Featured Μπορούμε να απολαύσουμε τις μουσικές μας μόνο σε μεγάλες εντάσεις ? Really?

Reaction score
4.156
Ρε τι διαβάζουμε απο τους γκουρού του audio. Καραφλοί θα μείνουμε όλοι σαν τον Ear (που δεν είναι κιόλας). :D
Δικαιο εχεις. Του αρεσει να ξυριζει το κεφαλι, να το περναει μετα μ ενα βιτεξ με λιγο λαδακι κι εχει αντανακλασεις με σωστο RT εντος δωματιου. Απλα τωρα βαζει σπορελαιο γιατι το ελαιολαδο ξεφυγε στην τιμη . Το ελαιολαδο το κραταει για τις μπριζολες! :roflmao: 😂

Reaction score
1.151
Σ' αρέσει η B&K curve; Δεν είναι λίγο άμπαση;
Στη δίκη μου περίπτωση έκανα μόνο περικοπές σε περιοχές με κεντρικές τιμές στα 87 117 195hz λόγω room modes όποτε το αποτέλεσμα μου άρεσε γιατί καθάρισε το μπάσο . Αλλά αν θέλεις απλώς να φέρεις τον ήχο σε target curve προσφέρει και auto fit στη harman.
Πόσο δυνατά δλδ γουστάρουν συνήθως να παίζουν? Γιατί και γω μπορώ να μιλήσω ψιθυριστά αλλά μια κανονική ομιλία έχει 50-60 db.
Αμφισβητείς τον παρακάτω πίνακα για τις τυπικές-συνηθεις στάθμες οργάνων σε dB(A)?
Μήπως όμως το dB(A) είναι μόνον για καυσαερια όπως γράφει ο thva?
Δλδ αν πάει να μάθει τρομπόνι και του πει κάποιος εκεί στην αίθουσα εκμάθησης ότι βγάζει 95dB(A) θα γελάσει χαχα και θα συνεχίσει να κάθεται με τις ώρες εκεί? Χαχα
Καλά αυτός πρέπει να αγοράσει έναν μαυροπίνακα να τον βαλει ανάμεσα στα ηχεία και να γράφει 50 φορές την μέρα. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας :roflmao:
View attachment 313128

Δες μια ταινία βασικά από οθόνη 40 ιντσών σε χαμηλές στάθμες κσι μια ταινία σε πανί 120 ιντσων σε δυνατές στάθμες όπου το ελικόπτερο θα ακούγεται σαν ελικόπτερο και όχι σαν ανεμιστήρας και θα καταλάβεις τα περί απόλαυσης.
Δεν θα επανέλθω στο θέμα. Εξαντλείται η υπομονή μου :biggrin:
Αυτά τα dba ειναι για απόσταση ενός μέτρου;

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.588
Πόσο δυνατά δλδ γουστάρουν συνήθως να παίζουν? Γιατί και γω μπορώ να μιλήσω ψιθυριστά αλλά μια κανονική ομιλία έχει 50-60 db.
Αμφισβητείς τον παρακάτω πίνακα για τις τυπικές-συνηθεις στάθμες οργάνων σε dB(A)?
Μήπως όμως το dB(A) είναι μόνον για καυσαερια όπως γράφει ο thva?
Δλδ αν πάει να μάθει τρομπόνι και του πει κάποιος εκεί στην αίθουσα εκμάθησης ότι βγάζει 95dB(A) θα γελάσει χαχα και θα συνεχίσει να κάθεται με τις ώρες εκεί? Χαχα
Καλά αυτός πρέπει να αγοράσει έναν μαυροπίνακα να τον βαλει ανάμεσα στα ηχεία και να γράφει 50 φορές την μέρα. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας :roflmao:
View attachment 313128

