Δίαιτα

gid

Reaction score
9.620
Στη μεγάλη πλειοψηφία φέρνουν. Τώρα, αν κάποιος έχει ορμονικό ή δεν ξέρω γω τί άλλου είδους πρόβλημα, αναγκαστικά θα χρειαστεί θεραπεία.
Δεν αναφέρομαι σε ορμονικά προβλήματα.

Πρόσεξε τι θα γράψω παρακάτω.

Πήγα σε γιατρό παθολόγο και διαβητολόγο, με ειδίκευση στην παχυσαρκία. Πιο ειδικός, πεθαίνεις.

Ωραία ως εδώ;

Με ανέκρινε, με μέτρησε, με προσμέτρησε, με καταμέτρησε.

Στο τέλος της είπα: "Πιστεύω πως το πρόβλημά μου είναι γονιδιακό".

Μου απάντησε επί λέξει "Το πρόβλημά σας είναι 70% γονιδιακό".

Σαφές;;;;;

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με έστειλε σε εξετάσεις ενδοκρινολλογικές, που δεν έδειξαν τίποτε. Και μου έδωσε δίαιτα που δεν έφερε το παραμικρό αποτέλεσμα.

Τελεία, και παύλα.

Απαλλαγείτε από τις βολικές σας αντιλήψεις τύπου "εγώ τα κατάφερα, έχω αυτοέλεγχο, ζήτω μου!!! :dance2: "
Το πράμα είναι απλό,
Με τα δικά σου γονίδια, δεν είναι απλό, είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.153
Δεν αναφέρομαι σε ορμονικά προβλήματα.

Πρόσεξε τι θα γράψω παρακάτω.

Πήγα σε γιατρό παθολόγο και διαβητολόγο, με ειδίκευση στην παχυσαρκία. Πιο ειδικός, πεθαίνεις.

Ωραία ως εδώ;

Με ανέκρινε, με μέτρησε, με προσμέτρησε, με καταμέτρησε.

Στο τέλος της είπα: "Πιστεύω πως το πρόβλημά μου είναι γονιδιακό".

Μου απάντησε επί λέξει "Το πρόβλημά σας είναι 70% γονιδιακό".

Σαφές;;;;;

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με έστειλε σε εξετάσεις ενδοκρινολλογικές, που δεν έδειξαν τίποτε. Και μου έδωσε δίαιτα που δεν έφερε το παραμικρό αποτέλεσμα.

Τελεία, και παύλα.
Ε, αφού το είπε ο επιστήμων, που είναι και διαβητολόγος με ειδίκευση στην παχυσαρκία, πάει και τελείωσε, τελεία και παύλα!

Πες μου τώρα ότι σου μίλησε για θερμίδες, και πρέπει να καις τόσες θερμίδες και όχι παραπάνω και όχι έτσι αλλά αλλιώς... Πες μου για θερμίδες. Πού δγιάολο έχω βάλει το ποπκόρν...

gid

Reaction score
9.620
Το να μην ήταν καλή γιατρός, παίζει;
Μα και βέβαια. :biggrin:

Και να είμαι δια βίου ματιασμένος παίζει. :roflmao:

Και να με τιμωρεί ο Κύριος για τις αμαρτίες μου παίζει. :roflmao: :roflmao: :roflmao:

Εκτός από το ενδεχόμενο οι παλικαράδες εδώ να κάνουν λάθος.

Αυτό, δεν παίζει.

Τα γονίδια παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ένα σκασμό πράγματα. ΕΚΤΟΣ από τη σωματική διάπλαση.

Reaction score
6.530
:rolleyes: Ειρωνικά το λέει Jonh...
λέτε για τον Μπρετσο εξωγιηνο άλλος μας προέκυψε βλέπω :)
Ο ίδιος μηχανισμός που υπάρχει για αποθήκευση, ο ίδιος υπάρχει και για άδειασμα ....

