Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
5.538
Απλά είναι τα πράγματα.

Αν είσαι 45+:
Πρώτα χωρίζεις, μετά αλλάζεις σπίτι και μετά στήνεις by the book immersive πολυκάναλο, αυτή είναι η σωστή σειρά για να μην μπλέκεις με άλυτα προβλήματα ύπαρξης παντόφλας και έλλειψης κατάλληλου χώρου και μπάτζετ.

Αν είσαι 30-45 και δεν ξέρεις πού παν' τα τέσσερα ή τα 4.4:
Πάρε ένα Sonos home cinema και είσαι κομπλέ, για να μη χωρίσεις κιόλας, στάσου να ξεπαιδιάσεις πρώτα.

Αν είσαι 18-30:
Πάρε ένα μονό Sonos Five + πικάπ και απόλαυσε τις κατακτήσεις σου μετά μουσικής. :)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.133
Έχω και μια άλλη συνταγή 8-)

"Ότι ηλικία και να έχεις, αν βάζεις τα μηχανήματα πάνω από την ανθρώπινη επαφή και την οικογένεια, δεν χρειάζεσαι κάποιο νέο μηχάνημα, χρειάζεσαι ψυχολόγο."

No offense :drinks:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
δεν έχω κάτι άλλο να πω.... ακούστε ότι γουστάρετε! εγώ με 2.2 (και 2.1) είμαι ευτυχής μια φορά
Δεν θα πω ποτέ πως το πολυκάναλο είναι χειρότερο (ή καλύτερο) ούτε εμπειρία από σοβαρό στήσιμο πολυκάναλου ή δικάναλου έχω, αλλά ακόμα κι αν είχα ποιός είμ' εγώ που η γνώμη που θα σχημάτιζα θα ίσχύε για όλους ?
Ούτε και μ' ενδιαφέρει εφόσον δεν υπάρχει θέληση να φτιάξω ποτέ τέτοιο χώρο - ξοδέψω τόσο χρημα.. :idk:
Αν το σύστημα ικανοποιεί κάποιον στον χώρο του με τους περιορισμούς που έχει ο ίδιος θέσει τότε αυτό είναι ένα καλό σύστημα για τον ίδιο..
Κανένα ''καλυτερο'' σύστημα που θα άλλαζε όμως δραστικά άλλες παραμέτρους στη ζωή του δεν είναι δεδομενο πως θα τον ικανοποιούσε περισσοτερο..

Ακριβώς επειδή είναι forum και όχι κάποιο ''paper'' θα συζητιούνται πάντα κι αυτά..

Σωστά.... το καλύτερο δυνατό
Για την ακρίβεια, το καλύτερο δυνατό βάσει των δυνατοτήτων μας
ακόμη και συ με τα 64 ηχεία γυρω γύρω, έχεις κάνει τους συμβιβασμούς σου...
Αυτό...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.952
Ότι ηλικία και να έχεις, αν βάζεις τα μηχανήματα πάνω από την ανθρώπινη επαφή και την οικογένεια, δεν χρειάζεσαι κάποιο νέο μηχάνημα, χρειάζεσαι ψυχολόγο
Η οικογένεια μου κατά 100% ακούνε είτε στο πολυκάναλο σύστημα είτε σε Bluetooth JBL. Κανείς και ποτέ δεν ανοίγει το δικαναλο σύστημα.
Ιτς φακιν ντεντ

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.133
Η οικογένεια μου κατά 100% ακούνε είτε στο πολυκάναλο σύστημα είτε σε Bluetooth JBL. Κανείς και ποτέ δεν ανοίγει το δικαναλο σύστημα.
Ιτς φακιν ντεντ
Τυχερός. Όπως και εγώ. Ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν και εδώ. Sony mono ή πολυκάναλο. Άσε που όταν χάλασε το sub με ρωτούσε ποτέ θα το φέρω.

Η ανάρτηση μου αφορούσε άλλο θέμα.

Reaction score
37
Ξεκολλατε με το "καλλιτερο".
Τα ηχεια μου ειναι τα "καλλιτερα" ηχεια στο γνωστο συμπαν γιατι τα εφτιαξα εγω οπως γουσταρα και τα βλεπω και τα χαιρομαι και οχι γιατι ακουγονται "αντικειμενικα" καλλιτερα απο πολλα αλλα.
Ομοιως και ο μουσακας μου.
Ειναι παιδαριωδες να απομονωνεται μια και μονο παραμετρος μιας τοσο πολυσυνθετης συναισθηματικα εμπειριας οπως η σχεση με τον ηχο, τα μηχανηματα και τη μουσικη και αυτο να συνεχιζεται για χρονια. Τζηζας!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
Ιτς φακιν ντεντ
Τυχερός. Όπως και εγώ. Ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν και εδώ. Sony mono ή πολυκάναλο. Άσε που όταν χάλασε το sub με ρωτούσε ποτέ θα το φέρω.
Αυτά κάνουν όλοι οι νορμάλ άνθρωποι.

Πάρτε το χαμπάρι, κανένας φυσιολογικός άνθρωπος και κανένα μέλος οικογένειας δε "προτιμάει δικαναλο", πλην κάποιων γερασμένων μυαλών εδώ μέσα..

Εμένα τα παιδιά μου τρελαίνονται να κάθονται στην mlp να παίζουν τη μουσική τους σε ιμερσιβ, όποτε μπορούν. Ειδάλλως, ακουστικά και Bluetooth μονοκαναλο. Δεν ξέρουν καν τι είναι το παραδοσιακό δικαναλο σεταπ.

Κι ούτε πρόκειται να μάθουν. Όπως όλα τα νέα παιδιά.
Ιτς Ντεντ.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.952
θα πρεπει να ρωτησεις αυτους που δε θελουν να πληρωσουν για hi res audio, οχι εμενα.
Οι στατιστικές της RIAA που δείχνουν συντριπτική υπεροχή του streaming αφορούν $, άρα συνδρομές, όχι youtube.
Η ανάρτηση μου αφορούσε άλλο θέμα.
To άλλο θέμα, σε άλλο θέμα. Ανοίξτε άλλο θρεντ.
Ξεκολλατε με το "καλλιτερο".
Εδώ μιλάμε για το καλύτερο. Όχι για τα ψυχολογικά του καθενός. Ανοίξτε και 'σείς άλλο θρεντ, δεν απαγορεύεται.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Οι νορμάλ άνθρωποι από δική μου εμπειρία θέλουν να πατήσουν ένα κουμπί και να παίξει.. :p
Δεν ασχολούνται αν έχεις κάνει ρύθμιση για δικαναλο η' πολυκάναλο σε ένα σύστημα που παίζει και τα δυο..
Αν θέλουν αυτονομία - ευχρηστία ένα ηχειακι jbl κάνει τη δουλειά..

;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.952
Δεν ασχολούνται αν έχεις κάνει ρύθμιση για δικαναλο η' πολυκάναλο σε ένα σύστημα που παίζει και τα δυο..
Μια φορά να ακούσουν τη σύγκριση, μετά θα ασχολούνται. Για νορμάλ ανθρώπους μιλάμε ε; :p
Σωστά.... το καλύτερο δυνατό
Για την ακρίβεια, το καλύτερο δυνατό βάσει των δυνατοτήτων μας
Όχι. Αυτό είναι άλλο θρεντ :p

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.771
ακούστε μόνο σε πολυκάναλο κ μονοκάναλο αμα γουστάρετε....
βαρέθκαμαν! :p
το τι γουστάρει κανείς δεν το κάνει κανόνα
και γω τώρα θα ακούσω chemical brothers στα δικάναλα ηχειάκια χάρος στη δουλειά :p

1702981383334.png

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
Οι νορμάλ άνθρωποι από δική μου εμπειρία θέλουν να πατήσουν ένα κουμπί και να παίξει.. :p
Αν θέλουν αυτονομία - ευχρηστία ένα ηχειακι jbl κάνει τη δουλειά..

;)
Σωστά.

Εμείς που είμαστε βλαμμένοι, δεν σταματούμε να ηρεμήσουμε με ένα Bluetooth ηχειακι, όπως θα ήταν νορμάλ να κάνουμε, έστω με ένα Sonos που είναι πολύ νορμάλ για οποιονδήποτε, και πλέον μπορεί να παίζει και Atmos υλικό μέσω streaming, τόσο σε μουσική όσο και σε κινηματογράφο.

Αυτές οι λύσεις τύπου σόνος, προφανώς θα επικρατήσουν σε όποιους νέους θα θέλουν να "επενδύσουν" σε καλύτερο αποτέλεσμα από μια φτηνή ηχόμπαρα σαμσουνηκ (που επίσης παίζει αξιόλογα) ή ένα φτηνό Bluetooth μονοφωνικό ηχείο (που επίσης παίζει ανέλπιστα καλά για τα λεφτά του).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
το τι γουστάρει κανείς δεν το κάνει κανόνα
Όχι.

Κανόνα κάνεις όμως το τι παίζει καλύτερα. Το πικάπ παίζει καλύτερα από ραδιόφωνο στα AM, ενώ το σποτιφαι παίζει καλύτερα από πικάπ, και το τινταλ παίζει καλύτερα από το σποτιφαι, και καλύτερα τα ακούς με ρουν, το οποίο παίζει και πολυκαναλα SACD αρχεία, που παίζουν καλύτερα από τινταλ, αλλά τα blue Ray Audio με Dolby Atmos παίζουν καλύτερα από όλα τα άλλα.

Κανόνες.

Είναι εντελώς άσχετο το τι γουστάρει ο καθένας.

Και δε μας νοιάζει κιόλας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris