Sonos

Reaction score
5.395
Με σύνδεση του Apple TV 4K μέσω eARC, το Apple TV 4K αναπαράγει τον ήχο της τηλεόρασης ασχέτως προέλευσης.
Δεν χρειάζεται να κάνει streaming το ίδιο το Apple TV 4K.

Reaction score
1
1. Arc + 2 SUB ως πρώτο βήμα. Το 2ο σαμπ σου βγαίνει δώρο. Δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο περίπτωση να μη χρειαστείς σαμπ, ακόμα κι αν βλέπεις αποκλειστικά σαπουνόπερες. Τα δύο σαμπ θα γεμίσουν πιο ομοιόμορφα τον χώρο.
2. Τα Era300.
3. Δεν προσθέτεις τίποτε άλλο. Είσαι κομπλέ.
4. Αν δεν είσαι έτοιμος οικονομικά για το (1), πάρε τα δύο Era300 τώρα, και περίμενε κάποιους μήνες για ανακοίνωση της αναμενόμενης μεγαλύτερης Arc gen2, με την ελπίδα ότι θα σου αρκέσει χωρίς σαμπ (που δεν πρόκειται, όποιο θαύμα και να γίνει). Και θα κάνει >1000 ευρώ. Ενώ αυτή τη στιγμή αγοράζεις Arc + 2 σαμπ με 1650, τζάμπα.

Δοκίμασε τα σαμπ, σύνδεστα, κι αν το μετανιώσεις, μην ανησυχείς, για σαμπ δεν λέμε ποτέ όχι, θα στα πάρουμε εμείς εδώ. (Λευκά πάντα ε;!) :)
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Άρα απο εκεί έλεγα μπας και γλίτωνα το sub, μου λες για 2 :D

- Πως βγαίνει 1650 το combo που λες, αφού τo ενα sub βλεπω κάνει ~800 και άλλο τόσο το arc?
- To arc gen2 πότε αναμένεται? Γιατί θεωρητικά έχω μια jbl surround για να κάνω τη δουλειά μου και δεν βιάζομαι απαραιτητα.

Reaction score
5.395
Μέχρι αύριο 29 του μηνός τα μεσάνυχτα τρέχει μια προσφορά στα public, όπου αγοράζοντας τρία προϊόντα, το τρίτο (το φτηνότερο από τα τρία) είναι δωρεάν.

Οπότε αν βάλεις στο καλάθι 2 σαμπ των 800 ευρώ και μια Arc των 850 ευρώ, ένα σαμπ έρχεται δωρεάν.

H Arc gen2 λέγεται ότι θα ανακοινωθεί μέσα στο 2024.
Αλλά όπως σου έγραψα, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο τέρας που να καταστεί το σαμπ περιττό, αν περιμένεις δηλαδή αυτό.
Με την τωρινή προσφορά Arc + 2 σαμπ στα 1650 ευρώ δεν θα έχεις τίποτα να ζηλέψεις από μια Arc gen2 με τιμή π.χ. 1200 ευρώ χωρίς σαμπ.

Reaction score
146
Σίγουρα έχει απαντηθεί αλλά δεν το θυμάμαι.
Υπάρχει τρόπος να παίζουν δύο Sonos ως LR σε TV;
Kαι να το κάνουν και αυτόματα (μετά το πρώτο setup);
Απλός τρόπος, όχι ταρζανιές.
Eγώ είχα τα 2 ERA300 συνδεδεμένα μέσω bluetooth (και μάλιστα με εξωτερικό bluetooth που συνδεόταν μέσω οπτικής) χωρίς κανένα πρόβλημα lip sync. Φαντάζομαι και με τα ERA100 θα ισχύει το ίδιο.

Φίλος ανέφερε πως έχει συνδέσει τα Five μέσω dac και με ρύθμιση για χαμηλό latency στο app της Sonos επίσης δεν είχε θέμα lip sync
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Άρα απο εκεί έλεγα μπας και γλίτωνα το sub, μου λες για 2 :D

- Πως βγαίνει 1650 το combo που λες, αφού τo ενα sub βλεπω κάνει ~800 και άλλο τόσο το arc?
- To arc gen2 πότε αναμένεται? Γιατί θεωρητικά έχω μια jbl surround για να κάνω τη δουλειά μου και δεν βιάζομαι απαραιτητα.
Μια ακόμα επιλογή που έκανα και εγώ είναι να πάρεις την Beam τώρα και αργότερα να πάρεις μια νέα Arc-ή-όπως-θα-λέγεται και να σπρώξεις τη Beam σε ένα άλλο δωμάτιο (πχ κρεβατοκάμαρα)

Reaction score
1
Καλησπέρα σας,

Αρχάριος εδώ, οπότε θα ήθελα κάποιες συμβουλές. Μετακόμιση σε νέο διαμέρισμα. Πήρα μια LGC3 65" και θέλω να την παντρέψω με ένα ηχοσύστημα. Να τονίσω οτι θέλω ποιότητα και σε ταινίες και σε μουσική και κυρίως minimal πράγματα με ελάχιστα καλώδια για αυτό είχα πάντα στο μυαλό μου όταν μετακομίσω να ξεκινούσα την επένδυση σε sonos.

Παρακάτω ο χώρος. Δεξιά θα κρεμαστεί στον τοίχο στο κοκκινο πλαίσιο η tv (όχι στο εικονίδιο τηλεόρασης του σχεδιαγράμματος). Στα πρασινα θα είναι το σαλόνι γύρω απο την tv.

