Sonos

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Εμπρός απαραιτητα ηχομπαρα. Η οποία παίζει υποχρεωτικά το ρόλο left, center, right (και front heights).
Arc = FR+FL+center+L High+RHigh
Five=Sur L+SurR
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Είναι λοιπόν όπως το θυμόμουν, ότι δεν μπορείς να έχεις ξεχωριστά ηχεία για κυρίως L&R, παρά μόνο την ηχομπάρα. Για εμένα αυτός είναι ο βασικός περιοριστικός παράγοντας (συν τα κανάλια ύψους), όμως από την άλλη δεν είναι λογικό να συγκρίνουμε το εν λόγω με ένα κλασικό σύστημα 5.1.4 πχ. Άλλο target group, άλλες προδιαγραφές.

Reaction score
5.395
Προσομοίωση Atmos από τα ηχεία της TV, on ή off.

Η προσομοίωση Atmos αφορά τα ηχεία της τηλεόρασης, όταν παίζεις μόνο με αυτά. Δίνουν ένα ψευδο-surround εφέ αν το έχεις στο on.

Λάθος ερμηνεία του κειμένου είναι ότι δεν υποστηρίζει η LG atmos ηχομπάρα!

Last edited:

Reaction score
44
Καλησπέρα σε όλους
Πρόσφατα απέκτησα την arc και το sub gen 3(Οπωσδήποτε Μελόντικά και δεύτερο)
Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, σε μεγάλο και δύσκολο Χώρο!
Ωστόσο έχω κάποια θέματα-Απορίες:
1) Δεν μπορώ να απενεργοποιήσω Και να Παίζει το ηχείο της τηλεόρασης, Το ρυθμίζω στην τηλεόραση να παίζει το ηχείο της και αυτό γυρνάει αυτόματα πάλι στο ARC..Νομίζω η μόνη λύση να να βγάλω το HDMI(lg b8)
2) Κοιτώντας review για τα era300 Οι περισσότεροι Τα έχουν τοποθετημένα Πίσω από τον καναπέ Να κοιτάνε προς την tv,Και όχι με το πρότυπο της Dolby.
3) Σκεφτόμουνα μελλοντικά μήπως πάρω τα five για Ακρόαση μουσικής.
Τα οποία θα τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά από την arc.. Θα μπορούν να παίζουνε τα sub Και να εναλλάσσονται ανάλογα τι θέλω (Ταινίες arc+subs+era)-(μουσική five+subs);;

Reaction score
1.856
Ίμο, τα Sonos στο audio είναι ότι η apple στους υπολογιστές και η tesla στα bev. Χωρίς συναγωνισμό.
πάνω που πάω να ψηθώ για Sonos στο σαλόνι,
η αναλογία σου μου το χαλάει,
αναρωτιέμαι απλά μήπως είναι ένα ακόμη υπερτιμημένο και καλογυαλισμένο προϊόν

καθώς είχα για χρόνια apple υπολογιστές, απλά ήταν ένα καλύτερο περιτύλιγμα σε hardware και software που γρήγορα βαρέθηκα, δεν ξαναπήρα
(παρότι έχω μεγάλη φαγούρα με υπολογιστές, αυτή τη στιγμή έχω στο δωμάτιο γραφείο μου 4 μηχανήματα, ανάμεσα στα οποία και HP Enterprise και σιγά μην μου είναι απαραίτητα όλα)

Reaction score
146
Καλησπέρα σε όλους
1) Δεν μπορώ να απενεργοποιήσω Και να Παίζει το ηχείο της τηλεόρασης, Το ρυθμίζω στην τηλεόραση να παίζει το ηχείο της και αυτό γυρνάει αυτόματα πάλι στο ARC..Νομίζω η μόνη λύση να να βγάλω το HDMI(lg b8)
2) Κοιτώντας review για τα era300 Οι περισσότεροι Τα έχουν τοποθετημένα Πίσω από τον καναπέ Να κοιτάνε προς την tv,Και όχι με το πρότυπο της Dolby.
Τα οποία θα τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά από την arc.. Θα μπορούν να παίζουνε τα sub Και να εναλλάσσονται ανάλογα τι θέλω (Ταινίες arc+subs+era)-(μουσική five+subs);;
Το 1 φαίνεται να είναι θέμα της τηλεόρασής σου. Αν και, από περιέργεια, γιατί να θέλεις να παίζει το ηχείο της τηλεόρασης;

Για το 2,τα Era300 δεν είναι τα τυπικά ηχεία για τα οποία έχει σχεδιαστεί το πρότυπο της Dolby, οπότε νομίζω πως το καλύτερο είναι να ακολουθηθούν οι οδηγίες τοποθέτησης της Sonos.

Για το 3, δυστυχώς ακόμα δεν γίνεται. Το Sub μπορεί να μπει μόνο σε ένα σύστημα. Επίσης τα Five ακόμα μπορούν να συνδυαστούν μόνο με ένα sub

sps

Reaction score
538
Να υποθέσω no Tidal Dolby Atmos για μένα, σωστά;
Νομίζω έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις στην τηλεόραση σου και συγκεκριμένα την έξοδο που βγάζει το HDMI.
Παίζεις από το application της τηλεόραση το Tidal ???

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Νομίζω έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις στην τηλεόραση σου και συγκεκριμένα την έξοδο που βγάζει το HDMI.
Παίζεις από το application της τηλεόραση το Tidal ???
Netflix app τηλεόρασης βγάζει dolby atmos στην arc. Tidal app τηλεορασης, όχι.

Δε βλέπω κάτι στις ρυθμίσεις.

Attachments

Reaction score
5.395
Καλησπέρα σε όλους
1. Βγάλε off το Simplink της LG. Αν στο επιστρέφει on αυτόματα, πρώτα θέσε off το eArc και μετά off το Simplink.
3. Βάλε τα Five σε θέση surround και για δικάναλη μουσική γύρνα την καρέκλα προς τα πίσω προς το μέρος τους. Έτσι θα έχεις και υποστήριξη δύο sub.

sps

Reaction score
538
Netflix app τηλεόρασης βγάζει dolby atmos στην arc. Tidal app τηλεορασης, όχι.

Δε βλέπω κάτι στις ρυθμίσεις.
Νομίζω ότι πρέπει να βγάζει Dolby Digital Plus ( το πιο κάτω που δεν στο δίνει )για Atmos, αλλά αφού λες ότι το NetFlix βγάζει ένδειξη Dolby Atmos στο application τι να πω ???

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Δε με θέλει. Θα μείνω μονοκαναλος για πάντα. Μόνο ταινιες πολυκαναλα.

IMG_20240205_125424.jpg

sps

Reaction score
538
Δεν σου βγάζει κάποιο μήνυμα ότι δεν είναι πιστοποιημένη η συσκευή για Dolby Atmos στο Tidal ???
Όταν παίζω Tidal από το App της Bravia ok no problem παίζει Dolby Atmos, όταν παίζω από Xiaomi Mi Box 4Κ δεν είναι πιστοποιημένο από την Tidal για Dolby Atmos μου γράφει. Και τα δυο παίζουν NetFlix σε Dolby Atmos.
Η Επιστήμη σηκώνει τα πόδια ψηλά !!!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Ούτε μήνυμα, ούτε Dolby Digital +. Η τηλεόραση είναι samsung 6-7 ετών.
Αλλά παίζει Dolby Atmos από Νετφλιξ.

• Sad
Reactions: sps

sps

Reaction score
538
Δεν ξέρω μήπως κάτι παίζει με την έκδοση του Android ???

To NetFlix για να βγάλει Dolby Atmos θέλει σύνδεση 4Κ και όχι 2Κ, πρόσεξε μην κάτι σε ξεγελάει, έχεις σύνδεση 4Κ στο NetFlix ???

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.448
Ακόμα δεν μας έχει εξηγήσει το Tidal γιατί από Atmos στέλνει δικάναλο σήμα σε πολυκάναλο σύστημα που δεν είναι Atmos.

Τι τον ενδιαφέρει αν έχεις Atmos; Αφού το έχει το stream έτσι κ αλλιώς. Γιατί το στέλνει δικάναλα;

Σοβαρή απάντηση βέβαια ούτε οι ίδιοι δεν έχουν. Κάτι αρλούμπες μου γράφουν λες και μιλάνε σε άσχετο. Ιδέα δεν έχουν για το πράγμα μιλάω. Άσχετοι καστομερατζίδες.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.546
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof