Δίαιτα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.152
Σημερα εμαθα πως ο γυρος του αλσους νεας φιλαδελφειας ειναι 4 χλμ.
Μια αρχη ειναι. Ευελπιστω αυριο να μην ειναι μες στις λασπες και να τον κανω 2 φορες.
Η σωματική άσκηση με σκοπό την απώλεια λίπους είναι χάσιμο χρόνου. Μην υποβάλλεις το κορμί σου σε βασανιστήριο που δεν θα φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα. Η σωματική άσκηση - όχι το περπάτημα, η σωματική άσκηση - είναι απαραίτητη για άλλους λόγους. Αν θέλεις, πες μου να σου γράψω δυό λέξεις για να λύσεις το πρόβλημα.

Reaction score
3.109
Ξέρω συγγενικό άτομο που έκανε γαστρικο μανικι,δηλαδή του κόψανε περίπου το 80% του στομάχου ( αν το λέω καλά) και πράγματι χάνει και δε θα τα ξαναπάρει. Όμως η ζωή του άλλαξε...δεν ευχαριστιέται το φαΐ όπως παλιά. Τρώει λίγο και φουσκώνει.. λες και έχει στομάχι μωρού.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
94.251
Η σωματική άσκηση με σκοπό την απώλεια λίπους είναι χάσιμο χρόνου. Μην υποβάλλεις το κορμί σου σε βασανιστήριο που δεν θα φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα.
Τι μου θύμισες.

Στο γήπεδο της περιοχής μου που πάω τον γιο για προπόνηση ποδοσφαίρου υπάρχουν διάφοροι γυμναστές που προσφέρουν προγράμματα για όλα τα γούστα. Από αθλήματα στίβου μέχρι γιόγκα. Ο μέσος όρος των πατεράδων που φέρνουν κι αυτοί τα παιδιά τους είναι στο καλούπι του κλασικού Έλληνα μεταξύ 40-60. Κοιλίτσα ή κοιλάρα, αγυμνασιά, ζαβό περπάτημα, "στον αγώνα".

Όλοι πρώην πρωταθλητές στα νιάτα τους αν κρίνει κανείς από τις μεταξύ των συζητήσεις. :whistling: :biggrin:

Μία καVλίτσα γυμνάστρια (που το ξέρει και το πουλάει) έχει στήσει σε μία γωνιά ένα υποτυπώδες σύστημα TRX και έχει τραβήξει από την αρχή της σεζόν ένα υπολογίσιμο ποσοστό τέτοιων πατεράδων. Τους βλέπω που παιδεύονται, τραβάνε λάστιχα, μπερδεύονται, ρίχνουν ταυτόχρονα ματιές στα κάλλη της καVλίτσας. Όταν τελειώσουν κάνουν περπατώντας κι έναν γύρο στον στίβο και φεύγουν ικανοποιημένοι ότι το τρίτο πιτόγυρο απόψε το κέρδισαν!

Το μόνο που έχει αλλάξει πάνω τους από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα είναι ότι ντύνονται με φόρμες. :biggrin:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.327
Εφτασα μεχρι 190 και κατι. Με ειχε δει ο ζαπαντης που με γνωριζε και το τι μου κατεβασε,δε λεγεται. Τωρα ειμαι 157. Κανω ραγδαια διαιτα τωρα τελευταια. Πρωι γιαουρτι με μελι και μεσημερι κατι με σαλατα πρασινη
Λάθος.

Χιούτζ λάθος.

Ξεκίνα το πρωί με 2-3 αβγά βραστά, σκέτα. Και 4 και 5 άμα θες, μελάτα είναι σούπερ.

Μεσημέρι χτύπα σκέτο κρέας, μπριζολάρες μοσχαρίσιες.
Σκέτες, με καμιά ντομάτα μόνο.
Όχι μια, φάε 31 ντομάτες.
Άμα θες φάε μπιφτέκια, αλλά να είναι σκέτο κρέας μοσχαρίσιο με μυρωδικά και κρεμμύδι - ντομάτα, μη βάλεις ψωμί μέσα.

Βράδυ, επίσης κρέας, φάε όσο θες, να σκάσεις.

Μηδέν ψωμιά, μηδέν οτιδήποτε έχει ζάχαρη ή άλευρα.
Μηδέν αλκοόλ.
Γλυκά ούτε για πλάκα.
Αυτός είναι ο κανόνας.
(Για αρχή, άσε ήσυχα τα χορτάρια και τα τυριά.)

