Δίαιτα

Reaction score
20.158
Οσοι μιλατε για διαιτες ευκολες κλπ σε ατομα ποθ ειναι ολη τους τη ζωη παχυσαρκα, δεν ξερετε τι σας γινεται.
Αυτά που αναφέρονται πάντως στα τελευταία τουλάχιστον πόστ που εγώ διάβασα όσον αφορά την δίαιτα (και όχι κατ΄ανάγκην παχυσαρκία στο βαθμό που αντιλαμβάνομαι ότι αναφέρεις) αφορούν φυσιλογικές - ήπιας μορφής κατάστασεις που κάποιος θέλει να χάσει σχετικά μικρό αριθμό κιλών και κινούνταν σε κάπως νορμάλ διακυμάνσεις στην ζώη τους.

Πραγματικά παχύσαρκα άτομα που οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό, μην πω γιατρούς και να μην επαφίονται σε ένα νήμα που απλώς περιγράφει τυχαίες προσωπικές και μεμονωμένες εμπειρίες συμπεριλαμβανομένων και της πιθανής δικής σου. Η παχισαρκία στο βαθμό που την περιγράφεις είναι διαφορετικής σοβαρότητας κατάσταση και δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί κάποιος που είναι >150 ή και 190 κιλά που περιγράφεις με έναν άλλον που απλώς έχει 10 ή και 20 κιλά παραπάνω. Ούτε οι συμβουλές θα είναι ίδιες.

Reaction score
20.158
Ε χτυπάω κανά 2κιλο την ημέρα. Χωρίς κάτι έξτρα , σκέτο .
Τα μακαρόνια (στην περίπτωση σου πάντα) κάντα μια φορά το 15 νθήμερο. Απο ότι γνωρίζω το κρασί δεν έχει πολύ αλκοόλ και δεν συμβάλλει τόσο. Βέβαια η ποσότητα που αναφέρεις είναι πολύ μεγάλη οπότε παχαίνει, φουσκώνει κλπ. Εσύ φίλε John δεν είσαι χοντρός , είσαι αλκοολοκός. :D 😍 😍 . Να το νερώνεις. Βρε συ το κρασί δεν πίνεται σε μεγάλες ποσότητες, δεν το ευχαριστιέσαι έτσι. Ψυχολογικά είναι όλα αυτά. Και το τσιγάρο και τα πάντα. Άλλοι έχουν άλλες καταχρήσεις. Και η ενασχόληση με το audio σε υπερθετικό βαθμό μια τέτοια είναι χα. χα. Το κόλπο είναι να κάνεις εθισμό κάτι που συγχρόνως αδυνατίζει όπως ο @bretsos με το ποδήλατο ("καλός" εθισμός).
Δηλαδή αν τα κιλά είναι ψηλά, αλλά σταθερά, όλα καλά, λες;
Όχι. Προφανώς εννοεί απο την στιγμή που θα τα χάσεις και θα φτάσεις στο στοχευμένο και επιθυμητό αποτέλεσμα μετά να διατηρηθείς σε αυτά.

Αλλά και να είσαι λίγο ψηλά αλλά σταθερά ... πάλι καλύτερα είναι απο το να υποβάλεις τον ευατό σου σε συνεχείς δίαιτες που έχεις παρατηρήσει ότι δεν πετυχαίνουν (ή τις πετυχαίνεις) και πάς πάνω κάτω συνέχεια. Η σοβαρή δίαιτα είναι δύσκολο πράγμα και κανονικά θέλει παρακολούθηση και συμβουλή απο ειδικούς.

Last edited:

Reaction score
2.562
Αυτά που αναφέρονται πάντως στα τελευταία τουλάχιστον πόστ που εγώ διάβασα όσον αφορά την δίαιτα (και όχι κατ΄ανάγκην παχυσαρκία στο βαθμό που αντιλαμβάνομαι ότι αναφέρεις) αφορούν φυσιλογικές - ήπιας μορφής κατάστασεις που κάποιος θέλει να χάσει σχετικά μικρό αριθμό κιλών και κινούνταν σε κάπως νορμάλ διακυμάνσεις στην ζώη τους.

Πραγματικά παχύσαρκα άτομα που οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό, μην πω γιατρούς και να μην επαφίονται σε ένα νήμα που απλώς περιγράφει τυχαίες προσωπικές και μεμονωμένες εμπειρίες συμπεριλαμβανομένων και της πιθανής δικής σου. Η παχισαρκία στο βαθμό που την περιγράφεις είναι διαφορετικής σοβαρότητας κατάσταση και δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί κάποιος που είναι >150 ή και 190 κιλά που περιγράφεις με έναν άλλον που απλώς έχει 10 ή και 20 κιλά παραπάνω. Ούτε οι συμβουλές θα είναι ίδιες.
Οι γιατροι θα σου πουν χειρουργειο.
Οι διατροφολογοι θα σου πουν διατροφη.
ΣΤΑΝΤΑΡ.
Τωρα εγινε της μοδας μια ενεση για διαβητικους που λενε πως κανει δουλεια και για διαιτες. Δε θα το δοκιμαζα προσωπικα.

Το πιο σημαντικο στο ολο πραγμα ειναι η υποστηριξη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ. Ακομη καλυτερα αν θα μπορουσες να βρεις καποιον με τα ιδια θεματα και να ξεκινησετε μαζι. Καποιον που γνωριζει τι τραβας και να μπορεις να συζητησεις ανοιχτα τα προβληματα σου.

Reaction score
719
Εφτασα μεχρι 190 και κατι. Με ειχε δει ο ζαπαντης που με γνωριζε και το τι μου κατεβασε,δε λεγεται. Τωρα ειμαι 157. Κανω ραγδαια διαιτα τωρα τελευταια. Πρωι γιαουρτι με μελι και μεσημερι κατι με σαλατα πρασινη. Μεχρι 10 Μαρτιου θα ειμαι κατω απο 148 και θα συνεχισω οσο αντεχω.
Δε νιωθω πεινα. Λαιμαργια νιωθω. Η οποια με τρωει συνεχεια. Για να ξεφυγω θα παρω ενα κουταλακι γλυκο της συζυγου και τερμα. Ξεγελαω τον εαυτο μου οσο μπορω.
Έχεις χάσει ήδη 33 κιλά και αυτό δείχνει άτομο με θέληση και ισχυρό χαρακτήρα....
Συγχαρητήρια και συνέχισε να το πολεμάς...
Εύχομαι την επόμενη φορά που θα γράψεις να έχεις χάσει αλλά τόσα...
Υπομονή και επιμονή....

Reaction score
2.562
Έχεις χάσει ήδη 33 κιλά και αυτό δείχνει άτομο με θέληση και ισχυρό χαρακτήρα....
Συγχαρητήρια και συνέχισε να το πολεμάς...
Εύχομαι την επόμενη φορά που θα γράψεις να έχεις χάσει αλλά τόσα...
Υπομονή και επιμονή....
Ενα ισχυρο σοκ χρειαζεται δυστυχως.
Ενω πηρα ενα, κατεβηκα κι εμεινα στασιμος.
Χρειαστηκε ενα δευτερο σοκ για να ξαναξεκινησω...

Reaction score
20.158
Οι γιατροι θα σου πουν χειρουργειο.
Οι διατροφολογοι θα σου πουν διατροφη.
ΣΤΑΝΤΑΡ.
Τωρα εγινε της μοδας μια ενεση για διαβητικους που λενε πως κανει δουλεια και για διαιτες. Δε θα το δοκιμαζα προσωπικα.

Το πιο σημαντικο στο ολο πραγμα ειναι η υποστηριξη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ. Ακομη καλυτερα αν θα μπορουσες να βρεις καποιον με τα ιδια θεματα και να ξεκινησετε μαζι. Καποιον που γνωριζει τι τραβας και να μπορεις να συζητησεις ανοιχτα τα προβληματα σου.
Δεν γνωρίζω, δεν ήμουν ποτέ πολύ παχύς. Το μεγαλύτερο που πήγα για ένα έτος ήταν 91 κιλά. Κατά την εκτίμησή μου οι λόγοι οι δικοί μου ήταν ψυχολογικοί. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική σε βαρύτητα και θέλει συνδυασμό απο πράξεις. Εγώ ναι θα εντασσόμουν σε ένα γκρούπ υποστήριξης και θα το προσέγγιζα το θεμα (εκτός των άλλων) κυριως ψυχολογικά. Τα γκρούπ αυτά αφορούν εθισμό και έτσι θα έβλεπα και την παχυσαρκία μου. Δεν είναι κάν κατ΄ανάγκη να είναι γκρούπ ειδικά για παχυσαρκία. Ο εθισμός έχει κάποια βήματα που πρέπει να κάνεις και αφορούν την ψυχολογία του ανθρώπου. Όλα είναι ίδια (η ρίζα τους) και ο εθισμός είναι εθισμός (όποιος και να είναι).

Reaction score
393
Δηλαδή αν τα κιλά είναι ψηλά, αλλά σταθερά, όλα καλά, λες;
Σε αρκετές περιπτώσεις ναι γιατί αφενός με το χρόνο υπάρχει τάση αύξησης αυτών και αφετέρου διότι ο οργανισμός μαθαίνει να ζει με αυτά. Αν για παράδειγμα χάσεις απότομα πάρα πολλά κιλά, τότε είναι πιθανόν οι εξετάσεις να είναι μαύρα χάλια.

