Streaming vs CD...όλη η αλήθεια

Reaction score
3.991
Ρε συ έχεις δει τι βρωμιά έχουν τα εργοστάσια που τυπώνουν τα CD;
Για να μην πω μετά για τα φορτηγά που τα φορτώνουν. Ή τα μαγαζιά που τα πουλάνε.

Όλα αυτά περνάνε στον ήχο.
Υπάρχουν καθαριστικά, ΠΑΗ πες' τους.
Το παλιο αφηγημα ηταν οτι ολα τα cd players παιζουν το ιδιο.
Τωρα οι ιδιοι ειδικοι εμπειρογνωμονες
μας λενε οτι ολα τα streamers και ολοι οι παροχοι παιζουν το ιδιο.
Ήταν τέλεια αφού..

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.587
@VlassisK Μεταδίδω λόγω δουλειάς δεδομένα σε δίκτυα 25 χρόνια που είμαι επαγγελματίας της πληροφορικής.

Είχα μηδεν σφάλματα σε ΤΒ δεδομένων όταν αυτά αντιπροσώπευαν κώδικα δικό μου.
Είχα μηδεν σφάλματα σε ΤΒ δεδομένων όταν αυτά αντιπροσώπευαν εικόνα.
Είχα μηδεν σφάλματα σε ΤΒ δεδομένων όταν αυτά αντιπροσώπευαν βίντεο.
Είχα μηδεν σφάλματα σε ΤΒ δεδομένων όταν αυτά αντιπροσώπευαν software.

Και έρχεσαι εσύ τώρα και λες ότι όταν τα data αντί για κώδικα/εικόνα/βίντεο/software, αντιπροσωπεύουν ήχο, δεν ισχύει αυτό και για κάποιο λόγο αρχίζουν να αλλοιώνονται.

Οπότε υπάρχουν δύο τινά.

1) Τα δεδομένα μεταδίδονται με απώλειες ή μη, ανάλογα με το τι αντιπροσωπεύουν.
2) Είσαι άλλος ένας παντελώς άσχετος που ακούει placebo διαφορές και φαντάζεται πράγματα.

Ο καθένας που του κόβει ας καταλάβει μόνος του τι από τα 2 είναι ποιο πιθανό να ισχύει.

Συγγνώμη κιόλας για το σκληρό ύφος αλλά πολύ τράβηξε το παραμύθι.

Last edited:

Reaction score
1.369
Δηλαδή θεωρείτε ότι η ψηφιακή μεταφορά στο dac ότι είναι το ακριβές ανάλογο της αντιγραφής ενός αρχείου από το ένα σημείο του δίσκου στο χώρο στο cloud ε;

Reaction score
4.705
Δεν προκειται για απωλειες data.
Εχει ξανασυζητηθει.
Υπαρχει πολυ υλικο στο διαδικτυο.

Reaction score
3.991
Επι εποχών cdr υπήρχαν τα cdr audio & τα cdr data. Γιατί άραγε; Όσοι ασχολήθηκαν ξέρουν πάντως..
Αυτά τα άτιμα τα bits μας κατάστρεψαν!
Πάρτε πικάπ.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.531
Επι εποχών cdr υπήρχαν τα cdr audio & τα cdr data. Γιατί άραγε; Όσοι ασχολήθηκαν ξέρουν πάντως..
Αυτά τα άτιμα τα bits μας κατάστρεψαν!
Πάρτε πικάπ.
τα cdr audio είχαν απλά πληρωμένα δικαιώματα καλλιτεχνών γιατί ήσουν εν δυνάμει πειρατής και κάπως έπρεπε να στα πάρουν ακόμη κι αν δεν ηχογραφούσες μουσική με δικαιώματα....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Προσωπική μου άποψη είναι ότι όλοι αυτοί οι φορείς ψηφιακών δεδομένων θα έπρεπε να παίζουν το ίδιο... Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει τότε θα μπορούσαν να εξεταστούν ελαττωματικές ιδιότητες είτε σε όσα θα υστερούσαν είτε σε όσα setup θα τα συνόδευαν. Μόνο βέβαιο είναι ότι δεν γίνεται να μεταδιδόταν ανώτερος όγκος δεδομένων χάρη σε κάποιες εξωπραγματικές ιδιότητες του δέκτη.

Reaction score
3.991
τα cdr audio είχαν απλά πληρωμένα δικαιώματα καλλιτεχνών γιατί ήσουν εν δυνάμει πειρατής και κάπως έπρεπε να στα πάρουν ακόμη κι αν δεν ηχογραφούσες μουσική με δικαιώματα....
On axis, off axis υπήρχε και διαφορά στις εγγραφές.

Reaction score
11.204
καταλαβαίνεις τι γράφεις η απλά χαϊδεύεις το πληκτρολόγιο ;
Πάμε ρε παιδιά μετά την έκθεση για φαγητό όλοι μαζί, να τα πούμε αυτά.
Να πιαστούμε στα χέρια, να πλακωθούμε στο ξύλο να γίνουμε το Γαλατικό χωριό του Αστερίξ!

Reaction score
1.568
Για δικάναλη ακρόαση είναι μαζοχισμός το CD/Δίσκος στην εποχή μας.

1) Πρέπει να σηκώνεσαι από τον καναπέ.

2) Δεν κάνει λίστες.

3) Δεν παίζει στο κινητό.

4) Θέλει χώρο να τα αποθηκεύεις.

5) Θέλει χρήμα να τα αγοράζεις.

6) Θέλει ειδική συσκευή για να τα παίζεις.

7) Πρέπει να τα προσέχεις μη χαλάσουν.

8) Φθείρονται πάραυτα προσέχεις δεν προσέχεις.

9) Όταν κάποιος "σύγχρονος" άνθρωπος δει τη συλλογή σου σε κάνει αμέσως για κωλόγερο.

10) Όσο μεγάλη συλλογή και αν έχεις, το Tidal/AM έχει μεγαλύτερη.

Καταλάβατε ή να κάνω και κακά?
Ελπίζω να μην παρεξηγηθείς που απαντώ στο δικό σου μήνυμα. Αυτά που λέω τα λέω περισσότερο γενικά αλλά θέλω να επικεντρωθώ και στα point σου.

Πρώτα από όλα, πιστεύω ότι καθένας που σκέφτεται να επενδύσει σε physical media έχει σκεφτεί τα παραπάνω και έχει ζυγίσει τις επιλογές του. Οπότε, όπως μου εξήγησε και ένα μέλος προσωπικά όταν μιλούσαμε, έχει κάνει και την απόφαση του, και δεν νομίζω να του αλλάξει με 1 νήμα η 200. Και συμφωνώ μαζί του. Οπότε για εμένα δεν νομίζω πως έχω κάποια θέση στο συγκεκριμένο νήμα, αλλά θα πω και εγώ φιλικά, κάποια πράγματα όπως είπες και εσύ για να τα σκεφτεί ο κόσμος.

1) σιγά τα ωά

2) όταν θες λίστες μην ακούς σιντί η δίσκους άμα θες λίστες. Δεν πιστεύω στο ένα η στο άλλο Δεν είναι μόνο streaming η μόνο οτιδήποτε άλλο, όχι. Όλα. Καλό πιστεύω είναι να τα χρησιμοποιούμε όλα.

3)Δεν χρειάζεται να παίζει στο κινητό. Πιστεύω σε πολλούς αρέσει να μην χρειάζεται να επέμβει το κινητό, δηλαδή μια εμπειρία χωρίς αποσυντονισμούς. Ειδοποιήσεις και διαφημίσεις, τα κλασικά που μας βομβαρδίζουν στη σήμερον ημέρα.

4)Καταλαβαίνω ότι σε μεγάλες συλλογές υπάρχει ένα χωροταξικό πρόβλημα αλλά μα πώς αλλιώς πως θα είναι κάτω από την κατοχή σου; Πιστεύω αν έχεις φυσικό περιεχόμενο είναι επειδή θέλεις να το έχεις και έχεις και όχι επειδή στα φόρτωσαν με το ζόρι.

5)και το streaming θέλει χρήμα πολύ λιγότερο, αλλά θέλει, γενικώς δεν πιστεύω πως το Streaming είναι καλό για τους καλλιτέχνες. Είναι πολύ φτηνό για ότι προσφέρει και δεν πιστεύω πως κάποιος θα μπορούσε να υπάρξει με το streaming μόνο, γιατί από ότι έχω δει δεν είναι πως πάει ο κάθε καλλιτέχνης και ανεβάζει την δουλειά του τόσο απλά, πρέπει να πληρώσει και να πληρώνει για να μένει η μουσική του στις πλατφόρμες. Οπότε θα πρέπει να έχει και άλλα έσοδα από αλλού, δηλαδή από πού, από συναυλίες, δίσκους, σιντί, μπλούζες.. Κλπ. και οι μπλούζες πιάνουν χώρο στην ντουλάπα, και λερώνονται φθείρονται..
Επίσης ας πούμε για το ενδεχόμενο που
1)κάποιο άλμπουμ δεν υπάρχει στο streaming
η που
2)κάποιο άλμπουμ έχει κατεβεί από την πλατφόρμα επίτηδες η καταλάθος, όπου το τραγούδι είναι γκριζαρισμένο;
3)Άμα κάποιος θέλει κάποιο συγκεκριμένο μάστερ και το streaming έχει μόνο το τελευταίο και χειρότερο remaster;
Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτός με την συλλογή δεν έχει κάτι να χάσει (με την εξαίρεση φαινόμενα όπως φυσικές καταστροφές κλπ, που θα μπορούσες να τον βάλεις για 11ο λόγο γιατί είναι και αυτό ένα σημαντικό αρνητικό, αλλά καταλαβαίνω πως ήθελες να έχεις στρογγυλά 10.)

6) όντως, δεν έχω κάποια αντίρρηση προσωπικά, αν και έχω δει κάποιους που αγοράζουν δίσκους η σιντί απλά για να τους έχουν, εγώ δεν πιστεύω πως αυτό έχει πολύ νόημα, το πήρα για να το χρησιμοποιήσω, αλλιώς γιατί; Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει.

7&8)δεν έχω κάτι να πω εδώ έχεις δίκιο, και η περιποίηση τους κοστίζει κι όλας

9)Εγώ πάντως ξέρω πώς όποια κοπέλα της ηλικίας μου είχα φέρει στο σπίτι μόλις είδε τους δίσκους τρελάθηκε 😜 (λοιπόν, επειδή θα πειράξει σίγουρα πολλούς αυτό που θα πω, το λέω ξεκάθαρα για πείραγμα όχι σοβαρά και για πλάκα, σας παρακαλώ μην θιχτείτε αναγνώστες, δεν το εννοώ) ωστόσο για το ποιος είναι κωλόγερος εγώ πιστεύω όποιος κάθετε στον καναπέ και δεν μπορεί να σηκωθεί να αλλάξει δίσκο η σιντί αυτός είναι κωλόγερος😝😝

:lolsign:

10) δεν είναι διαγωνισμός που μετράμε ποιος την έχει μεγαλύτερη. (Τη συλλογή)

Reaction score
11.204
Με συγχωρείς, αλλά αυτό δεν το έχω ξανακούσει πουθενά όλα αυτά τα χρόνια.