Κρέας (μοσχάρι), αβγά, ντοματούλες.

Σε 3 βδομάδες θα έχεις γίνει σενιος.

Μετά, τρωγε ότι θες, αλλά μέχρι να πεθάνεις κρατάς τον κανόνα.
Αυτός ο κανόνας θα σε κρατήσει νορμάλ.

ΥΓ. Κρασί ένα ποτήρι τη μέρα, παίζει. Όχι κάθε μέρα, πες 3-4 μέρες τη βδομάδα.
Άντε 2 ποτήρια.
Μέχρι εκεί.

ΥΓ. 2. Γυμναστική θέλει μόνο για αύξηση μυϊκής μάζας και οστικής πυκνότητας, δηλαδή μόνον βάρη, όσα αντέχεις, κατά προτίμηση μόνον άρσεις θανάτου και σκουός. Θέλει όμως προπονητή να σου μάθει να τις εκτελείς.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.327
Κώστα δεν τρως καθόλου ζυμαρικά;
Κανονικά όχι.

Όταν θέλω να χάσω κιλά, η στο νορμάλ, να τα διατηρήσω, όχι.

Συμπλήρωσα πάνω από 1,5 χρόνο χωρίς ίχνος από ζυμαρικά, και ίσως να ήταν πάνω από 2 χρόνια πίτσα.

Αλλά δεν έχω άγχος, και δεν "φοβάμαι" να κάνω ατασθαλίες, πχ πήγα μια μέρα πριν κάνα μήνα και πήρα 5 πίτσες Roma τις τσακισαμε με ταινίες (αισχρότητα) και 3 λίτρα κόκα κόλα λάιτ τρομάρα μας. 😁🤪🤪

Τώρα, ίσως σε 3-4 χρόνια ξανά. 😜😁🤪

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.205
Η σωματική άσκηση με σκοπό την απώλεια λίπους είναι χάσιμο χρόνου. Μην υποβάλλεις το κορμί σου σε βασανιστήριο που δεν θα φέρει το παραμικρό αποτέλεσμα.
Τσου !
Αναλόγως αυτοπειθαρχίας, με έως θεαματικά αποτελέσματα:

1) Κολύμπι !
1500 μέτρα αρκούν, ακόμα και με διάλειμμα ενδιάμεσα (ακόμα και μεγάλο) .
Δύο φορές την εβδομάδα - τρεις ακόμα καλύτερα.
Και κολύμπι λέμε, έστω και (λίγο)χαλαρό αλλά με ρυθμό όχι πλίτσι-πλίτσι. Ούτε βέβαια να κυνηγάς τα τσαμπιόνια στον δίπλα διάδρομο (αν το κάνεις... σούπερ++, εκπαιδεύεσαι και στις απογοητεύσεις)
Πρόβλημα : Συγκρατήσου, ΜΗΝ ορμάς στο ψυγείο μετά.

2) Η "δίαιτα των 5 ημερών".
Πέντε μέρες τρως (ΟΚ, όχι σαν γουρούνι) κανονικά - 2μέρες τρως ΑΠ'ΌΛΑ όπως πριν, αλλά... την μισή ποσότητα.
Και "λάιτ" με 6-2 δουλεύει, και με 7-2, και με 5-1, 6-1, 7-1. και με 70% ποσότητα

Τεράστιο πλεονέκτημα: Δεν καις μυϊκή μάζα !!! Ο οργανισμός ξεγιελιέται, θεωρεί έκτακτη την έλλειψη τροφής και καίει λίπος από την "ρεζέρβα". Αλλά πέντε μέρες ΠΡΕΠΕΙ να φας κανονικά - αν τις περιορίζεις, ο οργανισμός σε παίρνει πρέφα και ο μεταβολισμός αναπροσαρμόζεται σιγά-σιγά

Τεράστιο μειονέκτημα: Φαίνεται, αλλά δεν είναι εύκολη δίαιτα: Μετά το διήμερο, ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΟΥ, ΜΗΝ ΟΡΜΑΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ, αλλά φαε και πάλι κανονικά. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ! λέμε, όχι σαν γουρούνι

Last edited by a moderator:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
50.734
Όλα αυτά που έχουμε αραδιάσει στο νήμα τα έγραψε συνοπτικά στο παραπάνω πόστ ο φίλος :thumbsup:

Reaction score
11.526
Λάθος.

Χιούτζ λάθος.

Ξεκίνα το πρωί με 2-3 αβγά βραστά, σκέτα. Και 4 και 5 άμα θες, μελάτα είναι σούπερ.

