christos77
Master of Diffusion
- Reaction score
- 14.098
Ειχαμε κι εμεις οι καψεροι δικαναλοι τον Μεσιε @Bhutia μας ανεβαζε το ηθικο τωρα..... παει@Bhutia βλέπω ήρθες στον ίσιο δρόμο
Προσχωρεισε στους πολυκαναλους
Ειχαμε κι εμεις οι καψεροι δικαναλοι τον Μεσιε @Bhutia μας ανεβαζε το ηθικο τωρα..... παει@Bhutia βλέπω ήρθες στον ίσιο δρόμο
Όσο διατηρώ κι εξακολουθώ ν'απολαμβάνω δικαναλικό setup δεν θα έχω προσχωρήσει κάπου. Έχω απλώς... προχωρήσει.Ειχαμε κι εμεις οι καψεροι δικαναλοι τον Μεσιε @Bhutia μας ανεβαζε το ηθικο τωρα..... παει
Προσχωρεισε στους πολυκαναλους
Κι όμως, η πιο ασφαλής επιλογή είναι.Και για μια τρύπα bass-reflex στο πάτωμα
Ξερεις ποιο 10ιντσο χρησιμοποιει? Μηπως ειναι το P830452?Ποια σούκο και τι ρεύματος, παθητικά θα είναι τα κουτιά. Πολλαπλά κουτιά με έναν ενισχυτή.
Γίνεται, δεν είναι τόσο δύσκολο.
Το ίδιο και γω, εξακολουθώ να απολαμβάνω την μουσική στο αμάξι, στον δρόμο με τα ακουστικά,. Σπίτι έχω το πολυκαναλο, δεν ακούω δικάναλα, δεν βρίσκω κάποιον λόγο. Ένα δωμάτιο έχω, ένα σεταπ έχω εκεί μέσα, μου φτάνει και βαράει πάντα με απμιξινγκ.Όσο διατηρώ κι εξακολουθώ ν'απολαμβάνω δικαναλικό setup δεν θα έχω προσχωρήσει κάπου. Έχω απλώς... προχωρήσει.
Και τα δυο σηκωνουν πολυ περισσοτερη ισχυ απο αυτη που δηλωνει ο κατασκευαστης και εχει αναφερθει πολλες φορες απο ολους οσους τα εχουν χρησημοποιησει με αναφορες για εως και 1000W ισχυος με ψηλοτερο tuning και με High Pass. Εχω κανει sim το P830452 και σε 30lt ported @21Hz και high pass στα 17Hz σηκωνει 400W πριν φτασει στο οριο η διαδρομη του, με πανω απο 105db σε ολο το φασμα απο 22Hz και πανω, με πανω απο 110db απο τα 80Hz και πανω ενω εχει και πολυ ομαλη αποκριση αρκετα ψηλα που το κανει καλη επιλογη και για midbass σε τριδρομο.Αναφορά για αυτό βρήκα κάπου:
Πιο αδύναμο αυτό που λες, μόλις 75W, πιο πιθανό το δικό σου να είναιSpeaker Peerless XXLS-P835037, 4 ohm, 10.6 inch
This member of the XXLS product family has all the design features suitable for a high performance, high excursion subwoofer driver. The motor features a double ferrite magnet motor, supporting high excursion, and aluminium shorting rings and pole extenders, lowering and linearizing the...en.toutlehautparleur.com
Speaker Peerless XLS-P830452, 4 ohm, 10.6 inch
This 10 inch 4 ohm member of the XLS product family has all the design features suitable for a high performance subwoofer driver. The motor features a double ferrite magnet motor, supporting high excursion, and aluminium shorting rings and pole extenders, lowering and linearizing the inductance...en.toutlehautparleur.com
Θα το είχα πράγματι παρακάνει άμα ισχυριζόμουν κάτι τέτοιο αφού δεν συγκρίνω ποιότητες ανάμεσα σε ηχεία δαπέδου έναντι βάσης. Λέω μόνο πόσο υπέρτερος είναι ο παράγοντας που αφορά στο πλήθος διαθέσιμων καναλιών.Τέτοιου μπας ριφλέξ έχου εγώ και αβλέπ προς τα κάτ' κιόλ'ς (μιμούμαι αποτυχημένα τον Δημήτρη).
Βρε συ ο Ear ξέρει τι λέει σε όλα τα τελευταία του πόστ εδώ. Έχει ηρεμήσει ; Μάλλον ήταν μέχρι να σε κάνει να προσχωρήσεις.
