Streaming vs CD...όλη η αλήθεια

Reaction score
287
Μπορείτε να κατεβάσετε εκατοντάδες albums από το Tidal και μετά να τα γράψετε σε CD, ή σε σκληρό δίσκο.
Οποιος έχει όρεξη , κάνει και συγκριτικό ΑΒ μεταξύ των δύο, του CD και του άυλου μέσου, αλλάζοντας πηγή από τον pre.

Επίσης να τσεκάρετε την γνησιότητα των albums με χρήση του εργαλείου Lossless-Audio-Checker .
Εχω βρει πολλά albums και tracks στο Tidal (Hi-Fi) που είχαν γίνει up-sampled σε WAV
Νομιζω οτι μπορεις να κατεβασεις για να ακους offline δεν ξερω αν μπορεις να το γραψεις

Reaction score
287
οχι ούτε καν....καθόλου...δεν τους χαρίζεις τίποτα αυτούς...τέτοια πατήματα ψάχνουνε και λένε τα ψεκασμένα τους και μας γεμίζουν τσάμπα σελίδες κατα καιρούς...

στον γερανό όλοι τους

μια με τις καλαμιές...μια τα πλεξιγκλας για τις πρώτες ανακλάσεις...μια σαγρέ ντουβάρια για διάχυση...μια κουβέρτες...μια χημικές ενώσεις καλωδίων με το ρεύμα....
νισάφι ρε λέμε
Σκουπιδια τι σκουπιδια το tcp δεν εχει τετοια. Λαθη τι λαθη δεν υπαρχουν λαθη στο 0,1.
Γιατι τοτε μπαινουν στι κοπο να φτιαχνουν τετοια καλωδια αραγε???

"As part of the cable jacket, a shielded or shielded twisted pair (STP) cable employs a layer of conductive material to protect the internal conductors from electromagnetic interference (EMI), resulting in faster data transmission speeds and fewer errors."

Reaction score
518
Μπορείτε να κατεβάσετε εκατοντάδες albums από το Tidal και μετά να τα γράψετε σε CD, ή σε σκληρό δίσκο.
Οποιος έχει όρεξη , κάνει και συγκριτικό ΑΒ μεταξύ των δύο, του CD και του άυλου μέσου, αλλάζοντας πηγή από τον pre.

Επίσης να τσεκάρετε την γνησιότητα των albums με χρήση του εργαλείου Lossless-Audio-Checker .
Εχω βρει πολλά albums και tracks στο Tidal (Hi-Fi) που είχαν γίνει up-sampled σε WAV , πιθανότατα από κάποιο lossy format.
Ισως εν αγνοία της Tidal, καθότι οι μουσικοί και οι εταιρείες ευθύνονται για το τι στέλνουν

Και πως κατεβάζει κάποιος άλμπουμ από το Tidal; Που να είναι bit-perfect φυσικά. Αν μπορείτε, για δώστε μας τα φώτα σας.

Reaction score
1.960
και μια και καλή σε immersive κωδικοποίηση, που είναι το μέλλον, κι αν δεν μεταβείτε εκεί λιαν συντόμως , θα γελάνε μαζί σας οι νέοπες και τα εγγόνια σας.
Αμα περιμένετε να αγοράσετε immersive με τα λεφτά της συνταξης , θα είναι πολύ αργά
Τι περιμενεις να βρεις εχω κανει αρκετες φορες το αναποδο απο cd δλδ σε αρχειο και συγκριση του cd με το αρχειο
Με εξωτερικό DAC φαντάζομαι ότι εκανες το συγκριτικό , σωστά ?
Δηλαδή , και για τις δύο πηγές χρησιμοποίησες το ίδιο DAC

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.968
Σκουπιδια τι σκουπιδια το tcp δεν εχει τετοια. Λαθη τι λαθη δεν υπαρχουν λαθη στο 0,1.

"As part of the cable jacket, a shielded or shielded twisted pair (STP) cable employs a layer of conductive material to protect the internal conductors from electromagnetic interference (EMI), resulting in faster data transmission speeds and fewer errors."
Το θέμα είναι γιατί δεν διαβάζεις το βιβλίο "Networking for Dummies" για να καταλάβεις την παραπάνω φράση που έκανες quote...

Τι να σου εξηγήσουμε; Πως το σήμα περνάει κυρίως από... οπτικές ίνες; το error correction system που εφαρμώζεται; πως τα καλώδια τύπου SFTP βγαίνουν για περιπτώσεις όπου πρέπει τα χάλκινα καλώδια δικτύου περνάνε πολύ κοντά παράλληλα ή παρέα (παρανόμως) με καλώδια υψηλής τάσης γιατί π.χ. ο ηλεκτρολόγος σου ήταν τεμπέλης ή άσχετος; για να μειώνονται τα λάθη που πρέπει να διορθωθούν (μέσω του μηχανισμού error correction) και να μειωθούν τα retransmissions με αποτέλεσμα την υψηλότερη ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων προς λήψη.

Reaction score
1.851
Ως συλλέκτης εμπειριών,εμπειρία θα καταθέσω.
Όταν πριν από δυο-τρια χρόνια,πρωτοπήγα στο σπίτι γνωστού με σύστημα μισού εκατομμυρίου ευρώ και streamer με πενταψηφια τιμή,ζήτησα ν' ακούσω τη μουσική μου,απογοητευτηκα και του το είπα.Το σχόλιο του ήταν ότι το λέω αυτό γιατί ειμαι συνηθισμενος στον ήχο του cd.Ε,αυτό το δέχθηκα ως τίτλο τιμής.

Reaction score
1.851
Cd-άκιας; Σιγά τον τίτλο τιμής.

Ο Αβεσσαλώμ έχει σοβαρό τίτλο τιμής, αυτό του βαρώνου.
Με ουδεμία ηχητική σημασία όμως όπως εχει ο δικός μου.
Όταν πριν από δυο-τρια χρόνια,πρωτοπήγα στο σπίτι γνωστού με σύστημα μισού εκατομμυρίου ευρώ και streamer με πενταψηφια τιμή,ζήτησα ν' ακούσω τη μουσική μου,απογοητευτηκα και του το είπα.Το σχόλιο του ήταν ότι το λέω αυτό γιατί ειμαι συνηθισμενος στον ήχο του cd.Ε,αυτό το δέχθηκα ως τίτλο τιμής.
Σημειωτέον ότι το ίδιο μου κατελόγισε ύστερα από τις περιβόητες δοκιμές των xlr και την τελική ετυμηγορία μου.

Reaction score
1.960
Σου έκανα like για την κατάθεση της εμπειρίας .,
Επίσης το CD σου μπορεί να διαθέτει ένα πολύ καλό DAC chip, καθώς και ένα επίσης πολύ καλό αναλογικό στάδιο. Μόνο έτσι παίζουν καλύτερα τα CD players, συγκριτικα με ένα υποδεέστερο εξωτερικό DAC.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.662

θα στο πάω λάου λάου....εξήγησε μου πως αυτά τα διαγράμματα που είδες....αλλοιώνουν-γεμίζουν σκουπίδια όπως το λες.... το bit του αρχείου
λάθη στο 01 ΔΕΝ υπάρχουν...γιατί πολύ απλά έχεις άγνοια ως προς τον τρόπο μετάδοσης δεδομένων μέσω δικτυακών πρωτοκόλλων....όπως και για τα πρωτόκολλα επιδιόρθωσης..... χρησιμοποιώντας όρους που σου έμαθαν για αναλογικούς τρόπους μετάδοσης οι μετρ του είδους στις καλές εποχές ΠΑΣΟΚ

Reaction score
287
θα στο πάω λάου λάου....εξήγησε μου πως αυτά τα διαγράμματα που είδες....αλλοιώνουν-γεμίζουν σκουπίδια όπως το λες.... το bit του αρχείου
λάθη στο 01 ΔΕΝ υπάρχουν...γιατί πολύ απλά έχεις άγνοια ως προς τον τρόπο μετάδοσης δεδομένων μέσω δικτυακών πρωτοκόλλων....όπως και για τα πρωτόκολλα επιδιόρθωσης..... χρησιμοποιώντας όρους που σου έμαθαν για αναλογικούς τρόπους μετάδοσης οι μετρ του είδους στις καλές εποχές ΠΑΣΟΚ
Ρωτα την monoprice που γραφει τα παραπανω

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
Ρωτα την monoprice που γραφει τα παραπανω
στα π@παρια μας η μονοπράις και η καθε εταιρία που κάθεστε και ποστάρετε τα χαζά που λένε

εσύ απάντησε μου σε αυτό που σε ρωτάω....
πως ένα μπιτ αλλοιώνεται από τον θόρυβο του καλωδίου...και πως περνάει μέσα από όλα τα πρωτόκολλα ερρορ κορέκσιον ώστε να το ακούς εσύ στις αυτάρες σου

Reaction score
287
Το θέμα είναι γιατί δεν διαβάζεις το βιβλίο "Networking for Dummies" για να καταλάβεις την παραπάνω φράση που έκανες quote...

Τι να σου εξηγήσουμε; Πως το σήμα περνάει κυρίως από... οπτικές ίνες; το error correction system που εφαρμώζεται; πως τα καλώδια τύπου SFTP βγαίνουν για περιπτώσεις όπου πρέπει τα χάλκινα καλώδια δικτύου περνάνε πολύ κοντά παράλληλα ή παρέα (παρανόμως) με καλώδια υψηλής τάσης γιατί π.χ. ο ηλεκτρολόγος σου ήταν τεμπέλης ή άσχετος; για να μειώνονται τα λάθη που πρέπει να διορθωθούν (μέσω του μηχανισμού error correction) και να μειωθούν τα retransmissions με αποτέλεσμα την υψηλότερη ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων προς λήψη.
Τον οτε και τον καθε isp το ρωτησες που νομιζεις οτι περνανε με οπτικες ινες?
Οταν καποια στιγμη το μελλον θα γινει πραγματικοτητα θα δουμε. Ασε που και οι οπτικες ινες δεν ειναι πανακεια αλλα αυτο ειναι για μεγαλυτερη ταξη.
Μια και ξερεις απο οπτικες ινες αν παρ'ελπιδα εχεις οταν εβαλες την πηγες μεχρι το streamer τουλαχιστον? ειδες διαφορα στον ηχο απο πριν?
στα π@παρια μας η μονοπράις και η καθε εταιρία που κάθεστε και ποστάρετε τα χαζά που λένε

εσύ απάντησε μου σε αυτό που σε ρωτάω....
πως ένα μπιτ αλλοιώνεται από τον θόρυβο του καλωδίου...και πως περνάει μέσα από όλα τα πρωτόκολλα ερρορ κορέκσιον ώστε να το ακούς εσύ στις αυτάρες σου
Πιστευω ξερεις αναγνωση, διαβασε αυτα που εχω γραψει παραπανω ηρεμα και χαλαρα γιατι προφανως δεν τα εχεις εμπεδωσει.

και συνεχιζει η monoprice (για να μην λεμε για φιδολαδα του πανακριβου).

Q: UTP vs FTP?
A: UTP stands for Unshielded Twisted Pair and FTP is Foil Twisted Pair. Therefore, FTP is similar to standard UTP cable with the addition of a foil shield surrounding the inner cores, providing additional protection from EMI and additional external electronic noise interference.

Αυτα για ενημερωση του απλου λαου (Dummies) γιατι βγαζουν 10 ειδη καλωδιων δικτυου .

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.662
Τον οτε και τον καθε isp το ρωτησες που νομιζεις οτι περνανε με οπτικες ινες?
Οταν καποια στιγμη το μελλον θα γινει πραγματικοτητα θα δουμε. Ασε που και οι οπτικες ινες δεν ειναι πανακεια αλλα αυτο ειναι για μεγαλυτερη ταξη.
Μια και ξερεις απο οπτικες ινες αν παρ'ελπιδα εχεις οταν εβαλες την πηγες μεχρι το streamer τουλαχιστον? ειδες διαφορα στον ηχο απο πριν?
και να φανταστώ...ότι λάθη κάνει ο ΟΤΕ...στα εκατομμύρια χιλιόμετρα δικτυακών αγωγών είτε οπτικών είτε χαλκού.......τα στρώνει όλα το καλώδιο 30 εκατοστών που θα συνδέσεις τσίμα τσίμα από το ρούτερ στο στρίμερ έτσι? :laugh::lol::lolsign:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.477
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134