Μεσημέρι χτύπα σκέτο κρέας, μπριζολάρες μοσχαρίσιες.
Σκέτες, με καμιά ντομάτα μόνο.
Όχι μια, φάε 31 ντομάτες.
Άμα θες φάε μπιφτέκια, αλλά να είναι σκέτο κρέας μοσχαρίσιο με μυρωδικά και κρεμμύδι - ντομάτα, μη βάλεις ψωμί μέσα.

Βράδυ, επίσης κρέας, φάε όσο θες, να σκάσεις.

Μηδέν αλκοόλ.
Γλυκά ούτε για πλάκα.
Αυτός είναι ο κανόνας.
(Για αρχή, άσε ήσυχα τα χορτάρια και τα τυριά.)

Κρέας (μοσχάρι), αβγά, ντοματούλες.

Σε 3 βδομάδες θα έχεις γίνει σενιος.

Μετά, τρωγε ότι θες, αλλά μέχρι να πεθάνεις κρατάς τον κανόνα.
Αυτός ο κανόνας θα σε κρατήσει νορμάλ.

ΥΓ. Κρασί ένα ποτήρι τη μέρα, παίζει. Όχι κάθε μέρα, πες 3-4 μέρες τη βδομάδα.
Άντε 2 ποτήρια.
Μέχρι εκεί.

ΥΓ. 2. Γυμναστική θέλει μόνο για αύξηση μυϊκής μάζας και οστικής πυκνότητας, δηλαδή μόνον βάρη, όσα αντέχεις, κατά προτίμηση μόνον άρσεις θανάτου και σκουός. Θέλει όμως προπονητή να σου μάθει να τις εκτελείς.
Συμφωνώ με αυτά με μία ένσταση μόνο. Επιτρέπεται 1 ντομάτα τη μέρα. Για σαλάτα, τρώγε πράσινη Γαλλική σαλάτα ή μαρούλι. Όχι λάχανο.

Reaction score
1.330
Μεγάλη η βοήθεια απο τα μέλη σε αυτό το θέμα οι συμβουλές τους, ώστε όσοι έχουμε + 10/20/30 κ.λ.π. κιλά παραπάνω να το παλέψουμε δυνατά, ευχαριστώ όλους. 👏

Reaction score
604
Με 16/8 κατάφερα να χάσω 12 κιλά σε 7 μήνες. Δεν το πίεσα καθόλου και ο αργός ρυθμός με βοήθησε να εξοικειωθώ με συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες και εν τέλει να τις βάλω στη ζωή μου σε μόνιμη βάση χωρίς ζόρια. Παρακάτω η συνταγή που δούλεψε για μένα.

- Τελευταίο ελαφρύ γεύμα 6μμ. Κατά τις 8 περπάτημα για 75', 4-5 φορές την εβδομάδα. Μετά τίποτα. Απολύτως τίποτα. Μέχρι τις 12 το επόμενο μεσημέρι.
- Δεν πήγα κατευθείαν στο 16/8. Πέρασα από 12/12 & 14/8
- Μια παρασπονδία στον εαυτό μου την επιτρέπω κάθε 10 μέρες περίπου.
- Αναψυκτικά μηδέν
- Ζάχαρη ελάχιστη, γλυκά επίσης
- Αλκοόλ, 1 ποτό την εβδομάδα μ.ο. (δεν έπινα έτσι κι αλλιώς)

Το σημαντικό που θέλω να αναφέρω είναι πως το ένα φέρνει το άλλο. Και εννοώ πως από τη στιγμή που μπαίνεις στη διαδικασία της ελαφράς άσκησης, ο οργανισμός σου (ο δικός μου τουλάχιστον) σταματάει να ζητάει πιτόγυρα, πίτσες, κλπ. Και με τη διαλειματική, ακόμα και τις ώρες που τρώω, οι μερίδες είναι ανθρώπινες, χωρίς να πεθαίνω της πείνας.

Γενικά αυτό που θα πρότεινα είναι μικρές αλλαγές, σταδιακές και δώστε χρόνο στον εαυτό σας να τις αποδεχθεί.
Οι πίτσες και τα πιτόγυρα είναι εθιστικά. Εθιστική είναι όμως και η αίσθηση του να είσαι στα κιλά που θες και να κινείσαι άνετα χωρίς να αγκομαχάς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.488
Members
38.330
Νεότερο μέλος
NIKOS KOLLIAS