Κοίτα αυτό που λέει ο Chris έχει δίκιο εμείς σε θέλουμε όπως ήσουν πάντα, ούτε να προχωράς, ούτε να εξελίσσεσαι ή μάλλον προχώρα αλλά κάνε ότι δεν προχώρησες.
Πάντως ότι τα τρία Yamahakia (και ένα στο κέντρο) παίζουν καλύτερα απο οποιοδήποτε δαπέδου δεν έπρεπε να το πείς, το παράκανες. ¨Όπως και ότι το Lamm το δεύτερο - τρίτο - τεταρτο παίζει καλύτερα απο το πρώτο. Βρε το δεύτερο συγκριτικά με το πρώτο ... το έκανε Krell ο Vladimir.
Με ποια λογική λες θα ειναι πιο απολαυστικο? Ποιο ρεαλιστικο ποιο πιστευεις θα ειναι?Για να μην παρερμηνεύομαι λοιπόν δίδεται ένα παράδειγμα... Υποστηρίζω ότι ένα πολυκαναλικό με πέντε τεμάχια Neumann 310 για bed layer και δύο μπροστινά ύψους θα ήταν πιο απολαυστικό - έστω και χωρίς να είχε ντουζίνα καναλιών - λ.χ. από ένα απλό δικαναλικό με Grimm LS1 - αυτά σκέφτηκα αυτομάτως με αφορμή προηγούμενο λινκ του Σταύρου Λαγκαδιανού. Εννοείται συνοδεία καλά ενσωματωμένων sub.
Σε "αναπαράσταση" ακρόασης καλλιτέχνη live ? Το πολυκάναλο δίχως πολλά πολλά.Με ποια λογική λες θα ειναι πιο απολαυστικο? Ποιο ρεαλιστικο ποιο πιστευεις θα ειναι?
Ναι εννοουσα τετοια συγκρισηΣε "αναπαράσταση" ακρόασης καλλιτέχνη live ? Το πολυκάναλο δίχως πολλά πολλά.
Ας προσέξουμε το εξής οξύμωρο στοιχείο... Από τη μια πλευρά ηχογραφείται live η εκτέλεση μέσα στον εμφανιζόμενο χώρο και από την άλλη το ηχοσύστημα αποπειράται ν'αποδώσει την ηχογραφημένη χωρική πληροφορία μέσα στον ίδιο χώρο όπου καταγράφηκε εξαρχής αυτή... Η επίδραση από την έμμεση ηχητική ενέργεια στο καταγεγραμμένο μουσικό γεγονός θα εξασκείται ανυψωμένη εις το τετράγωνο κατά την αναπαραγωγή υπό τις αυτές συνθήκες...Ναι εννοουσα τετοια συγκριση
Ρεαλιστικο σημαινει το ιδιο καθαρο με το αληθινο, ιδια χροια, ιδια ενταση, ιδια δυναμικα, ιδιο timing, ιδια τοποθετηση στο χωρο. Οταν λεω ιδιο εννοω τι πλησιαζει πιο κοντα. Ειναι πολλα τα κριτηρια.
Στο βιντεο αυτο σιγουρα εχει αρκετη διαφορα.
Στην immersive αναπαραγωγή να γέμιζαν τον χώρο με πολλές χοντρές απορροφητικές διατάξεις, αλλά και πάλι θα ήταν δύσκολο να πετύχουν το σωστό “μίγμα”Πώς θα γινόταν να μετριαστεί η περαιτέρω σύγχυση κατά τη μετάδοση της πληροφορίας;
Σωστα υπαρχει το θεμα οτι θα αναπαραχθει δυο φορες η χωρικη πληροφορια τοσο απο το ηχογραφημενο οσο και κατα την αναπαραγωγη της ηχογραφησης.Ας προσέξουμε το εξής οξύμωρο στοιχείο... Από τη μια πλευρά ηχογραφείται live η εκτέλεση μέσα στον εμφανιζόμενο χώρο και από την άλλη το ηχοσύστημα αποπειράται ν'αποδώσει την ηχογραφημένη χωρική πληροφορία μέσα στον ίδιο χώρο όπου καταγράφηκε εξαρχής αυτή... Η επίδραση από την έμμεση ηχητική ενέργεια στο καταγεγραμμένο μουσικό γεγονός θα εξασκείται ανυψωμένη εις το τετράγωνο κατά την αναπαραγωγή υπό τις αυτές συνθήκες...
Πώς θα γινόταν να μετριαστεί η περαιτέρω σύγχυση κατά τη μετάδοση της πληροφορίας; Να παρέχεται η πληροφορία από την αρχική καταγραφή υπό ανώτερο ποσοστό άμεσης ηχητικής ενέργειας μέσα από επιπρόσθετα ηχειακά κανάλια.