bretsos
Μπάμιας
- Reaction score
- 48.285
Είμαι 10 χρόνια χωρίς sub και είμαι καλά!!
Τα ίδια λένε και οι λαμπάτοι, τα ίδια και οι μονόδρομοι φουλ-ρέιντζ, τα ίδια και οι κορνάκηδες, τα ίδια και οι Α-κλασσάτοι, τα ίδια και οι πανελάκηδες, τα ίδια και οι νήαρ-φηλντ, τα ίδια ...Ως τώρα, όσοι έχουν ακούσει waveforming, λένε δεν έχει επιστροφή.
Ένα επίπεδο δικό του, ξεπερνάει οτιδήποτε άλλο.
Dutch & Dutch !!!Στο waveforming, το απολύτως minimum, ξεκινάει από 5 σαμπ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενήλικα που όταν ήταν μικρός του άρεσε να μπαίνει στο ''ταψί'' ή την ''φραπεδιέρα''Δεν ξέρω τι κάνει, το sub μου έφερνε μια άχρηστη αναστάτωση, ταράζονταν τα μέσαμ, το πούλησα και σώθκα
Το κανάλι αυτού του ζουρλού το έχτε δει?
Νά, αυτά δεν μπορώ...
Δυστυχώς. Κάτι τέτοια κυκλοφορούν από άσχετους, τα βλέπουν οι ακόμη πιο άσχετοι και διαιωνίζεται το πρόβλημα...Το κανάλι αυτού του ζουρλού το έχτε δει?
Αυτό που λες, δείχνει την μεταβαλλόμενη ευαισθησία του ανθρώπου αυτιού ανά συχνότητα, αναλόγως στάθμης.το equal loudness curve.
Αυτό το κάμω ήδη κι απ' το APO όποτε κι όπου το θέλω βρε..Δώσε 10 dB στα μπάσα.
Για περισσότερα, δες παλιά ποστς, το έχουμε εξαντλήσει το θέμα
How old?Για περισσότερα, δες παλιά ποστς
1) Δεν βάζουμε subs και eq για να "κάνουμε boost τις χαμηλες συχνοτητες" πάνω από το "κανονικό". Βάζουμε subs και eq επειδή τα ηχεία μας δεν μπορούν να παίξουν χαμηλές στην ίδια στάθμη με το "κανονικό"Εχω μια απορια για το equal loudness curve....Απο εναν ηχογραφημενο ηχο αυτο που μας νοιαζει ειναι να τον ακουσουμε στην ιδια σταθμη και με την ιδια αποκριση συχνοτητας που ηχογραφηθηκε. Ειμαστε το ιδιο αναισθητοι στις χαμηλες οταν ακουμε ενα βιολοντσελο η μια χαμηλη νοτα πιανου live. Ο οργανισμος μας οταν ακουμε χαμηλες συχνοτητες δεν κανει boost τις χαμηλες συχνοτητες για να τις ακουσει στην ιδια σταθμη που ακουει τις μεσσαιες, εμεις γιατι να το κανουμε με subs και eq?
Πολλά players σου παρέχουν την δυνατότητα να αποθηκεύεις καμπύλες eq που δημιουργείς εσύ. Φτιάξε τρεις(αρκούν συνήθως) ή περισσότερες καμπύλες loudness για στάθμες κάτω από τα 85dB που συνήθως χρησιμοποιείς. Το πως το έχουμε ήδη γράψει. Η στείλε μου μία διεύθυνση ι-μέλι να στείλω έτοιμες καμπύλες για Foobar, μου είναι πιο εύκολο από το να ξαναεντοπίζω τα (2 νομίζω) ανάλογα νήματα.Τώρα που διάβασα για λάουντνες και το θυμήθηκα να ρωτήσω.. (λίγο εκτός και sorry αλλά.. )
Ξέρετε έχει φτιάξει κάποιος τρελός 'κει έξω κανένα τσίλικο προγραμματάκι για πιτσι (free) με διάφορα έτοιμα δείγματα λάουντνες τύπου on off σαν των παλιών ενισχυτών αλλά με τη δυνατότητα να ''επιβάλλεται'' στην έξοδο ήχου του πιτσι ότι κι αν παίζεις ? (YouTube, player, Spotify, Netflix, whatev')
Όπως το Equalizer APO π.χ.?
Πολλά players σου παρέχουν την δυνατότητα να αποθηκεύεις καμπύλες eq που δημιουργείς εσύ. Φτιάξε τρεις(αρκούν συνήθως) ή περισσότερες καμπύλες loudness για στάθμες κάτω από τα 85dB που συνήθως χρησιμοποιείς. Το πως το έχουμε ήδη γράψει. Η στείλε μου μία διεύθυνση ι-μέλι να στείλω έτοιμες καμπύλες για Foobar, μου είναι πιο εύκολο από το να ξαναεντοπίζω τα (2 νομίζω) ανάλογα νήματα.
@apg Καλό ,κακό, μέτριο subwoofer , τρέχα γύρευε τι εννοεί και πως το ορίζει ο καθένας.
Για μένα ας πούμε 4 presonus temblor t10 θα έκαναν μια μέτρια προς καλή κατάσταση, ακόμα καλύτερη 4 xtz 12.17edge είτε 4 svs pb 3000.
Ο @costas EAR που σου έγραψε πιο πάνω αυτά που ανέφερα δεν τα βλέπει καθόλου, εάν του τα έδιναν στη κούτα θα τα άφηνε. Πουλάει τα Neumann και τα Genelec του οπότε μάλλον πάει για κάτι τεράστιο. Εκτός εάν πείστηκε ότι χωρίς sub είναι καλύτερα .
Πες μας πως ορίζεις το καλό το κακό και το μέτριο τι ποσά διαθέτεις έτσι ώστε να μπορέσουν να σε βοηθήσουν τα παιδιά εδώ να μην ξοδέψεις λεφτά για αγορές που θα μετανιώσεις.