Τα audio ήταν πιο ακριβά γιατί πληρώναμε και πνευματικά δικαιώματα στους καλλιτέχνες, για αυτό στην αρχή τα players έπαιζαν μόνο CD-R for audio αντιγραμμένα.
Τώρα βλέπω και ο wnet το ξέρει.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι όλοι αυτοί οι φορείς ψηφιακών δεδομένων θα έπρεπε να παίζουν το ίδιο...
Είχαν διαφορετικά χαμηλοπερατά φίλτρα, αναλογικά στάδια, τεχνικές noise shaping. Πώς να παίξουν ίδια;

On axis, off axis υπήρχε και διαφορά στις εγγραφές.
Παπάρια.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.687
Ευτυχώς δεν ακούω διαφορές σε καλώδια ρεύματος, δικτύου, usb κ απολαμβάνω τις μουσικές μου!
Ο Θεός με φύλαξε που μου περιόρισε την ακοή!
Δεν εχεις αρκουντως αναλυτικο συστημα :dance2: + και η ''Μουσικη'' που ακους πως θες να καταλαβς
Διαφορες καλωδιων δε γινεται;):drinks:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.145
καταλαβαίνεις τι γράφεις η απλά χαϊδεύεις το πληκτρολόγιο ;
όχι, περιμένω εσένα να μου μάθεις πως να το χαϊδεύω...

Θες να μας διαφωτίσεις τονίζοντας το λάθος που έγραψα; αναμένω σε αναμένα κάρβουνα :D

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.812
1) σιγά τα ωά
Βρε πόσες φορές το 'χουμε πει τούτο.. :rolleyes:

Ναγιαστοστομασλεβεντοπαιδο.. :tongue:

10) δεν είναι διαγωνισμός που μετράμε ποιος την έχει μεγαλύτερη.
Μα είναι.. (δεν περνά η ώρα αλλιώς 'να πράμα) ;)

3)Δεν χρειάζεται να παίζει στο κινητό. Πιστεύω σε πολλούς αρέσει να μην χρειάζεται να επέμβει το κινητό, δηλαδή μια εμπειρία χωρίς αποσυντονισμούς. Ειδοποιήσεις και διαφημίσεις, τα κλασικά που μας βομβαρδίζουν στη σήμερον ημέρα.
Θάνατος στα κουνητά.. :laugh::thumbsup:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Είχαν διαφορετικά χαμηλοπερατά φίλτρα, αναλογικά στάδια, τεχνικές noise shaping. Πώς να παίξουν ίδια;
Είδες; Εξετάζεις αυτομάτως παράγοντες που θα επέφεραν επιβεβαιωμένες διαφορές αν και δεν αφορούσε η αποστροφή σε αναπαραγωγούς CD αλλά στα στάδια μετάδοσης των ψηφιακών δεδομένων προτού να υφίστανται μετατροπές...

Reaction score
537
ένα χρήσιμο PDF για όσους ενδιαφέρονται.

Καλύπτει αρκετά καλά ( τόσο γενικά όσο και για τις συσκευές τους) το θέμα (καθώς η DCS είναι από τις εταιρίες που πραγματικά είναι πρωτοπόρες στον τομέα) ενώ είναι και ιδιαίτερα πυκνογραμμένο, δηλαδή κάθε πρόταση έχει τη σημασία της.

εδώ έχει και άλλο ενδιαφέρον υλικό

Μήπως πρόσεξες ότι ολόκληρο το κείμενο αναφέρεται σε AES συνδέσεις; Γιατί ακριβώς είναι σύγχρονες και εκεί υπάρχει όντως πιθανότητα να υπάρχει jitter λόγω της απόκλησης των ρολογιών. Το ίδιο ισχύει και με τις SPDIF τις ομοαξονικές.

Το καλό όμως στο αφήνει για το τέλος με μια μικρή αναφορά:

"Οι USB και ethernet συνδέσεις είναι ασύγχρονες με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν από jitter"

Για να το σώσει βέβαια, μιας και το 90% του κόσμου χρησιμοποιεί USB, σου λέει και ότι το jitter ξαναγίνεται θέμα μόλις το σήμα φτάσει στο DAC. Σαχλαμάρες δηλαδή. Και είναι ακόμα πιο σαχλαμάρες γιατί πουθενά δεν έχει σοβαρές μετρήσεις, παρά μόνο κάτι γραφήματα για παιδιά γυμνασίου.
Γιατί αν βάλει σοβαρές μετρήσεις, δε θα μπορέσει να σου πουλήσει το dac των 20k

Reaction score
300
@VlassisK Μεταδίδω λόγω δουλειάς δεδομένα σε δίκτυα 25 χρόνια που είμαι επαγγελματίας της πληροφορικής.

Είχα μηδεν σφάλματα σε ΤΒ δεδομένων όταν αυτά αντιπροσώπευαν κώδικα δικό μου.
Είχα μηδεν σφάλματα σε ΤΒ δεδομένων όταν αυτά αντιπροσώπευαν εικόνα.
Είχα μηδεν σφάλματα σε ΤΒ δεδομένων όταν αυτά αντιπροσώπευαν βίντεο.
Είχα μηδεν σφάλματα σε ΤΒ δεδομένων όταν αυτά αντιπροσώπευαν software.

Και έρχεσαι εσύ τώρα και λες ότι όταν τα data αντί για κώδικα/εικόνα/βίντεο/software, αντιπροσωπεύουν ήχο, δεν ισχύει αυτό και για κάποιο λόγο αρχίζουν να αλλοιώνονται.

Οπότε υπάρχουν δύο τινά.

1) Τα δεδομένα μεταδίδονται με απώλειες ή μη, ανάλογα με το τι αντιπροσωπεύουν.
2) Είσαι άλλος ένας παντελώς άσχετος που ακούει placebo διαφορές και φαντάζεται πράγματα.

Ο καθένας που του κόβει ας καταλάβει μόνος του τι από τα 2 είναι ποιο πιθανό να ισχύει.

Συγγνώμη κιόλας για το σκληρό ύφος αλλά πολύ τράβηξε το παραμύθι.
Aν εισαι επαγγελματιας πληροφορικης και δεν εχεις μπει ποτε σε computer room κριμα, γιατι μονο ετσι μπορει να εχεις αγνοια για τα σφαλματα σε δικτυακες μεταδοσεις. Απλα μπες στον router του σπιτιου σου και δες ποσα σφαλματα εχει . Ελα μετα να μου πεις ποιος ειναι τι.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.587
Aν εισαι επαγγελματιας πληροφορικης και δεν εχεις μπει ποτε σε computer room κριμα, γιατι μονο ετσι μπορει να εχεις αγνοια για τα σφαλματα σε δικτυακες μεταδοσεις. Απλα μπες στον router του σπιτιου σου και δες ποσα σφαλματα εχει . Ελα μετα να μου πεις ποιος ειναι τι.
Ότι να ναι...

Reaction score
4.705
Προσωπική μου άποψη είναι ότι όλοι αυτοί οι φορείς ψηφιακών δεδομένων θα έπρεπε να παίζουν το ίδιο... Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει τότε θα μπορούσαν να εξεταστούν ελαττωματικές ιδιότητες είτε σε όσα θα υστερούσαν είτε σε όσα setup θα τα συνόδευαν. Μόνο βέβαιο είναι ότι δεν γίνεται να μεταδιδόταν ανώτερος όγκος δεδομένων χάρη σε κάποιες εξωπραγματικές ιδιότητες του δέκτη.
Θα επρεπε αλλα σε ενα ιδανικο συμπαν.
Εδω δεν μιλαμε για τη θεωρητικη μεγιστη αποδοση των ψηφιακων τεχνολογιων.
Ουτε πρεπει να θεωρουμε αυτο το μεγιστο, δεδομενο παντου και παντα.
Εδω κρινουμε την εφαρμογη τους, δηλαδη καταναλωτικες συσκευες και υπηρεσιες.
Υπεισερχονται αμετρητοι παραγοντες, οικονομοτεχνικες επιλογες, σχεδιαστικη δεινοτητα,
μαρκετινγκ προτιμησεις σχηματος, βαρους, ογκου, περιβαλλον λειτουργιας κ.ο.κ.
Δεν μπορεις να μην ασχοληθεις με την επιλογη και την φροντιδα της ψηφιακης πηγης.

Με συγχωρείς, αλλά αυτό δεν το έχω ξανακούσει πουθενά όλα αυτά τα χρόνια.
Εισαι νεος , γι'αυτο..

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29