Last edited:

Reaction score
24.332
Διαφωνώ με την επιστήμονα και είμαι και σίγουρος ότι μπορείς να μειώσεις το βάρος σου και να βελτιώσεις την ζωή σου .
Το γονιδιακό μπορεί να ξεχωρίζει εμένα από τον μπρετσο και να μην μπορώ να τον φτάσω ποτέ (που κι αυτό ίσως να είναι δικαιολογία στο επίπεδο που συζητάμε) , αλλά επειδή υπήρξα υπέρβαρος πολλές φορές στη ζωή μου και έχω επιστέψει σε μια πολύ καλή έως άριστη κατάσταση για πάντα, τα βήματα είναι μετρημένα και απλά.
Στοιχειωδώς σωστή διατροφή, που για ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερα θέματα υγείας (διαβήτη, ορμονικά, θυρεοειδούς κλπ) είναι σε γενικές γραμμές στόχος μηδενικής ζάχαρης , μετρημένους υδατάνθρακες (χωρίς να μπλέκουμε με γλυκαιμικους δείκτες) , φουλ ζωικές πρωτεΐνες και μετρημένο ζωικό λίπος και φυσικά ποσότητες που δικαιολογούν την ημερήσια κατανάλωση (δεν μπορείς να τρως ότι τρώει ο μπρετσος και να είσαι σπίτι μηχανή καρέκλα γραφείου και πίσω)
Άσκηση γενική , καταργώντας πχ ασανσέρ , περπατώντας στα απλά δρομολόγια για αγορές κλπ που η άνεση επιβάλει μηχανή η αυτοκίνητο, κίνηση στον χώρο εργασίας πχ αντί να πάρεις τηλέφωνο την καιτουλα στο παραδίπλα γραφείο σήκω και πήγαινε απο κει κλπ.
Άσκηση ειδική , τα έχουν γράψει και άλλοι μυϊκή ενδυνάμωση δηλαδή άσκηση με βάρη 2 με 3 φορές την εβδομάδα μέγιστο μια ώρα σοβαρή δουλειά χωρίς διαλείμματα και κινητό (αυστηρά φτάνει και 45λεπτο) και κάτι που βοηθάει το καρδιοαναπνευστικο από έντονο βάδισμα μέχρι τρέξιμο ποδήλατο κολύμβηση. Η ένταση είναι χαμηλή (πχ 70% μέγιστου καρδιακού ρυθμού ) και διάρκεια σίγουρα μια ώρα τη φορά.
Το παραπάνω επειδή ντεφακτο επιφέρει αποτέλεσμα όσο περνά ο καιρός στην ίδια ένταση θα γίνεται περισσότερη δουλειά.
Σωστός ύπνος (γεμάτο 8ωρο) και τέλος . Ούτε 16/8 ούτε 3 μέρες νηστεία ούτε τίποτα , δεν είναι απαραίτητο.
Απλά πράγματα με κόστος 1 ώρα τη μέρα και προσήλωση στο θέμα της διατροφής, χωρίς ακρότητες.

gid

Reaction score
9.620
Διαφωνώ με την επιστήμονα
Είσαι μηχανικός κι αυτή γιατρός με ειδίκευση στο θέμα. Έχεις χάσει από τα αποδυτήρια.

Ναι ναι ξέρω θα επιμείνεις. Αλλά έχεις χάσει.

τα βήματα είναι μετρημένα και απλά
Όσοι έχουν πρόβλημα βάρους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

1. Αυτούς που έχουν πρόβλημα λόγω των επιλογών τους (φαγητό, καθιστική ζωή). Αν τις διορθώσουν, χάνουν βάρος, αρκετά ως πολύ εύκολα, ανάλογα τα γονίδια. Στην προσπάθειά τους, έχουν τη Φύση τους ΣΥΜΜΑΧΟ. Από ισχυρό ως ήπιο σύμμαχο.

2. Αυτούς που έχουν γονιδιακό πρόβλημα. Αυτοί, στην προσπάθειά τους, έχουν τη Φύση ΑΝΤΙΠΑΛΟ. Και η Φύση είναι ΑΝΙΚΗΤΗ.

Θα σας δώσω ένα ακόμη παράδειγμα και θα σταματήσω γιατί από ένα σημείο και μετά είναι κι ο εγωισμός που εμποδίζει τους ανθρώπους να δεχθούν πως κάνουν λάθος ακόμη και μπροστά σε συντριπτιικά στοιχεία.

Το 2003 αγόρασα διάδρομο. Έκανα, επί 9 μήνες, τροχαδάκι 8χ/ω επί 20 λεπτά, 3 φορές την εβδομιάδα, χωρίς τεμπελιές. Διατηρώντας την προ διαδρόμου δίατα. Πριν το διάδρομο, δεν έκανα κάποια άσκηση. Καθιστική ζωή.

Σε 9 μήνες:

1. Δεν έχασα ούτε ένα κιλό.
2. Όπως μου κρεμιόταν η γλώσσα γραβάτα την πρώτη εβδομάδα, έτσι και την τελευταία. Καμία βελτίωση φυσικής κατάστασης. Κ Α Μ Ι Α. Ένας "κανονικός" άνθρωπος, στους 9 μήνες, θα έκανε, για πλάκα, 30 λεπτά αντί για 20.

Ξέρω ξέρω, θα βγείτε και θα μου πείτε πως έκανα λάθος πρόγραμμα κι αν έκανα άλλο θα είχα δει πρόοδο.... Πάντα το πρόγραμμα φταίει... Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, τέτοιο αποτέλεσμα, βγάζει μάτια.

Reaction score
1.335
Δική μου εμπειρία, ερασιτεχνικά μπάλα μέχρι τα 40, 2 προπονήσεις την εβδομάδα και 1 αγώνας οχι 5χ5 κιλά 80-82 ύψος 1,84 απο φαγητό και γλυκά τα πάντα ολα, φτάνω 57 ετών απόλυση απο δουλειά παίρνω την κάτω βόλτα κιλά 114! αρχίζω με λίγο ποδήλατο 60 χρονών λίγο-λίγο 10-20-30 χιλ-40, και μετά μπρεβέ 200αρι κιλά 80 και να τρώω τα πάντα, ακολουθεί πέσιμο με +55 χιλ σε κατηφόρα με μαζεύουν σε σακούλα σχεδόν σπασμένα τα πάντα, 66 χρονών τώρα και δυστυχώς πάλι 112 κιλά τα οποία αρνούνται σθεναρά να πέσουν έστω μισό κιλό.😥

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.745
ακολουθεί πέσιμο με +55 χιλ σε κατηφόρα με μαζεύουν σε σακούλα σχεδόν σπασμένα τα πάντα, 66 χρονών τώρα και δυστυχώς πάλι 112 κιλά τα οποία αρνούνται σθεναρά να πέσουν έστω μισό κιλό.😥
Αυτός είναι ο μεγάλος μου φόβος με το ποδήλατο στις κατηφόρες. Εχω πλάκες με βίδες από το τροχαίο και έτσι και πέσω θα καταστραφώ.
Τώρα ασχολείσαι με τη ποδηλασία?

Reaction score
1.335
Αυτός είναι ο μεγάλος μου φόβος με το ποδήλατο στις κατηφόρες. Εχω πλάκες με βίδες από το τροχαίο και έτσι και πέσω θα καταστραφώ.
Τώρα ασχολείσαι με τη ποδηλασία?
Οχι δυστυχώς απο το μεγάλο πέσιμο 2 πλευρά δεν κόλλησαν και έχουν κενό 3 χιλιοστά με δυσκολεύουν στο περπάτημα, και λίγο στην αναπνοή, στο μπρεβέ Αττικής σε είχαν δείξει στην αφετηρία 2 παιδιά απο τους Αγίους Αναργύρους που έκανα βόλτες κάθε δευτέρα μαζί τους, και μετά χάθηκες είσαι παρα πολύ δυνατός. :thumbsup:

Reaction score
20.158
είσαι παρα πολύ δυνατός
Δυνατός αλλά αντι-οικονομικός. Χαλάει τόσες πολλές θερμίδες που θέλει 5 μπιφτέκια, τρία κοτόπουλα και 6-7 αυγά κάθε μέρα. Καλύτερα να τον ντύνεις παρά να τον ταίζεις. Τώρα που ανέβηκαν και όλα τα τρόφιμα 100 % ... πάει. Να μάθει να μην ψηφίζει Μητσοτάκη. :D :D 😍

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.491
Members
38.330
Νεότερο μέλος
NIKOS KOLLIAS