Δες μια ταινία βασικά από οθόνη 40 ιντσών σε χαμηλές στάθμες κσι μια ταινία σε πανί 120 ιντσων σε δυνατές στάθμες όπου το ελικόπτερο θα ακούγεται σαν ελικόπτερο και όχι σαν ανεμιστήρας και θα καταλάβεις τα περί απόλαυσης.
Δεν θα επανέλθω στο θέμα. Εξαντλείται η υπομονή μου :biggrin:

Δεν πρόκειται να κάνω διάλογο εκ μέρους κανενός ή του thva στην προκειμένη, μίλα μ' εκείνον..
Εγώ ποτέ δεν πήρα ένα πινακάκι στο χέρι να σου πω φίλε N.K. το διαβάζεις λάθος δεν είναι έτσι.. ;)
Σου λέω μόνο χωρίς να αμφισβητώ κανέναν από τους νόμους της φυσικής ή του audio πως συνήθως ακούω λίγο πιο χαμηλά από τη στάθμη αναφοράς στο σπίτι και δεν με ευχαριστεί να πηγαίνω ψηλότερα για ώρα μόνο για λίγο όταν έχω κέφια ή παίζει κάτι που θέλω να το τσακίσω.
Όσο ιδανικά κι αν μπορούν να ακουστούν τα όργανα εκεί που λες my comfort zone είναι αυτή, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να πω..
Τώρα γιατί δεν μπορείς να το δεχτείς με τίποτα και έχουμε μπλέξει σε αυτό το σπιράλ δεν ξέρω..
Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος εκνευρισμού. :idk:
(εκτός αν πιστεύεις πως ήθελα να σε προσβάλλω με κάποιο τρόπο που δεν..)
Εδώ μιλάμε για τον πόνο μας (στέρεα..:biggrin:), κάνουμε πλάκα, λέμε το μακρύ και το κοντό μας.
Αν χάνεις την υπομονή σου (πράγμα κακό, δεν θέλω κάτι τέτοιο) οκ stοp..
Μην πάθουμε και τίποτα για το πόσο δυνατά φυσάει η φλογέρα, ήμαρτον.. :rolleyes:

Last edited:

Reaction score
1.151
Αν ειχαμε ενα πιανο ενα σαξοφωνο και μια κιθαρα οχι να παιζουν μαζι, μεμονωμενα , και καθομασταν 4 μετρα μακρια τι spl σε dbc η dba θα μετρουσαμε;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.623
Αν ειχαμε ενα πιανο ενα σαξοφωνο και μια κιθαρα οχι να παιζουν μαζι, μεμονωμενα , και καθομασταν 4 μετρα μακρια τι spl σε dbc η dba θα μετρουσαμε;
Άστα, κλαφτα.

Reaction score
8.780
Δεν πρόκειται να κάνω διάλογο εκ μέρους κανενός ή του thva στην προκειμένη, μίλα μ' εκείνον..
Εγώ ποτέ δεν πήρα ένα πινακάκι στο χέρι να σου πω φίλε N.K. το διαβάζεις λάθος δεν είναι έτσι.. ;)
Σου λέω μόνο χωρίς να αμφισβητώ κανέναν από τους νόμους της φυσικής ή του audio πως συνήθως ακούω λίγο πιο χαμηλά από τη στάθμη αναφοράς στο σπίτι και δεν με ευχαριστεί να πηγαίνω ψηλότερα για ώρα μόνο για λίγο όταν έχω κέφια ή παίζει κάτι που θέλω να το τσακίσω.
Όσο ιδανικά κι αν μπορούν να ακουστούν τα όργανα εκεί που λες my comfort zone είναι αυτή, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να πω..
Τώρα γιατί δεν μπορείς να το δεχτείς με τίποτα και έχουμε μπλέξει σε αυτό το σπιράλ δεν ξέρω..
Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος εκνευρισμού. :idk:
(εκτός αν πιστεύεις πως ήθελα να σε προσβάλλω με κάποιο τρόπο που δεν..)
Εδώ μιλάμε για τον πόνο μας (στέρεα..:biggrin:), κάνουμε πλάκα, λέμε το μακρύ και το κοντό μας.
Αν χάνεις την υπομονή σου (πράγμα κακό, δεν θέλω κάτι τέτοιο) οκ stοp..
Μην πάθουμε και τίποτα για το πόσο δυνατά φυσάει η φλογέρα, ήμαρτον.. :rolleyes:
Το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλά η κουβέντα έτσι όπως την κάνουμε δεν οδηγεί κάπου.

Δες για παράδειγμα την απορία του πιανίστα και την απάντηση.

Hi everyone, when I play the piano or epiano and my parents or brother come in, they always say it's abnormally loud. I personally don't find it to be very loud, just powerful but not too loud. But I can also hear very quiet things very well, which surprises me, because at first I thought loud things dulled my ears a bit.

That is always relative. First of all, playing an instrument in a typical apartment is always "loud". Whether it's a trumpet or a piano doesn't matter. The next question is how to play. If you produce nice sounds (i.e. play the piano properly) it seems less loud than if you just strum annoyingly. That's why "practicing" is never really nice for outsiders (it's not supposed to be, it's supposed to help the pianist progress effectively). And then there are people who find everything that is far away from them loud. I once had an employee who found a noise that occurred in everyday working life to be loud and annoying, but then on Monday morning he raved about the Bryan Adams concert at the weekend, where, realistically, the volume level is at least ten times as high.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.277
την αμαρτία μου θα την πω...
αν καταφέρω κάποια στιγμή να μετακομίσω σε μονοκατοικία,
θα προσπαθήσω να πάρω 2 τέθοια:

και ένα ή 2 τέθοια:

και αδιαφορώ για χροιές κλπ (αυτά στο studio μόνο)
όπως και για πολυκάναλα...

:p :p :p :p

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.588
Το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον αλλά η κουβέντα έτσι όπως την κάνουμε δεν οδηγεί κάπου.

Hi everyone, when I play the piano or epiano and my parents or brother come in, they always say it's abnormally loud. I personally don't find it to be very loud, just powerful but not too loud. But I can also hear very quiet things very well, which surprises me, because at first I thought loud things dulled my ears a bit.

That is always relative. First of all, playing an instrument in a typical apartment is always "loud". Whether it's a trumpet or a piano doesn't matter. The next question is how to play. If you produce nice sounds (i.e. play the piano properly) it seems less loud than if you just strum annoyingly. That's why "practicing" is never really nice for outsiders (it's not supposed to be, it's supposed to help the pianist progress effectively). And then there are people who find everything that is far away from them loud. I once had an employee who found a noise that occurred in everyday working life to be loud and annoying, but then on Monday morning he raved about the Bryan Adams concert at the weekend, where, realistically, the volume level is at least ten times as high.
Το διάβασα αλλά δεν έπιασα μάλλον ποιό είναι το point που θες εσύ να κάνεις.. :thumbsdown:

Διευκρινίζεις please?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.623
when I play the piano or epiano and my parents or brother come in, they always say it's abnormally loud.
Που να δεις τι στάθμες ανεβάζουν τα πνευστά.

Θρίλερ.

(128 η τρομπέτα, 130 το σαξόφωνο 🎷)

Τα μικρόφωνα για ηχογράφηση τέτοιων πνευστών, πρέπει να αντέχουν μίνιμουμ 130 dB, και τα περισσότερα είναι έως 140 dB.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.588

Το διάβασα αλλά δεν έπιασα μάλλον ποιό είναι το point που θες εσύ να κάνεις.. :thumbsdown:

Διευκρινίζεις please?
Οκ, ή θεωρείς ξεκάθαρο το point ή ασχολείσαι με κάτι άλλο οπότε θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ότι ''έπιασα.. '' :rolleyes:

Αν εννοείς πως σε έναν ''κακό'' χώρο κάτι που δεν παίζει σωστά θα ενοχλεί σε υψηλές στάθμες (κάτι που είναι γνωστό) οκ να σου πω γι' αυτό..
Στον δικό μου χώρο και έτσι όπως ακούω (nearfield) δεν έχω σημαντικές διαφορές που να γίνονται ενοχλητικές όταν ανεβάζω στάθμες (μέχρι ένα σημείο βέβαια, δεν έχω στούντιο).
Παρόλ' αυτά προτιμώ να ακούω αρκετά χαμηλότερα από όσο μπορεί να αντέξει το σύστημα ή ο χώρος.
Καταλαβαίνω τι λες, τα όργανα παίζουν δυνατά..
Α με ρωτήσεις σε έναν τέλειο χώρο αν είχα έναν σαξοφωνίστα ή πιανίστα στα 1-2 μέτρα να παίζει καθημερινά τις ίδιες ώρες που ακούω τώρα μουσική τι θα έκανα..
Στο λέω με άνεση πως θα τους πέταγα απ' το παράθυρο μάλλον τη δεύτερη ημέρα και τους δυό.. :cry:
Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας - όρεξης.
Ούτε καθημερινά σε συναυλίες για ώρες θα μπορούσα - θα ήθελα να πηγαίνω.
Ο τρόπος που επιθυμώ να χαλαρώνω με τη μουσική στο σπίτι είναι τελείως διαφορετικός απ' αυτά..

Προσπαθώ με κάθε τρόπο να στο πω αλλά για κάποιο λόγο δεν.. :idk:

Reaction score
8.780

Διευκρινίζεις please?

Το απόγευμα, τώρα απολαμβάνω την μπυριτσα μου :biggrin:
Που να δεις τι στάθμες ανεβάζουν τα πνευστά.

Θρίλερ.

Τα μικρόφωνα για ηχογράφηση τέτοιων πνευστών, πρέπει να αντέχουν μίνιμουμ 130 dB, και τα περισσότερα είναι έως 140 dB.
Το λιοντάρι φτάνει τα 114 και η γάτα μερλιν τα 68 όταν θυμώσει αρκετά :biggrin:

1700743556759.png

Σκέψου να βλέπεις ντοκιμαντέρ σπίτι και το λιοντάρι να ακούγεται σαν γατακι.:lolsign::lolsign:

Reaction score
11.113

Ε, αφού τα βάζουν 2 πόντους από την έξοδο της χοάνης, λογικό.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.588
Το λιοντάρι φτάνει τα 114 και η γάτα μερλιν τα 68 όταν θυμώσει αρκετά :biggrin:

View attachment 313183

Σκέψου να βλέπεις ντοκιμαντέρ σπίτι και το λιοντάρι να ακούγεται σαν γατακι.:lolsign::lolsign:
Αν υποστηρίζεις πως όσες ώρες ακούει κάποιος μουσική σπίτιτ' πρέπει ν' ακούει τα πάντα σε ρεαλιστικές στάθμες για να ''χαίρεται'' ας φτιάξουμε περισσότερα φρενοκομεία γιατί αυτά που ήδη υπάρχουν θα γεμίσουν σε χρόνο ΤΤ.. :cry:

Μα τι λέμε τώρα.. :idk:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.443
Δύο φορές έχω πάει στο Μέγαρο Μουσικής και καθόμουν πρώτη σειρά πάνω, για να ακούσω τα όργανα έπρεπε να στήσω αυτί 👂.

Χίλιες φορές να ακούγαμε από τα ηχεία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.623
Δεν αντέχονται ρεαλιστικές στάθμες πνευστών (ούτε κρουστών) στο δωμάτιό μας, είναι υπερβολικά πολλά τα dB.

Άντε για λίγα λεπτά να αντέξεις, έχει και χαβαλε, αλλά δεν παίζει πχ δίωρη ακρόαση, ούτε για πλάκα.

Ένα σκέτο βιολί 🎻 μπορεί να σηκώσει τόσο υψηλή στάθμη, να τρελαθείς. Δεν παλεύονται.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.525
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106