Decembered
Μαϊμού
- Reaction score
- 41.804
~εγω ειμαι εδω για τις συνταγες μαγειρικης, να το διευκρινησω~
Αυτό ακριβώς γίνεται.Αν όμως πει πως από τα 5 μέτρα βλέπει το μεγαλείο του 4K στη 47άρα τότε είναι για γέλια.
Α, ναι. Η δύναμη των πολλών.Ας το κάνουμε μια ψηφοφορία
Ακριβώς εδώ είναι το πρόβλημα σου.Αυτό ακριβώς γίνεται.
Μια χαρά μπάσο ακούει ο ένας με το 5+αρι, και μια χαρά 4κ ευχαριστιέται ο άλλος με την 47-αρα στα 5 μέτρα, και μας λέει και ότι βλέπει διαφορά ανάλυσης 1080 με 4κ.
Τα 85db δεν είναι ασφαλής στάθμη. Αν τώρα αυτό δεν σου αρέσει ως στοιχείο επειδή πάει κόντρα στο τρόπο που θέλεις να απολαμβάνεις τον ήχο σου είναι άλλο θέμα.Και συ δεν αντέχεις την τρελή στάθμη αναφοράς στα 85 Φον, που ο άλλος τη βγάζει ικανή να κουφαθούμε.
Τα 85 dBA.
Η απόλαυση δεν είναι διαδικό (binary) μέγεθος με on - off. Είναι διανυσματικό. Έχει φορά κατεύθυνση και μέτρο. Προς τη φορά λοιπόν της απόλαυσης από το ηχητικό σύστημα, το μέτρο της αυξάνει με την αύξηση της έντασης. Και χαμηλόφωνα υπάρχει, μικρή απόλαυση και δυνατά υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση.Ας το κάνουμε μια ψηφοφορία το thread
Πόσοι μπορούν να απολαύσουν τη μουσική τους χαμηλά...
Είχα πάει σπίτι του και το άκουσα τότε το σύστημα.παντως, υπηρχε και παλια παρομοιο θεμα
Δε βαρέθηκες να λες τα αντίθετα από διεθνείς οργανισμούς υγείας και σοβαρές μελέτες επί του θέματος;Τα 85db δεν είναι ασφαλής στάθμη.
Δεν ξέρει γιατί δεν έχει ακούσει με μπάσο. Αν ακούσει, κατά πάσα πιθανότητα θα του αρέσει περισσότεροΑν τον ικανοποιεί το μπάσο από το 5άρι , και για αυτόν είναι μια χαρά, τι ζόρι τραβάς; Για αυτόν είναι ΟΚ, για εσένα όχι.
Το ίδιο λέτε.Τα 85db δεν είναι ασφαλής στάθμη.
Πολύ σωστά.κατά πάσα πιθανότητα
Μπα. Εγώ ακούω τι λέει. Αυτό όμως δενΤο ίδιο λέτε.
"Μια χαρά" ήταν η γριά πριν πεθάνει.Επειδή για εσένα δεν είναι, και λόγω της εμμονής σου να ακολουθείς τα δεδομένα των ευαγγελίων, θεωρείς πως ο άλλος πάει κόντρα σε εσένα, ή στο ¨σωστό¨ ή στα ευαγγέλια, ενώ το μόνο που λέει είναι ότι είναι μια χαρά με αυτό που έχει.
Οπότε σύμφωνα με τα δεδομένα που μας λένε τι αρέσει στους άλλους, πρέπει να τα ακολουθούμε όλοι αλλιώς ήμαστε λάθος. Μάλιστα."Μια χαρά" ήταν η γριά πριν πεθάνει.
Για να το ληξουμε κάποτε, γιατί τζάμπα σάλιο πέφτει:
1. Μια χαρά ακούει και βλέπει ο καθένας, από οτιδήποτε, αναλόγως δυνατοτήτων και γούστου, ενδιαφέροντος για το χόμπι, παντόφλας και άλλων παραμέτρων, κυρίως όμως αναλόγως οικονομικών δυνατοτήτων και διαθέσιμου χώρου.
Μια χαρά μπορείς να ακούς τη μουσική σου από οτιδήποτε, από φορητό ραδιοφωνάκι, τα ακουστικά του κινητού σου, από οτιδήποτε, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.
Δεν υπάρχει "μίνιμουμ" ως "προδιαγραφή" στο "μια χαρά" του καθενός.
Ως εκ τούτου, δεν έχει καμία σημασία ποιο ακριβώς είναι το "μια χαρά" του καθενός.
2. Αντιθέτως, με τα διαθέσιμα χειροπιαστά δεδομένα, τόσο σε εικόνα όσο και σε ήχο, μπορείς με ασφάλεια να κρίνεις πχ την απόσταση θέασης μιας οθόνης τάδε διαμέτρου, ότι είναι "μια χαρά" για αντιληπτή θέαση 4κ υλικού.
Ή μπορείς με ασφάλεια να πεις ότι είναι "οριακό", ή ότι δεν είναι "μια χαρά". Είναι αντικειμενική η κριτική, μόνον όταν βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια.
Αυτά.
Άρα, όταν κάποιος μου λέει ότι είναι "μια χαρά" το τάδε, αντιθέτως με ο,τι νομίζεις, δεν θεωρώ πως ο άλλος πάει κόντρα σε μένα, ή στο ¨σωστό¨ ή στα ευαγγέλια, αλλά καταλαβαίνω πως απλώς κάνει λάθος, ή υπερασπίζεται τη λάθος επιλογή του, και για δικό του καλό (εγώ δεν έχω κάτι να κερδίσω παρά μόνον κόντρα) εξηγώ το γιατί κάνει λάθος, χρησιμοποιώντας μόνον αντικειμενικά δεδομένα.
Δεν είπα τίποτα τέτοιο.Οπότε σύμφωνα με τα δεδομένα που μας λένε τι αρέσει στους άλλους, πρέπει να τα ακολουθούμε όλοι αλλιώς ήμαστε λάθος. Μάλιστα.
Με απλά λόγια, ή κάνεις αυτό που μου αρέσει ή είσαι λάθος.
Ωραίο.
Δες το ΥΓ..@costas EAR Δεν ειπα οτι δε θα ημουν περισσοτερο ικανοποιημενος απο ενα μεγαλυτερο ηχειο που κατεβαινει πιο χαμηλα και υψηλοτερων δυνατοτητων. Ειπα απλως οτι αντιλαμβανομαι στο χωρο καλα το μπασο που βγαζει και σε καποια κομματια το αισθανομαι στο στομαχι. Το γιατι δε το γνωριζω ακομα. Υπαρχει ενα threshold ικανοποιησης η μη. Δεν θα ακουσεις αυτο το ηχειο και θα πεις δεν εχει μπασο παμε στο επομενο, εκτος αν εχεις συνηθισει σε ηχεια που ειναι full range μεγαλα με subs κλπ. Φυσικα θα ημουν πολυ περισσοτερο ικανοποιημενος απο ενα τετοιο ηχειο. Μη παμε στο αλλο ακρο και να υποστηριζουμε οτι ειμαστε ικανοποιημενοι μονο με το απολυτο. Αλλο να λεμε ποιο ειναι το απολυτο και να το εχουμε ως benchmark και αλλο να απορριπτουμε οτιδηποτε αλλο.