίσημο φορέα της Ελβετίας, πόσο άγρια αγόρια να είναι?
Ηχοσυστημά από 70-100db
Σύνηθες 80db
View attachment 313073

Ακούτε όσο δυνατά θέλετε, χαζομάρες όμως του στυλ παίζει η ορχήστρα μπροστά μου ενώ ακούτε στα 70db σπίτι δεν έχω όρεξη να διαβάζω.
Την έχουμε ξανακάμει αυτή την κουβέντα.. :rolleyes:
Έξω (σε συναυλίες, ντίσκο, club και όπου αλλού θες) υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην διάθεση για περισσότερα db και τρέλες.. ;)
Δεν θέλω σπίτι να ακούω έτσι (όχι τις περισσότερες φορές τουλάχιστον).
Το ''παίζει όλη η ορχήστρα μπροστά μου'' εκτός του ότι δεν αναφέρθηκε στο παρόν (αν απλά δεν το διάβασα εγώ sorry) μπορεί κάποιος να μιλά για την ψευδαίσθηση της σκηνής που μπορεί να επιτευχθεί και με λιγότερα db και όχι για την αληθοφάνεια - όγκο - έκταση των οργάνων.. :idk:

Γιατί τα κάμεις όλα μια μάζα?

Reaction score
18.704
Ηχοσυστημά από 70-100db
Σύνηθες 80db
View attachment 313073

Ενώ όταν είναι στα 90 db η ορχήστρα είναι μπροστά σου. Ρε τι διαβάζουμε απο τους γκουρού του audio. Καραφλοί θα μείνουμε όλοι σαν τον Ear (που δεν είναι κιόλας). :D Κόψε να διαβάζεις ριβιούς, κάνουν κακό χα χα

Η τάφρος έχει και κροκόδειλους. :D

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.109
Δεν κατάλαβες τίποτα !

Οταν γράφω "για την μουσική όχι" δεν λέω οτι είναι λάθος η "reference", ή οτι δεν πρέπει να υπάρχει για την μουσική, αλλά απλά οτι . . . επισήμως . . . ΔΕΝ υπάρχει !

Ενώ στην βιομηχανία του θεάματος είναι θεσμοθετημένη κανονικά και με τη βούλα σαν στάνταρ, γενικώς αποδεκτό και εν πολλοίς εφαρμοστέο, στην βιομηχανία της μουσικής οχι - δεν υπάρχει "επίσημο" παγκόσμιο στάνταρ, η στόχευση στάθμης επαφίεται στην κρίση του στοχεύοντος (άσχετα αν πράγματι τα 83~85 dB "προτείνονται" σαν σωστά από τους "σοφούς" ).
Το αποτέλεσμα είναι ένας αχταρμάς σταθμών μάστεριν, σταθμών εγγραφής και βαθμών συμπίεσης, σταθμών επίδειξης, κλπ. Και ιδίως για την παλιά φρουρά, αυτές οι στάθμες τείνουν να κοιτούν προς τον ουρανό.

Reaction score
18.704
Η παλιά φρουρά δεν είχε συμπίεση. Αυτά έγιναν μετά. Εκτός εάν κάποιος είναι 7 ετών και λέει παλιά φρουρά τους 20 άρηδες. χα χα
Γιατί τα κάμεις όλα μια μάζα?
Γιατί δεν ξέρει τι λέει ...και ας ξέρει τέλεια ένα συγκεκριμένο κομμάτι του audio. :D

Last edited:

Reaction score
18.704
Ε, ενταξει όσο το αυξάνεις μεγαλώνει και η ορχήστρα και τα όργανα αλλά και το ύψος των μουσικών. Μόλις φτάσει στο ύψος φυσιολογικού ανθρώπου ... σταματάς. Εκεί είναι και υπολογισμένο το όποιο ρεφερενς.

Ο Ν.Κ. τώρα θέλει να είναι γίγαντες , τι σας νοιάζει εσάς ; :D :D

¨Οπως η πραγματικότητα δηλαδή. :D

Η αποδόμηση του .pdf - άκια και της (μόνο) θεωρίας είναι αυτή η συζήτηση. :D Συνεχίστε έτσι. χα χα

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.564
Γιατί δεν ξέρει τι λέει ...και ας ξέρει τέλεια ένα συγκεκριμένο κομμάτι του audio. :D
Εγώ δεν πιστεύω πως δεν ξέρει τι λέει..

Αλλά ταυτόχρονα δεν καταλαβαίνω και την διάθεση να προσπαθεί να ''επιβάλλει'' με κάποιο τρόπο το πως πρέπει να χαίρεται κάποιος τη μουσική σπίτι του..
Κι αν δεν το κάμεις έτσ' όη, δεν χαίρεσαι.. :idk:
Βρε Ν.Κ. σοβαρά τώρα, αν έχεις κανένα παυλόμετρο διαθέσιμο να ''μετρηθούμε'' πόσο παυλώνει ο καθένας ξεχωριστά ανάλογα με τα db στο σπίτιτ' φέρ'το να κάμουμε δουλειά..

Ρε π@υστ' ακόμα και για τις παύλες με pdf θα ''παίξουμε.'' :rolleyes:

Last edited:

Reaction score
18.704

Αλλά ταυτόχρονα δεν καταλαβαίνω και την διάθεση να προσπαθεί να ''επιβάλλει'' με κάποιο τρόπο το πως πρέπει να χαίρεται κάποιος τη μουσική σπίτι του..
Βρε Ν.Κ. σοβαρά τώρα, αν έχεις κανένα παυλόμετρο διαθέσιμο να ''μετρηθούμε'' πόσο παυλώνει ο καθένας ξεχωριστά ανάλογα με τα db στο σπίτιτ' φέρ'το να κάμουμε δουλειά..

Εγώ ξέρω αλλά δεν λέω. :D Είναι η ανάγκη εναρμόνισης των γνώμεων σε γενικό κανόνα , που έλεγες. :D Το θέμα είναι πολτικο κοινωνικό, όχι του audio. Επίσης για να μην νιώθει και μόνος του. Οι κακομοίρηδες οι πολουκάναλοι είναι μόνοι τους, μην τους κρίνουμε αυστηρά. ¨Ας πούνε και κανά λόγο παραπάνω.Για μπες στην θέση του. :D :D

Last edited:

Reaction score
11.112
Ηχοσυστημά από 70-100db
Σύνηθες 80db
View attachment 313073

Αυτά είναι A-weighted. Υπάρχει μεγάλη διαφορά με το αν ήταν μετρημένα Z-weighted.

Reaction score
8.768

Ρώτησες και σου απάντησα. Η γνώμη μου είναι.
Θα σε κάνω όμως μερικές ερωτήσεις και γω με την σειρά μου.
Μια μίξη που γίνεται στα 80-85db θα ακουστεί καλύτερα στα 60 στα 70 ή στα 80db?
Η ακρόαση μιας συναυλίας στο σπίτι θα έχει στα 60 στα 70 ή στα 80 db μεγαλύτερη αληθοφάνεια?
Όταν σ αρέσει ένα τραγούδι αυξάνεις ή μειώνεις την ένταση?
Ευχαρίστηση και απόλαυση είναι έννοιες ταυτοσημες?
Η τρομπέτα, το σαξόφωνο, το ταμπουρλο και το πιάνο πόσο δυνατά ακούγονται?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.564
Ρώτησες και σου απάντησα. Η γνώμη μου είναι.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη γνώμη σου.. :rolleyes:
Στο αρχικό σου post σε αυτό το νήμα που έγραφες ''Εγώ'' ''δυνατά'' - ''ένταση'' - ''μου αρέσει να'' κλπ σου έκανα και like γιατί.. καλά κάμεις, κι εγώ μαζί σου..
Όταν προσπαθείς να ''πείσεις'' πως κάποιος άλλος δεν μπορεί χαίρεται τη μουσικήτ' αν δεν το κάνει με τον ίδιο τρόπο δεν.. :idk:

Θα σε κάνω όμως μερικές ερωτήσεις και γω με την σειρά μου.
'φχαρίστως. αν μπορώ.. 8-)

Μια μίξη που γίνεται στα 80-85db θα ακουστεί καλύτερα στα 60 στα 70 ή στα 80db?
Η ακρόαση μιας συναυλίας στο σπίτι θα έχει στα 60 στα 70 ή στα 80 db μεγαλύτερη αληθοφάνεια?
Ευχαρίστηση και απόλαυση είναι έννοιες ταυτοσημες?
Η τρομπέτα, το σαξόφωνο, το ταμπουρλο και το πιάνο πόσο δυνατά ακούγονται?
Όλα αυτά απαντώνται μαζί..
Όπως με ευχαριστεί - χαλαρώνει - διαολίζει ν' ακούω σπίτι μου..
Όχι υποχρεωτικά όπως θα έπαιζε ιδανικά κατά τον μαστερά..
Άλλωστε μιλάμε για λίγα db κάτω με eq και ιδανικά με sub ώστε να υπάρχει ενέργεια.
Γιατί?
Εξυπηρετώ την δική μου διάθεση, εστιάζω στο ότι θέλω εγώ για να νιώσω καλά την παρούσα στιγμή ακούγοντας τη μουσική.

Αν η διάθεσή μου είναι για 70db εκεί θα παίξει.. 8-)

Θα παίξει ιδανικά?
Ίσως όχι..
Θα χαρώ?
Δεν ξέρεις, μόνο εγώ..
Πόσο θα χαρώ?
Δεν ξέρεις, μόνο εγώ..
Θα συγκινηθώ?
Να μην συνεχίσω καταλαβαίνεις..

Αυτό που λέω είναι πως καμμιά φορά πρέπει να διαχωρίζουμε το ''ιδανικό'' τεχνικά (που μεταξύ μας δεν πρόκειται να ακούσεις στα περισσότερα σπίτια όσο και να δυναμώσεις) από το τι με ξεκουράζει - χαροποιεί, τι γουστάρω εγώ..

Όταν σ αρέσει ένα τραγούδι αυξάνεις ή μειώνεις την ένταση?
Αν είμαι στο mood των 70db τ' αφήνω 'κει που είναι να μην μου χαλάσει το σερί που έχω πιάσ' και ξεχαλαρώσω.. :tongue:

Αν θέλω να δώσω πόνο θα τ' σκίσω τσι μεταξένιες χροιές, θα παίξ' τέρμα, θα μαμήσω και τη δουλειά του μαστερά περισσότερο γιατί δεν το 'φτιαξε να παίζ' έτσ' ούτε χρησιμοποίησα άλλη ισοστάθμιση πάνω στην παύλα μου να δώσω γκάζια και σκίστηκαν κ' τα γούφερ π@υτνα γίναν ούλα άσε.. :cry:

Μιλάμε γι' άλλα πράγματα, εστιάζουμε αλλού.. ;)

Υ.Γ.
''Η τρομπέτα, το σαξόφωνο, το ταμπουρλο και το πιάνο πόσο δυνατά ακούγονται?''
Όσο δυνατά γουστάρει αυτός που τα φυσάει, βαράει, πιέζει.. ;)

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.517
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106