Eρωτήσεις/Συμβουλές:

1. Λέω να πάρω σε πρώτη φάση το Sonos Arc soundbar. Να δω πως μου ακούγεται στο χώρο χωρίς το sub. Παίζει να μου αρκεί λέτε χωρίς το sub και για το μέλλον? Έχω μια εμπειρία σε μεγαλύτερο σαλόνι με ένα woofer απο jbl που παραήταν δυνατό για τα γούστα μου, πάντα το χαμήλωνα γιατι τράνταζε τα πάντα.
2. Στην πρώτη φάση να πάρω μαζι και 2 ηχεία για να μπουν κάπως πίσω αριστερα και δεξιά. Αν ναι, ποια, τα era, ή αυτά που διάβασα απο ikea?
3. Σε επόμενη φάση (π.χ. κάποιες εκπτώσεις) να πάρω το sub αν όντως αλλάξει πολύ την εμπειρία και να προσθέσω κάτι ακόμα σε ηχείο? Κάποιο five αργότερα απο οτι κατάλαβα μπορώ να βάλω σαν έξτρα?
4. Γενικά πως θα το σετάρατε αν το πηγαιναμε με βήματα με βάση τον παρακάτω χώρο?

Ευχαριστώ πολύ!

View attachment 323753
Επειδή κάνω διάφορες σκέψεις και με βάση όσα ειπώθηκαν.

Αυτο που λέω να κάνω και απο πλευράς κόστους με βάση το πάνω σχεδιάγραμμα είναι να βάλω 1 sub και το arc δίπλα στην tv, στο κόκκινο. Και να βάλω 2 era σιγά σιγά στα 2 μπλε σημεία στις γωνίες. Πως το βλέπετε, θα ειμαι ok? Οι αποστάσεις φαινονται στο σχεδιαγραμμα.

1709116345705.png

Reaction score
5.395
Πολύ τα ανοίγεις τα surround, αλλά έχει και το θετικό του αυτό, ότι θα καλύψουν τα Era300 με μουσική ευχάριστα όλο τον χώρο.

sps

Reaction score
538
Επειδή κάνω διάφορες σκέψεις και με βάση όσα ειπώθηκαν.
Σαν Χρήστης με σύστημα μια 1 ARC + 2 SUB + 2 ERA300
Εχω ένσταση ως προς την διάταξη τα surround πρέπει να είναι πίσω από την θέση ακρόασης και περίπου στα 2,5 μέτρα, και εάν είναι δυνατόν συμμετρικά.
Σαν ταινία ακόμα και μουσική ταινία θα μείνεις ενθουσιασμένος.
Σαν μουσική Doldy ATMOS θα σου αρέσει.

Σαν δικάναλη μουσική ΟΧΙ , συστήνω να έχεις επαφή πως παίζουν πριν προβείς σε αγορά.
Το κόστος είναι μεγάλο................
****Αν είσαι Αττική θα μπορούσαμε να κανονίσουμε.

Reaction score
5.395
Μια surround αίσθηση θα υπάρχει πάλι, έστω και μακριά στις πίσω γωνίες αν είναι.

Ως μουσική υπόκρουση στην καθημερινότητα θα είναι πλεονέκτημα.

Για να το θέλει έτσι, σημαίνει ότι δεν θέλει τα surround να είναι μέσα στα πόδια του, σε βάσεις με καλώδια ρεύματος να τρέχουν.

sps

Reaction score
538
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη ............. για να του δημιουργηθούν εντυπώσεις.!!!
Συχωρήστε με αυτή είναι η γνώμη μου.

Last edited:

Reaction score
5.395
Με μια επίσκεψη σε σένα θα του λυθούν όλες οι απορίες.

Προβλέπω να παραγγέλνει ζεύγος Five στο τέλος. :)

Reaction score
1.511
Εχω ένσταση ως προς την διάταξη τα surround πρέπει να είναι πίσω από την θέση ακρόασης και περίπου στα 2,5 μέτρα, και εάν είναι δυνατόν συμμετρικά.

Σαν δικάναλη μουσική ΟΧΙ , συστήνω να έχεις επαφή πως παίζουν πριν προβείς σε αγορά.
Dolby atmos πως ακους ?

Reaction score
1

Aν δω οτι δεν με ικανοποιεί θα είμαι ανοιχτος να κάνω αναδιατάξεις μέχρι να πετύχω το καλύτερα αισθητικά για τα γούστα μου ταινίες/μουσική και καλωδίωση.

• Like
Reactions: sps

Reaction score
5.395
Όχι, απλά παρακολούθησα συνεχώς επί μια εβδομάδα και δεν είδα κάτι που να με ενοχλεί :)
Μπορεί και να ήταν αμυδρό και να σου διέφυγε.

Ένα youtube βιντεάκι lip sync τεστ με κτύπο είναι πιο αποκαλυπτικό από το κοιτάζεις τα χείλη.

Reaction score
146
Μπορεί και να ήταν αμυδρό και να σου διέφυγε.

Ένα youtube βιντεάκι lip sync τεστ με κτύπο είναι πιο αποκαλυπτικό από το κοιτάζεις τα χείλη.
Και να μου διέφυγε τι σημασία έχει αν δεν με ενοχλεί; Έχω δει περιπτώσεις lip sync μέσω bluetooth από λίγο έως πολύ ενοχλητικές. Στη συγκεκριμένη δεν υπήρχε θέμα. Από εκεί και πέρα τα όρια ανοχής του καθενός είναι διαφορετικά

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106