Reaction score
415
Υπάρχουν άνθρωποι που "γύρισαν" απ΄ τα ναρκωτικά, από βαρύ χρόνιο αλκοολισμό, έφτασαν στο τέλος... κι όμως επέστρεψαν και συνεχίζουν μια φυσιολογική ζωή.
Στην παχυσαρκια εκτός πολύ σπάνιων περιπτώσεων, Ολα είναι στο μυαλό, και εκεί θα πρέπει να εστιάσετε, όταν ο εγκέφαλος Νιώσει τον Κίνδυνο το πράγμα πάει μόνο του, το σλόγκαν είναι... Φέρσου Εξυπνα !

Last edited:

Reaction score
20.158
Σε αρκετές περιπτώσεις ναι γιατί αφενός με το χρόνο υπάρχει τάση αύξησης αυτών και αφετέρου διότι ο οργανισμός μαθαίνει να ζει με αυτά. Αν για παράδειγμα χάσεις απότομα πάρα πολλά κιλά, τότε είναι πιθανόν οι εξετάσεις να είναι μαύρα χάλια.
Εγω πάντως διάβασα κάπου ότι εάν χάσεις γρήγορα κιλά (χωρίς χειρουργείο εννοώ) ... το μεγαλύτερο ποσοστό στατιστικά (δεν θυμάμαι αλλά ήταν μεγάλο ποσοστό) τα ξαναπαίρνει. Εκτός αυτού που σωστά αναφέρεις ότι μπορεί να κάνεις και κακό εάν μιλάμε για πολλά κιλά και για αυτό εξάλλου η δίαιτα θέλει παρακολούθηση. Είναι και αυτή ιατρική πράξη στην ουσία.

Reaction score
393
Εγω πάντως διάβασα κάπου ότι εάν χάσεις γρήγορα κιλά (χωρίς χειρουργείο εννοώ) ... το μεγαλύτερο ποσοστό (δεν θυμάμαι αλλά ήταν μεγάλο ποσοστό) τα ξαναπαίρνει. Εκτός αυτού που σωστά αναφέρεις ότι μπορεί να κάνεις και κακό εάν μιλάμε για πολλά κιλά και για αυτό εξάλλου η δίαιτα θέλει παρακολούθηση. Είναι και αυτή ιατρική πράξη στην ουσία.
Για την ακρίβεια παίρνεις παραπάνω από αυτά που έχασες και συνεπώς ο αγώνας είναι άνισος, στο τέλος θα ηττηθείς.

Reaction score
20.158
Εγώ πάντως όποια παχύσαρκα άτομα γνωρίζω είναι τα καλύτερα παιδιά. 😍 Οι αδύνατοι είναι σπαστικοί.
Ασκηση-γυμναστική σε συνάρτηση με διατροφή, όλα τα υπόλοιπα είναι για να γεμίζουμε το νήμα.
Δεν είναι έτσι απλά όπως τα λές βρε συ. Ενα μόνο παράδειγμα. Τι άσκηση δηλαδή προτείνεις για κάποιον που είναι 150 κιλά που να μην είναι επιζήμια ; Πρέπει πρώτα να αδυνατίσεις λογικά και μετά να "ασκηθείς" (με την έννοια που εννοείς εσυ την άσκηση). Θέλει ειδικό πρόγραμμα σε ειδικά περιβάλλοντα απο ειδικούς ανθρώπους.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.745
Εγώ πάντως όποια παχύσαρκα άτομα γνωρίζω είναι τα καλύτερα παιδιά. 😍 Οι αδύνατοι είναι σπαστικοί.
Όσα παχύσαρκα άτομα γνωρίζω δεν με γουστάρουν γιατί τα λέω έξω από τα δόντια και γίνομαι κακός, όσους αδύνατους γνωρίζω είναι γυαλιστεροί που επίσης δεν με γουστάρουν επειδή τους πατάω στο ποδήλατο. :biggrin:

Reaction score
1.225
@bretsos Αυτο εχω καταλαβει. Προσωπικη ιστορια.
Υψος 184. Μαιος 2023 102 κιλα. Ξεκινησα 4 φορες τη βδομαδα βαρη, καλλισθενικη σε συνδυασμο με διατροφη με μπολικη πρωτεινη (2γρ/κιλο βαρους), φρουτα, σαλατες, οσπρια, λαδερα, τα γνωστα.
Ιουλιος 2023 89 κιλα με καθαρη απωλεια λιπους και εδειχνα καλυτερα απο ποτε. Τωρα ειμαι στα 93κιλα και ξεκιναω οσονουπω το ιδιο προγραμμα.;)

Αλλο παραδειγμα. Οικογενειακη φιλη, 165 υψος, 125 κιλα...
Με διατροφη και μεγαλη πειθαρχια εχασε 55 κιλα σε ενα χρονο, χωρις γυμναστικη (δουλευει 12 ωρες τη μερα)
Αφεθηκε ομως. Το αποτελεσμα; Τα πηρε ολα πισω.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.745
Τι άσκηση δηλαδή προτείνεις για κάποιον που είναι 150 κιλά που να μην είναι επιζήμια ;
Στατικό ποδήλατο, δεν έχει ντίπ καταπόνηση, στη άνεση του σπιτιού με μουσικούλα.

