- Reaction score
- 16.171
To scaling στα Apple δουλεύει πολύ καλά από όσο έχω διαβάσει (δεν έχω προσωπική εμπειρία), και έτσι αυτό που λες παίζει (από 4K σε qhd), και είναι και αυτό που δείχνεις στο μήνυμα. Δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει στα Windows (δυστυχώς) το scaling τους σε άλλη ανάλυση από αυτήν της οθόνης, δεν είναι καλό, συνήθως θολό, χωρίς το σωστό sharpening και καλό είναι να αποφεύγεται...H 4k γίνεται QHD ανάλυση (με παραπάνω λεπτομέρεια). Η QHD δεν γίνεται 4κ.
View attachment 326749
Εδώ φαίνεται το scale που κάνει σε mac ώστε να είναι τα γράμματα μεγάλα όπως την QHD αλλά με λεπτομέρεια 4κ. Αντίστοιχη ρύθμιση υπάρχει σε windows.
Αυτό που εννοώ είναι ότι έχω 4κ μονιτορ και χρησιμοποιώ 2560 ανάλυση. Λόγω του ότι όμως η 4κ είναι στα 3840 πιξελς τα γράμματα και οι εικόνες είναι με πιο πολύ λεπτομέρεια χωρίς να βλέπεις pixels. Είναι σαν να βλέπεις γράμματα σε καλοτυπωμένο περιοδικό.
Στην QHD θα βλέπεις το pixel φαντάρο.
Edit: Και αν είσαι πολύ μερακλής μπορείς πάντα να πας σε 5Κ!!! (δουλεύει κανονικά σε windows PC)
https://www.istorm.gr/studio-display-standard-glass-with-tilt-adjustable-stand.html