Streaming vs CD...όλη η αλήθεια

Reaction score
2.387
Σου έκανα line για την κατάθεση της εμπειρίας .,
Επίσης το CD σου μπορεί να διαθέτει ένα πολύ καλό DAC chip, καθώς και ένα επίσης πολύ καλό αναλογικό στάδιο. Μόνο έτσι παίζουν καλύτερα τα CD players, συγκριτικα με ένα υποδεέστερο εξωτερικό DAC.
Δεν ξέρω αν ετσι δικαιολογείται το γεγονός πως το σύστημα μου που κοστίζει 20 φορές λιγότερο,έπαιζε σε cd τα ίδια τραγούδια πολύ καλύτερα.

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.729
Πολυ ενδιαφερον θεμα.... δεν ξερω αν ειναι η πρωτη φορα που ανοιγει αυτο το θεμα....

Οι ερωτησεις που εχω προς τους ειδημονες ειναι...

-Υπαρχει περιπτωση οι εταιρειες να κρατανε καποια καλυτερα mastering που εχουν ελπιδα να πουληθουν ως υλικο μεσο και να δινουν στις εταιρειες streaming ασ πουμε καποιες δευτερες επιλογες ? Οχι φυσικα στο HR υλικο αλλα στο cd quality...

-Επειδη οτι αθλιο υλικο εχει ηδη χρησιμοποιηθει απο τον τοιχο και πισω τι μπορουμε να κανουμε απο τον τοιχο και εμπρος... Καλυτερο ρουτερ (και ποιο?) , καλυτερα τροφοδοτικα σε ΟΛΕΣ τις συσκευες, router switch, LAN silencers η purifiers ακομα και ddc εχουν αξια?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.246
Δεν ξέρω αν ετσι δικαιολογείται το γεγονός πως το σύστημα μου που κοστίζει 20 φορές λιγότερο,έπαιζε σε cd τα ίδια τραγούδια πολύ καλύτερα.
...μη φανταστω τη γειτωνισσα του φιλου με διχως προσβαση... 🐒
ποσο μαλλον το πολυπριζο του... 8-)

Reaction score
300
και να φανταστώ...ότι λάθη κάνει ο ΟΤΕ...στα εκατομμύρια χιλιόμετρα δικτυακών αγωγών είτε οπτικών είτε χαλκού.......τα στρώνει όλα το καλώδιο 30 εκατοστών που θα συνδέσεις τσίμα τσίμα από το ρούτερ στο στρίμερ έτσι? :laugh::lol::lolsign:
Τι πινεις και δε μας δινεις :lolsign: 😂

Reaction score
2.387
...μη φανταστω τη γειτωνισσα του φιλου με διχως προσβαση... 🐒
ποσο μαλλον το πολυπριζο του... 8-)
Ο γνωστος μου είναι μέλος και δεν πρόλαβα να συναψω σχέσεις με τη γειτονιά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.149
Ως συλλέκτης εμπειριών,εμπειρία θα καταθέσω.
Όταν πριν από δυο-τρια χρόνια,πρωτοπήγα στο σπίτι γνωστού με σύστημα μισού εκατομμυρίου ευρώ και streamer με πενταψηφια τιμή,ζήτησα ν' ακούσω τη μουσική μου,απογοητευτηκα και του το είπα.Το σχόλιο του ήταν ότι το λέω αυτό γιατί ειμαι συνηθισμενος στον ήχο του cd.Ε,αυτό το δέχθηκα ως τίτλο τιμής.
Αλλού τρως αλλού πίνεις (γειτόνισσα) αλλού πας και το δίνεις. :lolsign:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.246
.... παντως στο στριμινγκ του τιντερ απο τη γειτονια μου περνανε αρκετες καλημερες καλησπερες και καληνυχτες (οπως και καλη..νυστες). 🐒
.... και επι του πραγματικου (μακρια απο μας τετοια πραματα) μια γειτονισσα μου ειναι μελος 8-)

Last edited:

Reaction score
300
Πολυ ενδιαφερον θεμα.... δεν ξερω αν ειναι η πρωτη φορα που ανοιγει αυτο το θεμα....

Οι ερωτησεις που εχω προς τους ειδημονες ειναι...

-Υπαρχει περιπτωση οι εταιρειες να κρατανε καποια καλυτερα mastering που εχουν ελπιδα να πουληθουν ως υλικο μεσο και να δινουν στις εταιρειες streaming ασ πουμε καποιες δευτερες επιλογες ? Οχι φυσικα στο HR υλικο αλλα στο cd quality...

-Επειδη οτι αθλιο υλικο εχει ηδη χρησιμοποιηθει απο τον τοιχο και πισω τι μπορουμε να κανουμε απο τον τοιχο και εμπρος... Καλυτερο ρουτερ (και ποιο?) , καλυτερα τροφοδοτικα σε ΟΛΕΣ τις συσκευες, router switch, LAN silencers η purifiers ακομα και ddc εχουν αξια?
Αν θες μια ειλικρινη απαντηση η γνωμη μου ειναι τροφοδοτικα οπωσδηποτε αλλα αναλογα των συσκευων. Switch καλο με καλο τροφοδοτικο τα υπολοιπα αναλογα το δικτυο και της συσκευες που εχεις. Πχ να παμε στα extreme αν εχεις το Grimm mu2 εχει δικα του πολυ καλα φιλτρα που δεν θα κερδισεις κατι. Τα υπολοιπα ειναι θεμα ισορροπιων και budget.

Reaction score
300
Τι καθονται και φτιαχουν καποιοι για τους κουτοφραγκους (οσον γνωστον εμεις ειμαστε αετοι δεν μασαμε με τετοια).

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.764
Τι καθονται και φτιαχουν καποιοι για τους κουτοφραγκους (οσον γνωστον εμεις ειμαστε αετοι δεν μασαμε με τετοια).

περιμένω απάντηση όμως ακόμα....και δεν βλέπω κίνηση....πάλι εξέδρες σημαδεύουμε... :whistling: :biggrin:

πως ένα μπιτ αλλοιώνεται από τον θόρυβο του καλωδίου...και πως περνάει μέσα από όλα τα πρωτόκολλα ερρορ κορέκσιον ώστε να το ακούς εσύ στις αυτάρες σου

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.149

Μιας και το θίγεις, κατά τη γνώμη μου ΄΄κουτόφραγκοι΄΄ θα λογαριάζονταν μονάχα εφόσον θα έσκαγαν εκεί λεφτά που δεν θα τους περίσσευαν κι επίσης δεν θα είχαν πρώτα μεριμνήσει για τους θεμελιώδεις παράγοντες διευθέτησης setup. Αλλιώτικα θα λογαριάζονταν μερακλήδες οπότε με γειά τους και χαρά τους.

Reaction score
1.366
Παίζει ρόλο το digital section /transport σε εξωτερικό dac . Το WiiM mini που είχα στο ίδιο dac ήταν αρκετά χειρότερο σε ήχο στο τελικό αποτέλεσμα από το τωρινό με όλα τα λοιπά tweaks

Reaction score
178
ένα χρήσιμο PDF για όσους ενδιαφέρονται.

Καλύπτει αρκετά καλά ( τόσο γενικά όσο και για τις συσκευές τους) το θέμα (καθώς η DCS είναι από τις εταιρίες που πραγματικά είναι πρωτοπόρες στον τομέα) ενώ είναι και ιδιαίτερα πυκνογραμμένο, δηλαδή κάθε πρόταση έχει τη σημασία της.

εδώ έχει και άλλο ενδιαφέρον υλικό

Reaction score
3.967
Όποιος έχει αυτιά ακούει, όποιος δεν έχει διαβάζει ρομαντικά άρλεκιν.
Ο πιο σύντομος δρόμος είναι η ευθεία και το streamer είναι παράκαμψη.
Βολευει δεν λέω αλλά cd δεν είναι.
Γεμίσαμε τεχνοκράτες, περαστικά σας.
Πάρτε πικάπ.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.075
Ο πιο σύντομος δρόμος είναι η ευθεία και το streamer είναι παράκαμψη.
Βολευει δεν λέω αλλά cd δεν είναι.
Ρε συ έχεις δει τι βρωμιά έχουν τα εργοστάσια που τυπώνουν τα CD;
Για να μην πω μετά για τα φορτηγά που τα φορτώνουν. Ή τα μαγαζιά που τα πουλάνε.

Όλα αυτά περνάνε στον ήχο.

Reaction score
4.705
Το παλιο αφηγημα ηταν οτι ολα τα cd players παιζουν το ιδιο.
Τωρα οι ιδιοι ειδικοι εμπειρογνωμονες
μας λενε οτι ολα τα streamers και ολοι οι παροχοι παιζουν το ιδιο.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848