Λύσεις για τη άσκηση πάντα υπάρχουν, δεν τις προτιμάμε όμως επειδή κουράζουν και τις βαριέσαι γρήγορα. Ενώ άμα είναι να φας μια ολόκληρη προβατίνα, δεν βαριέται κανένας αλλά ούτε κουράζεται η μασέλα...
Αυτά τους λέω και μετά με κοιτάνε με μισώ μάτι...

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.846
Όσα παχύσαρκα άτομα γνωρίζω δεν με γουστάρουν γιατί τα λέω έξω από τα δόντια και γίνομαι κακός, όσους αδύνατους γνωρίζω είναι γυαλιστεροί που επίσης δεν με γουστάρουν επειδή τους πατάω στο ποδήλατο. :biggrin:
Και μετά έρχονται οι μπάμιες για να χαθεί οποιαδήποτε ελπίδα! :roflmao:

Reaction score
2.562
Λύσεις για τη άσκηση πάντα υπάρχουν, δεν τις προτιμάμε όμως επειδή κουράζουν και τις βαριέσαι γρήγορα.
Συμφωνω 100%.
Πρεπει να βρισκεις κατι που να σου αρεσει να κανεις.
Π.χ. το τενις μου αρεσει παρα πολυ. Οχι να βλεπω. Να παιζω.
Το γυμναστηριο ειναι βαρετο εως παρα πολυ βαρετο.
1000 φορες να παιξεις καποιο εντονο vr παιχνιδι που να σου αρεσει παρα να τρεχεις με βαρεμαρα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.259
Ασκηση-γυμναστική σε συνάρτηση με διατροφή, όλα τα υπόλοιπα είναι για να γεμίζουμε το νήμα.
Αυτό ακριβώς με τη διαφορά ότι στα παχύσαρκα άτομα πρέπει η δίαιτα να προηγηθεί της άσκησης μεχρι το βάρος να πέσει σε λογικό επίπεδο. Για διάφορους λόγους.

Το βασικό στοιχείο που συζητάμε στο άλλο νήμα, της Υγείας, είναι ότι για ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού το φαγητό είναι μεγάλη απόλαυση (αρκετές φορές η μοναδική) άρα δεν έχει να κάνει με πείνα αλλά μόνο με εθισμό στο "ωραίο, εύκολο και προσιτό".

Για να του κόψεις λοιπόν τη βασική αιτία ζωής (πράγματι ισχύει αυτό) χρειάζεται μεγάλος σχεδιασμός και το κυριότερο: θέληση κι επιμονή από τον ασθενή για αλλαγή τρόπου ζωής.Δεν θυμάμαι τα στατιστικά αλλά άντε να τα καταφέρει μακροπρόθεσμα ένας στους 10.

Κάτι άλλο ακόμα. Δεν υπάρχουν non responders * στη δίαιτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην κάνουμε συγκρίσεις με άλλους. Η ευκολία που χάνει βάρος ο γενικός πληθυσμός αποτυπώνεται από μια καμπύλη Bell, από τους λίγους "δυσκολους", προς τον μέσο όρο, προς τους "εύκολους". Αν έχουμε ως σύγκριση τους "εύκολους" θα μείνουμε με την γκρίνια.

Πριν φτάσουμε στις επιστημονικές προσεγγίσεις για δίαιτα, με τις διαφορετικές σχολές και τις αντιφάσεις, πρέπει να χωνέψουμε ότι μιλάμε για απλή ενεργειακή εξίσωση. Αν δεν φάμε αρκετά θα χάσουμε. Αν δεν χάνουμε μάλλον τρώμε ακόμα αρκετά για τον δικό μας οργανισμό.

* Ο όρος non responder έχει βγει από την άσκηση για να περιγράψει αυτούς που όσο και να προσπαθήσουν μένουν περίπου στάσιμοι στις επιδόσεις. Αριθμητικά δεν είναι περισσότεροι από τα σούπερ προικισμένα ταλέντα. Τι γίνεται όμως; Όταν έχουμε μόνο αυτά (τα ταλέντα) ως μέτρο σύγκρισης, όλοι οι άλλοι θεωρούν τον εαυτό τους άχρηστο.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.491
Members
38.330
Νεότερο μέλος
NIKOS KOLLIAS