Featured Περί μεγέθους γουφερ ο λόγος….

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.760
Κανόνισε συ όταν ξανακατέβεις Αθήνα να περάσεις από δω , να σου ξεβουλώσω τα ώτα . Τα άλλα αστα θα τα βρούμε στην πορεία.
Ναι, λίγο unicept otic το χρειάζομαι που και πού.

😋

Reaction score
8.790
Ακόμα καλύτερο (και ίσως πιο τίμιο) θα ήταν το να μην καταφεύγαμε σε τακτικισμούς για να ισχυριστούμε πως δεν ''πιάνουμε'' το point όσο αφορά κάποιες προσωπικές απόψεις - προτιμήσεις - προσεγγίσεις περί ''απόλαυσης'' που (ακόμα κι αν δεν τις αποδεχόμαστε) έχουν γίνει πια σίγουρα κατανοητές εκατέρωθεν μέσω της επανάληψης. :whistling::unsure::sneaky:
Σνομπ και τακτικιστές😁
Είναι ενδιαφέρον πως ξαφνικά αρχίζουν κάποιοι να <<ενοχλούνται >> όταν σταματάς να τους χαϊδεύεις τα αυτάκια για τις οποίες επιλογές τους ή και παραξενιές τους. 😀

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.150
Κανόνισε συ όταν ξανακατέβεις Αθήνα να περάσεις από δω , να σου ξεβουλώσω τα ώτα .
Να σε πω ρε συ, σιφώνια ξέρς να ξεβουλώντς? :lolsign:

Τα άλλα αστα θα τα βρούμε στην πορεία.
Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι :biggrin:

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.606
Σνομπ και τακτικιστές😁
Είναι ενδιαφέρον πως ξαφνικά αρχίζουν κάποιοι να <<ενοχλούνται >> όταν σταματάς να τους χαϊδεύεις τα αυτάκια για τις οποίες επιλογές τους ή και παραξενιές τους. 😀
Αν είχα ενοχληθεί στ' αλήθεια ρε Ν.Κ. δεν θα συνομιλούσαμε επί τούτου τόσους μήνες.. :rolleyes:

:idk:

Το θέμα είναι πως δεν μπορείς να αποδεχτείς την (περί του ήχου ΛΟΑΤΚΙ) διαφορετικότητα - πραγματικότητα σε μια εποχή που θα έπρεπε επιτέλους να το κάμεις.. :tongue::lolsign:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.150
Είναι ελληνικά, ελληνικότατα με βλάχικο αξάν, δεν υπάρχει κανένα υπονοούμενο και λόγος παρεξήγησης. :biggrin:

Άμα δεν με πιστεύεις ρώτα τον @pankrok που έχουμε πάει για ποδήλατο, δεν καταλαβαίνει τι του λέω, με νοήματα συνεννοούμαστε :biggrin:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.225
Κανόνισε συ όταν ξανακατέβεις Αθήνα να περάσεις από δω , να σου ξεβουλώσω τα ώτα . Τα άλλα αστα θα τα βρούμε στην πορεία.
Και μόνο που φαντάζομαι τον EAR να μας έκανε μετά κατήχηση για full immersive... Ψωράλ , ίσως θα ήταν κατάλληλο να περιμέναμε το Halloween.... Trick or Treat... :wink:

Reaction score
8.790
Αν είχα ενοχληθεί στ' αλήθεια ρε Ν.Κ. δεν θα συνομιλούσαμε επί τούτου τόσους μήνες.. :rolleyes:

:idk:

Το θέμα είναι πως δεν μπορείς να αποδεχτείς την (περί του ήχου ΛΟΑΤΚΙ) διαφορετικότητα - πραγματικότητα σε μια εποχή που θα έπρεπε επιτέλους να το κάμεις.. :tongue::lolsign:
Μήπως θέλεις να σε πω και μπράβο που έδωσες πάνω από 6000ευρω για να ακούς σε χαμηλές εντάσεις? :biggrin:

Για σένα, τι 60,τι 70 τι 80 τι 90.Αστο αφού δεν νιώθεις, εσύ είσαι ικανός και το teenage kicks των Undertones να το ακούσεις σε στάθμες κοινής ησυχίας. Μας χωρίζει Άβυσσος

Ότι θες κάνε, για σνομπισμό και τακτικισμό δεν γουστάρω να ακούω, όταν σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έκανες την πάπια.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.606
Μήπως θέλεις να σε πω και μπράβο που έδωσες πάνω από 6000ευρω για να ακούς σε χαμηλές εντάσεις? :biggrin:

Για σένα, τι 60,τι 70 τι 80 τι 90.Αστο αφού δεν νιώθεις, εσύ είσαι ικανός και το teenage kicks των Undertones να το ακούσεις σε στάθμες κοινής ησυχίας. Μας χωρίζει Άβυσσος

Ότι θες κάνε, για σνομπισμό και τακτικισμό δεν γουστάρω να ακούω, όταν σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έκανες την πάπια.
Ούτε στα όνειρά μου δεν έχω δώσει τόσα για ένα σύστημα καθώς ψωνίζω παλιά και μεταχειρισμένα ή καινούρια και πολύ φτηνά..
Αλλά ας το προσπεράσουμε γιατί δεν έχει ουσία καθώς και 50.000 να 'χα δώσει (για λόγους δικούς μου λάθος ή σωστούς) θα άκουγα και πάλι σε στάθμες που ευχαριστούν εμένα την Χ στιγμή και όχι εσένα ή κάποιον τρίτο.. :rolleyes:
Αυτό που (έχω καταλάβει εγώ πως) συμβαίνει είναι το εξής..
Δεν έχω πει ποτέ πως η Χ μουσική ή η μουσική γενικότερα είναι πιο σωστό να ακούγεται χαμηλά ή σε ένταση ή whatev..
Αυτό που έχω πει αφορά εμένα και μόνο εμένα (μέχρι και ερώτηση έκανα σε τι εντάσεις ευχαριστεί άλλους να ακούνε τις περισσότερες ώρες για να δω αν είμαι ο μόνος).
Εσύ φαίνεται να έχεις κάνει εφήμερο σκοπό ζωής να με πείσεις (ή να πείσεις άλλους, τον εαυτό σου, δεν ξέρω) πως δεν απολαμβάνω έτσι όπως ακούω και πρέπει ν' ακούσω όπως λέει το Χ, Ψ, pdf.. :idk:
΄Έχω προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να σου εξηγήσω πως μιλάμε από άλλη βάση αλλά δεν..
Μια από τις τελευταίες προσπάθειες ήταν κι αυτή..

Όσο αφορά το συγκεκριμένο νήμα..
Έγραψε ο EAR στο νήμα του πως ο φίλος επισκέπτης (αν ισχύει) προτιμούσε ν' ακούει σε εντάσεις λίγο πιο χαμηλές κι ας είχε το σύστημα φοβερές δυνατότητες..
Αυτό εμένα μου δείχνει πως πέρα απ' την επάρκεια του εκάστοτε συστήματος υπάρχει και η προτίμηση (που ''λοκάρει'' δηλ. και ευχαριστιέται ή αναλύει καλύτερα κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος την τάδε στιγμή).
Και αυτό είναι το point του νήματος, όχι αν ακούγεται καλύτερα γενικά η μουσική χαμηλά ή όχι..
Από 'κει και πέρα σου λέω κράτα την άποψή σου, βάρα δυνατά για τη γειτόνισα κι άσε με εμένα να ακούω όπως με ευχαριστεί.. :beach:

Τι άλλο δηλαδή.. :idk:

Τώρα για τη πάπια μα ποιά πάπια έχω να πω αυτό.. 8-)

Έχω ''εκτεθεί'' αρκετές φορές για να ''λειάνω'' αντιπαραθέσεις που δεν με αφορούσαν (επειδή απλά είναι ελάττωμα του χαρακτήρα μου) και έχω φάει μερικές ''φάπες'' στην πορεία γι' αυτό.. :whistling:
Ίσως να το 'καμα με λάθος τρόπο, ίσως να μπλέχτηκα πολύ, ίσως να είπα περισσότερα απ' όσα έπρεπε..
Άσχετο.. 8-)

Που δεν σε υπερασπίστηκα εσένα κι έκαμα την πάπια βρε αγόρι και μου το κρατάς? :tongue:

Να επανορθώσω.. :smoke:

Μα μιλάμε σοβαρά τώρα? :rolleyes:

Last edited:

Reaction score
18.819
Σ'αυτα τα λεφτά, παύει να υφίσταται στον δικό μου "πλανήτη". 🤣😜😁🤭

Μάλλον δεν έχεις τη δυνατότητα να εφαρμόζεις EQ κατά το δοκούν στο σεταπιον.

Εάν την είχες, θα διαπίστωνες πολύ εύκολα πόσο άνετα θα διέκρινες μια τόνωση κατά 1 dB σε οποιοδήποτε σημείο του φάσματος μεταξύ 700Hz-6kHz, στην πιο ευαίσθητη περιοχή του ανθρώπου αυτιού.

View attachment 343226

Πιο εκπαιδευμένα αυτιά, διακρίνουν εύκολα και διακυμάνσεις των μόλις 0,5 dB σε αυτό το φάσμα.

Το σημείο μέγιστης ευαισθησίας του αυτιού, είναι 3-4kHz, που στα 80 Φον έρχεται σχεδόν σε ίση ευαισθησία με τον 1 χιλιοκυκλο.
Στα 3.7 - 4khz ακουω και 0.1db διαφορα . Το λεω γιατι εχω παιξει πολυ με αυτη την περιοχη για να βρω ποσο θελω να την μειωσω. Τελικα εκανα cross fire και δεν βαζω καθολου eq πλεον. Πιθανως καποιες εκτοπες ανακλασεις μειωθηκαν και πλεον ειμαι οκ.
Δεν μιλάω για αυτό, το ανθρώπινο αυτί πιάνει 0.1 db (νομίζω) διαφορές, αυτό είναι ερευνημένο.

Το δωμάτιο σας μπορεί να αναδείξει τέτοιες διαφορές και να τις επιτρέψει να είναι ακουστές με τις διακυμάνσεις που έχει έστω και καρφωμένο να ήταν το κεφάλι σας σε μέγγενη στην θέση ακρόασης ; ... μήπως ακούτε τίποτε άλλα effects όταν παίζετε με τις ρυθμίσεις αλλά και τι είστε για να εστιάζετε εγκεφαλικά σε ένα τόσο μικρό εύρος συχνοτήτων ή κάποιο όργανο που τις αναπαράγει σε μια συγκεκριμένη κιόλας στιγμή για να συμπεράνετε σίγουρα ότι η διαφορά είναι εκει ;

0.1 db είναι η διαφορά καναλιών που πετυχαίνουν τα μηχανήματα αναπαραγωγής (phonο , cd πιο καλά φυσικά κλπ) ξέρετε σε πόσα δέκατα του mm μεταφράζεται αυτό σε κίνηση μόνο ηχείων σε σχέση το ένα με το άλλο (αλλά και κεφαλής) σαν τοποθέτηση έστω και εντός ενός τέλειου δωμάτιου σε τέτοιες συχνότητες ;

Last edited:

Reaction score
8.790
Ούτε στα όνειρά μου δεν έχω δώσει τόσα για ένα σύστημα καθώς ψωνίζω παλιά και μεταχειρισμένα ή καινούρια και πολύ φτηνά..
Αλλά ας το προσπεράσουμε γιατί δεν έχει ουσία καθώς και 50.000 να 'χα δώσει (για λόγους δικούς μου λάθος ή σωστούς) θα άκουγα και πάλι σε στάθμες που ευχαριστούν εμένα την Χ στιγμή και όχι εσένα ή κάποιον τρίτο.. :rolleyes:
Αυτό που (έχω καταλάβει εγώ πως) συμβαίνει είναι το εξής..
Δεν έχω πει ποτέ πως η Χ μουσική ή η μουσική γενικότερα είναι πιο σωστό να ακούγεται χαμηλά ή σε ένταση ή whatev..
Αυτό που έχω πει αφορά εμένα και μόνο εμένα (μέχρι και ερώτηση έκανα σε τι εντάσεις ευχαριστεί άλλους να ακούνε τις περισσότερες ώρες για να δω αν είμαι ο μόνος).
Εσύ φαίνεται να έχεις κάνει εφήμερο σκοπό ζωής να με πείσεις (ή να πείσεις άλλους, τον εαυτό σου, δεν ξέρω) πως δεν απολαμβάνω έτσι όπως ακούω και πρέπει ν' ακούσω όπως λέει το Χ, Ψ, pdf.. :idk:
΄Έχω προσπαθήσει με πολλούς τρόπους να σου εξηγήσω πως μιλάμε από άλλη βάση αλλά δεν..
Μια από τις τελευταίες προσπάθειες ήταν κι αυτή..

Από 'κει και πέρα σου λέω κράτα την άποψή σου, βάρα δυνατά για τη γειτόνισα κι άσε με εμένα να ακούω όπως με ευχαριστεί.. :beach:

Τι άλλο δηλαδή.. :idk:

Τώρα για τη πάπια μα ποιά πάπια έχω να πω αυτό.. 8-)

Έχω ''εκτεθεί'' αρκετές φορές για να ''λειάνω'' αντιπαραθέσεις που δεν με αφορούσαν (επειδή απλά είναι ελάττωμα του χαρακτήρα μου) και έχω φάει μερικές ''φάπες'' στην πορεία γι' αυτό.. :whistling:
Ίσως να το 'καμα με λάθος τρόπο, ίσως να μπλέχτηκα πολύ, ίσως να είπα περισσότερα απ' όσα έπρεπε..
Άσχετο.. 8-)

Που δεν σε υπερασπίστηκα εσένα κι έκαμα την πάπια βρε αγόρι και μου το κρατάς? :tongue:

Να επανορθώσω.. :smoke:

Μα μιλάμε σοβαρά τώρα? :rolleyes:
Για να το κλείσουμε.
Το ξέρουμε ότι είσαι εδώ μέσα για τον χαβαλέ και μόνον.
Τις συνθήκες ακρόασης τις έχεις γραμμένες.
Το ξέρουμε ότι είσαι εξόριστος στο ίδιο σου το σπίτι σε ένα δωματιάκι με τα ηχεία ατάκτως πεταμένα, χωρίς την παραμικρή φροντίδα κσι ακούς σε χαμηλές εντάσεις.
Μπροβο. Έλα Γερμανία κάποια στιγμή να σου απονείμω το βραβείο της ανοικτής παλάμης.

Εγω σου είπα ότι η ένταση συνδέεται με την απόλαυση της μουσικής και τρανταχτό παράδειγμα απότελουν τα διάφορα λαιβ έξω. Λες να σνομπάρουν και αυτοί τις χαμηλές εντάσεις?

Δεν έχω πρόβλημα να διαφωνήσεις με επιχειρήματα αλλά δεν θα κάτσω να ακούω για σνομπισμό και τακτικισμό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.558
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM