Barista Corner

Reaction score
539
Έχεις αλλάξει και το screen από το group που έχεις σε κάτι καλύτερο?
Το ρωτώ γιατί ένας παράγοντας για την ομαλοποίηση της ροής ήρθε από αυτό.
Άσε που δεν ξέρω αν το πάχος του είναι απαγορευτικό σε εμένα που φέρνω τα καλαθάκια στο όριο του ύψους του, δλδ πόση διαφορά με ένα χάρτινο μπορεί να έχει?
Αφού το έχεις, θα ήταν χρήσιμη η όποια επιπλέον πληροφορία.

όσο παίρνει αποτέλεσμα στην γεύση, χωρίς υπερβολές όμως, είναι σε σωστό δρόμο.

Αλλιώς, εδώ είμαστε να τον επαναφέρουμε 😝
Το ύψος του καλαθιού παίζει ρόλο ναι, πρέπει να έχει χώρο, γιατί προσθέτει 1.7mm στο ύψος
Αν κάποιος έχει ήδη τόσο οριακά το screen από το puck, ιδιαίτερα αν έχει και upgraded screen, τότε μάλλον το'χει ήδη το benefit της καλής ροής.
Αλλά μόνο και μόνο ότι δεν έρχεται το group σε επαφή με τον καφέ, για μένα αξίζει.
Ιδιαίτερα για e61 groups.

Προσθέτεις ένα τσουπλέκι ακόμα στη διαδικασία, στο καθάρισμα κλπ, I get it, αλλά νομίζω αξίζει.
Στην τελική 6-7 ευρώ έχουν, κάνεις μια δοκιμή και βλέπεις.

Έχω δοκιμάσει τα feggrini του coffees.gr και τα normcore από amazon. Δεν καταλαβαίνω διαφορά.

Κάποιοι τα μουλιάζουν, τα πλένουν με cafiza κλπ σα συντήρηση, νομίζω δε χρειάζεται τόση φασαρία. Έχεις 2-3 να τα γυρνάς, τα ξεπλένεις με νεράκι και στο μήνα/δίμηνο τα πετάς, δεν είναι κάνα σοβαρό κόστος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.581
Αλλιώς, εδώ είμαστε να τον επαναφέρουμε 😝
Ασταυτά, και δώσε στον αμπεσαλωμ μια σοβαρή καφετιέρα, έχεις τόσες εκεί μαζεμένες, τι; συλλογή τις κάνεις; αμάν πχια. 😁🤪😜🤣

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.299
συλλογή από καφετιέρες πρώτη φορά ακούω.

Να πω να έχεις μια στο σπίτι μια στο γραφείο (+ μια στο εξοχικό και μια στην αποθήκη άμα μιλάμε για τον Αλεξ :p ) να το καταλάβω

Reaction score
213
συλλογή από καφετιέρες πρώτη φορά ακούω.

Να πω να έχεις μια στο σπίτι μια στο γραφείο (+ μια στο εξοχικό και μια στην αποθήκη άμα μιλάμε για τον Αλεξ :p ) να το καταλάβω
και στο σπίτι του γιού και της κόρης και στο πεθερικό (εξοχικό2) ... 😝

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.118
καλα το λες οτι θα κανει καλιμπρεισο DSP ...σε προηγουμενη σελιδα..
-
στο μπρικι ποιο καφε βαζεις ? (αν και δε νομιζω οτι θα αλλαξω το κοκκινο καβατζα)
αλλα θα παρω σε καποια φαση και το μεγαλητερο
εδιτ: βγαινει και σε γιγας (και με κοκκινομαλλα !!! ) ! <3

Attachments

Reaction score
5.624
θεωρητικα αυτο που κανει τον καλυτερο καφε ειναι αυτο για τους δυο διπλους.Καφε σε αυτουνο απο φιλο που εχει και το κανει καλα βανει oro lavatza.

Reaction score
213
Η καφετιερα του ear ειναι αυτη https://decentespresso.com/compare κανεις οτι σου ερθει με δαυτην ,το τι χρειαζεται και τι οχι ειναι μια αλλη ιστορια,οπως και στον ηχο ενα πραμα,οπως θελει ο καθενας.
α, να αγιάσει το στόμα σου

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.299
καλα το λες οτι θα κανει καλιμπρεισο DSP ...σε προηγουμενη σελιδα..
-
στο μπρικι ποιο καφε βαζεις ? (αν και δε νομιζω οτι θα αλλαξω το κοκκινο καβατζα)
αλλα θα παρω σε καποια φαση και το μεγαλητερο
εδιτ: βγαινει και σε γιγας (και με κοκκινομαλλα !!! ) ! <3

Μπρίκι έχω ακριβώς αυτό το Μπιαλέτι, νομίζω το 3πλό (μετά βίας βγάζει 2 διπλούς), προχείρως θα έλεγα ότι το καλαθάκι του χωράει γύρω στα 25+ γραμμάρια. Καφέ χρησιμοποιώ τον ίδιο που βάζω και στην εσπρεσιέρα, δλδ κόκκους, τους οποίους όμως αλέθω ένα κλικ πιο χοντρά, γιατί αλλιώς στουμπώνει. Αλέθω πριν φύγω καμιά 200ριά γραμμάρια σε ένα βάζο που μου βγάζουν καμιά εβδομάδα (πίνουμε από έναν μόνο εγώ και ο μεγάλος μου, το πρωί) και δεν προλαβαίνουν να μπαγιατέψουν.
Τώρα κόκκους παίρνω από τα roasteries που έχουν αναφερθεί παραπάνω, Kudu, εσχάτως Round Cup ή Delmocca, κάποια μπλεντ τα έχουμε ως σταθερά γιατί πίνουμε ως επί το πλείστον διπλό καπουτσίνο σκέτο, αλλιώς Βραζιλιάνικους ή Αιθιοπικούς μονοποικιλιακούς, του εμπορίου οι καφέδες δεν συγκρίνονται προφανώς, κυρίως γιατί δύσκολα θα βρεις παρτίδες με ημερομηνία καβουρδίσματος κάτω του 3μήνου (συνήθως μπορεί να είναι 12μηνοι+), από εταιρείες η πρότίμησή μας είναι μάλλον οι Tchibo, που τουλάχιστον δίνουν αυτόν τον κλασικό ιταλικό καφέ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.581
καλά μωρέ, με Logiq F8 κάνεις υπερήχους;
Ναι, αγαπημένο μηχάνημα. ❤❤❤

Και πολύ φτηνό πλέον. 😎

Έχω σε στικάκι τα δικά μου πρισετς εδώ και χρόνια, ποιο ντιρακ, εδώ μιλάμε για ισοστάθμιση τρινοβ και βάλε! 🤪🤣😁

Το προτιμώ σε σχέση με όλα τα μεγαλύτερα (κι ακριβότερα) GE, γιατί στον αυλό των αγγείων έχει τη μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα για πολύ χαμηλής ηχογενειας τοιχωματικές αθηρωματωσεις (πολύ μαλακοί θρόμβοι), που χάνονται από την ενσωματωμένη στάνταρ επεξεργασία των υπολοίπων. (Το υπερβολικό dsp, δεν βγαίνει ποτέ σε καλό, ασχέτως εάν "κοροϊδεύει" τον "γιατρό πελάτη" με υφές κοίλων σπλάχνων ομοιάζουσες αξονικής τομογραφίας - στον ήχο ανάλογες κοροϊδίες με δήθεν ταχαμου φλατ αποκρίσεις που δεν ακούγονται όμως).

Έχω φέρει κατ'επαναληψιν τους εγκαταστάτες της GE για ρύθμιση των μεγαλύτερων μοντέλων, με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις εκ μέρους μου, και ποτέ κανένας δεν κατάφερε να φέρει την διακριτική ικανότητα που ζητάω μέσα στα αγγεία.

Αυτό βέβαια έχει συνέπειες, βλέπω στενώσεις εκεί που δε βλέπει κανένας άλλος, οπότε πολύ συχνά έρχομαι αντιμέτωπος με πορίσματα από άλλα ακτινολογικά που δε βρίσκουν τίποτα, αλλά δυστυχώς όλοι τους κάνουν λάθος, τι α κάεις... 😜🤪🤣😁

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.118
χμ, εχουμε καποια προταση καφε στο μπρικι ?
(λαβατζα κοκκινο χρησιμοποιω)
βεβαια πινω(κατεβαζω) ισαμε-10-καφεδες-τη-μερα, και οπως και με τη /μουσικη/ ετσι και στο καφε δε με νοιαζουν οι γευσεις.
θεωρητικα αυτο που κανει τον καλυτερο καφε ειναι αυτο για τους δυο διπλους.Καφε σε αυτουνο απο φιλο που εχει και το κανει καλα βανει oro lavatza.
ναι, και απο αυτο παιρνω μια στο τοσο :)

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.100
Ναι, αγαπημένο μηχάνημα. ❤❤❤

Και πολύ φτηνό πλέον. 😎

Έχω σε στικάκι τα δικά μου πρισετς εδώ και χρόνια, ποιο ντιρακ, εδώ μιλάμε για ισοστάθμιση τρινοβ και βάλε! 🤪🤣😁

Το προτιμώ σε σχέση με όλα τα μεγαλύτερα (κι ακριβότερα) GE, γιατί στον αυλό των αγγείων έχει τη μεγαλύτερη διακριτική ικανότητα για πολύ χαμηλής ηχογενειας τοιχωματικές αθηρωματωσεις (πολύ μαλακοί θρόμβοι), που χάνονται από την ενσωματωμένη στάνταρ επεξεργασία των υπολοίπων. (Το υπερβολικό dsp, δεν βγαίνει ποτέ σε καλό).

Έχω φέρει κατ'επαναληψιν τους εγκαταστάτες της GE για ρύθμιση των μεγαλύτερων μοντέλων, με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις εκ μέρους μου, και ποτέ κανένας δεν κατάφερε να φέρει την διακριτική ικανότητα που ζητάω μέσα στα αγγεία.

Αυτό βέβαια έχει συνέπειες, βλέπω στενώσεις εκεί που δε βλέπει κανένας άλλος, οπότε πολύ συχνά έρχομαι αντιμέτωπος με πορίσματα από άλλα ακτινολογικά που δε βρίσκουν τίποτα, αλλά δυστυχώς όλοι τους κάνουν λάθος, τι α κάεις... 😜🤪🤣😁
Είναι όντως πολύ καλό και για αγγεία. Κάποιοι ορκίζονται στα παλιά Philips. Από ενδιαφέρον, έχεις δοκιμάσει Ε10S;

Δυστυχώς αρκετοί διαγνώστες βολεύονται με αυτά που έχουν μάθει από παλιά και αρνούνται να δοκιμάσουν νέα μηχανήματα/πρακτικές. Θυμίζει κάτι; :biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88