Λόλα να μια Λάμπα,πάρτη κι ας καίει...τζάμπα

Μηνύματα
15.443
Reaction score
17.718
Ναι, περίμενε όμως λίγο να τελειωσει με την παραμορφωση και μετά :biggrin:
Κάτσε ... μου έβγαλε ένα σωρό διάβασμα πάλι. Blind tests κλπ. Μουσική πότε θα ακούσουμε ; :D

Βρε θα βάλω πολυκάναλο atmos με οκτώ subs μόνο για να με αφήσει ήσυχο. Θα του πω ότι τις διάβασα ενώ δεν τις διάβασα και συμφωνώ. :D
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.202
Reaction score
56.288
Ναι σς δεί και ας κρίνει .... ότι θέλει απο τον χαρακτήρα μου. Αλλά εντάξει θα με προστατεύσεις εσύ απο όταν θα προσπαθήσει να μου τον αλλάξει, δεν ανησυχώ. Και με τους γνωστούς τρόπους που όλοι προσπαθούνε όπως κάνεις και εσύ τώρα.
Δεν επιδιώκω να διορθώσω χαρακτήρες ή ν'άλλαζα τον δικό σου, υπερασπίζομαι τις δικές μου θέσεις και μόνο επειδή επιμένεις ας εξετάσουμε μια προηγούμενη ανάρτηση :

Να σου πω την αλήθεια αρχίζω να έχω δικαιολογημένες δεύτερες σκέψεις στο να γράψω (δεν έχω και καθόλου όρεξη, δεν τοποθετήθηκες και εσύ που ήταν το ζητούμενο το δικό μου) για να του αποδείξω πόσο μεθολογικά λάθος σκέφτεται όλο το θέμα και τις άστοχες αρχικές παραδοχές που έχει κάνει ώστε να καταλήξει στο φιλοσοφικό του μανιφέστο που πλησιάζει το δόγμα και γειτνιάζει με θρησκεία χωρίς μάλιστα να ξέρει καν ότι ο ίδιος φιλοσοφεί αλλά και θεολογεί (λανθασμένα). Και μάλιστα χωρίς να είναι και το δεύτερο μανιφέστο του όπως του Badiou για το είναι, το υποκείμενο και την αλήθεια , αλλά απλώς το πρώτο του. :D Ο @Faidros Barlas πάντως διαπιστώνω ότι έχει καταλάβει καλά τον ψυχισμό και λογική των audio people. :D

Πιο σωστό και συμφέρον θα ήταν να μην προσπαθήσω να του αλλάξω γνώμη και να τον μεταπείσω για να μπορούμε να συνεχίσουμε να περνάμε ωραία και να γελάμε, όπως και ο ίδιος εξάλλου θεωρεί ότι είναι ο κύριος σκοπός και ζητιούμενο της ζωής και της audio ενασχόλησης. :D

Εξάλλου δεν υπάρχει και ελπίδα να μεταπεισθεί ... καλύτερα να συνεχίσουμε όπως ξέρουμε αλά Ελληνικά και αλά audio people συνεννόηση αλλά πλέον απο επιλογή : :D

Από τα τονισμένα κείμενα συμπεραίνω ότι δεν θ'αποσκοπούσες σε απλή ανταλλαγή επιχειρημάτων αλλά σε ολοκληρωτική ανατροπή στην κοσμοθεωρία του EAR κάτι το οποίο εάν - υπό ουτοπικούς εννοείται όρους - επιτυγχανόταν θα προκαλούσε νομοτελειακά είτε αλλαγή όσων υποστηρίζει στο forum είτε μετριασμό στο πόσο κατηγορηματικά τα προασπίζει. Αυτό με τη σειρά του θα οδηγούσε σε μεταβολή του οικείου χαρακτήρα που προβάλλει ο EAR.
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.975
Reaction score
21.225
Βρε δεν αφήνετε το ''στρώσιμο'' χαρακτήρων να πιάσετε τα φωτόσπαθα..? :tongue:



Πιάστε τα του ήχου πάλι που είναι και σχετικά απλά, αυτά δεν έχουν αρχή και τέλος..






Υ.Γ.
Ο ear είναι παλιοχαρακτήρας για το κλουβί τελεία.. :roflmao::roflmao::cry::lolsign:
Υποθετικά δεν τον γνωρίζεις καθόλου από 'δω..
Επισκέπτεσαι το σπίτι του τυχαία π.χ. γνωρίζονται οι σύζυγοι..
Κάποια στιγμή σου δείχνει τη γέφυρα του USS Enterprise.. :rolleyes:
Σου κάνει περιγραφή της πολυετούς προσπάθειας ενώ σερβίρει ένα ωμό σνάκ..
Στην αρχή χαίρεσαι λίγο, μετά αρχίζεις να υποπτεύεσαι πως ίσως κάπου παίζει κρυφή σκάλα που κατεβαίνει πιο χαμηλά σε κάποιο καλοσχεδιασμένο killing room.. (για εκτόνωση.. :biggrin:)
Φεύγεις λίγο βιαστικά..

Αυτά.. 8-)
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.097
Reaction score
134.297
Για πες όμως .... προσπάθησα εγω να σου αλλάξω χαρακτήρα με το πόστ μου ; :D
Όχι, δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο (κι ούτε πρόκειται), αλλά απ'την άλλη, όσο κι αν προσπαθήσεις, εσύ θα αλλάξεις χαρακτήρα, εγώ όχι. 🤭

Δεν πιστεύω ότι είναι εφικτό να αλλάξει οποιοσδήποτε τον χαρακτήρα κάποιου άλλου.😃

Μόνον τον εαυτό του μπορεί να αλλάξει, κι αυτό υπό συνθήκες, κι αν δεν έχει χάσει εντελώς αυτή τη δυνατότητα της αλλαγής.

Μην είστε αισιόδοξοι για τους ανθρώπους.

Εδώ άποψη δε μπορεί να αλλάξει ο άλλος, για τα σαμπ, ούτε κόμα, ΠΑΣΟΚ θα πεθάνει λέμε. Χαρακτήρα θα αλλάξει; Περάστε έξω κύριε.
 

Μηνύματα
4.800
Reaction score
8.434
Η απόλαυση της μουσικής συνδέεται με όλους αυτούς τους τεχνικούς κανόνες που συνοδεύουν το χόμπι.
Κάποιος θα έλεγε ότι ένα τραγούδι αρέσει ακόμη και όταν οι κανόνες καταστρατηγουνται. Ισχύει αλλά ο εγκέφαλος σε κάθε περίπτωση θα προτιμήσει την αναπαραγωγή που συνοδεύεται από τους κανόνες αυτούς διότι κάτω από αυτές τις συνθήκες επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απόλαυση.
Αν σκεφτώ δλδ μια τοποθέτηση ηχειων με διαφορά απόστασης μεταξύ τους ή μια ακρόαση σε ανηχοικο θάλαμο ή μια ακρόαση σε απμιξινγκ.
Το κομμάτι είναι αυτό που είναι αλλά αυτό που μεταβάλεται είναι η αίσθηση.
Αμελητέο δεν είναι 🙂
Συστήματα που παίζουν σωστά σε μεγάλες εντάσεις δημιουργοντας μια λαιβ αίσθηση θα αφήσουν άλλο αποτυπωμα στον ακροατή.
Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς. Μην χάνουμε χρόνο για πράγματα αυτονόητα:biggrin:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.097
Reaction score
134.297
Η απόλαυση της μουσικής συνδέεται με όλους αυτούς τους τεχνικούς κανόνες που συνοδεύουν το χόμπι.
Όχι. Μην επιμένεις με τα δήθεν αποτυπώματα.
 

Μηνύματα
4.800
Reaction score
8.434
Όχι. Μην επιμένεις με τα δήθεν αποτυπώματα.
Τότε εσύ γιατί ακούς τα δικάναλα κομμάτια πάντα με απμιξινγκ εάν δεν υπάρχει διαφορά στην απόλαυση?
Από λόξα?
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.975
Reaction score
21.225
Βρε Ν.Κ. τσίμπησες κι εσύ ένα πολυκάναλο και μας τα 'χεις κάμει σταφίδες.. :tongue::biggrin::lolsign:
(Πλάκα κάμω, μην φορτώσεις.. :D)




Πήγαινε στον ear μια βόλτα να σου κάμει ένα tour στον θάλαμο με τα ωμά να σιάξεις mood.. :laugh:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.097
Reaction score
134.297
Αμελητέο δεν είναι
Είναι. Εντελώς αμελητέο.

Για να τελειώνουμε: τα μόνα δύο πράγματα που συνδέονται με την μουσικοφιλία, ως μουσικόφιλος που είμαι, θα σου πω ποια είναι, είναι τα εξής:

1. Η καλλιέργεια της ψυχής, και
2. Η κατάσταση της ψυχής.

Δηλαδή:

Αν είσαι μουσικά καλλιεργημένος, και ηθικά και κοινωνικά και ιστορικά και και και, θα απολαμβάνεις σε πολλαπλά επίπεδα περισσότερο την μουσική σου, απ'οτι αν την ακούς σα γορίλας.

Η ψυχική σου κατάσταση, η ψυχολογία σου συνολικά, θα σε κάνει να συνδεθείς με την μουσική και πραγματικά να τη νιώσεις, να απολαύσεις, ειδάλλως είναι ασύνδετα πράματα, μπαινάκης βγαινάκης, τζάμπα καίει η λάμπα.
Ψυχολογία. Σημαντικό.

Όσον αφορά τα στέρεα, εντάξει, είναι προφανές πως ένα ραδιοφωνάκι με 2" μεγάφωνο παίζει καλά κυρίως παράσιτα στα εφ-εμ, αλλά η εμπειρία πολλών δεκαετιών στις συνήθεις πρακτικές των αληθινά μουσικόφιλων ανθρώπων, δείχνει ότι αυτοί ικανοποιούνται πλήρως αγοράζοντας ένα απλώς "εισαγωγικό" hi-fi συστηματάκι, στο οποίο ποτέ δεν κάνουν αλλαγές καλωδίων ή "αναβαθμίσεις".

Ξέρω πολλούς, πχ ένας έχει ένα ζευγάρι παντοκατευθυντικά (με ένα ωραίο ξύλινο κώνο πάνω από μιντγούφερ και τουίτερ), αγορασμένα προ 25-ετιας, σε σημερινά λεφτά ας πούμε 500€, κλπ κλπ κλπ, μέχρι το μαέστρο, αληθινά μουσικόφιλο, με τα γνωστά ΡΑ, αφού είδε κι απόειδε με το χάλι ένδ, και δίκιο έχει.

Στα χρόνια που τώρα διανύουμε, με ένα σετ σονος, και με κάποια ακουστικά.

Προφανώς, οποιοσδήποτε τέτοιος αληθινός μουσικόφιλος, με ένα ταπεινό ηχειακό σεταπ στο χώρο του, αν τυχόν βρεθεί σε κανέναν βλαμμένο, θα εκτιμήσει βαθύτατα ένα πολύ υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής σεταπ, θα νιώσει μεγάλη χαρά. Αλλά δε θα προβεί σε αλλαγές στο δικό του, δεν είναι ικανή συνθήκη.

Ούτε θα τρέχει σε εκθέσεις να ακούσει πως παίζουν διάφορα μηχανήματα. Δεν είναι μηχανάκιας ο άνθρωπος, μουσικόφιλος είναι.

Ξέρω, έχουν έρθει σε μένα άνθρωποι τέτοιοι, ενθουσιάστηκαν από το αποτέλεσμα που άκουσαν, και μετά τίποτα, τέλος. Ήταν μια τυχαία παροδική εμπειρία, σα να είδαν μια γκομενάρα Α' διαλογής στο δρόμο, δεν άλλαξαν γυναίκα, έμειναν με την κατσίκα τους, την κότα τη μαδημένη, που την έχουν συνηθίσει και την αγαπάν. Καμία αλλαγή στο δικό τους σεταπ, δεν βρίσκουν το λόγο να ασχοληθούν, καλά είναι κι αυτά που έχουν, η μουσική μετράει.

Τότε εσύ γιατί ακούς τα δικάναλα κομμάτια πάντα με απμιξινγκ εάν δεν υπάρχει διαφορά στην απόλαυση?
Από λόξα?
Εγώ είμαι μηχανάκιας ρε, έχω χόμπι τα μηχανάκια, τι δε καταλαβαίνεις.
Η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, είναι ένα χόμπι μου.
Οκ, είμαι και μουσικόφιλος, άλλο χόμπι αυτό.
Έχω πολλά χόμπι.
Και με ενυδρεία έχω χόμπι, και με φυτά, και με πισιά, και με αυτοκίνητα, και τελειωμό δεν έχει, είμαι χομπάκιας, έχω πολλά, ατελείωτα χόμπι.

Για να χαρώ τέρμα όσο πάει το χόμπι της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, θα πρέπει να βάλω ανάλογης ποιότητας εγγραφές, ώστε η ηχητική ποιότητα που θα φτάσει στα αυτιά μου, να με συναρπάσει.

Για να χαρώ τη μουσική μου, μου είναι αδιάφορο το "πως παίζει", το πόσο καλή είναι η εγγραφή, και δε με νοιάζει διόλου η παράμετρος της ηχητικής ποιότητας όταν ακούω από Spotify Ξυλούρη και Μητροπάνο, έως την καντάδα του Μηλιώκα:


Έλα να σε βάλω λίγο Μηλιώκα να περάσουμε ωραία. Μουσικαρες ρε, τι συζητάμε. Θεούλης.

Έλα να παίζουμε μόνον Spotify, να αδιαφορούμε για το πώς παιζ, αλλά να χαιρόμαστε την ατέλειωτη μουσική του βιβλιοθήκη. Γι'αυτό θεωρώ πως είναι αναγκαίο και ανεκτίμητης αξίας το Spotify, όχι για την κορυφαία ποιότητα ήχου του (προφανώς).

Ξέρεις πόσοι έχουν έρθει σε μένα, που τους έβαλα να παίζουν για ώρες τη μουσική τους από το κινητό τους με Spotify? Μέσω Nvidia shield, ευκολάκι. Όπως έχουν τις συλλογές τους, παίζουν τα τραγούδια τους, όποια γουστάρουν, χέσε την ποιότητα, δεν μετράει.

Πάντα με 3D upmixing, κι ο Μηλιώκας εννοείται. 😎

Πολύς κόσμος έχει ακούσει για πρώτη φορά στη ζωή του τη φαλτση καντάδα του Μηλιώκα σε μένα. Και ξέρεις κάτι; Γουστάρω.
 
Last edited:

Μηνύματα
15.443
Reaction score
17.718
Δεν επιδιώκω να διορθώσω χαρακτήρες ή ν'άλλαζα τον δικό σου, υπερασπίζομαι τις δικές μου θέσεις και μόνο επειδή επιμένεις ας εξετάσουμε μια προηγούμενη ανάρτηση :


Από τα τονισμένα κείμενα συμπεραίνω ότι δεν θ'αποσκοπούσες σε απλή ανταλλαγή επιχειρημάτων αλλά σε ολοκληρωτική ανατροπή στην κοσμοθεωρία του EAR κάτι το οποίο εάν - υπό ουτοπικούς εννοείται όρους - επιτυγχανόταν θα προκαλούσε νομοτελειακά είτε αλλαγή όσων υποστηρίζει στο forum είτε μετριασμό στο πόσο κατηγορηματικά τα προασπίζει. Αυτό με τη σειρά του θα οδηγούσε σε μεταβολή του οικείου χαρακτήρα που προβάλλει ο EAR.
Αυτά όλα τα αναφέρω απλώς για να πω ότι πολλές απο τις απόψεις του έχουν μια τέτοια βάση σκέψης και πιθανόν να οφείλονται εκεί. Όχι για να του αλλάξω κοσμοθεωρία. Εάν ήταν να του αλλάξω κοσμοθεωρία θα έλεγακαι θα του πρότεινα να σκεφθεί ή να διαβάσει άλλα πράγματα πολύ πιο σοβαρά που το πιο πιθανόν είναι να μην τα καταλάβαινε. :D 😍 Απλώς I joint τον Μπαρλά στο να τον πειράξουμε λίγο σε ενα θέμα που καθαρά δεν ξέρει τι να σκεφθεί και απο που να το πρωτοπιάσει. :D

Πρώτα απο όλα α) κάνεις ολόκληρο θέμα ένα πόστ που ο σκοπός του ήταν το χιούμορ και το πείραγμα και το διαστρεβλώνεις κιόλας απο πάνω καθώς δεν καταλαβαίνεις και τίποτε απο αυτό έστω και σαν χιούμορ που γράφτηκε β) ή έχεις πρόβλημα σοβαρό κατανοήσης χιούμορ ή μου κάνεις πλάκα με αυτά που γράφεις γ) ο Ear δεν έχει κοσμοθεωρία. :D Οπότε δύσκολο και να ήθελα να του την αλλάξω κιόλας. :D
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.097
Reaction score
134.297
ο Ear δεν έχει κοσμοθεωρία.
Λάθος. Μεγάλο λάθος κύριε.

Βεβαίως έχω, και είναι πολύ απλή, εύκολα κατανοητή, και χωράει σε ελάχιστες λέξεις:

<<Ότι προλάβει ν'αρπάξει ο κ@λος μας.>>

Είναι πολύ μικρή η Ζωή, τρεχάτε ποδαράκια μας.
Ευχαριστώ, συνεχίστε. 🤣
 


Μηνύματα
15.443
Reaction score
17.718
Ναι, περίμενε όμως λίγο να τελειωσει με την παραμορφωση και μετά :biggrin:
Μιας και ταιριάζει καλύτερα εδώ , μιας και αφορά λάμπες και μεγάλη παραμόρφωση που έχουν και την συζητάγε ο steadyshot και ο Ear σε άλλο νήμα ... ας το ποτσάρω.
===========

Αγαπητέ Steadyshot ....

Το δίδαγμα είναι ότι άς θεωρήσουμε ότι εσύ ή κάποιος αναζητά μόνο ηχητική ποιότητα και τίποτε άλλο. Τα χρήματα επίσης για αυτόν δεν εχουν καμία σημασία ή καλύτερα να πούμε ότι του χαρίζουν την επιλογή του (σου).

Απο την μια σου χαρίζω έναν σύγχρονο class A set ενισχυτή που είτε κάνει 3Κ, 15, 40 Κ , 300 Κ ευρώ έχει 3 % (και περισσότερο μερικές φορές) παραμόρφωση και απο την άλλη σου χαρίζω έναν ενισχυτή με 0.1 ή 0.01 παραμόρφωση ήδη επιτευχθείσα απο κάτι μηχανάκια των 1980'ς ή ενα απο αυτά του Αμίρ των 100 ευρώ πως τα λέν που διαφημίζει με καλό sinad, με πενταπλάσια ισχύ κλπ κλπ ή και ένα απλό τρανζισοτράκι και αυτό 100 φορές καλύτερη παραμόρφωση έχει απο τον λαμπατο (ας διαλέξουμε αυτόν) των π.χ. 300 Κ .... εσυ να διαλέξεις να σου χαρίσω του Αμιρ ή το τρανζιστοράκι. Και μάλιστα οφείλεις να το διαλέξεις αφού θεωρείς ότι η ηχητική ποιότητα εξαρτάται απο όλα αυτά και σε όλα είναι καλύτερες οι μετρήσεις του. Kaλη τύχη στον κόσμο του "Hi Fi" και της υψηλής ποιότητας και πιστότητας και την λοιγική των ανθρώπων της.

θήβας
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.202
Reaction score
56.288
...

<<Ότι προλάβει ν'αρπάξει ο κ@λος μας.>>

Είναι πολύ μικρή η Ζωή, τρεχάτε ποδαράκια μας.
Ευχαριστώ, συνεχίστε. 🤣
Σα να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα είσαι και...παιδόφιλος. :lolsign:
...β) ή έχεις πρόβλημα σοβαρό κατανοήσης χιούμορ ή μου κάνεις πλάκα με αυτά που γράφεις...
Για να είμαι ειλικρινής επιμένω σ'ένα πείρα(γ)μα μεταξύ αστείου και σοβαρού επειδή έχω σταθερά υπ'όψιν το ενδεχόμενο να διεξάγεις κάποιο από τα συνήθη ψυχολογικά σου πειράματα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.097
Reaction score
134.297
Προσωπικά, αν και είναι προφανές 🤭, θα διάλεγα χωρίς ίχνος δεύτερης σκέψης τον ποταπού κοστολογίου ενισχυτή που μετράει εξαιρετικά στου Αμίρ το τσαρδί, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ενισχυτή, λαμπατο ή μη, που έχει 3% (και περισσότερο) THD, ανεξαρτήτως κοστολογίου (εφόσον μου τον χάριζαν, διότι ειδάλλως, το κοστολογιο αποτελεί βασική παράμετρο επιλογής).

Η χρήσιμη ισχύς ενός ενισχυτή, είναι αυτή μέχρι το 0,1% THD. Βασικές αρχές μετρήσεων.

Το 1% στην παραμόρφωση ενός ενισχυτή ισχύος, είναι το σημείο που γίνεται πλέον εντελώς άχρηστος, ανίκανος για εργασία. Δεν μετράς τίποτα πάνω από 1%, είναι πλέον για μπατσες.

Γι'αυτό και έχει θεσπιστεί εκεί να σταματάνε οι μετρήσεις ισχύος, στο 0,1% και στο 1%:

1729328416785.jpeg


Εάν όλη του η ισχύς είναι με παραμόρφωση πάνω από 1%, θεωρώ πως δεν έχει ούτε ίχνος χρήσιμης ισχύος, δηλαδή είναι ολοκληρωτικά για πέταμα. Παραμορφωσιομηχανή.

Εννοείται βεβαίως, πως τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ενισχυτή ισχύος είναι να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες οδήγησης (διότι αυτή είναι η κυρίως δουλειά που πρέπει να κάνει), δηλαδή να έχει άφθονη ισχύ με σημαντικό headroom (σαφώς αρκετά πάνω από 3 dB), πολύ χαμηλή αντίσταση εξόδου (για προφανείς λόγους), και ικανότητα άνετης οδήγησης χαμηλότερων φορτίων σε σχέση με όσα θα κληθεί να οδηγήσει.

Τα ανωτέρω, είναι και πρέπει να είναι οι αναγκαίες επιπρόσθετες απαιτήσεις σε ένα εξαιρετικό sinad.
 

christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.537
Reaction score
13.845
Απλώς I joint τον Μπαρλά στο να τον πειράξουμε λίγο σε ενα θέμα που καθαρά δεν ξέρει τι να σκεφθεί και απο που να το πρωτοπιάσει. :D
Ο Μπαρλας THVA θα πρεπει να μας αναλυσει την Ιστορια της Τεχνης απο το Συμποσιο του Πλατωνα μεχρι σημερης με βαση τον διαλεκτικο υλισμο :wink:
 

Μηνύματα
4.800
Reaction score
8.434
Μιας και ταιριάζει καλύτερα εδώ , μιας και αφορά λάμπες και μεγάλη παραμόρφωση που έχουν και την συζητάγε ο steadyshot και ο Ear σε άλλο νήμα ... ας το ποτσάρω.
===========

Αγαπητέ Steadyshot ....

Το δίδαγμα είναι ότι άς θεωρήσουμε ότι εσύ ή κάποιος αναζητά μόνο ηχητική ποιότητα και τίποτε άλλο. Τα χρήματα επίσης για αυτόν δεν εχουν καμία σημασία ή καλύτερα να πούμε ότι του χαρίζουν την επιλογή του (σου).

Απο την μια σου χαρίζω έναν σύγχρονο class A set ενισχυτή που είτε κάνει 3Κ, 15, 40 Κ , 300 Κ ευρώ έχει 3 % (και περισσότερο μερικές φορές) παραμόρφωση και απο την άλλη σου χαρίζω έναν ενισχυτή με 0.1 ή 0.01 παραμόρφωση ήδη επιτευχθείσα απο κάτι μηχανάκια των 1980'ς ή ενα απο αυτά του Αμίρ των 100 ευρώ πως τα λέν που διαφημίζει με καλό sinad, με πενταπλάσια ισχύ κλπ κλπ ή και ένα απλό τρανζισοτράκι και αυτό 100 φορές καλύτερη παραμόρφωση έχει απο τον λαμπατο (ας διαλέξουμε αυτόν) των π.χ. 300 Κ .... εσυ να διαλέξεις να σου χαρίσω του Αμιρ ή το τρανζιστοράκι. Και μάλιστα οφείλεις να το διαλέξεις αφού θεωρείς ότι η ηχητική ποιότητα εξαρτάται απο όλα αυτά και σε όλα είναι καλύτερες οι μετρήσεις του. Kaλη τύχη στον κόσμο του "Hi Fi" και της υψηλής ποιότητας και πιστότητας και την λοιγική των ανθρώπων της.

θήβας
Θα πρέπει αρχικά να διερευνηθεί εάν υπάρχει και καλή παραμορφωση ή είναι όλες οι παραμορφώσεις a priori κακές και ανεπιθύμητες. :biggrin:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.202
Reaction score
56.288
Μιας και ταιριάζει καλύτερα εδώ , μιας και αφορά λάμπες και μεγάλη παραμόρφωση που έχουν και την συζητάγε ο steadyshot και ο Ear σε άλλο νήμα ... ας το ποτσάρω.
===========

Αγαπητέ Steadyshot ....

Το δίδαγμα είναι ότι άς θεωρήσουμε ότι εσύ ή κάποιος αναζητά μόνο ηχητική ποιότητα και τίποτε άλλο. Τα χρήματα επίσης για αυτόν δεν εχουν καμία σημασία ή καλύτερα να πούμε ότι του χαρίζουν την επιλογή του (σου).

Απο την μια σου χαρίζω έναν σύγχρονο class A set ενισχυτή που είτε κάνει 3Κ, 15, 40 Κ , 300 Κ ευρώ έχει 3 % (και περισσότερο μερικές φορές) παραμόρφωση και απο την άλλη σου χαρίζω έναν ενισχυτή με 0.1 ή 0.01 παραμόρφωση ήδη επιτευχθείσα απο κάτι μηχανάκια των 1980'ς ή ενα απο αυτά του Αμίρ των 100 ευρώ πως τα λέν που διαφημίζει με καλό sinad, με πενταπλάσια ισχύ κλπ κλπ ή και ένα απλό τρανζισοτράκι και αυτό 100 φορές καλύτερη παραμόρφωση έχει απο τον λαμπατο (ας διαλέξουμε αυτόν) των π.χ. 300 Κ .... εσυ να διαλέξεις να σου χαρίσω του Αμιρ ή το τρανζιστοράκι. Και μάλιστα οφείλεις να το διαλέξεις αφού θεωρείς ότι η ηχητική ποιότητα εξαρτάται απο όλα αυτά και σε όλα είναι καλύτερες οι μετρήσεις του. Kaλη τύχη στον κόσμο του "Hi Fi" και της υψηλής ποιότητας και πιστότητας και την λοιγική των ανθρώπων της.

θήβας
Επειδή χρειάζονται και ΄΄συνήγοροι του διαβόλου΄΄ στο υποτιθέμενο δίλημμα... Προσωπικά θα διάλεγα για χάρισμα το SET αρκεί να διέθετε επαρκή ωφέλιμη ισχύ για τις προοριζόμενες συνεχόμενες στάθμες - αρκετά χαμηλότερες από τα επίπεδα του EAR - σχεδίαση τέτοια ώστε ν'αποτρέπονταν αισθητοί βόμβοι και ιδίως εφόσον οι στάθμες ακρόασης θα παρέμεναν χαμηλές και ολικές αρμονικές παραμορφώσεις όχι ανώτερες του 1% για τη ζώνη ωφέλιμης ισχύος ξεκινώντας από τις χαμηλές οκτάβες. Δηλαδή να μην παραμόρφωνε όποτε δεν θα πιεζόταν. Εννοείται ότι θα έπρεπε να διαθέτω ήδη ηχείο με φορτίο κι ευαισθησία τέτοια ώστε να μη χαντάκωναν τον τελικό. Δεν εξετάζω δια λόγους απλοποίησης την εφαρμογή ή μη αρνητικής ανατροφοδότησης στο κύκλωμα.

Θα το προτιμούσα έναντι των γνωστών class-D passe-partout αφενός μεν επειδή συσκευές με μηδαμινά THD όπως αυτά βρίσκονται πάντα ευκολότερα και σε διαφορετικές ΄΄γεύσεις ημέρας΄΄ αφετέρου δε χάρη στην επίγνωση ότι SET κατασκευασμένο με κάποιες θεμελιώδεις Αρχές και όχι ΄΄χύμα στο κύμα΄΄ θ'ακούγεται ελκυστικότερο όχι εξαιτίας του THD αλλά... σε πείσμα αυτού. Έχει ήδη εξηγηθεί ότι υψηλότερα ποσοστά δεύτερης και τρίτης αρμονικής τείνουν να ενοχλούν πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τα τυπικά για σύγχρονους ενισχυτές χαμηλότερα ποσοστά όπου θα κυριαρχούσαν ανώτερης τάξης αρμονικές οι οποίες έχουν μικρότερη συνάφεια προς τους θεμελιώδεις τόνους και τα ακόρντα στα αναπαραγόμενα οργανικά σύνολα.

Το μόνο διακύβευμα σ'ένα τέτοιο δίλημμα θα ήταν η αξιοπιστία σε συνάρτηση με τις συνθήκες χρήσης που θα επέβαλαν περιορισμούς, λ.χ. να μην έμενε συνεχόμενα αναμμένο ή να μη χρησιμοποιείται άμα ο καιρός ήταν θερμός καθώς και η κατανάλωση ρεύματος.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.116
Μηνύματα
2.929.586
Members
38.137
Νεότερο μέλος
SoulaΜ
Top