Marantz AV10 ή Denon Α1Η?

Marantz AV10 ή Denon AVR-A1H

• Marantz AV10

Votes: 6 50,0%
  • Denon A1H

Votes: 6 50,0%
  • Άλλο (δικαιολογήστε στο κείμενο)

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    12
Reaction score
1
Χαίρετε! Πραγματικά προσπαθώ να βγάλω άκρη αλλά είναι αδύνατον.. Τα δύο μηχανήματα μοιάζουν να είναι ολόιδια ως pre-processors (με τον Marantz να και έχει τα balanced XLRs), είναι σε παρόμοια τιμή και ο Denon προσφέρει και έναν ενισχυτή που από μόνος του θα κόστιζε 2-3 χιλιάρικα..

Οπότε αναρωτιέμαι: έχω κανέναν λόγο να αγοράσω τον Marantz ή μήπως απλώς θα πληρώσω "έξτρα" (με την έννοια ότι χάνω τον ενισχυτή της Denon) το "όνομα" της Marantz . Σημειωτέον ότι έχω ήδη δύο Emotiva Gen 3 (10x 200W + 4x(2x65W)), οπότε γενικά έχω ενίσχυση, αλλά δεν θα με χάλαγε κάποια κανάλια τα βάλω στον Denon (έχω συνολικά 13 κανάλια στο σύστημα + subs και θα τα κάνω 15).

Ο integrator μου λέει να παίξω pure pre-processor, αρχή με την οποία γενικά συμφωνώ - απλώς δεν είμαι βέβαιος ότι εν προκειμένω έχει νόημα καθότι ο A1H φαίνεται να μην έχει περιπέσει στα "κοψίματα" που γίνονται γενικώς σε ολοκληρωμένους ενισχυτές.. (έτσι νομίζω αλλά ακούω γνώμες).

Σε αξία μεταπώλησης ο Denon σίγουρα θα πάει καλύτερα διότι μετά από χρόνια ένας Processor θα είναι ξεπερασμέ

Reaction score
1
Σε συνομιλία με γνωστό μου τεχνικό της DENON με διαβεβαίωσε ότι είναι το ίδιο μηχάνημα .
Ο ένας είναι ολοκληρωμένος ο άλλος είναι prepro , με balanced εξόδους , όχι full balanced μηχάνημα.
To service manual είναι κοινό.

Εν τέλει έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά οι δύο (A1H vs AV10); Καταλαβαίνω ότι οι balanced έξοδοι δεν έχουν και μεγάλη σημασία για κοντινές αποστάσεις, οπότε προσπαθώ να καταλάβω αν τελικά η διαφορά + η απώλεια του ενισχυτή (που έχει 2-3κ από μόνος του ίσως) δικαιολογείται... υπάρχει κάτι software ή hardware στο οποίο να υπερέχει ο Marantz; και ηχητικά πώς διαφοροποιούνται; ευχαριστώ πολύ!

TGD

Reaction score
8.794
Κανένας ενισχυτής της κατηγορίας δεν είναι balanced. Το παιχνίδι μπορεί να παίζεται στο τροφοδοτικό του Denon, να είναι οριακό για τις ανάγκες του συστήματος. Θεωρώ απαράδεκτο ότι οι βασικοί prepro ολων των ετιαριών που έχουν ακριβώς την ίδια πλακέτα προενίσχυσης με τον αντίστοιχο receiver κοστίζουν ακριβότερα.

TGD

Reaction score
8.794

Στο πρώτο δείχνουν όλα τα εσωτερικά των Marantz. Δεν βρήκα πουθενά "διαλυμένο" τον Denon για σύγκριση. Πρέπει να είναι πολιτική της εταιρίας. Έχω την αίσθηση ότι η πλακέτα των DAC του Marantz δεν θα υπάρχει στον Denon...

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.145
Ο Marantz ο συγκεκριμένος είναι σχεδόν άψογο προϊόν για τα λεφτά του. Μεταξύ των 2 και εφόσον έχεις ήδη τελικούς, θα πήγαινα στον Marantz. Αν ανέβεις σε budget (αρκετά μάλλον) υπάρχουν και καλύτερες επιλογές, αλλά πλην ενός Trinnov/JBL δεν μπορω να πω πως έχει τρελό νόημα κάτι άλλο ενδιάμεσο.

Reaction score
1
Ο Marantz ο συγκεκριμένος είναι σχεδόν άψογο προϊόν για τα λεφτά του. Μεταξύ των 2 και εφόσον έχεις ήδη τελικούς, θα πήγαινα στον Marantz. Αν ανέβεις σε budget (αρκετά μάλλον) υπάρχουν και καλύτερες επιλογές, αλλά πλην ενός Trinnov/JBL δεν μπορω να πω πως έχει τρελό νόημα κάτι άλλο ενδιάμεσο.
Ναι, αλλά τι κερδίζω παραπάνω σε σχέση με τον Denon? Επίσης, είδα ότι ο Marantz έχει έξοδο γύρω στα 6v ο Denon γύρω στο 1.2v. Ο Emotiva έχει input sensitivity 1.5v. Ο ένας μοιάζει ανεπαρκής και ο άλλος φαίνεται ότι με το 20% του dial θα έχεις πιάσει full volume.. Κάνουν κάποια διαφορά αυτά τα μεγέθη;

Reaction score
1.126
Δύσκολη επιλογή. Αν δεν είχατε ήδη ενίσχυση θα σας έλεγα Denon αλλά με ενίσχυση δύσκολη απόφαση. Αμφότερα, βάση reviews, εξαιρετικά μηχανήματα. Πιθανόν θα πήγαινα προς Marantz και φυσικά με Dirac και σύντομα Dirac ART.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Στον denon αν ενεργοποιήσεις το pre amp mode ή όπως αλλιώς λέγεται , ανεβαίνει η έξοδος σε πάνω από 2vrms.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.036
σύντομα Dirac ART
Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα πότε θα μπει το ART σε consumer μηχανήματα; Θα μπει σε όλα;

Νομίζω είναι πολύ σημαντική πληροφορία, και δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις στο θέμα

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.742

Η (ανεπίσημη) ενημέρωση είναι ότι όλοι οι ενισχυτές που πήραν το DLBC* έχουν τη δυνατότητα (από πλευράς επεξεργαστή) να τρέξουν το ART, και αυτή είναι η πρόθεση της εταιρείας. Επίσημο χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει.

* Denon X3800H, X4800H, X6800H, A1H
Marantz Cinema 40, 50 και AV10

Last edited:

Reaction score
1
Στον denon αν ενεργοποιήσεις το pre amp mode ή όπως αλλιώς λέγεται , ανεβαίνει η έξοδος σε πάνω από 2vrms.
Ευχαριστώ! Ξέρουμε σε πόσα πάει; Επίσης ανεβαίνει ανά κανάλι που βάζω σε preamp ή μόνο αν τα βάλω όλα σε preamp; Στον 6700 είναι όλα ή τίποτα αλλά νομίζω ότι σε άλλα μοντέλα έχει δυνατότητα διάκρισης.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.909
Oχι δεν πάς σε όλα ή τίποτα.
Οποιο κανάλι κλείνεις ανεβαίνει το pre out .
Οποιο θέλεις κλείνεις.
Τώρα στα πόσα ακριβώς πάει , θα σε γελάσω. Κάπου είχα τον Gene de la salla να λέει κάτι για πάνω από 2vrms.
Αλλά δεν είναι διαπιστωμένο ακόμα.

Last edited:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.742
Preamplifier mode:
- All of the speakers are connected using an external power amplifier and this unit is used as a preamplifier.
- You can connect speakers for up to 17.1- channels for MAIN ZONE. The pre-out output automatically switches for playing back up to 15.1-channels in accordance with the input signals and sound mode when 17.1-channel speakers are installed.

Rated output:
Unbalanced RCA pre-output: 1.2 V
Balanced XLR pre-output: 2.4 V

Εγχειρίδιο λειτουργίας, αυτός ο άγνωστος. 🙄

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan